1000 коня мериха сили в Банкя



Дата12.03.2018
Размер17.78 Kb.
#62219
1000 коня мериха сили в Банкя
Скандално модно ревю на жребци и мотори откри Първия конен фестивал у нас
Няколко типа машини премериха сили срещу коне по време на Първия конен фестивал под надслов «1000 конски сили», който се проведе в съботния ден на Националния хиподрум в Банкя. Освен класическите- обездка и прескачане на препятствия, посетителите видяха нетрадиционни надбягвания между кон и ATV. Това бе надпревара между 21-годишния запрежчик Борис Генчев с кон от Рисиста порода и Марияна Каранова – шампион на България в клас ATV 4х4 с четириколка – ATV. Изненадващо за публиката конят победи машината. В друга гонка обаче, между републиканския мото шампион в клас „Ендуро” - Любомир Каранов и Радослава Антонова -жокей и треньор на бегови коне, надделя моторът.
Победителката от Х Factor Жана Бергендорф взриви публиката, като дефилира с чисто бял чопър и булчинска рокля в модно ревю. Червенокосата красавица дори хвърли букет, заради представянето на най-новата колекция на ексцентричната дизайнерка Мира Бъчварова. Дълги вечерни рокли демонстрираха красиви ездачки на расови жребци и мотори. Публиката развъртя залози в гонки между ездачи и моторджии.

Идеята на организаторите - списание „Езда” и БАКТ (Българската асоциация за конен туризъм) и бе да покажат различните лица на коня и приложението му в живота на съвременния човек, претворен дори в моторни конски сили. Над пет хиляди души публика имаше удоволствието да наблюдава за първи път всички конни дисциплини на едно място.


Специално за събитието конната полиция към СДВР демонстрира най-новия си параден ред изпълнен от 18 коне и ездачи. За първи път софийският ескадрон начело с главен полицай Валентин Джавелков представи и саблена сеч. Сърцата на публиката спечели очарователната ездачка Цветелина Цанева заедно с със своя черен Фризиец направи конно фламенго и остави публиката без дъх. От своя страна друг джигит накара дамите сред публиката да крещи до безумие, след като каскадьора Крум Япулов за 60 секунди успя да бъда над, под и висящ ат своя люто препускащ кон.
За първи път и специално за фестивала троен скок по прескачане на препятствия с трима ездачи рамо до рамо едновременно направиха състезателите от клуб « Сливнишки герои».
Демонстрация на т.н. хермнен шип езда представиха каубоите от конна база „Адгор, които подчиниха конете без юзди, а най-силните коне на България се състезаваха в тегленето на товар от над 2 тона и половина. Две професионални гари се проведоха между запрежчици по надпрепускане с двуколки и две с коне от чистокръвна Английска и Арабска породи.

Многобройната публика имаше възможност да разгледа и мини автосалони – ATV машини от Zundert Extreme, автомобили 4х4 на Honda и Skoda, брендване на конни каравани, шатри за конна амуниция и други атракциони.
Каталог: pi files -> 2015
2015 -> Jiangling T7 e с двигатели от Isizu, а производството му започва от другия месец
2015 -> Пресинформация 28 май, 2015 година Opel е лидер по внедряването на Android Auto и Apple CarPlay
2015 -> Infiniti представи специалната версия Q50 Adeyaka Предлага се за трите двигателя на модела
2015 -> Над 10 000 души откриха сезона по драг рейсинг
2015 -> Трите болида Porsche 919 Hybrid ще стартират първи, след тях са трите болида Audi R18 e-tron quattro. Не е изненада, че Porsche доминира в квалификациите на тазгодишното 83-то състезание за издръжливост „24 часа на Льо Ман”
2015 -> Продават Audi Quattro A1 от Група b автомобилът е управляван от Хану Микола
2015 -> Хитовият R8 с 850 конски сили (Видео)
2015 -> Audi загатна за светлините на R8
2015 -> Отмъстителите: Ерата на Ултрон
2015 -> Кобра 11: обади се нов сезон


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница