1336 София, Люлин 610/Г/71



Дата25.03.2017
Размер87.7 Kb.
#17749




1336 София, Люлин 610/Г/71

www.vertikal.hit.bg

www.teambuilding.hit.bg

edelweiss@neterra.net

тел: 0897 903350



До Галина Стоянова


ИРИС СИСТЕМС
От Христо Христов
ОФЕРТА ЗА ПРИКЛЮЧЕНСКИ „TEAMBUILDING”
Уважаема госпожо Стоянова,
Предлагам на Вашето внимание приключенска програма за създаване на екипност при следните начални условия:


  • време на провеждане на събитието: януари-февруари 2006

  • брой участници - 20 човека

  • брой дни - два дни с една нощувка

  • транспорт осигурен от клиента

В контекста на посоченото, нашето предложение за вас е програмата „Долината на Искъра - зимен вариант”. Тя е разработена за карстовия район на Лакатник и Врачански Балкан и е под формата на приключенската игра. Участниците формират три отбора, които последователно минават през определени препятствия. След всяка успешно преодоляно препятствие, отборът получава инструкции за следващата цел. Напътствията в играта са под формата на логически задачи. На финала от събираните данни на отделните препятствия се решава крайната логическа задача, която показва каква и къде е наградата на отбора.


Препятствията в програмата са комбинация между стандартни „teambuilding” упражнения и елементи на спортове, като катерене, спелеология, каньонинг и ориентиране. Така участниците са поставени в нестандартна обстановка и непринудено показват своето истинско „АЗ”. Така техните колеги разбират, до колко могат да разчитат на своите партньори в напрегната и отговорна ситуация. В този „хаос” от човешки индивидуалности и „трудни” изпитания, пътят към крайната цел изисква безотказна работа в екип. Това е и същността на приключенския teambuilding.
Трудността на програмата е съобразена за хора без предварителни познания в горепосочените спортове.
Всяки отбор се придружава от наш представител, който съблюдава за правилното изпълнание на упражненията и безопасността на групата. На препятствията изискващи боравене с алпийска екипировка, катерене или спускане по въже има допълнителни наши екипи, които дублират обезопасяването на играта.

І. Район на провеждане на програмата:


Карстовия район на Лакатник се намира по поречието на река Искър на 60 километра североизточно от град София. До него се достига по пътя през град Своге за около един час. Районът предлага меки зимни условия, малка снежна покривка и завет от ветровете по билото на планината. Тези факти правят районът на Лакатник изключително подходящ за зимни групи с разнороден по физическа подготовка състав. При рязко влошаване на времето от всяка точка на маршрута до паркинга на колите може да се слезе за около 40 минути.
Карстовия район на Лакатник освен добри метеорологични условия предлага и идеално съчетание на пещери, отвесни скали и речни каньони. Тези форми на релефа са естествена арена на приключенската програма на създаване на екипност. На тази територия се провежда първия ден от играта. Втория ден е в района на Врачански Балкан, който е на 120 километра от София. Там периметърът на програмата обхваща средно високите части на планината, които като геоморфоложки и метеорологични условия са сходни с района на Лакатник.
В така описаните райони, за разлика от планините Рила или Пирин, може да се проведе teambuilding, почти при всякакви зимни условия. Желателно е все пак от дългосрочната прогноза да се изберат два слънчеви дни.
ІІ. Същност на “teambuilding” програмата
А. Часово разпределение
Ден първи:


  • 8.30 – 9.00 часа - тръгване от София

  • 10.00 - пристигане в района на Лакатник, начален инструктаж и начало на програмата

  • 13.00 – обяд тип пикник

  • 17.00 – 17.30 - край на програмата от първия ден

  • 18.30 - Пристигане на мястото за вечеря и нощувка /град Враца или село Паволче – допълнително е обяснено/

Ден втори:



  • 8.30 – 9.30 Закуска и инструктаж за програмата в предстоящия ден

  • 9.30. Начало на програмата в района на Врачански Балкан.

  • 13.00 Обяд / Пикник.

  • 16.00 Край на програмата – следобедна закуска / вечеря

  • 17.30 Отпътуване за София /този час може да бъде изместен и по рано/

20.00 Пристигане в София

В. Описание на отделните препятствия:
Ден първи: Район на Лакатнкик


  1. По предварително дадена карта, отборът трябва да открие входът на пещера „Темната Дупка” и да влезе в нея. Там се провеждат три упражнения.




  • „Слепците” Групата прониква в галерията на неосветената пещерата, като само първият от отбора има осветление. Останалите вървят в мрака ръка за ръка, стъпка в стъпка след своя водач – целта е изграждането на взаимно доверие в един екип и формиране на лидерски умения от страна на първия.

  • „Инцидентът” След достигане на определено място в пещерата, посредством упражнението „Слепците”, водачът на групата /който единствен има осветление/ се скрива. Така отбора изпада в пълен мрак и дезориентация. Целта е да се изследва поведението на групата при възникване на непредвидим инцидент. При това упражнение ясно проличава дали сред участници има неформален лидер и дали групата като може да бъде истински екип. Намиране на осветлението за продължаване на подземния път е под звукови напътствия - хората в пълен мрак трябва да открият каменна пирамида, под която са оставени фенери за всички участници и следващите инструкции.

  • „Логическата задача на пещерата” Стрелки отвеждат отбора през лабиринт от галерии до подземно езеро. Там се решава логическа задача, след което отборът сам трябва да открие пътя през лабиринта към изхода на пещерата. Целта е симулиране на работа при трудни условия и при зададено време.

2. След пещера Темната Дупка, групата се качва до района на Лакатнишка поляна, където по околните скални прагове се провеждат следващите упражнения:



  • „Пирамидата” - отборът прави пирамида от хора за да изкачи стръмна скала. Целта е работа в синхрон и мотивация за достигане на крайната цел.

  • „Катерачът” . Поредната информация за продължаване на играта е сложена на стръмна скала. Целта е всеки един от участниците да се спусне до въпросното място и след това с катерене да се върне при съотборниците си. При това упражнение „Животът на единия е в ръцете на другите” Упражнението симулира работа под стрес и напрежение и изисква синхрон на действията в един екип.

  • „Рапелът” Групата трябва да се спусне през малък скален праг по алпийско въже. Участниците преминаеват упражнението по двойки, като ги осигуряват техните партньори. „Трудността сближава” е мотото на преградата

  • „Въздушното махало” – всеки от групата, трябва да премине през въздушно махало /в стил Тарзан/ и така да се намерят следващите инструкции от играта. Упражнението е за време, като тук се следи „постигането на целта при зададени крайни срокове”

3. Програмата от първия ден /ако хората не са прекалено уморени/ Приключва с преход през живописен скален каньон, където се използват елементи на ориентирането и се решава финалната логическа задача на първия ден.


4. Логическите задачи в програмата са два типа. Първите са свързани с декодиране на съобщение, а вторите са свързани с определяне на посока при предварителрно намерени в играта данни
Ден втори район на Врачански Балкан
Програмата през втория ден е с по-малко физическо натоварване, като идеята е релаксация и наблягане върху екипната работа чрез стандартни тимбилдинг упражнения:
Играта се провежда по трасето на врачанската екопътека в местността на водопада Скакля. Цялата група се предвижва компактно, като отделните препятствия са упражнения от вида на:


  • „Мрежата на Паяка” е препятствие, при което всеки от участниците преминават със завързани очи през лабиринт от въжета под гласовите напътствия на своите колеги. Идеята е човек да премине без да докосва въжените ограничители – упражнението изисква умение за даване на точни и ясни команди и правилното тяхно изпълнение - качества необходими в реалното работно ежедневие.

  • „Ските” – отборът е качен върху дървени ски и така трябва да преодолее определено разстояние – целта е постигане на синхрон в действията на екипа и добро управление от страна на „командира” на групата.

  • „Раненият” отборът пренася един свой колега във въжена носилка” целта е създаване на чувство за отговорност в колегите от един екип

  • Буквите – упражнение, при което групата трябва да предаде информация на своите партньори чрез букви написани с телата на участниците

  • Тюленът – упражнението е за подобряване на комуникацията – Отборът се раздвеля на три подгрупи: Подгрупа 1 - трима от участниците са със завързани очи. Те трябва да пренесат плажна топка от точка А до точка В, без топката да пада на земята, като хората докосват топката само с главите си. Подгрупа 1 с топката се направлява от звукови команди на Подгрупа 2, които не виждат, Подгрупа 1. Очите на направляващите са подгрупа 3, които „виждат” хората с топката, но нямат право да говорят. Подгрупа 3 трябва да обясни с мимики на подгрупа 2, какво трябва да прави подгрупа 1...

  • Голямата стена – преминаване на скална преграда с помоща на катерени и спускане по алпийско въже – упражнението тренира работа в синхрон на екип от хора поставени под психическо напрежение

Подобни упражнения се редуват до края на програмата, където се решава финалната логическа задача.


„Наградата” – тя е по избор на вашата фирма. За успешното представяне вашите колеги могат да получат фланелки с лого на вашата фирма, освежителни напитки или нещо подобно. Вие решете какво за вас е най-подходящо. Наградата се открива чрез логическа задача и елементи на ориентирането.
Така реализирана, програмата действително води до сплотяването на един екип от хора, защото в извън работна обстановка реално се тренират важни екипни критерии, като:

  • Взаимодействие при работа под напрежение за постигане на конкретни цели при даден срок.

  • Създаване на ефективна комуникация в екипа и формиране на поведение, ориентирано към целта;

  • Развиване на лидерски и организаторски потенциал и поемане на отговорност.

  • Мотивация при постигането на целта

Не на последно място, в контекста на служебното ежедневие програмата има отлично релаксиращо действие, защото се провежда в много див и красив район от България.

ІІІ. ЦЕНА НА НАСТОЯЩОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ:
Крайната цена на програмата се формира от две пера:


  • цена на програмата

  • цена на нощувките и храната

1. Цената на зимната програма е 59 лева на ден за един човек. Тоест за 20 човека за два дни общата цена ще е 2360 лева /двехиляди триста и шестдесет/


Цената включва реализация на програмата, специализирана екипировка и екипа на инструкторите.
Ако желаете видеозаснемане на събитието цената е 420 лева за снимане с една DV камера – хората ви ще получат 20 DVD копия на филма.


  1. Цена на нощувката и храната

Нощувката и храната за тази програма може да бъде на три места в зависимост от категорията на настаняването.


2.1 Алпийския дом на Враца /категория две звезди/ стаи с две легла и баня + ресторант – /22 лева вечеря, нощувка и закуска/

2.2 Къщи за гости в село Паволче /10 километра от Враца – категория две звезди/ - много добър уют и гостоприемство – 25 лева вечеря, нощувка и закуска

2.3 Хотел Евъргриин палас – курорт Рибарица /Тетевен /категория лукс -четери звезди/ стаи от 80 до 150 лева за нощувка. Закуска и вечеря от 50 до 80 лева в зависимост от менюто. При избор на тази нощувка вторият ден ще е програма в района на Гложенския манастир. Упражненията ще са аналогични, като програмата на Врачански Балкан.
Изберете един ог горепосочените варианти
2.4 Храната:


  • ден първи - обядът е пикник /може и ресторант, но трябва да се слезе до него от маршрута/. Ако предпочитате пикник, носете сандвичи и напитки

  • ден втори - обядът е в ресторант. За този ден може да се поръча и ранна вечеря или следобедна закуска около 17 часа преди отпътуването за София. Разходът в зависимост от менюто може да е в рамките от 5 до 15 лева на човек.

Подробности по точки 2.1 - 2.4 ще обсъдим предварително по телефона.


ІV. Екипировката:
За реализация на зимната програма е необходимо да имате

  • зимни обувки за планина /непромокаеми, топли, с грайфери и без високи токове/

  • Шапка, слънчеви очила и два-три чифта ръкавици /ръкавиците без пръсти топлят повече/

  • Панталон и яке /непромокаеми, топли и ветроустойчиви/

  • Термос с чай

V. ДОПЪЛНИТЕЛЕН БОНУС КЪМ ЗИМНАТА ПРОГРАМА


След приключване на настоящия тимбилдинг на тези от вас, които обичат зимната планина, предлагаме зимно изкачване /пеша или със ски/ на връх Мальовица в Рила планина – в два почивни дни с добра метеорологична прогноза – участниците заплащат само собствените си пътни разноски, храната и нощувката в хижа Мальовица.
VІ. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАШИТЕ TEAMBUILDING ПРОГРАМИ


  1. Приключенската програмата „Долината на Искъра” провеждаме и в пролетно летен вариант. Той включва допълнително рафтинг и се провежда сред каньоните и пещерите на Карлуково. Най добър сезон за реализация на програмата е април – май

  2. Аналогични приключенските програми за летния сезон имаме на Триград /Родопи планина/, на Велико Търново – Дряново и на Камен Бряг – севмерното Черноморие

  3. Стандартни тимбилдинг програми полудневни и еднодневни може да проведем на всяко място в страната

  4. Предлагаме и фирмени планински походи /два дни/ в Рила и Пирин планини през месеците юли - септември

Моля ако одобрявате нашето предложение уведомете ни по възможност 10 работни дни предварително за избраната от вас дата.



Желая ви успех и ползотворна работа
Христо Христов – 0897 903350


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница