18. 10. 2018 8 нощувки, 10 дниДата28.10.2018
Размер105.1 Kb.ОБИКОЛКА НА ЯПОНИЯ – мистиката на самураите в модерния свят на технологиите
Маршрут: ТОКИО – КАМАКУРА – ПЛАНИНАТА ФУДЖИ – ТАКАЯМА – ШИРАКАВА-ГО – КИОТО – НАРА - ОСАКА
09.10 – 18.10.2018

8 нощувки, 10 дни


Ден 1 - 09.10.2018 / София - Франкфурт

Излитане от София в 14:00 ч. с Lufthansa. Кацане в Германия в 15:20 ч. Кратък престой на летище Франкфурт. Излитане за Токио в 18:05 ч.


Ден 2 –10 .10.2018 / Франкфурт - Токио

Кацане на летище Haneda, Токио в 12:15 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до центъра на Токио (около 0.30-1ч в зависимост от трафика).

След пристигане в града, ще имаме кратък тур на старата част на Токио.

Ще започнем обиколката с посещение на храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио и най–старият храм в града. Ще имаме възможност за разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на храма. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства.

По пътя към хотела ще минем покрай Акихабара – кварталът с магазините за техника и Аниме кафенетата, както и най-богатия квартал Гинза с най-луксозните магазини и хотели в града.

Трансфер и настаняване в хотел Monterey Hanzomon 3* или подобен. Нощувка


Ден 3 - 11.10.2018 / Токио

Закуска.

Днес ще направим полудневен тур на Токио с най-важните забележителности.

Първата ни спирка е парадната площадка пред Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на стария замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени.

След това ще се качим на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Токио Тауър е и една от най-високите телевизионни кули в света.

Ще минем и през изкуствения остров Одайба с множеството бизнес сгради и шопинг центрове.

Връщане в хотела около обяд и свободно време за самостоятелно разглеждане на столицата според Вашите интереси.

Нощувка.


ДЕН 4 – 12.10.2018 Токио – Камакура - Токио (67км, около 0,50ч трансфер с автобус)

Закуска. Днес ни предстои целодневна екскурзия до Камакура.Камакура - град, който се намира югозападно от Токио, в чийто район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се долавя. Камакура е избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През периода 1185-1333г от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония.

Ще посетим храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара.

В центъра на града се намира най-големия храм в Камакура – Tsurugaoka Hachimangu, известен като едно от най-важните места за поклонение в Япония след новогодишните празници. Храмът е основан през 1063г от минамото Йорийоши и е преместен на мястото, на което се намира и днес през 1180г от Минамото Йоритомо – основателя и първия шогун на шогуната Камакура.

Свободно време за обяд в някой от ресторантите на пешеходната улица на града (невключен в цената).

Следва посещение на храма Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) - известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието. Храмът е разположен на върха на хълм, от който се открива прекрасна гледка към целия град, плажовете и океана. На върха в една от сградите на храмовия комплекс се намира и Библиотеката, която носи цялото знание на света в себе си. Смята се, че този, които успее да я завърти, ще го придобие...

Връщане в Токио. Нощувка.


ДЕН 5 – 13.10.2018 – Токио – планината Фуджи – Такаяма (около 530км, обща продължителност на пътуването около 5,50ч)

агажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Киото, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 06:30ч. Моля да подготвите ръчен багаж за 1 нощувка в Такаяма).


Ранно отпътуване (закуската ще е в пакет) от хотела в Токио за планината Фуджи. След около 2 часа пътуване с автобус, ще направим фото пауза с най-високата планина в Япония и върха Фуджи (3776м). Планината е смятана за свещена. Всеки японец, поне веднъж в живота си, трябва да я изкачи, за да достигне до духовно извисяване.

Качване на влака Стрела до Нагоя. От Нагоя продължаваме към Такаяма с редовен влак.

Пристигане на ж.п. гарата в Такаяма късния следобед.

Трансфер до хотела в Такаяма. Вечеря в хотела (включена в цената)

Настаняване и нощувка в риокан (ще спим в японски тип стая - tatami) Takayama Ouan Hotel 3* или подобен.
ДЕН 6 – 14.10.2018 Такаяма – Ширакава-го – Киото (около 325км, около 5ч с автобус)

Закуска.

Днес денят ни ще започне с посещение на сутрешния пазар и свободно време за пазаруване.

Продължаваме с посещение на старата част на града и добре запазените сгради от периода 1600-1868г, когато Такаяма е бил водещ занаятчийски и търговски център. Ще влезем в стара японска къща от времето на периода Едо, на една от най-известните фамилии занаятчии в Такаяма – Kusakabe. Ще надникнете в къщата, в която те успешно са развивали своя бизнес – лихварство.

Следва обяд (включен в цената) в района на една от най-старите улици в града Kamisannomachi.

Продължаваме деня с пътуване с автобус (около 50км) до типично японско планинско градче - Ogimachi, част от световното наследство на ЮНЕСКО в местността Shirakawa-go. Намира се високо в планината Хаку. В района има около 200 къщи, които са с над 250 годишна история. Характерната за тях архитектура - Gassho-zukuri са стръмните стигащи до земята покриви на къщите. Gassho-zukuri означава „посторени като ръце за молитва“) – т.е. имитират начина, по който будистките монаси са събирали ръцете си, за да произнесат молитва. Всъщност, тяхното предназначение е да издържат големите и силни снеговалежи през зимата. Обиколката започва от панорамната тераса над Ogimachi.

Трансфер с автобус до Киото (около 4ч).

Пристигане и настаняване в хотел Tokyu Stay Kyoto Ryogaemachi-dori 3* или подобен в Киото. Нощувка.


ДЕН 7 – 15.10.2018 Киото

Закуска.

Днес ни предстои целодневна обиколка на Киото.

Започваме с посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО.

Следва посещение на храма Sanju-san-gen-do или известен още като Храма на 1001 статуи на Буда, където ще видим в центъра статуя на богинята Канон – Богинята на милосърдието, а от двете й страни в редици по десет, дървени статуи в човешки размер на същата богиня, всички те разположени в дълга 120м храмова постойка.

Ще вземем участие в чаена церемония в Киото.

Свободно време за обяд (не е включен в цената).

Следобеда – свободно време и разходка в квартала Гион – старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички.

Свободно време. Нощувка в Киото.

ДЕН 8 – 16.10.2018 Киото - Нара - Осака (57км, около 0,50ч трансфер)

Закуска.

Отпътуване за Осака, като по пътя ще спрем за разглеждане в Нара.

Нара е първата постоянна столица на Япония, която е основана през 710г. В следващите няколко десетилетия, обаче, влиянието на монасите от храмовете на града в политическия живот на страната става толкова голямо, че се налага преместването на столицата от Нара в Нагаока. Въпреки това, градът остава един от най-любимите за посещение в Япония, само на около част път от Осака и Киото.

Ще посетим храма Todaiji и Kasuga, разположени в Парка на Нара – едно от най-популярните места за разходки в града, известно с над 1200-те елени, които живят в него. Те си изключително дрожелюбни и можете да ги нахраните с крекерите, които се продават на територията на парка и, които са специално направени за тях.Храмът Todaiji е построен през 752г и става водещ храм на Будизма в Япония. През годините храма толкова силно влияе и върху държавните въпроси, че през 784г се налага столицата да бъде преместена от Нара в Нагаока. Ще посетим основната сграда на храма, където се вижда 15 метрова бронзова статуя на Буда. Важна атракция в храма е колоната в основата, на която има дупка – ако успеете да минете през нея, ще получите просветление в слеващия си живот.

Около обяд се придвижваме към Осака.

Ще обядваме в местен ресторант (включен в цената).

След края на ексурзията, се придвижваме към хотел Osaka Plaza Hotel 3* или подобен в Осака – настаняване и свободно време. Нощувка.


ДЕН 9 – 17.10.2018 Осака

Закуска.

Полудневна обиколка на Осака, като ще започнем с разходка по популярната търговска улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти.

Следва посещение на замъка Осака – един от най-известните японски замъци. От последния етаж на замъка се открива страхотна гледка към града и парка на замъка.

Продължаваме към най-високата сграда в града Umeda Sky Building.

Следобеда свободно време. Нощувка.


ДЕН 10 – 18.10.2018 Осака – Франкфурт – София

Ранно отпътуване (закуската е в сух пакет) за летище Кансай за полет до Франкфурт в 10:05ч.Кацане в 15:00ч във Франкфурт. Прехвърляне на полет до София в 19:00ч и кацане в България в 22:10ч.
Край на програмата!
ЦЕНИ:


Пакет с включени летищни такси

Човек в двойна стая

Единично настаняване

Трети възрастен в двойна стая

Ранни записвания до 30.06.18

3170 евро / 6200лв

3450 евро / 6748лв

3155 евро / 6171лв

Стандартна цена

3270 евро / 6396лв

3550 евро / 6943лв

3255 евро / 6366лв


Цената е в евро/лева на човек и включва:

 • Самолетен билет София-Франкфурт-Токио-Осака -Франкфурт-София с включени летищни такси и багаж до 20 кг на авиокомпания Lufthansa;

 • Трансфери летище-хотел-летище както е описано в програмата;

 • 3 нощувки в Токио в Monterey Hanzomon 3* (или подобен);

 • 1 нощувка в риокан Такаяма в Takayama Ouan Hotel 3*(или подобен);

 • 2 нощувки в Киото в хотел Tokyu Stay Kyoto Ryogaemachi-dori 3* (или подобен);

 • 2 нощувка в Осака в хотел Osaka Plaza Hotel 3* (или подобен);

 • 8 закуски в хотелите Токио, Такаяма, Киото и Осака;

 • 2 обеда в Такаяма и Осака (японска кухня);

 • 1 вечеря в Такаяма (японска кухня);

 • Участие в чаена церемония в Киото;

 • Две полудневни панорамни обиколки на Токио;

 • Целодневна екскурзия до Камакура с автобус;

 • Фото пауза с върха Фуджи;

 • Полудневна обиколка на Такаяма (с включен обяд и вечеря);

 • Полудневна обиколка на област Shirakawa-go с градчето - Ogimachi с автобус

 • Целодневна обиколка на Киото;

 • Полудневна екскурзия до Нара с автобус;

 • Полудневна обиколка на Осака (с включен обяд);

 • Билет за влака стрела от Одавара до Нагоя (линия Hikari);

 • Билет за високоскоростния влак от Нагоя до Такаяма (линия Wideview-Hida);

 • Екскурзоводско обслужване на английски и превод на български от водача на групата;

 • Входни такси на посещаваните обекти по програмата;

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК Армеец;

 • Водач на групата от туроператора при минимум 20 човека;


Цената не включва:

 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;

 • Лични разходи и напитки по време на храненията;


Анулации:

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки: • до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка;

 • от 59 дни до 31 дни-депозита;

 • от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор.


Разписание на полетите:

09.10   СОФИЯ 14:00 ФРАНКФУРТ 15:20    

09.10   ФРАНКФУРТ  18:05 ТОКИО 12:15 +1  (кацане на 10.10)               

18.10   ОСАКА 10:05 ФРАНКФУРТ 15:00                        

18.10   ФРАНКФУРТ  19:00 СОФИЯ 22:10     
Важна информация:


 • Цената е валидна при група от минимум 20 туриста.

 • Пътуването до Япония е безвизово и не са необходими специални ваксини.

 • Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 21 дни преди заминаването.

 • Доплащането става в срок до: 24.08.2018г.

 • Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/, подписан договор за организирано пътуване и депозит в размер на 1000 евро/ 2000 лева.

 • Плащането се извършва в брой или по банков път.

 • Цените са изготвени при курс 100¥=0,77 ЕUR и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.

 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1755013150000573705 на ЗАД „Армеец”
9000 Varna, 11 Tsar Asen str., Tel: +359 52 600 225, tourism@vectratravel.com

1612 Sofia, 99 Vitosha Blvd., Tel: +359 2 408 30 30, tourism.sofia@vectratravel.com
Каталог: uploads -> excursions
excursions -> Екскурзия до йордания и израел с полет от варна 16. 10. 2016 – 23. 10. 2016 8 дни / 7 нощи Програма: Първи ден 16. 10. 2016
excursions -> Гърция – великден на Йонийското крайбрежие
excursions -> Бутиковият 5 звезден кораб, aqua amazon, има 16 дизайнерски апартамента за 32 гости
excursions -> Почивка в Сардиния Пролет – Есен 2016 Castelsardo Resort Village 4
excursions -> Harmony of the seas най-големия круизен кораб в света със специална цена за дата 03 юли от Барселона
excursions -> 1-ви ден 17. 10 /18. 10 Отпътуване от Русе -19. 30 ч. – паркинга на Централна жп гара -велико Търново –хотел «Етър» в 21. 00 ч. Габрово -23. 00-Бензиностанция Лук Ойл-01. 00-Стара Загора –Омв до автогара –Пловдив -02
excursions -> Програма: Ден 1: пристигане на летище Entebbe/ Kampala
excursions -> Програма: Ден 1: пристигане на летище Entebbe/ Kampala
excursions -> Програма: 8 дневен тур queen elizabeth горили и шимпанзета


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница