­­­­­­­­­­­­­2015 г., в гр. София, на основание чл. 101е и във връзка с чл. 101а от зоп се сключи настоящия договор между



Дата17.01.2017
Размер169.28 Kb.
#12913
Проект!

Приложение № 4

ДОГОВОР
Днес, ........ ­­­­­­­­­­­­­2015 г., в гр. София, на основание чл. 101е и във връзка с чл. 101а от ЗОП се сключи настоящия договор между:
1. ДИРЕКЦИЯ „УПРАВЛЕНИЕ НА СОБСТВЕНОСТТА И СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ” (ДУССД), юридическо лице по смисъла на чл. 37, ал. 2 от Закона за Министерството на вътрешните работи, със седалище и адрес на управление в гр. София, ул. „Княз Борис І” № 124, БУЛСТАТ 129010157, представлявана от Иван Пейков Иванов - директор на ДУССД и Анеса Мирославова Вълева - ВПД главен счетоводител на ДУССД, от една страна, наричана по-долу „Възложител”, и
2. , със седалище и адрес на управление: .............................................................................., ЕИК (БУЛСТАТ) ............................., представляван от .......................................

действащ в качеството си на ....................., ЕГН .........., от друга страна, наричана по-долу „Изпълнител”.


Страните се споразумяха за следното:
І. ПРЕДМЕТ НА ДОГОВОРА

Чл. 1. (1) Възложителят възлага, а Изпълнителят приема на свои риск да достави,монтира, инсталира, интегрира и пусне в експлоатация- устройство за мрежова и информационна защита от атаки отказ от услуга (DDOS) – 1 брой и допълнителна памет 2GB за upgrade на Cisco ASA5520 – 2 броя, наричани по-долу „оборудване”, с технически спецификации, посочени в „Техническо предложение” (Приложение №1), неразделна част от този договор.


(2) За изпълнение на възложената поръчка по ал. 1, Възложителят се задължава да заплати на Изпълнителя възнаграждение в размера и при условията на този договор.

ІІ. СРОК И МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ


Чл. 2. Срокът на изпълнение на доставката инсталирането, интегрирането и пускането в експлоатация по чл. 1, ал. 1 е до 45/четиридесет и пет/ календарни дни, считано от датата на подписване на договора.

Чл.3. Място на изпълнение на поръчката е: град София, Дирекция „Комуникационни и информационни системи”- МВР, ул. „6-ти септември” № 29.
ІІІ. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ИЗПЪЛНИТЕЛЯ
Чл. 4. Изпълнителят е длъжен :

1. да изпълни поръчката с грижата на добрия търговец в сроковете, определени в този договор.

2. да достави оборудването на определеното място за изпълнение да го монтира, инсталира, интегрира и пусне в експлоатация и да го предаде на представители на Възложителя в количество, съобразно изискванията, уговорени в този договор.

3. да прехвърли на Възложителя собствеността и риска върху оборудването с подписването на двустранен предавателно-приемателен протокол по чл. 10, ал. 4.

4. да отстранява за своя сметка и при условията на този договор проявилите си скрити дефекти и недостатъци на доставеното оборудване.

Чл. 5. Изпълнителят има право:

1. да иска от Възложителя необходимото съдействие за изпълнение на поръчката;

2. да иска от Възложителя да приеме точно изпълнената поръчка;

3. да получи възнаграждение за изпълнената поръчка в размера и условията на този договор.

Чл. 6. Изпълнителят няма право да ползва подизпълнители при изпълнение на договора. (Когато в офертата си изпълнителят е декларирал, че ще ползва подизпълнители при изпълнение на обществената поръчка вместо този текст в договора се изписва следното:



Чл. 6. (1) При изпълнение на договора Изпълнителят има право да ползва следните подизпълнители за:............................................................................................................

(посочват се видовете работи от предмета на поръчката, които ще се предложат на подизпълнители и съответстващият на тези работи дял в проценти от стойността на обществената поръчка, и предвидените подизпълнител)

(2)Изпълнителят е длъжен да сключи договор за подизпълнение с подизпълнителя/лите, посочени в ал.1.

(3) За работата на подизпълнителите Изпълнителят отговаря като за своя работа.

(4) В срок до три дни от сключването на договор за подизпълнение или на допълнително споразумение към него, или на договор, с който се заменя посочен в ал. 1 подизпълнител, изпълнителят изпраща оригинален екземпляр от договора или допълнителното споразумение на възложителя заедно с доказателства, че не е нарушена забраната по чл.45а, ал.2 от ЗОП).

Чл. 7. Когато Изпълнителят има изискуемо вземане по този договор срещу другата страна, той няма право да отказва да изпълни свое задължение, докато Възложителят не изпълни насрещното си задължение по договора.
ІV. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ
Чл. 8. Възложителят се задължава:

1. Да приеме от Изпълнителя доставеното оборудване, което отговаря на техническите спецификации, посочени в „Техническо предложение” (Приложение №1);


2. Да заплати възнаграждение на Изпълнителя в размера и при условията на този договор;


3. Да оказва необходимото съдействие на Изпълнителя при изпълнението на поръчката;

4. Да осигури достъп на представителите на Изпълнителя до мястото на изпълнение по реда и условията на достъп на външни лица в обекти на МВР;

5. В случай на установяване на повреди по оборудването, доставено по настоящия договор, Възложителят се задължава да уведоми незабавно Изпълнителя, като се съставя констативен протокол, подписан от представители на Възложителя.

Чл. 9. Възложителят има право:

1. Да иска от Изпълнителя да изпълни поръчката в срок и без отклонения от възложеното;

2. Да иска от Изпълнителя да му предаде оборудването - предмет на доставка;

3. Да откаже да приеме оборудването, ако открие недостатъци или несъответствия между доставеното оборудване и изискванията на този договор;

4. да проверява изпълнението на договора от Изпълнителя и да осъществява контрол върху изпълнението на задълженията на Изпълнителя, като указанията на Възложителя са задължителни за другата страна, освен ако те не възпрепятстват оперативната самостоятелност на Изпълнителя или не водят до отклонение от изискванията за изпълнение на поръчката


V. ПРИЕМАНЕ НА ДОСТАВКИТЕ. ГАРАНЦИОНЕН СРОК. РЕКЛАМАЦИИ.
Чл. 10. (1) Приемането на доставеното оборудване се извършва на мястото на изпълнение, посочено в чл. 3.

(2) Изпълнителят уведомява Възложителя за извършването на доставката най-малко 3 (три) работни дни предварително на факс 02/ 981 30 10.

(3) Оборудването се доставя в оригинална опаковка на производителите, от която да са видни техните параметри.

(4) Предаването и приемането на доставката се удостоверява с приемо- предавателен протокол, съставен в два еднообразни екземпляра и подписан от служители на дирекция КИС-МВР и Изпълнителя. Приемо- предавателният протокол се подписва само въз основа на подписан от представители на Възложителя протокол за съответствие между доставеното оборудване и изискванията на този договор. Съответствието между доставеното оборудване с изискванията по договора се доказва със:

1. Декларация /сертификат за произход за всяко изделие, издадени от производителя, придружен с превод на български език и заверено от Изпълнителя копие;

2. Декларация, че доставеното оборудване е ново, не е използвано преди и е от модели/видове, които на са спрени от производство.

3. Декларация, че всички изделия са окомплектовани с необходимите аксесоари, осигуряващи работата им и свързването им към други системи, като например: токозахранващи кабели, входни устройства, захранващи адаптери, токозахранващи удължители, кабели за вътрешно и междинно свързване, адаптери, монтажни китове и други.

4. Документи, доказващи съответствието на доставеното оборудване със стандартите и изискванията на ЕС /например: СЕ обозначение, декларации на производителя, обозначения за съответствие или копия на сертификати/.

(5) За монтиране, инсталиране, интегриране и пускане в експлоатация на оборудването се подписват констативни протоколи от служители на дирекция КИС-МВР и представители на Изпълнителя.

(6) Приема се оборудване, което отговаря на изискванията, посочени в „Техническо предложение” (Приложение №1) към договора и няма недостатъци. При установяване на несъответствие или недостатъци, приемането на оборудването се отказва.

(7) При необходимост, за периода от доставяне на оборудването до издаването на протоколи за съответствие, се издава протокол за временно съхранение, подписан от служители на дирекция КИС-МВР и представители на Изпълнителя.

(8) При установяване на отклонения и недостатъци, по отношение на доставените количества на оборудването в момента на получаването се съставя констативен протокол и приемането се отказва. В този случай Изпълнителят дължи неустойка за забавено изпълнение, ако е налице просрочие на задължението.

(9) Транспортирането на оборудването до мястото на изпълнение на поръчката е за сметка на Изпълнителя.

Чл. 11. (1) Гаранционният срок на оборудването е ................ месеца/ не по малко от 36 месеца/ от датата на подписване на констативен протокол за инсталацията и тестване на оборудването по чл. 10 ал. 4.

(2) ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ осигурява гаранционно обслужване със следните параметри:

1. 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Максималното време за реакция да бъде до 4 часа, считано от момента на подаване на сервизна завяка за възникнал проблем. За всички технически проблеми Изпълнителят трябва да организира помощно бюро /хелп деск/ за техническа поддръжка и да предложи процедура, разработена в съответствие с най-добрите ИТ практики за приемане, регистриране, обработване и администриране на постъпилите заявки за сервизно обслужване.

2. Време за отстраняване на възникнал проблем: не повече от 36 часа. Когато отстраняването на проблема /ремонтът/ изисква повече от 36 часа, изпълнителят следва да предостави еквивалентно устройство за временна замяна.

3. Разходите свързани с гаранционното обслужване са за сметка на Изпълнителя.

(3) Възложителят приема доставката по договора, за която изпълнителят е сключил договор за подизпълнение, в присъствието на изпълнителя и на подизпълнител, освен ако при приемането на работата Изпълнителят представи на Възложителя доказателства, че договорът за подизпълнение е прекратен, или работата или част от нея не е извършена от подизпълнителя .(тази клауза се прилага само при ползване на подизпълнители)

Чл. 12. (1) Когато по време на гаранционния срок са открити несъответствия в работоспособността на оборудването, некомплектност, несъответствие на съдържанието, опаковката, маркировката, отклонение на параметрите от изискванията на нормативно-техническата документация, ако е невъзможно тези параметри да се възстановяват чрез регулиране или чрез изпълнение на работите, предвидени в експлоатационната документация, счупване или нарушаване на работоспособността по причини от производствен или конструктивен характер, имат скрити недостатъци или несъответствия с предвидени в този договор характеристики, които Възложителят не е могъл и не е бил длъжен да установи при приемането на оборудването и подписването на предавателно-приемателния протокол, Възложителят има право да предяви рекламация пред Изпълнителя.

(2) В случаите на ал. 1 се съставя констативен протокол, подписан от представители на Възложителя и Изпълнителя. Констативният протокол се съставя в срок до 3 (три) работни дни, считано от датата на установяване на недостатъците/отклоненията. Отказът на Изпълнителя да се яви и подпише констативен протокол, след като е бил поканен от Възложителя, се удостоверява с подписите на двама свидетели и представлява неизпълнение на договора, за което Изпълнителят дължи на другата страна неустойка в размер на 5 % (пет на сто) от стойността по чл. 14, ал. 1. Така съставеният констативен протокол не може да бъде оспорван от Изпълнителя.

(3) Когато доставеното оборудване има скрити недостатъци или несъответствия с предвидени в този договор характеристики, Изпълнителят е длъжен да ги поправи/отстрани за своя сметка в срок до 5 /пет/ работни дни от датата на подписване на констативния протокол по ал. 2. Ако недостатъкът прави оборудването негодно за ползване по предназначение, Изпълнителят е длъжен да го подмени с ново оборудване със същите или с по-добри параметри за своя сметка и в срок до 24 /двадесет и четири/ часа от подписване на протокола по ал. 2.

(4) Ако Изпълнителят не изпълни задължението си по ал. 3, Възложителят има право да върне оборудването и да получи обратно заплатеното възнаграждение, съразмерно на върнатото оборудване.

Чл. 13. (1) В случай на възникване на спор между страните по договора при рекламации, Възложителят осигурява проверка на съответното оборудване от оторизирана контролна организация в присъствието на представители на двете страни, за което се съставя протокол. Всички разходи по проверката са за сметка на Изпълнителя.

(2) Ако в резултат на извършената от контролната организация проверка, оборудването е доведено до негодност, Изпълнителят го възстановява в 5-дневен срок след покана от Възложителя.
VІ. ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛЯ. УСЛОВИЯ И НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ
Чл. 14. (1) Общото възнаграждение на Изпълнителя по този договор е в размер на ........ (.......) лева с ДДС, франко мястото на изпълнение.

(2) Стойността по ал. 1 включва всички разходи по доставката, монтажа, инсталирането, интегрирането и пуснето в експлоатация на оборудването и е формирана съгласно Ценово предложение – Приложение № 2, неразделна част от настоящия договор.

Чл. 15. (1) Възложителят заплаща чрез банков превод дължимата сума по сметка на Изпълнителя до 30 (тридесет) календарни дни след точното изпълнение на задълженията на изпълнителя, представяне на оригинална фактура, двустранно подписан предавателно - приемателен протокол и констативен протокол по чл. 10, ал. 5. (Ако Изпълнителят е сключил договор за подизпълнение представя и доказателства за изплатени всички задължения по договора за подизпълнение, освен ако при приемането на доставките изпълнителят представи на възложителя доказателства, че договорът за подизпълнение е прекратен, или работата или част от нея не е извършена от подизпълнителя.)

(2) Банковата сметка на Изпълнителя е:

Банка: ..............................................

IBAN: ............................................

BIC Code: .......................................

(3) При промяна на банковата сметка, Изпълнителят се задължава незабавно да уведоми за това Възложителя като му посочи новата си банкова сметка.

VІІ. НЕУСТОЙКИ
Чл. 16. При забава на изпълнение на задължение по този договор, Изпълнителят дължи неустойка в размер на 0,05 % от общата цена по чл. 14, ал. 1 за всеки просрочен ден, но не повече от 20 % (двадесет на сто) от общата цена по чл.14, ал.1.

Чл. 17. При лошо изпълнение, Изпълнителят дължи неустойка в размер на 5 % (пет на сто) от стойността на некачествените стоки.

Чл. 18. При частично неизпълнение, Изпълнителят дължи неустойка в размер на 5 % (пет на сто) от стойността на неизпълнената част.

Чл. 19. Ако е в забава за плащане, Възложителят дължи неустойка в размер на законната лихва върху неизплатената в срок сума за всеки просрочен ден.

Чл. 20. (1) Изпълнителят дължи неустойка в размер на 20 % (двадесет на сто) от общата цена по чл. 14, ал. 1 от този договор при пълно виновно неизпълнение на обществената поръчка.

(2) В случай че Възложителят развали този договор едностранно, по вина на Изпълнителя, последният дължи неустойка в размер на 20% (двадесет на сто) от общата цена по чл. 14, ал. 1.

Чл. 21. За дължимия размер на съответната неустойка по този договор изправната страна съставя протокол и го предоставя на неизправната страна. В срок от десет работни дни считано от датата на протокола за неустойка, неизправната страна превежда по посочена от изправната страна банкова сметка, дължимата неустойка.

Чл. 22. Страните по този договор запазват правото си да търсят обезщетение за вреди по общия ред, ако тяхната стойност е по-голяма от изплатените неустойки по реда на този договор.

VІІІ. ГАРАНЦИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ
Чл. 23. (1) Гаранцията за добро изпълнение на договора се определя от Възложителя в размер на 5 % (пет на сто) от стойността на договора без включен ДДС или ....... (..............) лв.

(2) Гаранцията за изпълнение на договора се представя от Изпълнителя под формата на парична сума или банкова гаранция.

(3) Гаранцията, представена във вид на парична сума, се внася по IBAN: BG 60 UNCR 9660 3320 3610 10, BIC Code: UNCRBGSF, банка „Уникредит Булбанк” АД, клон „Батенберг”, на името на ДУССД - МВР.

(4) Когато гаранцията за изпълнение е банкова, се представя оригиналът й и същата е безусловна, неотменяема, покриваща 100 % от стойността на гаранцията за изпълнение и със срок на валидност – крайният срок на изпълнение на поръчката плюс 30 (тридесет) дни. Когато поръчката не бъде изпълнена в договорения краен срок, Изпълнителят е длъжен да удължи срока на банковата гаранция или да предостави на Възложителя нова банкова гаранция с валидност - периодът на изпълнение на поръчката плюс 30 (тридесет) дни.

(5) Обслужването на банковата гаранция за изпълнение, таксите и другите плащания по нея, банковите преводи, комисионните, както и поддържането на банковата гаранция за изпълнение за целия период на действие на договора са за сметка на Изпълнителя.

(6) Гаранцията за изпълнение на договора се освобождава в срок от 30 (тридесет) дни след изтичане на срока по чл.11, ал. 1, без да се дължат лихви на Изпълнителя. Когато договорът е прекратен преди неговото изпълнение, гаранцията за изпълнение се освобождава в срок от 30 (тридесет) дни след неговото прекратяване, без да се дължат лихви на Изпълнителя.

(7) Възложителят задържа гаранцията за изпълнение на договора, ако в процеса на неговото изпълнение възникне спор между страните, до приключването му с влязло в сила съдебно решение или споразумение.

(8) Възложителят задържа гаранцията за изпълнение при пълно виновно неизпълнение на поръчката, както и при разваляне на договора по вина на Изпълнителя.

(9) Възложителят има право да удържи от стойността на гаранцията за изпълнение размера на начислените неустойки по раздел V и VІІ от този договор.

ІХ. НЕПРЕОДОЛИМА СИЛА


Чл. 24. (1) Страните не носят отговорност за неизпълнение на задълженията си, ако неизпълнението на задълженията е предизвикано от действието на непредвидимо и непредотвратимо събитие от извънреден характер и извън разумния им контрол, възникнало след сключване на договора, което прави изпълнението невъзможно (форсмажорно обстоятелство, непреодолима сила). Страната, която се позовава на форсмажорно обстоятелство, трябва да докаже причинната връзка между неизпълнението на задълженията си и непреодолимата сила.

(2) Настъпването на форсмажорното обстоятелство по ал. 1 се доказва с надлежно оформен документ от компетентен държавен орган и се фиксира със съставяне и подписване на двустранен протокол.

(3) Страната, която се позовава на форсмажорното обстоятелство, трябва в 3 (три) дневен срок от настъпването му, писмено да уведоми за това другата страна. При неизпълнение на това задължение страната няма право да се позовава на форсмажорни обстоятелства.

(4) Неизправната страна, която е била в забава при настъпването на непреодолимата сила, няма право да се позовава на форсмажорно обстоятелство.

(5) Не е налице непреодолима сила, ако съответното обстоятелство се е случило вследствие на неположена дължима грижа от страна по този договор или ако при полагане на дължимата грижа това обстоятелство може да бъде преодоляно.

(6) Докато трае непреодолимата сила, изпълнението на задълженията се спира.

(7) Ако непреодолимата сила продължи повече от 60 (шестдесет) дни и няма признаци за скорошното й преустановяване, Възложителят има право да прекрати договора едностранно като писмено уведоми другата страна. Ако непреодолимата сила трае толкова, че Изпълнителят вече няма интерес от изпълнението, той има право да прекрати договора едностранно като писмено уведоми другата страна.
Х. ИЗМЕНЕНИЕ И ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА
Чл. 25. Изменението на договора се извършва по взаимно съгласие с подписване на двустранен анекс между страните. Изменението на договора не трябва да води до нарушение на разпоредбите в ЗОП, регламентиращи правните основания за изменение на договор за обществена поръчка.

Чл. 26. Този договор се прекратява:

1. С изпълнение на задълженията на страните по него, включително задълженията по време на гаранционния срок по чл. 11, ал. 1;

2. По взаимно писмено съгласие между страните, изразено чрез подписване на двустранно споразумение;

3. Едностранно от Възложителя с писмено уведомление до другата страна, когато Изпълнителят бъде обявен в неплатежоспособност или бъде открита процедура за обявяването му в несъстоятелност или ликвидация.

4. Едностранно от Възложителя с писмено уведомление до другата страна, когато установи, че тя ползва подизпълнители при изпълнение на договора. (когато с договора е допуснато ползване на подизпълнители от Изпълнителя при изпълнение на поръчката, т. 4 се променя така:



5. едностранно от Възложителя с писмено уведомление до другата страна, когато установи, че тя ползва други подизпълнители при изпълнение на договора, различни от тези, посочени в договора, или подизпълнителите изпълняват друг вид работа или участие от предвиденото в договора.);

Чл. 27. (1) Възложителят може да прекрати договора с писмено уведомление до другата страна, когато Изпълнителят виновно забави изпълнение на задължение по този договор с повече от 10 (десет) дни.

(2) Всяка от страните може да развали този договор с едностранно 15-дневно писмено предизвестие до другата страна при пълно неизпълнение, забавено или лошо изпълнение или частично неизпълнение на задълженията на другата страна. Разваляне на договора не се допуска, ако неизпълнената част от задължението е незначителна с оглед интереса на изправната страна.
ХІ. ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

Чл. 28. (1) Всички уведомления между страните, които ще бъдат отправяни по този договор са валидни, ако са извършени в писмен вид на български език и са изпратени по факс или с препоръчана поща с обратна разписка на следния адрес:

1. За Възложителя: директор на ДУССД - гр. София, ул. “Княз Борис І” № 124, факс (02) 98 13010;

2. За Изпълнителя: ……………………..

(2) Всяка страна по този договор е длъжна в 3-дневен срок от промяна на адреса/факса по ал.1 да уведоми другата за настъпилата промяна и да посочи новия си адрес/факс за кореспонденция.

(3) Ако страната по договора не изпълни задълженията си по ал. 2 се счита, че уведомленията по ал. 1 са връчени редовно.

Чл. 29. Всички спорове, породени от този договор или отнасящи се до него, или до допълнителни споразумения към него, включително и споровете, породени от или отнасящи се до тълкуване, недействителност, неизпълнение или прекратяване, ще бъдат решавани по взаимно съгласие с подписване на двустранно споразумение. Ако между страните не бъде постигнато споразумение, спорът се отнася за решаване пред компетентен съд. Когато предметът на спора между страните е за имуществени права, той се отнася за разрешаване пред компетентен съд в град София.

Чл. 30. Неразделна част от този договор е:



  1. „Техническо предложение”, предоставено от Изпълнителя в офертата му за участие в обществената поръчка, въз основа на която е определен за изпълнител – (Приложение № 1);

  2. „Ценово предложение” – (Приложение № 2).

За неуредените въпроси в този договор се прилага законодателството на Република България.  


Този договор се състави и подписа в два еднакви оригинални екземпляра – по един за всяка страна.



ЗА ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ:



1. ...........................................................................

(подпис и печат)

ДИРЕКТОР НА ДУССД - МВР:

ИВАН ПЕЙКОВ

...............................

Дата на подписване:

2. ............................................................................

(подпис)

ВПД ГЛАВЕН СЧЕТОВОДИТЕЛ:

АНЕСА ВЪЛЕВА

...............................

Дата на подписване:

ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛЯ:


. ...........................................................................

(подпис и печат)
Посочва се името на изпълнителя, име и фамилия на лицето/лицата, което го представлява и в какво качество.
...............................

Дата на подписване:




Забележка: Проектът на този договор се допълва с всички предложения от офертата на определения изпълнител на обществената поръчка.


/


Каталог: rdonlyres
rdonlyres -> Областна дирекция на мвр – р а з г р а д районно управление на мвр – р а з г р а д
rdonlyres -> Република българия министерство на вътрешните работи а н а л и з
rdonlyres -> Стара Загора Дата Време
rdonlyres -> „развитие на човешките ресурси” Ч
rdonlyres -> Дипломна работа за получаване на образователно-квалификационна степен „Магистър" по специалността „Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред"
rdonlyres -> Наредба за условията и реда за функциониране на националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност
rdonlyres -> Решение за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка
rdonlyres -> Закон за движението по пътищата в сила от 01. 09. 1999 г. Отразена деноминацията от 05. 07. 1999 г
rdonlyres -> Наредба №8121з-968 от 10 декември 2014 Г. За правилата и нормите за пожарна безопасност при извършване на дейности в земеделските земи


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница