21 март – информационен ден за новите процедури по опак за съдебната система На 21 март от 10. 00 чДата24.07.2016
Размер17.73 Kb.
21 март – информационен ден

за новите процедури по ОПАК за съдебната система

На 21 март от 10.00 ч. в Националния институт на правосъдието (2 етаж, 201 зала) ще се проведе информационен ден по Оперативната програма “Административен капацитет” (OПAK). Той е предназначен за институциите на съдебната власт съдилища, прокуратури и следствени органи. Целта е да бъде представена оперативната програма, както и възможностите за кандидатстване с проекти по нея.


ОПАК е стратегически документ за модернизация на българската държавна администрация и подобряване на работата на органите на съдебната власт и на структурите на гражданското общество. Тя е една от седемте оперативни програми, одобрени от Европейската комисия, и се финансира от Европейския социален фонд и от националния бюджет. За програмния период 2007 – 2013 г. по ОПАК могат да бъдат усвоени средства в размер на 181 млн. евро. Три са основните групи бенефициенти по програмата: държавната администрация на централно, областно и общинско ниво, институциите на съдебната система и структурите на гражданското общество.
Тази година органите на съдебната система ще могат да кандидатстват с проекти през май и през октомври, когато ще стартират нови процедури по ОПАК. Освен тях в конкурсите ще могат да участват и т.нар. конкретни бенефициенти, изрично посочени в оперативната програма като получатели на финансовата помощ от Европейския съюз. Това са Министерският съвет, Министерството на държавната администрация и административната реформа, Министерството на финансите, Министерството на правосъдието, Агенцията по вписванията, Агенцията по обществени поръчки, Комисията за защита на конкуренцията, Институтът по публична администрация и европейска интеграция, Националният институт на правосъдието (НИП), Държавната агенция за информационни технологии и съобщения, Институтът по психология – МВР, Българската академия на науките, Центърът за преводи и редакции, Омбудсманът, Висшият съдебен съвет, Инспекторатът към ВСС, Върховният касационен съд, Втрховният административен съд, Прокуратурата на РБългария и Националната следствена служба.
НИП е и домакин на събитието. То се организира съвместно от Министерството на държавната администрация и административната реформа и Висшия съдебен съвет и е част от мащабната информационна кампания в изпълнение на Комуникационния план на ОПАК.Каталог: press
press -> Іі. 2016 година Първа стратегическа цел
press -> Списък на одобрени за финансиране проекти сесия м. ІІ. 2016 година Втора Стратегическа цел
press -> Конкурс за първи и втори филми, Големите пет, Киното днес, Киното утре, Ново българско кино, Балкански конкурс и други. За девети път ще бъде присъдена
press -> Пресинформация – 28 февруари 2012 16-и международен филмов фестивал
press -> Търговски дела в окръжен съд- пазарджик
press -> Европейска комисия Съобщение за медиите
press -> Тема: здравеопазване
press -> Обществени и политически нагласи октомври 2014


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница