22-ри септември” на остров корфу, Гърция 21. 09. 2011 – 25. 09. 2011



Дата18.06.2018
Размер87.47 Kb.
#73957
ТипПрограма
22-ри септември” на остров КОРФУ, Гърция
21.09.2011 – 25.09.2011

(автобусна екскурзия - 5 дни / 3 нощувки)


Остров Корфу (Керкира) е една от най-популярните туристически дестинации в света. Поради изключително богатото си културно-историческо наследство и неповторима природа още от древни времена е наричан „Смарагдовия остров”, „Вечно зеления остров”, Острова на Нимфите”, „Дамата на Йонийско море” и др.
Истината е, че острова e не само красив и романтичен, той е просто уникален и незабравим. Веднъж посетили го, със сигурност ще се връщате отново и отново...
ПРОГРАМА

1 Ден

21.09.2011

/сряда/


Отпътуване в 21.00 ч. от София (паркинга пред стадион „Васил Левски”), за Гърция по маршрут София–Кулата–Солун–Вериа–Козани–Янина–Игуменица (630 км). Пътуване с лицензиран, комфортен автобус. Нощен преход.

2 Ден

22.09.2011

/четвъртък -

неработен ден/



Пристигане в Игуменица сутринта. Трансфер с ферибот (около 2 часа) до Корфу, най-посещаваният гръцки остров в Йонийско море, известен с пясъчните си плажове, екзотична растителност и християнски храмове от времето на Византийската империя. Трансфер (35 км) и настаняване в избрания хотел.

Свободно време. Ще имате възможност за плаж и почивка, за разходка или да се насладите на ALL INCLUSIVE концепцията на хотела. Вечеря. Нощувка.



3 Ден

23.09.2011

/петък -

неработен ден/




След закуска в 09.00 ч. - целодневна екскурзия (включена в цената) - посещение на двореца “Ахилион”-лятната резиденция на императрица Елизабет, построена през 1890 г. в чест на Ахил–любимият герой на императрицата.

Отпътуване за столицата на острова–Керкира (Корфу). Пешеходна обиколка на столицата Керкира с местен екскурзовод: площад “Еспланада”–сърцето на града и най-големият площад на Балканите; галерията с арките “Листон”–едно от най-романтичните кътчета на града, копие на парижката улица „Риволи”; Старата крепост, свързана с Венецианската окупация; дворецът „Св.св. Георги и Михаил”, където днес се помещават Музеят на азиатското изкуство; църквата „Св. Спиридон”–закрилник на града, спасил го от турците, чумата и глада, и... Свободно време – ще имате на разположение няколко часа, за да се потопите в уникалната атмосфера на столицата на острова.

*По възможност - морска разходка с корабче с прозрачно дъно „Калипсо стар” (срещу допълнително заплащане). Специално конструираното корабче ще Ви предложи едно екзотично едночасово пътуване, по време на което ще имате удоволствието да се насладите на подводния свят на Йонийско море. Като допълнение, двата морски тюлена – Симба и Анна ще Ви изпълнят уникално подводно шоу, по време на кратката ви почивка на остров Видо.

Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.



4 Ден

24.09.2011

/събота/


Свободен ден за плаж и почивка или

*По желание – в 14.00 ч. - екскурзия (срещу допълнително заплащане) до Палеокастрица – един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира „Пиги”(извор) построен през 1225 г. – великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им.

*При подходящи температури - възможност за разходка с лодка с разглеждане на пещерите в залива (срещу допълнително заплащане).

*По възможност - посещение на фабрика за дестилиране на местни напитки (узо, бренди, ликьори от кум куот и вина) с кратка презентация и безплатна дегустация.



5 Ден

25.09.2010



/неделя/

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

LTI GELINA VILLAGE RESORT & SPA - 4*+

www.gelinavillage.gr
- ALL INCLUSIVE -

НАСТАНЯВАНЕ

ПАКЕТНА ЦЕНА

На 1 човек, настанен в двойна стандартна стая

390 лв

1-во дете до 12 г в стая с 2 възрастни

170 лв

2-ро дете до 12 г в стая с 2 възрастни

280 лв

3-то дете до 12 г в стая с 2 възрастни

280 лв

Трети възрастен (над 12 г.), настанен в двойна стая

335 лв

Единична стая

520 лв



І. Пакетните цени са в ЕВРО на човек и включват:

  • Транспорт с лиценциран комфортен автобус;

  • Всички гранични, пътни, магистрални, фериботни такси и билети;

  • 7 нощувки на база ALL INCLUSIVE (закуска, обяд и вечеря на богата шведска маса, неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство до 24.00 ч вечерта, кафе-еспресо и гръцко, чай, коктейли и...) в хотел LTI GELINA VILLAGE RESORT & SPA - 4*+;

  • Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 10 000 ЕВРО;

  • Водач от фирмата по време на пътуването;



ІІ. Цената не включва:

    • Разходи от личен характер, бакшиши, билети за градски транспорт и др.;

    • Допълнителни екскурзии;

    • Входни такси за музеи, прояви и други обекти, посещавани по желание;

    • Цените не ключват услуги извън ALL INCLUSIVE концепцията на хотела. Всички ползвани невключени в концепцията услуги се заплащат на място по ценоразпис на хотела;

    • Закрития басейн е част от СПА центъра на хотела. Ползването на закрит басейн е срещу заплащане. Деца до 18 г. не се допускат в СПА центъра.

  • Настаняването се извършва в сгради според заетостта на хотела. За настаняване в конкретно избрана сграда - на заявка, като цените се завишават с +20%!



III. Други:

  • Отстъпките за деца са валидни при настаняване с двама възрастни

  • Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване.

  • Доплащане за единично ползване на двойна седалка – 110 ЕВРО



IV. Общи условия:

  • Програмата се провежда при 40 записани туристи!           

  • Заплащане:

    • авансово плащане – 50 % от  пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 ч след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.

    • доплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване.              

  • В случай, че необходимия брой не е набран и програматаа няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата  на отпътуване.

  • Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксеро копие).           

  • Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната.

  • Без доплащане за медицинска засраховка за лица 70-80 г.

  • За лица над 70 години НЕ СЕ разрешава включване на допълнителни рискове към медицинската застраховка. Тези лица се застраховат само за рисковете “медицински разноски” и “репатриране”. НЕ СЕ застраховат лица над 80 годишна възраст!!!



V. ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА
МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

  • на северния бряг на острова,

  • на 35 км от град Корфу,

  • на 500 м от селището Ахарави, предлагащо многобройни възможности за развлечения – таверни, барове, ресторанти и др.

  • на първа линия – между 750 м пясъчен плаж и планината Пантократор.


В ХОТЕЛА

Хотелският комплекс е разположен върху площ от 400 000 кв.м. и се състои от 11 сгради, съчетаващи традиционен гръцки, византийски и местен архитектурен стил – основни сгради на GELINA VILLAGE RESORT & SPA, Basilia, Eugenia, Niki, Cressida, Nicolas, Thetis, Calypso, Gelina Mare, водния парк Hydropolis и прилежащата част от плажа.

На разположени на гостите са 4 бара - BEACH BAR, CAPTAIN’S BAR, PIRATE’S BAR и POOL BAR, основен ресторант, 4 басейна, закрит басейн със СПА и WELLNESS център, джакузи, фитнес, сауна, парна баня, музей, магазин за сувенири, мини зоологическа градина, детска площадка и конферентна зала за 210 човека.
НАСТАНЯВАНЕ

В 120 апартамента с 4 легла, 61 апартамента с 5 легла, 20 апартамента с 6 легла, 16 луксозни апартамента, 9 мезонета на първа линия и 56 студия с 3 легла. Всички апартаменти разполагат с балкони или директен достъп към градината, напълно оборудван кухненски бокс/кухна, климатик, сателитна телевизея, директен телефон, баня с душ или вана, сешоар.



V. ОСТРОВ КОРФУ – обща информация
Корфу е гръцки остров в Йонийско море намиращ се между Гърция и Италия. Древногръцкото му име е Керкера, което е свързано с митът за любовта между Аполон и дъщерята на Асопус, Керкефей.

В историята си островът помни много битки които са водени именно за него. Най-дълго Керкера е бил под господството на Венеция в резултат на което архетектурата на острова е във венециански стил. На него има множество замъци които са разположени на стратегически места из целият остров. Столицата е град Корфу ( на английски Corfu town ), в близост на който се намират двата най-големи замъка на острова, в следствие на което е единственият град в Гърция  обявен за Kastropolis (Castle city) от гръцкото правителство и през тази година е включен в UNESCO World Heritage List по препоръка на  ICOMOS. 



Керкера е 3-ия по големина и един от най-скъпите гръцки острови. Сега е една от водещите туристически дестинации в Европа. Най-често срещаните туристи са германци, англичани и поляци. В последните години има тенденция все повече известни личности да си купуват имения на Корфу. Началото на това сложиха Мадона и Брад Пит още през края на миналият век. В момента острова се издържа предимно от туризъм (както морски така и планински) и на него са регистрирани в момента 347 хотела.





Каталог: cms -> folders -> Автобус%20есен
folders -> Програма 2 8 дни / 7 нощувки септември октомври 2011 периоди на пътуване & пакетни цени
folders -> Контакти маркетинг био-продукция
Автобус%20есен -> Цена на човек в двойна стая
Автобус%20есен -> 8 дни / 7 нощувки септември октомври 2011 "есенно слънце барселона-коста брава". Периоди на пътуване & пакетни цени
Автобус%20есен -> Програма с тръгване от Стара Загора, Пловдив и София !!!
Автобус%20есен -> Септемврийски празници в истанбул 03. 09-06. 09. 2010 / 3 дни – 2 нощувки 23. 09-26. 09. 2010 / 3 дни – 2 нощувки
Автобус%20есен -> Уикенд в истанбул – специална есенна промоция!!! 50% от цената
Автобус%20есен -> Програма 5 дни / 3 нощувки 02. 09. 2010 06. 09. 2010
Автобус%20есен -> 6-ти септември в истанбул
Автобус%20есен -> Програма 3 дни / 2 нощувки 04. 09. 2010 06. 09. 2010


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница