25 ноември 2016 Миков към екоминистъра: Какво ще направите за въздуха на Видин?страница1/6
Дата15.10.2018
Размер0.81 Mb.
  1   2   3   4   5   6
25 ноември 2016

Миков към екоминистъра: Какво ще направите за въздуха на Видин?
„Какво ще направите за разрешаване на проблема със замърсяването на въздуха, който дишат видинчани?“. Този въпрос до министъра на околната среда и водите Ивелина Василева отправи Михаил Миков по време на петъчния парламентарен контрол. Питането му бе във връзка с данните за ежегодно завишаване на нормите на запрашеност в града, който вече не може да се похвали с никаква индустрия, благодарение и на политиката на настоящото дясно правителство.
23 ноември 2016

Миков: За бедните българи има един изход – към страните с прогресивно данъчно облагане
„Над 40% от българите живеят в риск от бедност. Те имат нужда от увеличаване на разполагаемия доход, защото ще продължат да избират Терминал 2. Пред тях има няколко изхода. Приемливият е да мигрират към страни с прогресивно данъчно облагане“. Това заяви Михаил Миков в Народното събрание по време на дебатите за данъчната политика. По думите му риториката не може да замени усещането на хората за несправедливост. Депутатите гласуват днес на второ четене промените в Закона за акцизите и данъчните складове. С тях се изменят други данъчни закони, включително Закона за данъците върху доходите на физическите лица. С 20 гласа „за“, 67 „против“ и 18 „въздържали се“ парламентарното мнозинство отхвърли предложението на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за отмяна на плоския данък и въвеждане на скала за прогресивно данъчно облагане. Миков отбеляза още, че се засяга принципен въпрос – този за справедливостта в данъчното облагане. Той посочи, че предложението на левицата предвижда увеличение на данъчното бреме само за лица с доходи над 1 400 лева месечно и добави, че хората с доходи до тази граница ще получат повече, отколкото при плоското облагане.
22 ноември 2016

Миков: Дунав мост 2 не се използва достатъчно, защото няма инфраструктура
„Дунав мост 2 беше една голяма мечта, която бе реализирана. Очевидно е, че е бил не само мечта, а се оказва доста ефикасно инфраструктурно съоръжение. Надхвърля далеч прогнозния трафик и печалбите за страната, което води до едно по-бързо във времето изплащане на това съоръжение. В същото време мостът не се използва достатъчно за развитие на инфраструктурния потенциал на България, пътната и железопътната инфраструктура“. Това заяви Михаил Миков в понеделник на пресконференция във Видин. Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ обърна внимание на медиите, че за пореден път е поставил този проблем пред управляващите. „Зададох въпрос на министъра на транспорта, свързан с изграждане на инфраструктурата към Дунав мост 2. Попитах го – какво стана във Видин?“, сподели Миков. Социалистът констатира, че ремонтът на пътя към Дунав мост 2 трудно може да отговори на нарасналия трафик по главен път Е-79 в участъка Видин – София. „В тази посока сигурно ще задам допълнително въпрос и към министъра на регионалното развитие, защото се наблюдава увеличаване на катастрофите по пътя и всеки, който пътува по него, знае колко е натоварен. Наблюдава се и постоянно високо равнище на преминаващите МПС от юли месец тази година, т.е. Дунав мост 2 вече е познат. В същото време нищо не се прави за развитие на железопътния коридор или тази част от връзката Видин – София, която трябва да превърне България в най-подходящото място за преминаване на товарите от Истанбул към Европа“, поясни депутатът от левицата.
28 октомври 2016

Миков към Бъчварова: Ще отпушите ли Дунав мост 2? България губи!
Какви мерки ще бъдат предприети за отпушване на трафика през Дунав мост 2, където ежедневно се оформят километрични опашки от тирове. Това попита в рамките на парламентарния контрол Михаил Миков, който в неделя посети съоръжението, разговаря с чакащите шофьори и се ангажира да постави въпроса в Народното събрание. В питането си към вътрешния министър и вицепремиер Румяна Бъчварова народният представител отбеляза, че съоръжението е изключително печелившо за България и средствата, които постъпват от него влизат в държавния бюджет. Той подчерта, че проблемът засяга хиляди шофьори, фирми, превозвачи и товари и предупреди, че отклоняването на трафика от моста, който е най-прекият път от Азия до Европа, нанася сериозни загуби на нашата страна.
23 октомври 2016

Михаил Миков: Ще поставя въпроса за опашките на Дунав мост 2. Положението е абсурдно, а решение има
Михаил Миков посети Дунав мост 2 при Видин – Калафат в неделя след многобройни оплаквания от шофьори, че чакат за преминаване на границата между 8 и 11 часа, а опашката често достига до 6-7 километра. При разговорите му с чакащите в неделния следобед международни шофьори те потвърдиха за сериозността на проблема и споделиха, че през последните месеци ситуацията е една и съща и в делничните, и в почивните дни. Шофьорите остро негодуваха срещу нежеланието да се използва целият технически капацитет на граничния пункт, за да преминават по-бързо товарните автомобили. „В момента има около 350 камиона, хората чакат между 8 и 11 часа и е абсурдно това да продължава повече. Явно е, че трябва да се вземат спешни мерки, за да се усили капацитетът на Дунав мост 2, да се осигурят щатове, за да може да не стоят стотици хора, които се препитават от товарния транспорт, в подножието на Дунав мост 2”, каза народният представител.
19 октомври 2016

Миков: „Не подкрепям никого“ разбива смисъла на демокрацията и доверието в държавата
Задължителното гласуване и квадратчето „Не подкрепям никого“ в бюлетините е фундаментална грешка, която разбива смисъла на демокрацията, на изборите въобще и няма да укрепи доверието в политиците, партиите и държавната власт. Такова мнение изрази Михаил Миков на заседание на правната комисия в парламента, която разгледа предложенията за промени в изборното законодателство в последния момент преди вота за държавен глава и референдума, който поставя същия въпрос пред избирателите. Според социалиста се създава едно заблуждение, че се дават, а всъщност се отнемат права на хората, като тези за изразяване на позиции чрез протест. По думите му задължителният вот и опцията да се гласува против всички стимулират „анти“ настроенията в момент, когато българската демокрация е в упадък и се нуждае от възстановяване на доверието на гражданите. В началото на заседанието Миков предложи да се разгледат първо четирите законопроекта за отпадане на т.нар. задължително гласуване, с което да отпадне и въпросното квадратче „Не подкрепям никого“. Според народния представител от левицата това ще даде възможност да бъдат произведени нормални избори. Той определи като странна сегашната ситуация, в която промените в изборното законодателство се правят само 15 дни преди вота и допитването.
05 октомври 2016

Миков към Бъчварова: Ще работите ли по въпроса за фалшифицираните подписи?
За съжаление демокрацията у нас все повече се превръща във форма без съдържание. Тази констатация направи Михаил Миков по време на блиц контрола в Народното събрание. Коментарът му бе във връзка със сигналите за манипулации при регистрацията на инициативни комитети за референдума, който ще се проведе заедно с изборите за държавен глава. „Събраха се подписи за регистрация на инициативни комитети. Много граждани установиха, че подписите им са фалшифицирани. Централната избирателна комисия обяви, че не е компетентна да установи кой е извършил тези престъпления, защото това са престъпления“, подчерта социалистът. Обръщайки се към Румяна Бъчварова народният представител от левицата попита каква е политиката на правителството и позицията на вътрешния министър. „Ще се ангажирате ли да установите законност, включително и по този въпрос, свързан с демократичните иначе процедури в България? Защото иначе, както ЦИК казва, че не е компетентна, ще излезе, че в България няма механизми за прилагане на законите“, настоя Миков. Той обърна внимание, че хора, които живеят от години в чужбина, установяват, че са били включени в подписките тук и се питат каква държава сме.
15 юли 2016

Миков: Законът за тероризма променя разбирането, че вътрешната сигурност се отделя от външната
Новият закон за противодействие на тероризма променя едно устойчиво разбиране от 25 години,  че вътрешната сигурност се отделя от външната, от отбранителните способности. Такова опасение изрази Михаил Миков в ефира на телевизия БИТ. Народният представител от левицата припомни за промените в Наказателния кодекс от миналата година, с които вече е била дадена дефиниция за това що е то тероризъм, включително с квалифицирани състави. Той отбеляза обаче, че и преди това в българското законодателство е имало достатъчно текстове в частта за общоопасните престъпления, целящи да разстроят държавното устройство, да затруднят властта в центъра и по места, каквито са терористичните акции.
10 юни 2016

Миков: Правителството активно съдейства за унищожаването на българския народ
„Демографската катастрофа ще продължи да се задълбочава и от избягването на отговор на моите въпроси разбирам, че правителството ще продължи да я кара, както досега – да съдейства активно за унищожаване на българския народ”, заяви от парламентарната трибуна Михаил Миков. Той зададе по време на петъчния контрол питане към социалния министър Зорница Русинова относно липсата на краткосрочни и дългосрочни мерки, свързани с тежките демографски процеси. Министър Русинова не даде ясни отговори, включително и на конкретните въпроси дали ще бъде увеличен размерът на плащанията за раждане и отглеждане на дете, предвижда ли се увеличаване на помощите за първокласници и не смята ли, че е необходимо като политика на правителството да се въведат помощи за учениците до 7 клас.
08 юни 2016

Михаил Миков: Защо не се одържави „Видахим“, а продължава убиването на индустрията
„Държавата може да влезе във „Видахим”, защото дружеството има задължения към „Държавния резерв” и ако иска да запази предприятието като производства и като част от енергетиката, може да го одържави, но на правителството, на министъра на икономиката им е много удобно да се оправдават с частниците”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Михаил Миков по време на дебатите във връзка с изменение и допълнение на Закона за енергетиката. Според него, промените са едно имитационно упражнение, което няма да реши тежките дефицити в НЕК, но ще разбие живота, само във Видин, на 500 работници и техните семейства, които се хранеха от „Видахим”, но бяха съкратени и сега плащат социалната цена на такъв тип решения.
03 юни 2016

Миков към Кунева: Екзекутирате българското образование

„Процесът по унищожаване на българското образование върви с бързи темпове.  Очевидно е, че през следващата година ще има закриване на училища, очевидно е, че правителството ще се опита да прехвърли тази отговорност на общините и това заради промените, които се прокараха с новия закон за училищното и предучилищното образование”. Това заяви народният представител Михаил Миков по време на петъчния парламентарен контрол. В отговор на въпроса му за закриване на училища вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева съобщи, че до 31 май т.г. в просветното министерство са постъпили 127 предложения за закриване, преструктуриране или сливане на училища. По всяко от тях ще се произнесе експертна комисия. „Вие не разбирате ли, че убиваме бъдещето на нацията и да ми отговорите, че експертите ще решат за тези 127 училища и аз да идвам в диалог да решаваме кое ще се закрие, това е просто несериозно. Аз не искам да участвам в тази екзекуторска дейност”, каза Миков по повод думите на Кунева, че е добре дошъл в министерството да следи процеса. Според него, общините ще закриват училища, родителите ще следват учениците и това ще унищожи допълнително образователната система на България. Временно ще има поток към големите градове, но като цяло българският народ ще става все по-неграмотен.


01 юни 2016

Миков: Не приемаме превъоръжаване, когато не са осигурени средства за нормален живот на хората
„Не можем да приемем да гласуваме огромни средства за превъоръжаване, когато други политики – здравеопазване, образование, мерки срещу демографската катастрофа и др. – не са финансово осигурени в същата степен. Както не е осигурено достойното заплащане на българския войник и офицер“. Това заяви в социалната мрежа Михаил Миков във връзка с предстоящото гласуване в четвъртък на проекторешение, според което 2,2 млрд. лв. ще бъдат използвани за превъоръжаване. Коментарът на народния представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ идва след, по думите му, противоречива дискусия в парламентарната група на левицата днес. Миков припомня, че до момента официалната позиция на БСП последователно е била срещу използването на част от 16-милиардния заем за превъоръжаване. „Обявихме се срещу това още в началото на 2015 г. Отстоявахме тази позиция и на Консултативния съвет при президента тази година. Тази позиция беше одобрена и от Изпълнителното бюро.
27 април 2016

Михаил Миков: С електронното гласуване се дава възможност за манипулации. МС ще изготвя резултатите
„Гласувах против, защото с тези текстове се дава възможност за манипулация на електронното гласуване и тя е заложена в алинея 13, където специализираното звено координира дейността си с Министерския съвет. Забележете не с избирателната комисия, а с Министерския съвет. Това означава, че актуалният Министерски съвет изцяло ще изготвя резултатите и ще влияе при резултатите при електронното гласуване”. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Михаил Миков при гласуването на промени в Изборния кодекс.

Лидерът на социалистите добави, че няма възможност всичко разписано в промените да бъде реализирано в рамките на един бюджет на Централната избирателна  комисия. „В предишни текстове приехте, че комисията изцяло подготвя технически изборите. Ако не знаете, бюджетът на комисията е един милион лв. годишно, а разходите за избори са между 20 и 40 млн. лв.”, обясни Миков.


26 април 2016

Михаил Миков: Управляващите ограничават свободата на словото по време на кампания. Страх ги е от критика
„Мнозинството предлага право на отговор в медиите на държавни и местни органи по време на кампания. Това ограничава свободата на словото в рамките на кампанията и е юридическо и политическо безумие”. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на НС на БСП Михаил Миков по време на дебатите в пленарна зала за Изборния кодекс. Той попита, в случая – когато „засегнато” е Народното събрание по време на кампания от някой кандидат, кой ще отговори от страна на парламента, който е орган на законодателната власт и е колективен, състоящ се от 240 депутати – опозицията, управляващите, председателят или някой друг. Лидерът на левицата подчерта, че волята на парламента се формира чрез гласуване, което не се влияе от чувства и критики. Той допълни, че орган не може да се почувства засегнат, а конкретен човек. „Ако се почувства много засегнат „бащата” на МС в сегашното му издание, той има достатъчно достъп до медиите, за да говори от сутрин до вечер, каквото иска”, заяви соцлидерът.
06 април 2016

Миков пита Кунева: Каква е политиката по отношение на средното образованието през учебната 2016 – 2017 г.?
„Каква е политиката по отношение на средното образованието през учебната 2016 – 2017 г.?”. Този въпрос отправи председателят на НС на БСП Михаил Миков към вицепремиера и министър на образованието Меглена Кунева. Той попита каква е политиката на правителството, за да спести на ученици, учители и родители този хаос, който се създава при прилагането на приетия Закон за училищното и предучилищното образование. „Оставате впечатление, че водите политика на инат – хем казвате, че има неуредици, че не могат да станат учебниците, хем – че стандартите не могат да станат, за да се приложи законът, хем искате да го приложите и да експериментирате какво ще се случи с българските деца”, обърна се лидерът на левицата към вицепремиера.

Миков обясни, че 1-ви и 5-ти клас нямат учебници. Той подчерта, че се говори как учениците ще учат по работни листи, подготвени от учители. „Няма разработени стандарти, учителите не са запознати със стандартите, които може и да се появят след месец-два”, заяви соцлидерът. Той заяви, че са били изхарчени милиони европейски средства, за да бъде разработен този закон.


06 април 2016

Михаил Миков към управляващите: Този закон съсипва българското образование
„Този закон съсипва българското образование”. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на Националния съвет на БСП Михаил Миков при предложението на Парламентарната група на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ да се отложи прилагането на Закона за предучилищното и училищното образование с една година.

„Усвоихте си милионите по проектите и си взехте европейските средства, но сега проблемът опря до българските деца”, заяви лидерът на левицата. Той попита – къде се е видяло в света деца да учат по един учебник до Нова година и по друг, след нея, което предлагат управляващите. Миков зададе и въпроса къде в развития свят се прилага закон от средата на годината и само по отделни класове.

Председателят на БСП призова народните представители от управляващото мнозинство да отложат този закон и неговото прилагане, защото с българските деца не трябва да се правят експерименти.
01 април 2016

Михаил Миков: Отчетът на управлението на Борисов е като първоаприлска шега
„Единственото вярно в прочетената декларация на ГЕРБ е датата, на която се прави – 1 април. Честит първи април, български граждани! Честит първи април, на който се отчитат два мандата, макар че отговорността на правителството е за сегашната политика, за сегашното управление на България, за сегашните т. нар. реформи”. Това заяви председателят на НС на БСП Михаил Миков от парламентарната трибуна в декларация от името на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.

Той обясни, че става въпрос за реформи, които са изкарали българските лекари по улиците, които поставят живота и здравето на българските граждани в постоянен, ежедневен риск. Те разпределят оскъдния бюджет за образование на страната ни и към частните училища и генерират задължения на общините от 1 млрд. и 200 хил. лева. „Кризистният ПР се прави, защото все повече граждани разбират, че управлението на днешното правителство с втория мандат на Бойко Борисов води страната към безпътица и обезлюдяване”, категоричен бе лидерът на левицата. По думите му тенденцията на намаляване на населението по 40 хил. души годишно по никакъв начин не е обект на внимание от правителството.


31 март 2016

Михаил Миков: Явното гласуване ще доведе до по-голяма зависимост на ВСС от изпълнителната власт и други интереси
„Изказалите се от управляващото мнозинство откровено казаха, че представителите на парламентарната и на съдебната квота на ВСС трябва да бъдат зависими от тези, които са ги избрали, и това да се постигне с контрол върху гласуването, а този контрол може да бъде реализиран чрез явното гласуване”. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на БСП Михаил Миков по повод промените в закона за съдебната власт. По думите му действията на мнозинството говорят за неразбиране на органа и тези, които го съставляват. „След избора от Народното събрание, от магистратите, всеки един от членовете на ВСС би трябвало да се откъсне от интересите на тези, които са го избрали. В противен случай той е политически представител”, каза още Миков. Според него с явното гласуване става въпрос за намеса във функционирането на ВСС, който би трябвало да бъде независим от интересите на магистратите, които гласуват, и от тези на народните представители.
31 март 2016

Михаил Миков: Историческото наследство трябва да бъде оценявано обективно
„Внасяме законопроект за обявяване на авторитарните режими в периода 1923 – 1926 и 1934 – 1944 година за престъпни”. Това обяви пред медиите в парламента председателят на БСП Михаил Миков. Той обясни, че става въпрос за периода, в който България се е присъединила на страната на Тройния пакт – период, в който е имало системно и целенасочено унищожаване на демократичните начала и суспендиране на Търновската конституция. „Става въпрос за период, в който България е имало концентрационни лагери, имало е гонения, отнемане на имущество на евреите”, допълни той. Миков бе категоричен, че историческото наследство трябва да се оценява обективно.

Един от мотивите за внасяне на такъв законопроект от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ са съвременните документи на Съвета на Европа, ОССЕ и ЕС, в които се слага акцент върху реалистичното оценяване на „двойното наследство” на страните от Централна и Източна Европа, които са преживели различни режими. Според социалистите оценяването на това двойно историческо наследство в България е половинчато и се изразява в закона, който обявява комунизма за престъпен, приет през 2000 г., а в същото време не се засяга периодът, в който страната ни се е присъединила към Тройния съюз.


30 март 2016

Миков: Призоваваме правителството да прекрати войната срещу българските граждани в здравеопазването
„Изказването на министъра на здравеопазването адекватно отразява състоянието на системата – неразбиране на проблемите, хаос и милиони български граждани, лутащи се между отделните здравни заведения”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков след изслушване на министъра на здравеопазването в пленарна зала.

Председателят на БСП обясни, че Москов е издал заповед преди два дни, с която е възложил на лечебните заведения, независимо дали са частни или държавни, да правят графици и да преглеждат. „Няма как търговски дружества да изпълняват заповед на министъра, без да им се заплаща, защото изпълнителните директори ще ги фалират и ще носят отговорност за това”, уточни Миков.

Според него това показва, че в здравеопазването положението става военно и предположи, че това е свързано с изказването на Борисов преди време, че сме във война. „Но тази война е на правителството срещу българските граждани, в която те ще дадат основните жертви”, коментира той.
30 март 2016

Миков: Необходимо е нормализиране на отношенията и парламентарното сътрудничество между страните от ЕС и Руската федерация
„Очевидна е необходимостта от нормализиране на отношенията и парламентарното сътрудничество между страните от ЕС и парламента на Руската федерация”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков от парламентарната трибуна. Той припомни, че държавният секретар Джон Кери в последните месеци няколко пъти е бил в Москва.

„Цяла Европа и светът разбират, че е необходим единен отговор на предизвикателствата на тероризма. В същото време има санкционни списъци, които затрудняват и осуетяват парламентарното сътрудничество”, подчерта Миков.

Лидерът на социалистите обясни, че именно поради тази причина и все по-голямото разбиране, че срещу тероризма трябва да има единен отговор, БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ предлага и съответния проект за решение – предвижда засилване на междупарламентарните контакти и предприемане на действия от страна на изпълнителната власт за отпадане на санкционните списъци на парламентаристи.

„Това решение ще бъде принос и към общото европейски решение”, каза още Миков.


29 март 2016

Миков пита Москов: Как болниците ще поемат пациентите, останали без личен лекар – без да настане хаос?
„Днес министър Москов пак ни изненада. Но не с поредното си тв участие. Това вече е традиционно и дори започва да става скучно. Изненадващото е друго: министърът постанови на всички държавни, общински и – забележете – частни лечебни заведения, да поемат обслужването на здравноосигурените лица. Вероятно заради протеста на личните лекари”, написа председателят на БСП Михаил Миков във Фейсбук.

Той попита в социалната мрежа – как лечебните заведения ще поемат огромния поток от пациенти, останали без лични лекари, без да настане хаос и в пълно противоречие със закона, както и – за чия сметка ще стане това. „Нали болниците нямат право да получават пари от Здравната каса за извънболничната помощ, за която отговарят личните лекари? Значи ли това, че ще плащат хората? Или пък министърът е решил да върне безплатното здравеопазване?, коментира в поста си лидерът на социалистите и добавя: „Това си струва да се обсъди!”.

Миков е категоричен, че сме стигнали дотук, защото десните превърнаха здравето в стока, с която се търгува. „Някой в министерството чел ли е закона, преди да заповядва каквото и да било?”, коментира той.


Каталог: wp-content -> uploads -> 2017
2017 -> 4 дни/3 нощувки 14. 04. 2017 17. 04. 2017
2017 -> Бисер Иванов Райнов “подобряване на корпоративното управление чрез изграждане на базисен модел за вътрешен контрол”
2017 -> Синхрон медия” оод
2017 -> за нашият клас. Пътуването ще се проведе от (10. 07) до
2017 -> Средно училище „антон попов”-петрич изпитни програми за определяне на годишна оценка на ученици
2017 -> До (Бенефициент- наименование)
2017 -> Четвърто основно училище “ иван вазов”
2017 -> Айфоны-москва рф +7(967)199-80-08 +7 (903) 558-01-95 (Москва)


Поделитесь с Вашими друзьями:
  1   2   3   4   5   6


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница