5 дни/ 4 нощувки 19. 09. 12: 473 лвДата11.01.2018
Размер32.82 Kb.


Sofia 1000, Patriarh Evtimii 15

tel: 02 987 3132/33, fax: 02 987 3135

e-mail: pe15@odans-travel.com
Хърватия– очарованието на Адриатика и Плитвичките езера

5 дни/ 4 нощувки

19.09.12: 473 лв.

10.10.12: 437 лв.

Маршрут:
Загреб - Плитвичките езера - Опатия - Пула - Ровин –Триест - Постойна – Загреб
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • 4 нощувки със закуски в хотел 3* – две в Опатия/Ловран и две в Загреб;

  • 2 вечери на богата шведска маса в ресторанта на хотела в Опатия/ Ловран;

  • Екскурзоводско обслужване на български език;

  • транспорт с комфортен автобус (климатик, видеосистема, минибар)


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:


  • Допълнителни екскурзии.

Входен билет за природен парк „Плитвички езера” – 15 €.
1 Ден/ София – Загреб

Тръгване от София в 08:00ч. от Национален стадион „Васил Левски”. Транзитно преминаване през Сърбия. Късно следобед пристигане в Загреб. Туристическа програма в Загреб. Пешеходна разходка: централния площад „Бан Йелачич", стария град с хълмовете Каптол и Градец, Катедралата, превърнала се в символ на града и „Долац” – главния градски пазар, наричан още „стомаха” на Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.


2 Ден/ Плитвичките езера – Опатия

Закуска. Отпътуване за Плитвичките езера – най-известния природен парк в Хърватия, състоящ се от 16 живописни езера, свързани с водопади и водоскоци. Преминаваме по тесни горски пътеки и дървени мостове, за да се насладите на красотата на Величествената природа. Възможност за прекосяване с лодка на най-голямото езеро – Козяк.

Отпътуване за Опатия, наричана „Ница на Адриатика”, най-аристократичния курорт на Хърватската ривиера, чиято слава се разнася по света от австрийските благородници. Свободно време – разходка по крайбрежната алея, откъдето се разкриват невероятни гледки към многобройните островчета.

Настаняване в хотел в района на Опатия/ Риека. Вечеря. Нощувка.


3 Ден/ Опатия – Пула – Ровин – Опатия

Закуска. Еднодневна екскурзия до полуостов Истрия (15 Евро), наречен „Terra Magica” – късче земя със свой облик и характер, където хармонично се допълват древноримското величие и средновековните укрепени градове, Венецианското наследство и аристократичния дух на Хабсбургите. Обиколка на Истрия – маслинени горички и плодородни лозя, стръмни каменни брегове и закътани заливи.

Посещение на Пула, изградена върху седем хълма подобно на Рим – град на повече от три хилядолетия, нашепващ истории за митичните аргонавти, за римските патриции и матрони, за венециански търговци и австрийски благородници. Пула е град-музей, предлагащ съхранени през вековете исторически забележителности: Римски амфитеатър, датиращ от I в. и втори по големина в Империята, Портите на Херкулес, Арката на Сергий, която отвежда към уличките на стария град и към централния площад и Храма на Август. Свободно време в Пула.

Следобед – отпътуване за Ровин – „Малката Венеция”, най-романтичния хърватски град, започнал развитието си като традиционно рибарско селище, покровителствано от Света Еуфемия, впечатлило поети и художници с формата си на лодка – batana и с местната фолклорна музика - batinada. Обиколка на старинната част на Ровин, обградена със средновековни крепостни стени с три запазени до днес порти, които отвеждат към лабиринт от тесни каменни улуци. Над тях доминира църквата „Св Еуфемия” с високата си камбанария със статуя на Светицата, закриляща града. Интерес представляват и Баптистерият – най-старата сграда на Площад „Локва”, Францисканският манастир, както и многото буржоазни къщи, изградени в типичен венециански стил. Не пропускайте традиционния пазар, където можете да дегустирате отбрани истърски вина и медена ракия, зехтин и трюфели.

Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
4 Ден/ Опатия – пещерата Постойна – Триест – Загреб

Закуска. Отпътуване за Триест – град с многовековна история, известен като град с легендарен произход, богато културно наследство и с толерантността между различните народи, които живеят на територията му. Пешеходна разходка и свободно време на площад Унита Д’Италия. Посещение на двоеца Castello di Miramare с уникалните му градини, където са живели ерцхерцог Максимилиян и съпругата му Шарлота.

Отпътуване към Словения. Посещение на пещерата Постойна (22 Евро при предварителна резервация). Постойна яма е най-посещаваната туристическа атракция в Словения. Достъпът до нея се осъществява със специална железница, отвеждаща в подземния свят на една от най-красивите пещери. Разглеждане на подземните галерии с местен екскурзовод.

Настаняване в хотел в Загреб. Нощувка.


5 Ден/ Загреб – София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница