689 безалкохолни коктейла соколечение елена Господиновастраница1/18
Дата03.01.2017
Размер2.12 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   18
689 безалкохолни коктейла
СОКОЛЕЧЕНИЕ

Елена Господинова689 БЕЗАЛКОХОЛНИ КОКТЕЙЛА
за здраве и жизненост от лечебните сокове на природата


  • как да приготвяме прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове

  • кои заболявания с какви сокове да лекуваме

  • подходящо комбиниране

  • лечебни подправки и добавки за вкус

УНИВЕРСАЛЕН ПРАКТИЧЕСКИ НАРЪЧНИК ЗА
ПРИГОТВЯНЕ НА:


  • разхладителни, освежителни, тонизиращи коктейли

  • напитки за отслабване, за подобряване на храносмилането

  • коктейли афродизиаци

  • детски коктейлиВместо уводПредлагаме ви един полезен практически наръчник за всеки дом - книгата, която съдържа поне няколко варианта за питие, независимо дали сте жаден, просто искате да се поглезите или имате нужда от здравословна витаминозна напитка - дар от природата.


Сборникът съдържа 689 рецепти за разхладителни, освежителни, тонизиращи, детски коктейли, млечни и плодови напитки, коктейли афродизиаци, питиета за подобряване на храносмилането, сладоледово-млечни и сладоледово-плодови коктейли, напитки на базата на кафе, какао и чай.
Рецептурникът е предшестван от обща обяснителна част. От нея ще научите кои са основните видове коктейли - преобладаващи съставки, общи принципи на технологията на приготвяне, т. е. разбъркване, разбиване с подходящ уред, украса и начин на сервиране, формата на леда при поднасяне. В частност са изброени познатите категории безалкохолни коктейли.
Книгата съдържа указания за най-използваните типове чаши с наименованията, използвани от специалистите в тази област. В науката за сервиране на коктейлите тяхното разнообразие е голямо. За всяка категория напитки е подходящ строго определен вид чаша - с тънки или дебели стени, от стъкло или кристал, с бързо или с бавно пренасяне на температурата, със или без столче, ниски или високи. Всеки вид чаша има различен чувствителен показател и се използва индивидуално при различните категории коктейли според съставките, температурата им, наличие или не на лед, съответната гарнитура от късчета плод, цитрусови резенчета, сламки и др.
Особено ценна е частта, в която е описана технологията на приготвяне на лечебни, витаминозни сокове от 48 вида пресни плодове и зеленчуци. Обяснени са лечебните качества и съдържанието на витамини и минерални соли в прясно изстискания сок. Същевременно са указани заболявания, при които определени сокове са противопоказни.
Книгата е твърде полезна с приложения азбучен указател на заболяванията, при които се практикува соколечение.
В общата част са описани основните видове подправки за приготвяне на коктейли и значението им за вкуса, аромата и лечебното действие на напитките.
Ако сте много жадни или просто любопитни, ви казваме “Наздраве!”.

Основни видове коктейли
Коктейли след хранене
(After dinners drinks)
Приготвят се от ликьори и горчиви билкови настойки. Консумират се след ядене.

Аперитив-коктейли (Cocktails aperitif)
Приготвят се от ароматични вина, вермут, шери, бордо, ликьор, отвари от билки. Консумират се преди ядене.

Коблър (Cobbler)
Приготвят се от шери или подсладени вина. Поднасят се във високи чаши със ситно натрошен лед, гарнирани с плодови резенчета и цели плодове. Чашите трябва да бъдат предварително охладени. Обикновено се пият без сламка.

Коктейли от шампанско
(Champagne cocktails)
Приготвят се от шампанско или друго пенливо вино в комбинация с ликьори (Гран Марние, кюрасо), капка ангостура битер и се добавя бучка лед.

Колинс (Collins)
Вид студени и пуншообразни напитки, приготвени от алкохол, натурален сок, лимонов сок и сода, поднесени с лед на кубчета във високи чаши. Могат да се гарнират с плодови кубчета или резенче лимон. Колинс е най-дългият от всички категории коктейли, много освежаващ и подходящ за летните горещини.

Кулър (Cooler)
Дълго и студено питие, което се състои от лимонов сок, алкохол, капки гренадин или лимонов битер. Сервира се в чаша Колинс, допълва се с газирана напитка и се гарнира с плодове по избор.

Капс (Cups)
Приготвя се от пенливи или бели вина, смесени с отвари, сиропи, ликьори, пресни плодове, предварително охладени. Долива се с много сода и се гарнира с листчета от цветя.

Дейзи (Daisy)
Дълги коктейли, подходящи за дами. Приготвят се основно от ликьор, лимонов сок и винаги няколко капки гренадин. Поднасят се гарнирани с много пресни плодове и стръкче мента по желание.

Джулеп (Julep)
Приготвят се от ментов екстракт, комбиниран със захар, алкохол и много лед. Прецедени се пренасят в чаши Олд фешънд и се гарнират със стръкче прясна мента.

Лонг дринкс (Long drinks)
Дълги питиета в количество над 100 мл, поднесени в чаша Олд фешънд.

Фрапе (Frappe)
Идеално питие за летните горещини. Състои се основно от лед, ликьор и плодов сок.

Сауър (Sour)
Освежителни питиета, приготвени от алкохолна напитка, лимонов сок и захар. Прецежда се и се налива в чаша тип Сауър, която се допълва с газирана вода. Приема се за мъжко питие.

Карибски коктейли (Karaibes cocktails)
Екзотични напитки, приготвени предимно от ром и многоцветни плодове: ананас, грейпфрут, пъпеш, диня, кокосов орех и др. Поднасят се със сламка, резенчета от цитрусови плодове.

Яйчни коктейли (Drinks а l'ouf)
Топли или студени подсилващи питиета на основа яйце - мляко или яйце - бира, мед, захар, бахар, канела, чер пипер, ароматични подправки и вина. Поднасят се в чаша за шампанско (ако са студени) или в чаша за пунш.

Кафе-коктейли (Drinks au cafe)
Приготвят се от изстудено силно кафе, коняк, кокосов или какаов крем. Поднасят се с много лед, разбита сметана и сламка.

Фис (Fizz)
Най-известната категория коктейли. Името произлиза от шума на газираната вода при наливане в чашите. За основа служат силноалкохолни напитки, смесени с плодови сокове. Допълват се с газирана вода или шампанско. Гарнират се с резенче плод според сока, който е използван.

Шорт дринкс (Short drinks)
Къси питиета от силноалкохолни напитки без разредител.

Фикс (Fix)
Питиета, които се смесват направо в чашата. Състоят се от алкохол, захарен сироп, билкови отвари, лимонов сок, много счукан лед, резенчета от цитрусови плодове или кубчета от пресни плодове.

Слинг (Sling)
Индийски напитки, приготвени основно от чай или вода, силен алкохол (джин, уиски, ром, коняк), черешов или ябълков сок и захар. Сервират се в чаша Колинс върху кубчета лед, допълват се със студен чай и се гарнират с резенчета цитрусови плодове и настъргано индийско орехче.

Фенси дринкс (Fancy drinks)
Напитки, приготвени с много фантазия от силен алкохол, гъст крем-ликьор, обикновено се добавя и синьо кюрасо, много лед, разбита сметана и пресни плодове за украса.

Пус-кафе (Pouse-cafe)
Приготвят се във високи чаши със столче и се състоят от различни на цвят пластове течност - ликьор, отвари, сиропи, които остават отделени поради различното относително тегло на напитките. Наливат се една след друга директно в чашата - от най-тежката до най-леката напитка, които се стичат по ръба на барова лъжица, допряна до последния слой течност.

Мист (Mists)
Освежителна напитка от уиски или бренди, лимонова кора и много ситно натрошен лед. Поднася се в ниска чаша без столче.

Пунш (Punch)
Най-често студена напитка, приготвена от силен алкохол (арак, ром или коняк), чай или вода, подправки (чер пипер, бахар, индийско орехче, канела, карамфил), захар и лимонов сок. Топлите пуншове се приготвят с гореща вода или горещ чай. Сервират се в стъклена чаша с дръжка и се гарнират с резенчета от лимон или портокал.

Каталог: ld
ld -> Румен петров владимиров академична длъжност: професор Научно степен: доктор Образование
ld -> Изграждане на мостове и преодоляване на различията
ld -> Закон за изменение и допълнение на Закона за общинската собственост. От рождения си ден 1 юни 1996 г., Закона за общинската собственост претърпя множество промени, основните от които бяха през 1999 г и 2004 г
ld -> Eкскурзии в Обединените Арабски Емирства Екскурзия в Дубай – Източната Приказка
ld -> Кое от написаните числа е шестстотин и три милиона тринайсет хиляди и две ?
ld -> Кръстьо малчев маринов (Възпитаник на Морското Училище)
ld -> Наредба №1 от 11 януари 2007 Г. За условията и реда за провеждане на медицинските дейности, свързани с лечението на лицата с психични разстройства


Поделитесь с Вашими друзьями:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   18


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница