8 дни / 7 нощувки Директни чартърни полети от ВарнаДата21.01.2018
Размер157 Kb.
ПОЧИВКИ В СИЦИЛИЯ – хотел Santa Lucia 3*
Маршрут: Варна – Катаня – Чефалу – Етна и Таормина – Parco delle Madonie – Ериче – Седжеста – Палермо – Монреале – Какамо – Катаня – Варна
Дати: 30.09.2017 и 07.10.2017г.
8 дни / 7 нощувки
Директни чартърни полети от Варна
Почивка в Италия, а защо не в Сицилия? Опознайте тайните на вулкана Етна и древния гръцки център Сиракуза, разходете се в долината на храмовете, впечатлете се от величието на катедралата Монреале... Всичко това в комбинация с екзотичните плажове на слъчева Сицилия!
Перфектният избор, ако обичате вечерните разходки, в едно от най-романтичните кътчета на Сицилия. Почти на нивото на 4*.
1 Ден: Варна – Катаня

Полет към слънчева Сицилия
Тази почивка в Сицилия ще започне със събиране на групата на летище Варна Директният чартърен полет от Варна ще излети, за да кацне в Катаня. След като вземете багажа си, следва групов трансфер до избрания хотел. Вечеря. Нощувка.
2 Ден: Сицилия

Чефалу – портрет на непознат моряк
Закуска. До обяд ще дойде представител във Вашия хотел за информационна среща, за да Ви запознае с предлаганите екскурзии в Сицилия и занимания за свободното време. По желание в този ден може да имате полудневна екскурзия до Чефалу. Чефалу е малко китно рибарско селище, което е запазило своята автентичност. Дългата централна улица се пресича от десетки по малки тесни странични улички, чиито срещуположни, боядисани в светли тонове къщи, са толкова близко, че спокойно могат да си подават през прозорците разни неща. Градът е построен под огромна канара, наподобяваща крепост, в подножието, на която се е сгушил един от най–елегантните главни площади в Сицилия – Дуомо и величествената норманска катедрала от 12 в. Построена е по волята на Роджер ІІ, първият нормански крал. Според легендата, флотът му попаднал на буря и бил захвърлен в бреговете на Чефалу, където, като по чудо се спасили. В знак на признателност към Богородица е вдигната църквата. Прославената мозайка в абсидата на Христос Вседържител е първата от този вид сицилиански образи. Недалеч от катедралата се намира музеят Мандралиска със сбирка от монети, гръцки и римски артефакти и една изключителна картина – „Портрет на непознат моряк” от най–изтъкнатия ренесансов живописец на Сицилия – Антонело да Месина. Интересна е перачницата “лаватойо”, което означава място за пране, от времето на норманите, които са използвали течащата река като основа за изграждането на няколко малки басейна и каменни прагове, където е удобно да се пере. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 Ден: Етна и Таормина

Мистиката на вулкана Етна и красивата Таормина
Закуска. Днес имате възможност за свободен ден за плаж и почивка в хотела или целодневна екскурзия до вулкана Етна и Таормина. За желаещите отпътуването от хотела ще е рано сутрин, след закуска. Етна е най–високият действащ вулкан в Европа. Изкачване с автобус до 1924 м. Свободно време с възможност за разходка на страничните кратери „Силвестри”, които са били активни 1986 г., за да си купите сувенири от лава в някое от многобройните магазинчета, да опитате мед от Дзаферана или ракията „Огъня на Етна”. По желание може да се стигне до „Кулата на Философа” в подножието на четирите действащи кратера, на ниво около 2900 метра надморска височина, с въжен лифт и джипове (само при благоприятни метеорологични условия, заплаща се на място допълнително). Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки, за допълнително изкачване, на място може да се наеме топло яке (3 евро). Отпътуване за Таормина. Пешеходна разходка по живописните улички на най–прочутия курорт на Сицилия. Автобусът ни оставя на паркинг в подножието на града, откъдето се придвижваме до централната улица с безплатно бусче. Свободно време с възможност да посетите гръцкия театър от 3 в. пр. Хр. – величествено произведение на природата и човека, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към залива на Джардини Наксос, ще разгледате останките от Римския одеон и Градския парк, ще се разходите по привлекателната главна улица с панорамния площад „IX Април”, където се намира и известният „Вундербар” – любимо място на Лиз Тейлър, площад „Дуомо” – любимо място на Оскар Уайлд. Там е фонтанът „Четирите фонтана” с кентавъра, който е символ на града. Също така има богат избор на прекрасни сладоледаджийници (Джелатерии), кафета и магазини за мода и сувенири. След денят, изпълнен с впечатления и емоции ще отпътуваме обратно към хотела. Вечеря. Нощувка.
4 Ден: Сицилия

Изследване на духът на Сицилия
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка в хотела или възможност да вземете участие в допълнителнителната полудневна екскурзия Духът на Сицилия, с дегустация на известните сладки FIASCONARO. Тази екскурзия ще ви отведе до планинските релефи на Мадоние, със своите върхове, достигащи почти 2000 м надморска височина. Малките сицилиански селца, изградени от варовици са кацнали на голи хълмове и изглеждат все едно са излезли от сънищата. През закътаните малки улички старите хора заглеждат непознатите с любопитство, но не и недружелюбно. Ще се насладите на интересна панорама с постоянно променящи се сцени: Тиренско море, западния бряг на Палермо и не на последно място Еолийските острови. Докато се наслаждавате на великолепната гледка към планините и брега, ще имате възможност да усетите духа на ежедневния живот на малките сицилиански села. Отпътуване от хотела към сърцето на природен парк Parco delle Madonie. Първата спирка е на светилището в Джибилмана, заобиколено от невероятна средиземноморска растителност. След това продължаваме към малкото селище Кастелбуоно за да посетим замъка на семейство Вентимилия, където се намира уникален древен Палатински параклис. След посещението на замъка може да се насладите на дегустация (безплатно) на типични сицилиански вкусотии и специалитети в една от най–добрите и световно известни сладкарници FIASCONARO. Връщане в хотела за вечеря.
5 Ден: Ериче и Седжеста

Природна хармония, крепости и древеногръцки амфитеатри
Закуска. Свободен ден за почивка и плаж в хотела или възможност за целодневна екскурзия до Ериче и Седжеста. След закуска отправяне към Ериче. Удивителното съчетание между исторически паметници и невероятни природни картини заедно с красивото крайбрежие на Сицилия създават всички предпоставки за една запомняща се екскурзия. Ериче е привлекателен с разположението си, откъдето се открива чудесна гледка: кацнал е на 750 м над пристанище Трапани, с криволичещите си улички, пресечки и старинни площади. Крепости, кули, бойници, църкви и манастири… редом с обикновени домове, ресторанти, даже банката и полицията – абсолютно всичко е дялан камък. Основни забележителности тук са Катедралата от 16 в. и норманската Венерина Крепост от 12 в. намираща се на мястото на Ерикс – крепост и древно светилище още от елинско и финикийско време. Следобед отправяне към археологическата зона на Седжеста, за да се посети древния дорийски храм и Амфитеатъра. Според мита първото селище, което не е извадено на повърхността от археолозите, е основано от троянските спътници на Еней – Елимите. В Сицилия има много великолепни гръцки храмове, но никой не е разположен сред такава красива природа, както Седжеста. Дорийският храм /426–416 пр.хр./ от кафеникав камък, който е опасан почти изцяло от плитко дефиле се издига във величествено усамотение в прекрасната местност. На около 2 км се намира изящен древногръцки театър от 3 в. пр. Хр. Амфитеатралното разположение на седалките за зрителите е изградено по хълма, известен като Монте Барбаро (Monte Bàrbaro), на 305 метра над морското равнище. Вечер през лятото се изнасят представления в него. Вечеря. Нощувка.

6 Ден: Палермо и Монреале

Величието на норманите и контрастите в Палермо
Закуска. Свободно време в хотела за плаж и почивка на екзотичното сицилианско крайбрежие или възможност за целодневна екскурзия до Палермо и Монреале. Ранно отпътуване от хотела. Туристическа програма в столицата на Сицилия – град Палермо. В архитектурата на Палермо се смесват всички стилове, отразяващи заплетената и богата история на града. Това е единственото място в света, където са оставили белег всички основни Средиземноморски цивилизации – от финикийците и гърците, римляните, арабите и норманите, испанците и французите. Сърцето на Палермо е белязано от бароковото кръстовище „Куатро Канти”, непосредсвено до него се намира „Пиаца Претория” с „Фонтана на срама”, зад сградата на Общината е разположена църквата „Марторана”, където афрески, византийска мозайка и барок се сливат в хармоничен шедъовър. До „Марторана” се намира църквата „Свети Каталдо” – прекрасен пример за арабо–норманска архитектура. Пешеходната обиколка завършва пред Театро Масимо – най–голямата лирична сцена на Италия. Свободно време с възможност за шопинг, самостоятелно посещение на Театро Масимо или на Катакомбите на Капуцините или на най–големия пазар в Сицилия – Ла Вучирия – наподобяващ арабските пазари – ярък, жив спектакъл, пълен с викове.

Групата се събира отново, тъй като предстои панорамен тур из Палермо с автобус, като се минава през улица Либерти направена по подобие на Шанс Елизе в Париж и засадена с дървета джакаранти, Театро Политеама – посветен на Джузепе Гарибалди, промишленото пристанище, яхтеното пристанище, където са акостирали финикийците преди 2800 години, монумента посветен на загиналите в борбата срещу мафията, пиаца Марина, двореца на инквизицията – Киарамонте Стери, дървото посадено в деня на независимостта, църквата Санта Мария де ла Катена, Порта Феличе, площад Гай Юлий Цезар, където е централна гара Палермо, след което се отправяме към Монреале – кралския хълм, седалището на норманските крале. Отпътуване за Монреале. Посещение на Катедралата на града с местен екскурзовод – изключителен шедьовър на норманската архитектура от 12 в. с впечатляващи мозайки във византийски стил, които разказват Стария и Новия завет. Моля, не носете къси поли и шорти! Необходими са покривала за рамене в катедралите и църквите! Връщане в хотела за вечеря.


7 Ден: Какамо

Средновековно приключение
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка в хотела или целодневна екскурзия до Какамо. Какамо е средновековно градче с 9000 човека население, опасващо най–запазения и втори по големина едноименен замък в Италия с начало на строеж 1094 г. Екскурзията стартира с посещение на замъка в Какамо, по време на която ще се потопите в миналото и ще почувствате историята на Сицилия. Замъкът Ви предлага да разгледате абсолютно автентичните затворнически килии от Средновековието, казани за катран, тронна зала с гербовете на фамилиите и предлага възможност да се насладите на невероятни гледки към езерото Розамарина и Тиренско море. Той разполага с богата оръжейна колекция, някогашна собственост на знатните фамилии, управлявали замъка и града. Свободно време за разходка из средновековния град и обяд на свободна програма или по желание и при предварителна заявка, възможност за обяд на меню в ресторанта на замъка „А Кастелана“ (A Castellana). Менюто включва: първо и второ ястие, по чаша червено или бяло вино, хляб, минерална или газирана вода. Има възможност за поръчка и от а–ла–карт листа. Необходими са удобни обувки, с нехлъзгащи се подметки.
8 Ден: Катаня – Варна

Обратно към България
Закуска. След тази седмица с емоции и екзотични приключения в Сицилия ни очаква трансфер до летището в Катания за обратен полет до България.
Цената включва:

 • Самолетен билет с директен чартърен полет;

 • Летищни такси;

 • Регистриран багаж 15 кг и 7 кг ръчен багаж;

 • 7 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване;

 • Трансфер летище – хотел – летище;

 • Чадъри и шезлонги на плажа и на басейна;

 • Ползване на екстри на хотела;

 • Анимация;

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс;

 • Представител на туроператора с български език за целия престой;


Цената не включва:

 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;

 • Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара

 • Общинска такса – ако има такава, се заплаща на рецепция и се определя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация (за хотелите Acacia Resort 4* LUX, Fiesta Resort 4* и Costa Verde 4* не е имало общинска такса и все още не е обявена такава за 2017 г., а за хотел Santa Lucia 3* oбщинската такса е 7 евро за целия престой. Заплаща се на рецепция и се определя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация);

 • Допълнителни екскурзии и услуги;

 • Полудневна екскурзия Чефалу: 59 лева за възрастен / 30 лева (деца 2 – 12г);

 • Целодневна екскурзия Етна и Таормина: 153 лева / 77 лева (деца 2 – 12г);

 • Билет за въжения лифт и джипове: 63 евро / 41 евро (деца 4 – 12г). Заплаща се на място;

 • Вход за гръцкия театър в Таормина: 10 евро. Заплаща се на място;

 • Полудневна екскурзия Духът на Сицилия, с дегустация на известните сладки FIASCONARO: 79 лева за възрастен / 40 лева (деца 2 – 12г);

 • Входна такса за замъка на семейство Вентимилия: 4 евро. Заплаща се на място;

 • Целодневна екскурзия Eриче и Седжеста: 91 лева за възрастен / 45 лева (деца 2 – 12г);

 • Целодневна екскурзия до Палермо и Монреале: 106 лева за възрастен / 53 лева (деца 2 – 12г);

 • Вход за църквата Марторана: 2 евро. Заплаща се на място;

 • Вход за Катедралата в Монреале: 3 евро. Заплаща се на място;

 • Вход за катакомбите на Капуцините: 6 евро. Заплаща се на място;

 • Вход за Театро Масимо: 8 евро. Заплаща се на място;

 • Полудневна екскурзия Средновековният замък на Какамо: 75 лева за възрастен / 38 лева (деца 2 – 12г);

 • Обяд на меню в ресторанта на замъка „А Кастелана“ (A Castellana): 12 евро на човек. Заплаща се на място;

 • Пакет – 3 екскурзии: Етна и Таормина; Какамо; Ериче и Сиджеста: 294 лева за възрастен / 147 лева (деца 2 – 12г);

 • Пакет – 4 екскурзии: Етна и Таормина; Какамо; Ериче и Сиджеста; Чефалу: 334 лева за възрастен / 167 лева (деца 2 – 12г);

 • Пакет – 5 екскурзии: Етна и Таормина; Какамо; Ериче и Сиджеста; Чефалу; Духът на Сицилия: 412 лева за възрастен / 206 лева (деца 2 – 12г);

 • Посочените входове са актуални към 17.10.2016 г., възможни са промени!

 • Доплащанe по желание, на човек: напитки ¼ л вино и ½ л вода по време на вечерята: 45 лева за целия престой;

 • Доплащане по желание за обяд: 86 лева на човек за целия престой;

 • Доплащане по желание за напитки ¼ л вино и ½ л вода по време на обяда: 45 лева за целия престой;

 • Стая с балкон и гледка към морето: 60 лева на човек;

 • Доплащане за единична стая;


Екскурзии:


Екскурзия

Вид

Цена за възрастен

Цена дете

2 – 12 г.в евро

в евро

Чефалу

Полудневна

30

15

Ериче и Сиджеста

Целодневна

46

23

Етна и Таормина

Целодневна

78

39

Палермо и Катедралата в Монреале

Целодневна

54

27

Какамо

Целодневна

38

19

Духът на Сицилия, с дегустация на известните сладки FIASCONARO

Полудневна

40

20

Пакет – 3 екскурзии:
Етна и Таормина

Какамо

Ериче и Сиджеста
150

75

Пакет – 4 екскурзии:
Етна и Таормина

Какамо

Ериче и Сиджеста

Чефалу
170

85

Пакет – 5 екскурзии:
Етна и Таормина

Какамо

Ериче и Сиджеста

Чефалу

Духът на Сицилия
210

105


Забележки:

 • Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии;

 • Всички екскурзии могат да се заявят и заплатят на място, до изчерпване на свободните места;

 • Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста;

 • Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи;

 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата;

 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно;


Важно:

 • Цените и датите в сайта: WWW.BULCOMTOUR.COM подлежат на препотвърждение преди резервация;

 • Цените на ранни записвания гарантират местата ви по програмата, но не гарантират най–ниската цена при наличие на оферта за "last minute";

 • Резервации направени по ранни записвания не могат да бъдат променяни по оферта на "last minute";


Резервации:


 • Депозит: 300 лева при резервация;

 • Доплащане: 21 дни преди датата на пътуване;


Условия за анулации:

 • До 60 дни преди датата на полета: без неустойка;

 • От 60 до 30 дни: 300 лева;

 • От 29 до 20 дни: 50% от общата стойност на пътуването;

 • От 19 до 14 дни: 80% от общата стойност на пътуването;

 • Под 14 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума;


Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):


 • Превозвач: Мистрал Еър;

 • Варна – Катания:

 • Катания – Варна:


Хотел:
Santa Lucia 3*

Чефалу


http://lesabbiedoro.it/
Чефалу:
Чефалу е разположен в живописен залив, отличаващ се с места за романтични вечерни разходки. Емблемата на града е уникалната катедрала в арабско – нормански стил, датираща от времето на Роджър II. В далечината се забелязват силуетите на Еолийските острови, които са под опеката на Юнеско.
Местоположение:
Santa Lucia 3* е наскоро реновиран хотел в Чефалу – наричан Перлата на Тиренско море. Разположен е на малък нос, от където се открива прекрасната гледка към целия град.
В близост до хотела се намира както главния път, така и крайбрежната алея по които може да се достигне до центъра на Чефалу, който е разположен на пешеходно разстояние (около 20 минути).
Точно пред хотела е разположена и спирка на градския транспорт.
Хотелът:
Хотелът се състои от 2 основни сгради на различни нива, свързани помежду си. Гостите на всяка от двете сгради ползват обща рецепция, голям и изцяло реновиран ресторант, ТВ зала, пиано-бар, бар край басейна, кафетерия, тенис-кортове, безплатен паркинг.
Всяка сграда е оборудвана с асансьори, големи тераси и общи помещения за разходка.
В хотела се приемат плащания с всички популярни видове кредитни карти.
Плаж:
Santa Lucia 3* е разположен на северното крайбрежие на Сицилия, известно с кристално чистото си море и живописни пейзажи. Хотела разполага със собствен пясъчно-каменист плаж, разположен пред хотела. Чадърите и шезлонгите на плажа са безплатни, при наличност на свободни, от средата на май до края на септември.
Басейн:
Заемащ централно място в комплекса от басейна се открива спираща дъха гледка към залива Чефалу. Басейна е със сладка вода и с детска секция.
Ежедневно има уроци по плуване, водна аеробика и игри, ръководени от талантлив екип аниматори. Чадъри и шезлонги около басейна са безплатни.
Конферентни зали:
В хотела на разположение са няколко конферентни зали, с капацитет 500 човека, подходящи за провеждане на конференции, съвещания и бизнес срещи. Подходящи са за организиране на различни видове тийм билдинг.
Хотелът може да организира Вашето сватбено тържество, както и различни видове банкети с тематични поводи.
Стаите:
Хотелът разполага с общо 256 стаи, повечето от които с изглед към морето. Всяка стая е оборудвана със санитарни помещения (вана или душ), както и сателитна телевизия, телефон, хладилник, сешоар, сейф (безплатен), климатик, функциониращ от средата на юни до средата на септември.
Икономичен тип стаи разполагат със: санитарни помещения (вана или душ), както и сателитна телевизия, хладилник, сейф (безплатен), климатик, функциониращ от средата на юни до средата на септември.
Ресторант:
На територията на комплекса са разположени специализиран ресторант с местна и средиземноморска кухня. Ресторантът е изцяло реновиран през 2014-та.
Описание на изхранването:
Гостите на хотел Santa Lucia le Sabbie d’Oro 3* работи на закуска и вечеря или закуска, обяд, вечеря. Храненията са на блок-маса в основния ресторант на хотела, като при подходящо време може да се ползва терасата.
Веднъж седмично се организира Сицилианска вечер. Веднъж седмично се организира гала-вечеря.
Други:
Бебешка кошарка се осигурява при наличност или при предварителна резервация и е безплатно.
Не се приемат домашни любимци.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница