Ако искаме да си отгледаме златна рибка



Дата07.10.2016
Размер16.71 Kb.
Ако искаме да си отгледаме ЗЛАТНА РИБКА .....


А може би ще изпълни нашите желания?!
Съвети за осигуряването на вашата любима златна рибка за дълъг и здравословен живот

Името на златните рибки е Carassius auratus. Те са отглеждани в Ориента около 1000 години и в Европа около 100 години за да достигнат до всички тези цветове и форми, които са познати днес. 

Всички златни рибки са темпераментни рибки, които се намират в студени потоци, езера и водоизточници, хванати и развъждани за хоби. 

Грижата за тях може да бъде минимална, но те все пак изискват такава. Ако и е осигурено подходящо отглеждане и добра здравословна среда една златна рибка може да живее над 50 години! 

За да пазите златната си рибка здрава, помнете да и доставяте много чиста, хладна вода. Температурата на рибката не трябва да се качва над 23 градуса и е идеално да се запази между 18-20 градуса, ето защо си купете термометър. Добре е да държите златната си рибка в аквариум от поне 30 литра, и се постарайте минимум 24 литра място да е посветено на всяка една златна рибка. Това ще достави достатъчно място за златната ви рибка за да е здрава, и ще позволи на самият аквариум да ви помогне да имате здрави рибки. Седмично сменяйте част от водата, за да може златната рибка да има винаги чиста вода и отпадъците, които не се обработват от филтъра да се премахнат. В тази насока вашите рибки се нуждаят от филтър, за да не стане водата токсична / отровна /. Когато избирате филтър, ако имате претенциозни златни рибки, внимавайте филтъра да не прави излишно течение в аквариума ви, защото това ще затрудни плуването на рибките. 

Помнете че златните ви рибки са всеядни. Те имат голям апетит и постоянно търсят храна. Но не ги прехранвайте. Сигурният начин да не преядат е да слагате храна така, че да са способни да я изядат за 2 минути. Ако има храна в аквариума след тези 2 минути, то тя ще се превърне в лошо качество на водата и ще направи златните ви рибки податливи към болести. Трябва да храните рибките си само 1 път на ден.


За да се чувстват комфортно, златните рибки трябва да имат много места за криене. Те не са претенциозни към самото място, но вие трябва да се уверите че нямате остри декорации от които може да се наранят. 

Доставянето на достатъчно покритие с такива места ще намали стреса и увеличи продължителността на живота на вашата златна рибка. 


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница