AmCham-bcaf volunteer Day on October 24, Saturday Media Coverage: tv-sДата04.03.2017
Размер69.35 Kb.
AmCham-BCAF Volunteer Day on October 24, Saturday
Media Coverage:
TV-s: Bulgarian National TV, bTV, MSAT TV


Newspapers: Articles in “24 h” daily, Politika weekly, TelegraphRadio: Darik radio
Online: BGNES, Dnes.dir.bg, Econ.bg, BGNES photo, Ecomedia, SofiaDnes.com, 19min.bg


Ден на доброволчеството ще се проведе в София

съобщава Столична община. В рамките на инициативата ще бъдат залесявани и почиствани зелени площи в столицата.

Терените, които ще бъдат почиствани, са в местността Камбаните, около Летище-София, градинката пред община Младост, както и в детски градини, социални домове за деца и домове за възрастни хора. Планира се и пребоядисване на пейките в Докторската градина, ще се садят и дървета в Северен парк.

Организатори на инициативата са инспекторатът, съвместно с фондация „Помощ за благотворителността в България", Американската търговска камара и верига супермаркети. Към момента участие в акцията са заявили 370 доброволци.
Акция за доброволци в зелените площи на София

БГНЕС - 23 Октомври 19:35

На 24 октомври Столичният инспекторат съвместно с фондация „Помощ за благотворителността в България” ще проведат ден на доброволчеството, в който ще бъдат залесявани и почиствани зелени площи в София.
На 24 октомври Столичният инспекторат съвместно с фондация „Помощ за благотворителността в България” ще проведат ден на доброволчеството, в който ще бъдат залесявани и почиствани зелени площи в София.Партньор на инициативата е и Американската търговска камара у нас. Терените, които ще бъдат почиствани в рамките на деня от служители на големи фирми са в местността Камбаните, около аерогарата на летище София, градинката пред община Младост, както и в детски градини, социални домове за деца и домове за възрастни хора. Планира се и пребоядисване на пейките в Докторската градина. В акцията в съботния ден ще участват и служители на супермаркети „ Елемаг Гурме” начело със собственика на веригата инж. Петракиев, които ще засадят около 80 дървета в Северен парк. Инж. Веска Георгиева, директор на СИ, ще даде старт на инициативата в 9:00 часа сутринта на входа на парка. Към момента участие в акцията са заявили 370 доброволеца. /БГНЕС

24 Окт 2009 | Събития

Ден на доброволния труд


На 24 октомври 2009 г. (събота) от 10.00 до 14.00 часа за четвърти път над 300 доброволци от 20 чуждестранни и български компании ще участват в Деня на доброволния труд, организиран от Американската търговска камара и Фондация Помощ за благотворителността.

Целта на инициативата е да привлече служителите на фирмите да извършат доброволен труд в полза на социални домове и освежаване на околната среда. Компаниите допринасят не само с личния си труд, но и с осигуряването на материалите за работа - ръкавици, чували, четки, бои, гребла, лопати, както и растения и цветя за озеленяването на паркове и градинки.

Организаторите уточняват, че не се предвижда официално откриване на събитието, но ако медиите желаят, могат да направят снимки по време на акциите на следните места:


  • Младост - градинката пред община Младост

  • Камбаните, Младост-4 - градинката до Green Village

  • Зоологическа градина - боядисване на клетки, Централен вход

  • Природен парк Витоша - Княжево, почистване на канавки и около лифта, изграждане на дървено мостче

  • Дневен център за деца с множество увреждания „Св. Мина", кв. Захарна Фабрика, ул. Кукуш №6

  • Дневен център за младежи с множество увреждания на Асоциация „И нас ни има", кв. Младост, до бл. 241

  • Дом за медико-социални грижи за деца „Св. Иван Рилски", ул. Мала Планина №36

Денят на доброволчеството ще се проведе и в градовете: Пловдив, Плевен, Свищов, Варна, Бургас и Благоевград.

Сред компаниите, които ще участват на 24 октомври т.г., са: Карлсберг, Сименс, Мобилтел, Виваком, ПрайсУотърхаусКупърс, Ай Би Ес, Интернет секюритис, Чек дежене, Тишман интернешънъл, Би Си Ди травъл, Колиърс, Пощенска банка, хотел Радисън, Ърнст и Янг, Летище София, Челопеч майнинг, в. 24 часа и др.

Кампанията се организира за четвърти път, като началото бе поставено през 2008 г. Досега общо над 2100 доброволци са се включили в трите акции.

Дългосрочната цел на проекта на Фондация "Помощ за благотворителността в България" и Американската търговска камара в България е да насочи компаниите към ефективна корпоративна социална отговорност, която е ориентирана към последователни програми. По този начин фирмите сами избират своите приоритетни области за социална активност и оптимизират своя принос за обществото.
Акция за почистване на зелените площи ще се проведе в София 24 октомври 2009 | 07:03 | Агенция "Фокус"
София. Ден на доброволчеството, в който ще бъдат залесявани и почиствани зелени площи в София, ще се проведе днес, съобщиха от Столична община. Организатор на инициативата са Столичният инспекторат и фондация „ Помощ за благотворителността в България”. Към момента участие в акцията са заявили 370 доброволци. Партньор на инициативата е и Американската търговска камара у нас.
Терените, които ще бъдат почиствани в рамките на деня от служители на големи фирми са в местността Камбаните, около аерогарата на летище София, градинката пред община Младост, както и в детски градини, социални домове за деца и домове за възрастни хора. Планира се и пребоядисване на пейките в Докторската градина. В акцията в съботния ден ще участват и служители на супермаркети „Елемаг Гурме” начело със собственика на веригата инж. Петракиев, които ще засадят около 80 дървета в Северен парк.

Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат ще даде старт на инициативата в 9.00 часа сутринта на входа на парка.


С тази си инициатива СИ, фондация „ Помощ за благотворителността в България”, Американската търговска камара и верига супермаркети „Елемаг Гурме” целят да направят града, в който живеем по-приветлив и чист, както и да дадат личен пример на обществото как да се грижи за природата и града, които са наш дом.


СОФИЯ-ГРАДИНКИ

Общество / 2009-10-24 13:16:33

Столичният инспекторат съвместно с фондация „ Помощ за благотворителността в България” проведе ден на доброволчеството, в който множество зелени площи в София бяха почистени, залесявани и облагородени. /БГНЕСАкция за почистване на зелените площи ще се проведе в София


22 Октомври, 2009

Ден на доброволчеството, в който ще бъдат залесявани и почиствани зелени площи в София, ще се проведе на 24 октомври, съобщиха от Столична община


Организатор на инициативата са Столичният инспекторат и фондация „ Помощ за благотворителността в България”. Към момента участие в акцията са заявили 370 доброволци. Партньор на инициативата е и Американската търговска камара у нас.

Терените, които ще бъдат почиствани в рамките на деня от служители на големи фирми са в местността Камбаните, около аерогарата на летище София, градинката пред община Младост, както и в детски градини, социални домове за деца и домове за възрастни хора. Планира се и пребоядисване на пейките в Докторската градина.

В акцията в съботния ден ще участват и служители на супермаркети „Елемаг Гурме” начело със собственика на веригата инж. Петракиев, които ще засадят около 80 дървета в Северен парк.

Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат ще даде старт на инициативата в 9.00 часа сутринта на входа на парка.

С тази си инициатива, фондация „ Помощ за благотворителността в България”, Американската търговска камара и верига супермаркети „Елемаг Гурме” целят да направят града, в който живеем по-приветлив и чист, както и да дадат личен пример на обществото как да се грижи за природата и града, които са наш дом.

Източник: Агенция "Фокус"
Съботна акция на доброволци в зелените площиИзточник: News.SofiaDnes.com

16:13 / 22.10.2009

на София

На 24 октомври Столичният инспекторат съвместно с фондация „ Помощ за благотворителността в България” ще проведат ден на доброволчеството, в който ще бъдат залесявани и почиствани зелени площи в София. Партньор на инициативата е и Американската търговска камара у нас. Терените, които ще бъдат почиствани в рамките на деня от служители на големи фирми са в местността Камбаните, около аерогарата на летище София, градинката пред община Младост, както и в детски градини, социални домове за деца и домове за възрастни хора. Планира се и пребоядисване на пейките в Докторската градина. В акцията в съботния ден ще участват и служители на супермаркети „ Елемаг Гурме” начело със собственика на веригата инж. Петракиев, които ще засадят около 80 дървета в Северен парк. Инж. Веска Георгиева, директор на СИ , ще даде старт на инициативата в 9:00 часа сутринта на входа на парка. С тази си инициатива СИ , фондация „ Помощ за благотворителността в България”, Американската търговска камара и верига супермаркети „Елемаг Гурме”целят да направят града, в който живеем по-приветлив и чист, както и да дадат личен пример на обществото как да се грижи за природата и града, които са наш дом. Към момента участие в акцията са заявили 370 доброволеца.

Над 350 доброволци засаждаха и облагородяваха зелени площи в София

Столичният инспекторат съвместно с фондация „Помощ за благотворителността в България” проведе ден на доброволчеството, в който множество зелени площи в София бяха почистени, залесявани и облагородени, предаде БГНЕС.Партньор на инициативата е и Американската търговска камара у нас. Рано в съботния ден инж. Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат даде старт на акцията по залесяване в Северния парк. Над тридесет служители на супермаркети „ Елемаг Гурме” начело със собственика на веригата инж. Петракиев хванаха кирки и лопати и засадиха 80 дървета в парка. Служители от Пощенска банка продължиха с пребоядисването в бяло на пейките в Докторската градина. Почистени и облагородени бяха зелените площи в местността Камбаните, около аерогарата на летище София, градинката пред община Младост, както и в детски градини, социални домове за деца и домове за възрастни хора.
С тази си инициатива организаторите от Столичния инспекторат, фондация „Помощ за благотворителността в България”, Американската търговска камара и верига супермаркети „Елемаг Гурме” искат да направят града, в който живеем, по-приветлив и чист, както и да дадат пример на обществото как да се грижи за природата и града.
Каталог: wp-content -> uploads -> 2016
2016 -> Цдг №3 „Пролет Списък на приетите деца
2016 -> Българска федерация по тенис на маса „В”-1” рг мъже – Югоизточна България мъже временно класиране
2016 -> Национален кръг на олимпиадата по физика 05. 04. 2016 г., гр. Ловеч Възрастова група клас
2016 -> Българска федерация по тенис на маса „А” рг мъже – Южна България мъже временно класиране
2016 -> Конкурс за изписване на великденски яйце по традиционната техника съвместно с одк велинград 27 април
2016 -> Министерство на образованието и науката регионален инспекторат по образованието – софия-град


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница