Антонов налива над 30 млн евро в SaabДата15.06.2017
Размер12.94 Kb.
Новина

Антонов налива над 30 млн. евро в Saab

Руският бизнесмен даде зелена светлина на инвестицията и твърди, че трябва да действа бързо, но не уточнява кога ще бъдат налични парите.

Източник: Automotive News

General Motors Co., която отново се беше възпротивила срещу финансовото участие на руския бизнесмен Владимир Антонов в Spyker Cars по повод борбата за Saab, вече прие сделката. Руснакът също даде зелена светлина на инвестицията в Saab вчера. Антонов ще вложи повече от 30 млн. евро за над 29,9-процентов дял от шведския производител.

Американският гигант продаде Saab на Spyker през февруари миналата година, но все още има значителни дялове в марката и лицензните й технологии, и затова сделката не беше възможна без тежката дума на GM.

Самият Антонов е заявил: „Накрая постигнахме чисти сметки и трябва бързо да продължим напред, за да осигурим кешов поток в Saab Automobile“. Засега още не е ясно колко бързо ще бъдат налични парите на руснака. Инвестиционните му планове все още трябва да бъдат одобрени от шведското правителство и Европейската инвестиционна банка, които са дали заем в размер на 217 млн. евро на Saab, гарантиран от държавата.

След излезли миналата година в шведските медии репортажи, свързващи го с пране на пари, Антонов, в качеството си на акционер в Spyker бе принуден да продаде дяловете си в холдинга, за да може холандската компания да купи Saab от GM. Тогава той отрече да е свързан с престъпността, а днес твърди, че името му е чисто.

Spyker възнамеряваше да продаде шведския завод на Saab в Тролхатан на Антонов, а после да си го върне чрез лизинг.

Миналия четвъртък говорителката на Saab Гунила Густавс бе заявила пред Automotive News, че преговарят и с евентуални китайски партньори, без да цитира конкретни имена.Припомняме, че шведската автомобилна компания бе принудена да спре производството си в Тролхатен на 6 април, след като някои нейни доставчици се оттеглиха поради неуредени сметки. В момента Saab дължи около 300 млн. крони (49,1 млн. долара) на партньорски компании.

Агенция Speed-Press


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница