Автобус – кораб 5 дни/ 4 нощувки all inclusive на круизния кораб Celestyal CrystalДата08.05.2017
Размер151.67 Kb.
Круиз Пет Гръцки острова и Турция с круизния кораб Celestyal Crystal

МАРШРУТ: Пирея/Атина  о. Миконос Кушадасъ /Eфес o. Патмос  o. Родос  o.Крит  o.Санторини – Атина/Пирея
27.08.2017 – 01.09.2017 - 6 дни / 5 нощувки

АВТОБУС – КОРАБ
5 дни/ 4 нощувки - ALL INCLUSIVE - На круизния кораб Celestyal Crystal
закуски, обяди и вечери на блок маса с неограничено количество алкохолни /марков алкохол/ и безалкохолни напитки.

http://www.cruiseshipdeckplan.com/celestyal-olympia/
CELESTYAL OLYMPIA е луксозен круизен кораб, с модерен дизайн и широк спектър от удобства, всички с комфорта на ултрамодерен и изтънчен круизен кораб.Всички 725 каюти са оборудвани с душ, тоалетна, климатик, радио, телевизор. На круизния кораб има: ресторанти, 5 бара, кино, детски площи, Duty Free магазин, бутик, библиотека, салон за красота, два плувни басейна, джакузи, фитнес център и СПА. Корабът е напълно климатизиран, има стабилизатори, факс, 7 асансьора, сателитен телефон.
ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
1 ДЕН - 27.08.2017 год.

Отпътуване в 07.00ч от площад Руски паметник по маршрут София –Солун – гр. Волос - Неа Анхиалос (515 км ). Настаняване в хотел PROTESSIALOS 3* www.protessilaos.com в Неа Анхиалос, крайбрежен град - курорт, който се намира на 18 км от град Волос, в областта Тесалия, почти по средата между град Солун и столицата Атина. Градът е живописно разположен покрай залива Пагаситикос. Свободно време. Туристическа разходка до археологическите разкопки при Неа Анхиалос, включващи обширно пространство с обекти от ранно християнската епоха. Градът има население от 5 514 души. Основан е на 30 юли 1906 година, след изгарянето на града по време на Антигръцките вълнения в България, от гърци бежанци от българския град Анхиало (днес Поморие). Разглеждане на църквата "Св. Георги".  Вечеря. Нощувка
2 ДЕН - 28.08.2017 год.

04:30 ч. Закуска. 05:00 ч. Отпътуване за Атина – пристанище PIRAEUS*. Преминаване по процедура - качване на кораба. Настаняване на кораба от 09.00 ч. до 11.00 ч.11:30 ч. потегляме от пристанище PIRAEUS в посока МИКОНОС

18:00 ч. Кораба ще акостира само на 2 км. от центъра на главния град Миконос.

Трансфер с лодки до града и обратно. Самостоятелна пешеходна разходка.

Миконос е дестинация с един от най-високите рейтинги в направленията „слънце, море и пясък“. Той се бори да спечели първата позиция срещу Ибиса по количество на посещаващи го младежи.

Интересното е, че Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Разхождайки се из острова, можете да видите нагледните свидетелства на гръцката митология. В местния музей са представени редица археологически находки, някои от тях са украсени с изображения на богове и герои. Между другото, на Миконос има два основни музея – археологически и етнографски. Запознанството с историята можете да продължите във византийската църква Парапортиани. Това е един уникален пример за това, как една снежнобяла, религиозна сграда с обширно вътрешно пространство се явява не само туристическа атракция, но и всекидневно се посещава от вярващи. Друга визитна картичка на острова са старинните вятърни мелници, на фона на които туристите обичат да се снимат.

23:00 ч. - корабът потегля към следващото пристанище, а туирстите имат възможността да се насладят на красивия нощен МИКОНОС от палубата и да изпият по едно питие в Скай бара.
3 ДЕН - 29.08.2017 год

07:00 ч. корабът акостира на пристанището в КУШАДАСЪ:

07:00 ч. 13:00 ч Екскурзия до ЕФЕС

В цената на круиза е включена екскурзия до древният ЕФЕС, по време на която ще посетите един от най-важните градове на древността, разположен на голяма площ. Там се намира най-голямата сбирка от римски руини на

изток от Средиземноморието. Ще можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят,  както и дома, в който Дева Мария е прекарала последните си дни.  Свободно време в Кушадасъ!

 

Корабът отплава към поредната си красива спирка – остров ПАТМОС, където ще имате възможността да преминете през най-тясното място свързващо Турция и Гърция, само 1500 метра между Кушадасъ и остров Самос / островът на Питагор/.16:00 ч. Акостираме в Патмос.

Тук слизането на брега става с лодки.

16:00 ч. – 21:00 ч. - Трансфер без екскурзовод до Манастирa Св. Йоан и пещерата на Апокалипсиса (срещу допълнително заплащане) или самостоятелна разходка из града.

Патмос:  Историческото минало на Патмос му е заслужила прозвището Йерусалим на Егейско море. Разположен на север от Лерос (Leros) и на юг от остров Кирил (Ikaria), Патмос се състои от три малки суши, свързани помежду си с провлак. Общата им площ е около 28 кв. км, на които са разположени красиво пристанище, доста плажове, хотели и заведения, както и няколко забележителни исторически обекта. Един от тях е пещерата, където свети Йоан Богослов прекарва изгнанието си и където пише Апокалипсис. Според историята, той създал своето Откровение, след като Бог му проговорил, явявайки му се през пукнатина в една скала. Днес пред пещерата има изграден малък параклис – „Света Ана”, който датира още от XI в. Друга от забележителностите на острова е укрепеният манастир на Свети Йоан. Обителта е издигната на красиво място, което се издига на целия район на острова. В тази най-висока част на Патмос, заемана от красивия манастир, има и богата библиотека, която според тукашните монаси през XVII в. е била посещавана и от български духовници. Както пещерата на Йоан Богослов, така и укрепеният манастир, са включени в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Възможност да посетите града и други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!


4 ДЕН - 30.08.2017 год

07:00 ч. - 18:00 ч.- Родос. Тук кораба акoстира на самото пристанище срещу стария град.

Екскурзия - РОДОС (срещу допълнително заплащане) или самостоятелна разходка из града.

Пешеходна обиколка в древния град Родос – с руско говорящ екскурзовод.

Гръцкият о-в Родос е разположен в югоизточната част на страната, в Егейско море. Той е на-големият от групата на Додеканезките острови на Гърция в Егейско море. Разположен е на 18 километра западно от Турция, между континентална Гърция и остров Кипър. Остров Родос има форма на острие на стрела, дълъг е 79,7 км и е 38 км широк, с обща площ приблизително 1398 кв. км. Населението наброява 110 000 души. Град Родос е център на ном Додеканези, който освен остров Родос също включва съседните острови Сими, Тилос, Халки и Кастелоризо (Мегисти).

Исторически, островът е известен с Родоския колос, едно от Седемте чудеса на света построен над пристанището: гигантската статуя от желязо и бронз на бога на слънцето Хелиос, издигната през 292-280 г. пр.н.е. и съборена от земетресение през 226 г.  Средновековният град е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Важни паметници на остров Родос са Акропола в Линдос, Акропола в град Родос, древните градове Ялисос, Камирос, археологическия музей, губернаторския дворец, средновековния град Родос, пощата в град Родос и приюта Света Екатерина, венецианските замъци край Монолитос. В центъра на главния площад на Родос, „Платея Ипократос“, се намира средновековният фонтан „Кастелания“, традиционно място за срещи. Отзад се извисява куполът на Шадраван джамия.

Старият град е една от най-добре запазените крепости в Европа. Във вътрешността на пръстена от стени се простира плетеница от древни, калдъръмени улици, покрай които се редят къщи, магазини, заведения и занаятчийски работилници. Над всичко това доминира Дворецът на Великия магистър на рицарите на Св. Йоан, цитадела от XIV-и век. Родос е бил основна твърдина на кръстоносците на Св. Йоан, или рицарите хоспиталиери, в продължение на два века, от 1309 до 1522 г. Одос Ипотон, или Улицата на рицарите, водеща към двореца, е опасана със стари странноприемници, които и до днес носят емблемите на седемте „езика“, или нации, от които са били набирани воини за кръстоносните походи. Градските стени, дълги 4 километра, са построени през XIV-и век и допълнително подсилени след отоманските нападения от 1480 г. Самият дворец е бил разрушен от взрив на муниции през 1856 г., а руините му са възстановени от италианците по време на тяхната окупация на острова от 1912-1943 г., за да служат за лятна резиденция на италианския крал и Мусолини. Това е поредна част от интригуващата историческа мозайка на града. Тук в тясно съседство ще видите византийски църкви и османски джамии, минарета и хамами. Извън стените е пристанището Мандраки, където някога древните гърци акостирали със своите галери. Над него още се издигат антична крепост и три средновековни вятърни мелници, но водите му вече са заети от фериботи и луксозни яхти. На запад, на акропола върху билото на хълма, са останките от елинския храм на Зевс и Аполон, от стадиона и амфитеатъра. 
5 ДЕН - 31.08.2017 год

07:00 ч. - 11:30 ч. КРИТ

Екскурзия с българско говорящ екскурзовод и автобус до Минойския дворец Кносос от първата европейска цивилизация (срещу допълнително заплащане).

Остров Крит (Crete) е най-големият гръцки остров, разположен на площ от 8336 кв.км и петият по големина в Средиземно море.  Дължината на острова е 260 км, а крайбрежната му ивица е 1046 км. В най-широката си част е широк 60 км - от нос Дион до нос Литинон, а в най-тясната - 12 км, т.нар. провлак Йерапетра. Островът е пресечен от висок планински масив, оформен от три отделни планински групи. Крит обхваща четири префектури: Ханя, Ретимно, Ираклион и Ласити. На него има три важни летища: Никос Казантакис в Ираклион, военното летище Даскалогианис в Ханя и гражданско летище (действащо от средата на 2005 г.) в Сития. 

Някои от главните градове на острова са Ираклион (най-големият град на острова), Йерапетра, Ханя, Ретимно, Агиос Николаос и Сития.

На острова се развива минойската цивилизация (прибл. 3000-1400 г. пр. н. е.) - една от най-древните цивилизация в Европа.

Крепостта Кулес (The Koules Fortress)

Крепостта е една от впечатляващите забележителности на остров Крит. Построена е на входа на венецианското пристанище в Ираклион, за да предпазва селището от нападения. Отстрани могат да се видят фрагменти от издялани лъвове. В горната част на крепостта има открит театър, използван по време на летните празненства. Името Кулес е турско, но венецианците нарекли крепостта „Rocca al Mare”. Замъкът е отворен за посещения. 
Минойският дворец в Кносос (The Minoan Palace Of Knossos).


Археологическата забележителност Кносос е на около 5 км югоизточно от Ираклион. Това е най-големият и известен център на Минойската цивилизация.
САНТОРИНИ

16:00ч. - 21:00ч. САНТОРИНИ - ще Ви очарова завинаги! Това е Гарантирано!

Трансфер с автобус до селището Оia и Тира (срещу допълнително заплащане).

Може би това е най-необикновеният остров на гърците, който неслучайно се посещава от милиони туристи годишно. Много от тях се връщат пак и пак и пак... Официално е познат като Тира. Този уникален по рода си вулканичен остров годишно се посещава от огромен брой туристи, които се наслаждават на гледката на подводната калдера, епицентър на едно от най-големите вулканични изригвания в историята. Катастрофалното вулканично изригване, станало на Санторини през 1400 г. пр. Хр., е може би събитието, с което е най-известен островът. Първоначално формата на Санторини е била почти кръг, но вулканът избухнал с такава сила, че централната част на острова хвръкнала във въздуха и на нейно място се появил кратер (или калдера), който се запълнил с вода. Следи от експлозията са открити чак в Египет и по цялото източно крайбрежие на Средиземно море. И днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в кладерата, има активен вулканичен кратер. Възможност да посетите главния град на острова Тира и Иа, както други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!

Слизането от кораба отново става с лодки и с номера взети предварително от рецепцията. Изкачването до главният град Тира става с кабинков лифт, с магарета или пеша по магарешката пътека 

Отплаване от Санторини към пристанище Пирея. Ще имате възможността да се любувате на красивият залез на Санторини, както и на нощните светлини на острова.
4 DAY CRUISES "ICONIC AEGEAN"

"5 GREEK ISLANDS & TURKEY"

CELESTYAL CRUISES ALL INCLUSIVE EXPERIENCE


01.09.2017 год. – 06:30 ч. Отпътуване от пристанище PIRAEUS* за България.
ВАЖНО: Всички екскурзии се заявяват при резервация и се заплащат от България
ПАКЕТ - 1 ТРАНСФЕР  по желание :

35 евро - цената е валидна при записване в България

Само трансфер, без екскурзовод, до селището Оia, Санторини


ПАКЕТ - 1 ТРАНСФЕР И 1 ЕКСКУРЗИЯ  по желание :

60 евро - цената е валидна при записване в България

Цената включва :

Патмос – Само трансфер, без екскурзовод, до манастира Свети Йоан и пещерата на апокалипсиса

Санторини – Само трансфер, без екскурзовод, до селището Оia

ПАКЕТ -2 ТРАНСФЕРА   И 2 ЕКСКУРЗИИ по желание :

145 евро - цената е валидна при записване в България

Цената включва:

Родос - Пешеходна обиколка в древния град Родос с екскурзовод на руски език

Патмос - Само трансфер, без екскурзовод, до Манастирa Св. Йоан и пещерата на Апокалипсиса

Санторини – Само трансфер, без екскурзовод, до селището Оia

Крит - Екскурзия до Минойския дворец Кносос от първата европейска цивилизация - с екскурзовод на български език.
ПАКЕТ -2 ТРАНСФЕРА   И 1 ЕКСКУРЗИЯ   по желание :

109 евро - цената е валидна при записване в България

Цената включва:

Патмос – Само трансфер, без екскурзовод, до манастира Свети Йоан и пещерата на апокалипсиса

Санторини – Само трансфер, без екскурзовод, до селището Оia

Крит - Екскурзия до Минойския дворец Кносос от първата европейска цивилизация с екскурзовод на български език
Цената e на човек в eвро за двойна каюта и включва:

 • Вътрешна каюта категория IB: 598 евро / 1170 лв на човек в двойна каюта

 • Каюта с прозорец тип люк категория ХА: 680 евро / 1330 лв на човек в двойна каюта

 • Каюта с панорамен прозорец категория ХС : 720 евро / 1408 лв на човек в двойна каюта

*деца от 02-12 г. заплащат 50 % при настаняване с 2 ма пълноплащащи в каютата

ЗАБЕЛЕЖКА: За пътуване със собствен транспорт, отстъпката от пакетната цената е:

 • 50 евро за туристи, които няма да ползват транспорт и настаняване в гр. Волос

 • 40 евро за туристи, които ще ползват настаняване в гр.Волос

- Транспорт с лицензиран  за международен туризъм автобус до пристанище PIRAEUS, Атина в двете посоки

- 4 нощувки в круизния кораб Celestyal Olympia

- Автобусна екскурзия до Ефес с професионален екскурзовод
ALL INCLUSIVE програма на борда :

Закуска, обяд, вечеря, следобеден снак, нощен бюфет, съгласно програмата на борда, неограничено количество безалкохолни и алкохолни напитки /марков алкохол/ във всеки бар и ресторант на борда:Безалкохолни напитки – минерална вода, газирана вода, безалкохолни напитки 330ml cans (Coke, Sprite, Fanta), студен чай Nestea Peach & Lemon 330ml cans, натурални сокове (портокал, грейпфрут, домат, ананас), безалкохолни коктейли, кафе (еспресо, капучино, филтър, лате, фредо), топли напитки (топъл шоколад, чай)

Алкохолни напитки – Гръцки напитки (Узо, гръцки коктейли), Марков алкохол:
• Port, Sherry, Liqueurs (Campari, Sandeman's, Pastis, Amaretto Disaronno,Kahlua, Cointreau, Baileys)

• Whisky & Bourbon (Canadian Club, Jameson, Jim Beam, J&B, Johnnie Walker Red Label, Famous Grouse, Bells, Cutty Sark)

• Gin (Beefeater, Gordon's, Bombay, Sapphire)

• Rum (Bacardi, Captain Morqan)

• Vodka (Smirnoff, Absolut)

• Tequila (Jose Cuervo Gold)

• Класически коктейли (White Russian, Daiquiris, Marqarita, Pina Colada, Mojitos, Martinis)

• Бира (наливна бира, бутилирана бира в кен, безалкохолна бира в кен)


• Гръцко наливно вино (бяло, червено, розе), Шампанизирано вино

- Пристанищни такси

- Такса гориво

- Анимация и професионални вечерни шоу програми

- Използване услугите на борда - басейн и фитнес
Цената не включва:


 • Брегови екскурзии в отделните точки от маршрута (закупуват се в България )

 • Такси обслужване  (EUR 8 / човек / ден; за деца от 6 до 16 години EUR 4/ човек / ден )

 • Телекомуникациите и интернет

 • Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.)

 • Хазарт (бинго / казино и др.)

 • Медицински застраховка – с покритие 5 000 евро

 • на туристи до 65 год.- 10 лв на човек за престоя

 • на туристи от 65 до 75 год – 16 лв на човек за престоя

 • на туристи от 75 до 85 год – 26 лв на човек за престоя


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето. За Република Гърция и Турция няма визови, санитарни и медицински изисквания.


Начин на плащане:

депозит 200 евро или 400 лева при записване; доплащане до 20 работни дни преди датата на отпътуване!


Забележки:

Програмата е потвърдена и няма минимален брой туристи!


Срокове за анулации и неустойки:

 • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка

 • От 59 работни дни до 30 дни – 200 евро 

 • От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването 

„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.


Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100000950 на ЗД „Евроинс”.9000 Varna, 54 Osmi Primorski polk Blvd., Tel: +359 52 600 225, tourism@vectratravel.com

1612 Sofia, 99 Vitosha Blvd., Tel: +359 2 408 30 30, tourism.sofia@vectratravel.com7000 Rousse, 2 Tzar Ferdinand Blvd., Tel. +359 82 54 90 90, tourism.rousse@vectratravel.comКаталог: uploads -> excursions
excursions -> Екскурзия до йордания и израел с полет от варна 16. 10. 2016 – 23. 10. 2016 8 дни / 7 нощи Програма: Първи ден 16. 10. 2016
excursions -> Гърция – великден на Йонийското крайбрежие
excursions -> Бутиковият 5 звезден кораб, aqua amazon, има 16 дизайнерски апартамента за 32 гости
excursions -> Почивка в Сардиния Пролет – Есен 2016 Castelsardo Resort Village 4
excursions -> Harmony of the seas най-големия круизен кораб в света със специална цена за дата 03 юли от Барселона
excursions -> 1-ви ден 17. 10 /18. 10 Отпътуване от Русе -19. 30 ч. – паркинга на Централна жп гара -велико Търново –хотел «Етър» в 21. 00 ч. Габрово -23. 00-Бензиностанция Лук Ойл-01. 00-Стара Загора –Омв до автогара –Пловдив -02
excursions -> Програма: Ден 1: пристигане на летище Entebbe/ Kampala
excursions -> Програма: Ден 1: пристигане на летище Entebbe/ Kampala
excursions -> Програма: 8 дневен тур queen elizabeth горили и шимпанзета


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница