Бавария и нейните замъци по маршрут: софия – загреб баварските алпи – баварските замъци линдерхоф – хоеншвангау – нойшванщайнДата10.02.2018
Размер63.73 Kb.


БАВАРИЯ И НЕЙНИТЕ ЗАМЪЦИ

По маршрут: СОФИЯ – ЗАГРЕБ - БАВАРСКИТЕ АЛПИ – БАВАРСКИТЕ ЗАМЪЦИ ЛИНДЕРХОФ – ХОЕНШВАНГАУ – НОЙШВАНЩАЙН - БОДЕНСКОТО ЕЗЕРО – МЮНХЕН – ЕЗЕРОТО ХИМЗЕЕ – СОФИЯ
6 дни / 5 нощувки / 5 закуски

Дати: от 21 май до 26 май 2016 г. – МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ

от 25 юни до 30 юни 2016 г.

от 20 август до 25 август 2016 г.

1 ден София – Загреб

Отпътуване от София в 07.00 ч. от пл. “Св. Ал. Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия. Пристигане в Загреб. Вечерна разходка из Стария град на хърватската столица. Настаняване в хотел. Нощувка.2 ден – Баварските Алпи – “Орловото гнездо на Хитлер”

Закуска. Отпътуване за Германия/Австрия. Пристигане в Берхтесгаден – едно от селищата с най – красиво разположение в Баварските Алпи и района на Оберзалцберг, от което лъха привидно спокойствие, въпреки зловещото му наследство на второ седалище на правителството на Третия райх. Хитлер, Химлер, Гьобелс и част от нацистката вихрушка оценили това място и построили домове тук. По желание оттук се продължава с малък автобус по “някогашния частен път на Хитлер”, много дръзко и скъпо изпълнение покрай дефилето Шарицкехлалм, удивително ждрело между скалите, в края на което се намира платформа, от където асаньор ви изкачва на 124 м, за да пристигнете в Келщайнхаус (1834 м) - сграда, построена по волята на Хитлер, известна днес под името “Адлерхорст” (Орловото гнездо). Забележка: Изкачването се осъществява само при добри атмосферни условия. В случай че съоръженията не работят, се отива до езерото Кьонихзее. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

3 ден – Баварските замъци – Боденското езеро

Закуска. Екскурзия до най – известните замъци на Бавария. Първа спирка за посещение на Замъка Линдерхоф, фантастична сграда в стил барок – рококо, построена през 1870 – 74 г. от романтичния баварски владетел Лудвиг II. Интериорът е призрачен, но по – интересни са преди всичко градините, украсени със статуи, малки параклиси, фонтани, водни каскади. Продължаване за Замъците Хоеншвангау и Нойшванщайн. Първа спирка за разглеждане (отвън) на Замъка Хоеншвангау в неоготически стил, построен през 1833 – 37 г. върху останките на по - стар замък по заповед на Максимилиян II, който малко по – късно го приспособява в свое място за живеене. Неговият син, бъдещият крал Лудвиг II, като младеж развива тук онази любов към романтизма, която по – късно ще се изрази в изграждането на сгради, прекалено грандиозни. Посещение и на близкия Замък Нойшванщайн, много по – известен от предишно посетения. Това е едно изключително стойностно, фантастично и романтично сътворение отново в неоготически стил, построено в края на 1886 г. по нареждане на Лудвиг II Баварски, една негова вманиачена идея за творчество в двойни екземпляри, превърнала интериора на повечето зали в копия на сцени от опери на Вагнер. Продължаване за Боденското езеро. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

4 ден – Меерсбург - Констанц – остров Майнау - Мюнхен

Закуска. Отпътуване за красивото селище Меерсбург, разположено на самото езеро Констанц (или Боденско езеро) с терасовидно разположени улици и средновековна атмосфера, а оттам с ферибот за селището Констанц. Посещение на неговата готическа катедрала. Продължаване с автобус за Майнау. *По желание и срещу допълнително заплащане екскурзията може да се осъществи с корабче. Неслучайно Майнау, със своите прекрасни градини и колекция от пеперуди, е известен като “Островът на цветята”. Отпътуване за Мюнхен - столицата и сърцето на Бавария. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден – Мюнхен - Замъкът Херенхимзее

Закуска. Пешеходен тур из старата част на Мюнхен – площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство с часовника с танцуващите фигурки, църквата Свети Петър, църквата Фрауенкирхе, разходка по търговската улица Театинерщрасе и накрая по халба бира в историческата бирария Хофбраухаус. Отпътуване за езерото Химзее - най – голямото в Бавария. По желание отиване с корабче до най – големия в езерото остров Херенинзел, върху който е построен изключителният замък Херенхимзее от Лудвиг II, плод на неговото възхищение от двореца Версай, чието очевидно копие е: 23 зали, от които 20 могат да се посетят, всичките тънещи в разкош, включително и спалнята, цялата от злато, залата на огледалата и трапезарията. Продължаване за Словения. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София след 23.00 ч.

ЦЕНА: 649 лв.
Пакетната цена включва: транспорт с автобус, 5 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в Загреб, 1 – в района на Баварските Алпи, 1 - в района на Боденското езеро, 1 – в Мюнхен, 1- в Словения, водач от агенцията, туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута.

Пакетната цена не включва: входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата.

Доплащане за:

  • медицинска застраховка на ЗД „Eвроинс“ с покритие 10 000 EUR – 8 лв., над 65 г. – 12 лв., над 70 г. – 16 лв.

  • единична стая – 165 лв.

Намаление за:

  • дете до 18 год. с двама възрастни в тройна стая – 80 лв.

  • дете до 18 год. с един възрастен в двойна стая – 40 лв.

  • 3-ти възрастен в тройна стая – 50 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Информация за музейни такси: Оберзалцберг – Келщайнхаус (Орловото гнездо на Хитлер) - комбинирана входна такса – 23.00 EUR /включва транспорт с местен автобус до съоръженията, изкачване с асансьор до „Орловото гнездо” и беседа на местен екскурзовод. Забележка: Изкачването се осъществява само при добри атмосферни условия, Замъкът Нойшванщайн – вход за възр. – индивидуално посещение – 12.00 ЕUR, групова цена – 11.00 ЕUR, за деца до 18 г. – безпл. Към цената на билета се прибавя и задължителна официална такса резервация – 1.80 ЕUR за индив.посещение, за групи – 0.90 ЕUR /необходимо е при записването на екскурзията да заявите предварително Вашето желание за посещение, тъй като агенцията съдейства за резервирането на определен час и закупуването на билетите по банков път с цел избягване на дългите опашки пред касите на замъка/. В цената на билета е включен ползване на аудио гид на различни езици, включително и на руски, но не на български. Възможност за изкачване до замъка: пеша (~40-45 мин.), с файтон - 6.00 EUR, тръгването е от хотел Мюлер, крайната спирка е на 10 мин. пеша или с автобусче – изкачване – 1.80 EUR, крайната спирка е на 5 мин. пеша до замъка. Слизане от замъка: пеша (~25 мин.), с файтон – 3.00 EUR, с автобусче връщане - 1.00 EUR, комбиниран билет отиване+ връщане – 2.60 EUR, Замъкът Линдерхоф - вход за възрастни - 8.50 ЕUR, за групи от мин. 15 тур. - 7.50 ЕUR, за деца до 18 г. – безплатно. Към цената на билета се прибавя и задължителна официална такса резервация – 1.10 ЕUR за определен час на влизане и ангажиране на аудио гид на български език, Остров Майнау - вход за възр. – 19.00 ЕUR, за деца до 13 г. – безпл., за деца (13-18 г.) – 11.00 ЕUR, за групи от мин. 10 тур. – 14.90 ЕUR, Блед - Замъкът Блед – за възрастни – 9.00 EUR, за деца до 14 г. – 4.50 EUR, за студенти – 7.00 EUR, за групи от 10-21 туристи – 8.00 EUR, за деца до 14 г. – 4.50 EUR, за студенти – 6.50 EUR, над 22 туристи – 7.50 EUR, група от студенти – 5.50 EUR, за деца до 14 г. – 4.00 EUR.; деца под 4 г. – безплатно, Езерото Химзее - пътуване с корабче до остров Херенинзел – ~8.00 ЕUR в двете посоки; посещение на замъка Херенхимзее – вход 8.00 ЕUR, цена за група – 7.00 ЕUR, за възрастни над 65 г. – 7.00 EUR, за деца до 18 г. – безплатно, в цената е включен аудио гид на български език. От мястото, където се слиза от корабчето до замъка се ходи пеша, по желание можете да се качите и с конски впряг (15 мин.) – ~3.00 EUR в посока, ~1.00 EUR за деца и младежи до 18 г. Тази услуга се предлага от средата на април до октомври в зависимост от атмосферните условия.

Туроператор “ТА Мондел Травел” е застрахована по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в застрахователна компания АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ със застрахователна полица № 13160153000000034/30.06.2015 г.База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница