Безконтактен инфрачервен термометър – модул за iPhone®, iPod touch® или iPad® Medisana ThermoDock®Дата16.03.2017
Размер223.35 Kb.

Безконтактен инфрачервен термометър – модул за iPhone®, iPod touch® или iPad® - Medisana ThermoDock®Благодарим Ви за доверието в нас и поздравления за Вашата покупка!

Вие се сдобихте с качествения продукт Безконтактен инфрачервен термометър – модул за iPhone®, iPod touch® или iPad® - Medisana ThermoDock®. За да се гарантират най-добри резултати и дългосрочно удовлетворение с Medisana ThermoDock®, ние препоръчваме да прочетете внимателно следните инструкции за употреба.
Преглед на оперативните елементи:


  1. Букса за свързване на вашия iPhone, iPad или iPod touch

  2. Конектор за вашия iPhone, iPad или iPod touch

  3. Модул ThermoDock

  4. Сензор за измерване на температурата

  5. Светлина

Предназначение:
Инфрачервения клиничен термометър е подходящ за измерване на телесната температура на хора повърхности, течности или околна среда. . Трябва да бъде използван с устройства на Apple ( iPhone 3GS,4,4S/iPod touch 3-ta и 4-та генерация/ iPad 1,2, и 3 / iOS 5.0 или по-висока) .
Не се препоръчва измерването на температура на пеленачета под 6 месечна възраст

Той не е подходящ за деца под три годишна възраст, които имат отслабена имунна система или реагират необичайно в присъствието или отсъствието на треска.

Използвайте само устройството за конкретната цел, описана в инструкциите за употреба. Всяка злоупотреба ще анулира гаранцията.

• Уредът не е предназначен за търговска употреба.


Използвайки този термометър, той не е заместител на консултация с лекар. Консултирайте се с Вашия лекар, във всеки случай, преди да започнете медикаментозно лечение.
• Термометърът и пациентът трябва да останат в стабилна среда, в продължение на най-малко 30 минути преди измерване на температурата. Не предприемайте измерване в рамките на 30 минути след физически упражнения или след баня.
• Това устройство не е предназначено да се използва от лица (включително деца) с ограничени физически, сензорни или умствени способности, или от лица с недостатъчен опит и / или познания, освен ако не е под наблюдение от лице, отговорно за тяхната безопасност, или освен ако те са инструктирани в използването на устройството.
• Децата трябва да бъдат наблюдавани, за да се гарантира, че те не си играят с устройството.
• Температурата в областта на челото и слепоочието се различава от вътрешната температура, който се измерва орално или ректално. Вазоконстрикция, ефект, който свива кръвоносните съдове и охлажда кожата, могат да възникнат по време на ранните етапи на треска. В този случай, температурата, измерена чрез модула Medisana ThermoDock® може да бъде необичайно ниска. Ако измерването не съответства на възприятието на пациента или е необичайно ниско, повторете измерването на всеки 15 минути. За справка, може също да се измери вътрешната температура на тялото с помощта на конвенционалния устен или ректален термометър.
• Препоръчително е да се извършват най-малко три измервания с най-малко 1 минутен интервал. Ако показанията са различни, приемете най-високата стойност като референтната стойност.
• Контролни измервания с помощта на обикновен термометър се препоръчва в следните случаи:
1. Ако стойността е изненадващо ниска
2. Ако използвате уреда за първи път
3. За деца под тригодишна възраст, които имат по-слаба имунна система или които реагират необичайно в присъствието на треска
4. Ако използвате термометъра за първи път или искате да се запознаете с него
• Кожата на бебетата реагира много бързо на стайна температура. Поради това, не мерете температура с модула Medisana ThermoDock® по време или след кърмене, тъй като температурата на кожата може да бъде по-ниска от вътрешната телесна температура.
• Няма абсолютни стандарти на телесната температура. Водете на отчет Вашите лични показания, за да се позволи на Вашия лекар да прецени дали медицинско лечение е необходимо или не.
• Не променяйте конструкцията на устройството и не се опитвайте да го поправите сами, ако възникне грешка или продуктът е повреден, тъй като това ще анулира гаранцията. Свържете се с Вашия дилър и ремонтите трябва да са извършени от оторизирани сервизни партньори.
• Не използвайте термометъра, ако е повреден.
• Не отваряйте устройството. Той съдържа малки части, които могат да бъдат погълнати от деца.
• Не използвайте термометъра във влажна среда.
• Не потапяйте термометъра във вода или други течности. Той не е водоустойчив.
• Сензорът трябва да се почиства след всяка употреба, вижте инструкциите в почистване и поддръжка.
• Избягвайте контакт с директен пръст на сензора.
• Не тръскайте или друсате термометъра, да не го изпуснете.
• Пазете устройството от пряка слънчева светлина, изключително високи или ниски температури, мръсотия и прах.
• Ако термометъра няма да се използва за дълъг период от време, извадете батериите.
Информация за софтуера

• Бъдете сигурни, че вашето устройство има инсталирана последната операционна система и последната версия на приложението VitaDock . За информация относно обновяването на приложението и софтуера, вижте Инструкции за вашето Apple устройство. Приложението ще покаже прозорец с предупреждение при настъпили промени.

• Преди промените да имат ефект, трябва да потвърдите предупредителното съобщение.

•Ако получите обаждане или текстово съобщение (SMS) по – време на измерването, измерването ще бъде прекратено и маншета ще се отпусне за по голяма сигурност. Ако искате да предотвратите прекратяването на измерването, ние препоръчваме да превключите вашето устройство в режим на полет преди да направите измерване.


Приложения и опаковане
Моля, проверете първо място, че устройството е пълна и не е повреден по някакъв начин. В случай на съмнение, не го използвайте. Изпрати на сервизен център.
Комплектът съдържа:

  • Безконтактен инфрачервен термометър – модул за iPhone®, iPod touch® или iPad® - Medisana ThermoDock®

  • Кейс за съхранение

  • Инструкции за употреба

Опаковките могат да се рециклират или използват повторно. Моля, изхвърлете правилно всеки опаковъчен материал, който вече не е необходим. Ако забележите някакви повреди при транспортирането по време на разопаковане, моля, свържете се с вашия дилър незабавно.
Предупреждение
Моля, уверете се, че опаковката от полиетилен се държи далеч от обсега на деца! Опасност от задушаване!

Температурно измерване - бързо и точно!Какво е треска?

Нашата нормална телесна температура е между 36 ° C (96,8 ° F) и 37,5 ° C (99,5 ° F). Колебанията са напълно нормални, в зависимост от времето на деня и състоянието на организма, например в женския менструален цикъл.


Въпреки това, когато телесната температура се повиши над 38 ° C (100,4 ° F), това е феномен е известен като треска.

Треска често се случва в случай на инфекции, и е знак, че имунната система на организма работи извънредно. Това напълно нормално реакция на чужди тела, микроби и микроорганизми, трябва да се проверява на редовни интервали от време. Ако треската да надвишава 39 ° C (102,2 ° F) и не пада отново в рамките на 1 до 2 дни, определено трябва свържете се с вашия лекар. A треска често е свързана с умора, болки в крайниците и втрисане. В хода на болестта може да бъде най-добре следи чрез предприемане температура четене 2 до 3 пъти на ден 4 до 6 часови интервали.


Винаги приемайте температурата на същото място и по същото част на тялото. Ако трябва да се предприемат температурни измервания няколко дни, винаги го правете в приблизително едно и също време на деня, така че че резултатите да са сравними.
Medisana Инфрачервен термометър TM 750 позволява по-прецизно измерване на телесната температура. Температурата е взета между челото и слепоочието или алтернативно в ухото. Четенето се показва в рамките на няколко секунди.

Допълнителна функция
Освен измерване на телесната температура, Безконтактен инфрачервен термометър – модул за iPhone®, iPod touch® или iPad® - Medisana ThermoDock® също може да се използва за измерване на температурата на обекти (например течности, повърхности, температура на околната среда). Температурният диапазон за тази функция е между 0 ° и 100 ° Целзий (32 ° F - 212 ° F).

Системата за измерване на ThermoDock е проектирана така, че можете да я използвате лесно, редовно и навсякъде, където изберете. Измервателната система е предназначена за лица активно да наблюдава тяхната собствена температура.


Вашата система за измерване на температурата Medisana ThermoDock се състои от два компонента, ThermoDock за инфрачервено измерване модул за измерване на температурата и софтуера VitaDock . Тези части са , специално проектиран да се използва заедно, за да се гарантира високото качество и точни резултати от измерванията им Точни резултати се гарантират само, когато модула се използва правилно. Софтуерът VitaDock предава данните генерирани от ThermoDock модула към свързаното Apple устройство. The VitaDock Приложението позволява на потребителите да съхранят, визуализират и анализира данните от измерванията. Можете също така да изпращат данните от измерването на други хора чрез електронна поща.

Бележка: Приложението не предоставя диагностични или терапевтични препоръчки!

Инсталиране на VitaDock ® (APP) софтуер
Medisana поставя нови стандарти в областта на мобилните модули с VitaDock.
За да работите с новия си апарат за кръвно с модул за, iPhone и IPAD, трябва да инсталирате безплатното приложение VitaDock. Можете да го изтеглите от App Store на Apple и след това да го инсталирате. За да изтеглите софтуера, имате нужда от Apple ID с е-мейл адрес и парола, както и на активна Интернет връзка. Свалянето на софтуера може да бъде предмет на такси от доставчика на вашия телефон.

За да намерите VitaDock (app) в App Store, въведете за търсене „VitaDock”. След като софтуера е инсталиран, новата икона се показва на вашето устройство.4.9 Настройки

Използване на уреда за първи път.

Проверете датата и часа на своя iPod touch или iPhone. Датата и часа са важни за оценяването на измерванията.

Пуснете VitaDock като натиснете иконката му. На дисплея ще се покаже началната страница на „VitaDock” и след това автоматично ще се появи вселената на VitaDock.

Настройка на везната

Във вселената на VitaDock Вие ще намерите секция “Global Settings” долу в десния ъгъл.

Докоснете иконката

Натиснете символа „personal” за да въведете персонални настройки.Натиснете символа „ThermoDock” за да въведете целевите стойности.

Можете да създадете общо 4 потребителски профила в персоналните настройки.

На първият профил можете да въведете вашата лична информация. Натиснете на текстовото поле, отворете клавиатурата с която да въведете информацията.

Има възможност да активирате защита на данните си, чрез парола. За да направите това натиснете „Password” полето и въведете своята парола. Ще бъдете помолени да въведете повторно вашата парола, за да я потвърдите.

Ако активирате парола, ще трябва да я въвеждате всеки път когато пуснете приложението или то бъде рестартирано.

За повече информация вижте по надолу.

Еденици за измерването на телесната температура

Целзии / Фаренхайт

Използване на настройки по – подразбиране или на потребителкси

Стандартните настройки са 36 – 37.5 о C (96.8

„Zoom“


Веднъж въведени настройките на кантара, можете да го увеличите “zoom” и да плъзнете дисплея за да достигнете и другите приложения (CardioDock, GlucoDock, ThermoDock и TargetScale)

Докосвайки иконката ще бъдете препратен директно към приложението.Тук можете да намерите информация за производителя и серийния номер на модула който използвате в момента

Пуснете ново измерване

Резултат от последното измерване

Превключване на статистически дисплей

Пуснете тест за баланс

Пуснете бележникаИнформация за производителя

Когато VitaDock модула е свързан, серийния номер се поиявява на заглавката.

Серийният номер на всички модули които използва VitaDock се появяват и запазват тук.
Информация за измерването на температурата
The ThermoDock трябва да се адаптират към температурата на заобикалящата среда, за да се извърши правилно и точно измерване. Това се случва автоматично. Но отнема известно време, за да се изравни температурата на модула до тази на помещението. Това зависи от разликата в температурата и може да отнеме повече от 30 минути. Точни измервания могат да се направят само, когато температурата на модула е изравнена с тази на помещението.
Преди употреба
Бележки, за най-точни показания:
• Термометърът и пациентът трябва да останат в стабилна среда, в продължение на най-малко 30 минути преди измерване на температурата.
• Не приемайте температурата на бебето по време на или непосредствено след кърмене.
• Не използвайте термометъра във влажна среда.
• Не трябва да пиете или ядете непосредствено преди или по време на измерването, и трябва да избягвате всякакви физически натоварвания.
• Почистете областта, от която се мери температурата и премахнете на всякаква мръсотия, косми или пот, преди да се премести на сензора на позицията на измерване.
• Не изваждайте термометъра от позицията на измерване, докато няма сигнал за края на четенето.
• Ако сензорът се замърси по време или след четене, почистете го с памучен тампон, потопен в алкохол, преди да поставите термометъра.
• Винаги приемайте температурата на същото място, защото показанията ще варират в различни среди.
Термометърът е клинично тестван и неговата безопасност и точност са инспектирани и потвърдени, при условие че се използва в съответствие с тези инструкции.
5.1 Стартиране на измерването

За да предотвратите спиране на измерването поради постъпване на обаждане или текстово съобщение SMS, ние препоръчваме да поставите телефона или таблета в режим на полет. Може да активирате устройството по два начина:  • Plug & Play – Поставете Apple устройството, когато е пуснато, на ThermoDock модула. VitaDock приложението ще се пусне автоматично в режим на измерване.

Ръчно стартиране- Пувнете VitaDock приложението. Натиснете “ThermoDock” смвола и след това на символа „ New” , Ново измерване стъпка 1 ще се покаже на вашия дисплей. Необходимо е да свържете Apple устройството с ThermoDock модула или да въведете стойностите ръчно. Поставете Apple устройството върху модула.

Включете VitaDock приложението.

Вселената на приложението ще се появи

Докоснете “ThermoDock” приложението и докоснете „new” иконкатаСлед като всичко е активно, ще светне синя светлина на модула.

Устройството започва да измерва температурата след като натиснете бутона Start на дисплея, супроводен с звуков сигнал.

Веднага след като бъде натиснат бутона Start доближете ThermoDock модула до центъра на вашето чело на дистанция от приблизително 5см.

Модула записва измерената температура и я конвертира в числа.

Ще чуете сигнал след като измерването е готово. След приблизително 2 секунди резултатите от измерването ще бъдат показани на дисплея.

S

Показването на Good съчетано с зелен цвят означава, че стойностите от измерването са в нормалните граници.Показването на High съчетано с червен цвят означава, че стойностите от измерването са над нормалната граница

Показването на Low съчетано със син цвят означава, че стойностите от измерването са под нормалната граница.

Докоснете Add Comment за да добавите коментар към измерването.

Опционални коментари

-Активност ( болен, отпочинал, нормална активност, спорт)

Насторение

Бележки

Коментарите се показват на статистика и бележник с логове.

Измерване на температурата на помещението.

Докоснете „ LiveMode“ иконката за да започнете измерването и задръжте ThermoDock модула, на разстояние от приблизително 5 см. от обекта.

Измерваната температура се показва на дисплея след като измерването приключи

Измерваните стойности се показват и под формата на крива.Извикване на резултатите – статистика

Може да видите резултатите по всяко едно време без да е необходим модула. Докоснете Statistics или Log book иконата за да извикате резултатите на текущия профил.Докоснете stats иконата за да покаже резултатите от последните три дни, на

активирания профил

Завъртете Apple устройството на 90 o и докоснете желаното поле за да видите допълнителни резултати.

1 ден

1 седмица1, 3, 6 месеца

1 Година или всички измервания

Може да визуализирате: настроение и активност като плъзнете по дисплея на ляво.

Извикване на резултатите в бележникаТемпературен бележник

Докоснете „diary” иконката за да заредите бележника

Стойностите и коментарите ще се визуализират

Завъртете на 90 o и докоснете стрелката за да преминете към следващата страница.

5.4. . Export на данните от измерванията и изпращане, чрез email.

Имате възможност да изпратите седмични отчети на всичките активни профили, чрез email на вашият доктор например.

За да настроите email-а, за да изпратите отчета, погледнете инструкциите за употреба на Вашият iPhone/iPod/iPad.

Когато дисплея на приложението се покаже, докоснете иконката и плъзнете дисплея до “Global Settings”Във вселената на VitaDock, ще намерите “Global Settings” в долният десен ъгъл на екрана.

Докоснете „Report” иконата за да покажете месечните отчети.

Докоснете стрелките за да достигнете до предишен или следващ месец

Плъзнете дисплея надолу или нагоре за да видите отделните дни в месеца.

Натиснете „ Send Report” за да изпратите данните чрез email.5.6. Добавяне на нов профил

Имате възможност да създадете три допълнителни профила във VitaDock приложението.

Докоснете „Personal Settings” иконката и излезте от сегашният профил като натиснете „Sign Out”

Веднъж излезете ли от профила си, Вие можете да създадете друг персонален профил на следващата страница.

За да го направите, докоснете „New User profile” полето в долният край на екрана.

Можете след това да създадете допълнителен профил.Трябва да попълните всички полета оцветени в червено!

5.7. Изтриване на профил

Затворете текущият профил и натиснете „Edit”

Опцията за изтриване на профила ще се появи в дясната страна на профила.

Натиснете „Delete” за да изтриете профила.

Изтритият профил ще се оцвети в сиво. За период от 14 дена, Вие имате възможност да активирате отново профила като го докоснете.

След 14 дена, потребителският профил автоматично ще бъде изтрит напълно от приложението.Съобщения за грешка

Измерваната температура е прекалено висока. „High” се визуализира на дисплея, ако измерването е над 42.2 оC (телесна температура) или 100 оC (измерване на температура на обект). Балона е червен.

Измерваната температура е прекалено ниска. „Low” се визуализира на дисплея, ако измерването е над 34 оC (телесна температура) или 0 оC (измерване на температура на обект). Балона е син.

Околната температура е много висока. Над 40 оC (измерване на обект)

Околната температура е много висока. Под 16 оC (измерване на телесна температура ) или под 5 оC

(измерване на обект

ThermoDock is not connected – Свържете наново модула. Свържете се със сервизната база ако излезе отново съобщението.

Low Battery – Презаредете батерията когато е по – малко от 20%


Почистване и поддръжка

Модула е високо прецизен инструмент, съхранявайте го с голямо внимание за да предотвратите нараняване на електрониката или дефекти

Измервателния сензор е най-чувствителната част на термометъра. Трябва внимателно да почиствате обектива, за да се избегнат повреди.
а. След измерване, почиствайте уреда с памучна кърпа и 70% об. Алкохол или спирт.
б. Нека обектива да изсъхне за поне една минута.
в. Устройството трябва да се съхранява при -20 ~ 50 °C (-4 ~ 122 °F). Относителна влажност <95%.
г. Термометърът да се съхранява на сухо място и го дръжте далеч от течности и пряка слънчева светлина.
д. Да не се потапя върха в течности.
Забележка: В случай, че устройството е било изпуснато, проверете за повреди. Ако не сте сигурни, трябва да го проверите в сервизен център.
• Махнете батериите, преди да почистите устройството.

• Никога не използвайте силни почистващи препарати или твърди четки.

• Почиствайте уреда с мека кърпа, която е леко навлажнена. Никога не потапяйте уреда във вода. Използвайте уреда само след като е напълно изсъхнал.

• Извадете батериите от уреда, ако не желаете да го използвате за продължителен период от време, в противен случай съществува риск от протичане на батерията.

• Не излагайте устройството на пряка слънчева светлина, и го предпазвайте от прах и влага.
Изхвърляне

Този продукт не трябва да се изхвърля заедно с битовите отпадъци. Всички потребители са длъжни да предадат всички електрически и електронни устройства, независимо от това дали те не съдържат токсични вещества на общински или търговски пунктове за събиране, така че да могат да се изхвърлят по екологично приемлив начин. Отстранете батериите, преди да изхвърлите устройството. Да не се изхвърлят старите батерии с битови отпадъци,. Консултирайте се с вашия местен орган или вашия доставчик за информация за изхвърляне.


Гаранция и срокове за ремонт

Гаранция и ремонтни условия - Моля свържете се с Вашия дилър или сервизен център. Прилагат се следните гаранционни условия:

1. Гаранционният период за MEDISANA е 3 години считано от датата на закупуване. В случай на гаранционен иск датата на покупката трябва да бъде доказана с помощта на касова бележка или фактура.

2. Дефекти в материала или изработката ще бъдат премахнати безплатно в рамките на гаранционния период.

3. Ремонтните дейности не удължават гаранционния период – нито за целия уред, нито за заменените части.

4. Следното се изключва от гаранцията:

• Всички вреди, които са възникнали в следствие на неправилно лечение, напр. при неспазване инструкциите за работа.

• Всички вреди причинени поради ремонт или намеса от страна на клиента или неразрешени трети страни.

• Щети, възникнали по време на транспортирането от производителя до потребителя или по време на транспорта за обслужване на клиенти.

• Аксесоари, които са обект на нормално износване (батерии,маншет и т.н.).

5. Отговорност за преки или косвени щети, причинени от устройството се изключва, дори ако повредата на устройството се приема като гаранционна претенция.

Технически спецификации (Име и модел): Безконтактен инфрачервен термометър – модул за iPhone®, iPod touch® или iPad® - Medisana ThermoDock®Съвместим: Apple устройства : (iPhone 3GS, 4, 4S), (iPod touch 3rd and 4th генерация), (iPad 1, 2 и 3), Apple iOS 5.0 или по висока
Обхват на измерване: Телесен режим 34 ° C – 42.2 ° C (93.2 ° F – 107.9 ° F)
Обект режим 0 ° C - 100 ° C (32.0 ° F - 212.0 ° F)
Точност на измерване: (лабораторни показания), в стъпка от 0.1° C
34 ° C – 35.9 ° C (93.2 ° F – 109.4° F): ± 0,3 ° C (0.5 ° F)
36 ° C - 39 ° C (95.9° F – 107.6° F): ± 0,2 ° C (0.4 ° ​​F)
39,1 ° C – 42.2 ° C (102.4 ° F - 109.4 ° F): ± 0,3 ° C (0.5 ° F) при експлоатационни условия
Капацитет на паметта: в зависимост от свързаното устройство
Треска аларма за температури над 37,5 ° C (100.4 ° ​​F)
Автоматично изключване: ок. 30 секунди след последното измерване
Работна температура: 16 ° C - 40 ° C (60.8 ° F - 104 ° F), отн. влажност на въздуха макс. 95%
Температура на съхранение / транспорт -25 ° C - 55 ° C (-13 ° F - 131 ° F), отн. влажност на въздуха макс. 95%
Размери: ок. 34 х 58 х 11 mm
Тегло: ок. 15 гр.
Артикул номер: 76156
EAN код: 40 15588 76156 0 (black)База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница