Библията, но пресъздава библейските сюжети в нов прочит и съвременно посланиеДата19.01.2018
Размер18.02 Kb.
ПРЕПОДАВАТЕЛИ В АТЕЛИЕТАТА ПО ЖИВОПИС И ГРАФИКА В ХОТЕЛ „РИМСКА БАНЯ”

Иван Милушев е български художник, график и илюстратор. Майстор е на рисунката, акварела и маслената живопис. Любима тема – Библията, но пресъздава библейските сюжети в нов прочит и съвременно послание.

Роден е на 9 декември 1956 г. в Благоевград. Завършва Художествената гимназия в София през 1975 г., а след това и Художествената академия там, специалност „Илюстрация” през 1981 г., при проф. Румен Скорчев. Живее и работи в Благоевград. Член е на Съюза на Българските художници.

Изпълнени с перфектна техника, творбите на художника завладяват със своята композиция, колорит и рисунък. Всяка една носи идеен заряд и предлага нова възможност за осмисляне на света и реалността, която ни заобикаля. Специфични и характерни за живописта на твореца са лицата на персонажите му. Веднага се открояват особените очи - като кладенци (бездънни или изпразнени), те говорят. Енигмата е основен похват в творчеството на Милушев.

В творческата си биография Иван Милушев има над 10 самостоятелни изложби в България и още толкова в чужбина - Льоне, Германия; Модена, Италия; Кеймбридж, Англия; Брескюир, Франция. Участвал е в Международното биенале на графиката във Варна, Лодз и Краков, Полша, както и в Гьор, Унгария. Илюстрира „Кентърбърийски разкази”. Картините му се намират в НХГ, колекция Лудвиг, Германия Вашингтонска конгресна библиотека и др.Антон Гошев e български художник, живописец и абстракционист. В картините му има много символика и позитивизъм.

Роден е на 14 декември 1970 г. в Благоевград. Възпитаник е на Югозападен университет "Неофит Рилски", член на Съюза на българските художници (СБХ) - секция "Живопис" и на международната организация за пластични изкуства АИАП /ЮНЕСКО/.

Цветовете при Гошев са ярки, формите символични, а внушенията многопластови. Картините му сякаш са на ръба на новия ден, на реалността, на всичко което ни предстои. Те са контрасти и прозорливи и предизвикват откровеност, а повечето от тях имат и текстови послания.

Има четиринайсет самостоятелни изложби живопис в градовете: Благоевград, Кюстендил, Пловдив, София, Париж, Женева. Участва в двойно повече регионални,  национални и международни сборни изложби, конкурси и пленери. Почетен участник е в изложби на съвременни автори в Македония, Унгария, Франция, Германия.Негови картини са собственост на частни колекции в САЩ, Македония, Франция, Полша, Хърватско, Италия, Кипър, Норвегия, България, Гърция, Унгария, Швейцария и във фондовете на градските галерии на Перник,  Благоевград и СБХ в София.
Каталог: language
language -> Българска камара на химическата промишленост
language -> Рафинирано слънчогледово олио седмична справка: средни цени за периода 6 – 13 април 2016 Г
language -> „ Новото при reach, clp, Споделяне на добри практики, Енергийна ефективност и зелена икономика”
language -> За 15 години вестник „мляко+
language -> Решение на 17-18 септември да бъде проведена национална конференция
language -> Онлайн платформа (EN)
language -> Рафинирано слънчогледово олио седмична справка: средни цени за периода 16 – 23 март 2016 Г
language -> Изложение «месомания 2016»
language -> Рафинирано слънчогледово олио седмична справка: средни цени за периода 23 – 30 март 2016 Г
language -> Рафинирано слънчогледово олио седмична справка: средни цени за периода 30 март – 6 април 2016 Г


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница