Биографични данни на Огнян Донев е роден на 22. 12. 1957 г. Учи в Хамбург и Виена. Завършва „Международни икономически отношения”Дата15.08.2018
Размер9.62 Kb.


Биографични данни на Огнян Донев

Огнян Донев е роден на 22.12.1957 г. Учи в Хамбург и Виена. Завършва „Международни икономически отношения” във Висшия икономически институт София. През 1986 г. защитава докторска степен по икономика в Берлин.

В частния сектор Огнян Донев работи от 1990 г., като в продължение на седем години защитава интересите на „Метро Кеш енд Кери” в България при износа на български стоки за веригата магазини „Метро” (Parpool, Gemex). За периода 1993-1997 г. Огнян Донев представлява големи чуждестранни купувачи на черни метали в България.

Д.и.н. Огнян Донев е Изпълнителен директор на „Софарма” АД от октомври 2000 г.

Участва в борда на директорите на „Унифарм” АД, „Софарма Трейдинг” АД, „Доверие Обединен Холдинг” АД и др.
Вицепрезидент е на Германо-българската търговско-индустриална камара, заместник-председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, както и председател на Българският национален комитет на Международната търговска камара. Г-н Донев е носител на „Приз Буров”, награда на Фондация „Атанас Буров”, за индустриално управление.

 
Владее немски, английски, руски и италиански езици.


 
Женен е и има двама сина.
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница