Биография на Бисер Христов ПетковДата14.01.2018
Размер16.56 Kb.
ТВОРЧЕСКА АВТОБИОГРАФИЯ

на

Бисер Христов Петков


Роден съм на 6.09.1963 г. в град Монтана. Завърших средното си образование в Образцова политехническа гимназия –гр. Монтана през 1981 г. В периода 1983-1987 г. преминах пълния курс на редовно обучение по специалността “Икономика и организация на вътрешната търговия” във Висшия икономически институт “Карл Маркс”-гр. София. Притежавам висше икономическо образование - степен “магистър”.

През 1988 г., след успешно издържан конкурс, бях назначен на длъжност „асистент” във ВИИ „Карл Маркс”. Последователно съм повишен в научно звание „старши асистент” през 1991 г. и „главен асистент” през 1994 г. Понастоящем работя по основен трудов договор на длъжност „главен асистент” в катедра „Търговия” при Университета за национално и световно стопанство-гр. София. В периода от началото на 2002 г. до м.май 2009 г. съчетавах преподавателската си дейност в УНСС с работа в държавната администрация като председател на Държавната Агенция за осигурителен надзор при МС (м.01.2002г.-м.03.2003 г.) и заместник-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Осигурителен надзор” (м.03.2003 г.-м.май 2009г).

През 1990 г. проведох средносрочна специализация по „Икономика на предприятието” във Виенския университет-Република Австрия, а през 1999г. специализирах в продължение на един семестър „Публични и корпоративни финанси” в Университета на гр. Лестър, Англия.

В преподавателската си дейност съм водил семинарни занятия и части от лекционни курсове по учебните дисциплини „Анализ и планиране на търговско-стопанската дейност”, “Приложение на ИММ и модели в търговията”, „Финансова математика”, „Борсова търговия”,”Финансов мениджмънт на търговската фирма”, “Управление на риска в търговията” и др. пред студенти от спец. „Икономика на търговията” и други специалности на УНСС. През учебната 2009-10 г. участвам в преподаването на учебните дисциплини „Финансов мениджмънт на ТФ”-пред судентите от спец. „Икономика на търговията” и по дисциплините „Борси и борсови операции” и „Търговия”.Научните ми интереси са в областта на борсовите пазари и борсовата търговия, корпоративните финанси, управлението на риска и капиталовото пенсионно осигуряване. Имам над 20 научни публикации, в т.ч. съм автор на учебник “Борсова търговия” (УИ “Стопанство”, 1999 г.) и съавтор на учебник “Финансова математика” (изд. “Нова звезда”, 2001 г., заедно с доц. д-р Й. Йовкова).

Владея английски език, ползвам немски и руски езици.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница