Биография Сюзан Дохърти Президент и управляващ директор Chevrolet EuropeДата27.09.2016
Размер32.52 Kb.
ТипБиографияMEDIA INFORMATION

Биография

Сюзан Дохърти
Президент и управляващ директор

Chevrolet Europe

Сюзан Дохърти e президент и управляващ директор на Chevrolet Europe от 1 януари 2012 година. Тя e базирана в Цюрих, Швейцария, и ръководи развитието на марките Chevrolet и Cadillac в Западна и Централна Европа. Дохърти остава член на борда на директорите на GM Korea.


Дохърти заема поста вицепрезидент на GM, отговорен за международните операции, продажби, маркетинг и следпродажбено обслужване, след 24 май 2010 година. От тази позиция тя отговаря за развитието на марките на GM в региона, като едновременно с това хармонизира марковите стандарти на Chevrolet и спомага за усъвършенстването на маркетинговите дейности на GM в цифровата ера.
Преди това, до 1 март 2010 година, Дохърти е вицепрезидент на GM, отговарящ за маркетинга в САЩ. В това си качество тя служи като общо маркетингово звено, чийто фокус е поставен върху подобряване на позиционирането на марките Chevrolet, Buick, GMC и Cadillac и потребителското отношение към автомобилите на GM.
На 4 декември, 2009 година, Дохърти заема поста вицепрезидент на GM, отговорен за продажбите, сервизното обслужване и маркетинга в САЩ, където е отговорна за поетапното увеличаване на продажбите, оптимизиране на разходите за стимули и намаляване на отпадъчните материали и продукти, както и за маркетинга и рекламата на марките в компанията. Дейностите и включват и връзката на GM с дилърите и различните дилърски съвети. Преди да поеме тази роля, за кратко тя е вицепрезидент, отговорен за продажбите в САЩ.
Дохърти е определена като генерален мениджър на Buick-Pontiac-GMC (BPG) на 1 юни, 2008 година. Тя отговаря за продажбите, сервизното обслужване и маркетинга на BPG и връзката с почти 2,000 дилъра. В това си качество, тя е водеща и на представянето на Buick LaCrosse модел 2010 и GMC Terrain модел 2010 .
Преди да заеме тази позиция, Дохърти е регионален генерален мениджър на GM за западните части на страната (General Motors Western Region), базирана в Таузънт Оукс, Калифорния, от март 2006 година. Дохърти отговаря за продажбите, сервиза, дистрибуцията, маркетинга и частите за над 1,000 дилъра в 16 щата за всички GM марки. Нейните приоритетни дейности включват представянето на Chevrolet Malibu и Cadillac CTS, както и разработването на стратегията за промотиране на усилията на GM в инициативата „От икономични към автомобили без горива” ("Gas Friendly to Gas Free") включващи хибриди, водородни, електрически и задвижвани с етанол алтернативни автомобили.
Преди назначаването и в Калифорния, Дохърти е генерален мениджър на HUMMER. Тя ръководи маркетинга, продажбите, дистрибуцията и връзката с дилърите на HUMMER в глобален мащаб. Преди това тя е маркетинг директор на Cadillac, отговорен за кампанията по крийетив и представяне на фамилията от SUV модели Escalade.
В Cadillac тя отива след четири години работа в Европа, където ръководи маркетинга на всички дейности на GM на Стария континент. Позиционирана в Рюселсхайм, Германия, тя е отговорна за продажбите в Европа на автомобили, произведени в Северна Америка.
Тази позиция е предшествана от работата и в Цюрих, Швейцария, където е мениджър международни маркетинг и комуникации. Има водеща роля в представянето и въвеждането на бранд мениджмънта в дейностите в Европа и Азиатско-тихоокеанския район. Дохърти изгражда стабилно ноу хау в областта на продажбите, обслужването и маркетинга през десетте години на успешни представяния и различни дейности в Канада.
Дохърти се дипломира през 2004 година в Университета Станфорд, като стипендиант на фондацията Sloan с отличие. Родом от Канада, тя има образователна степен бакалавър по бизнес администрация с основна насоченост маркетинг и бакалавър по изкуствата с основна насоченост в икономиката от Университета в Уиндзор.

Last updated: January 2012Chevrolet Europe GmbH

Stelzenstrasse 4

8152 Glattpark

SwitzerlandPhone +41 44 828 29 00

Fax +41 44 828 29 99media.chevroleteurope.com

www.chevroleteurope.com
Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница