Bmw group е лидер в областта на устойчивото развитие



Дата14.01.2019
Размер28 Kb.
Новина
BMW Group е лидер в областта на устойчивото развитие
Компанията спечели 83 от максималните 100 точки и затвърди лидерството си в списъка на DAX.
Източник: BMW
BMW Group за пореден път е лидер в областта на устойчивото развитие сред компаниите в списъка на DAX. Това показват резултатите от междусекторно проучване, проведено от международната рейтингова агенция за устойчивост Sustainalytics. BMW Group печели 83 от максималните 100 точки, като така затвърждава статута си на лидер от 2009 г. и подобрява постигнатия резултат с почти девет точки.

Баварският автомобилен производител е носител на редица важни награди за ангажимента си към устойчивото развитие. През 2011 г. компанията бе обявена за най-устойчивия автомобилен производител според Индекса за устойчивост на Дау Джоунс за седма поредна година. В последните десет години BMW Group е листвана в FTSE4Good, един от най-важните индекси на устойчиви предприятия. През 2011 г. BMW Group също се класира на първо място сред всички производители на автомобили в CDP класацията Global 500.



Проучването на Sustainalytics се провежда веднъж на всеки две години и се смята за едно от най-задълбочените изследвания по рода си. То оценява следните три области: околна среда, социална отговорност и управление. Дейността на всяка компания се оценява по над 80 критерия, които варират от социалните стандарти по цялата верига на доставки до екологичните аспекти на производството. Критериите се претеглят в съответствие с промишлено-специфични фактори.

Агенция Speed-Press
Каталог: pi files -> 2012
2012 -> Определиха кандидатите за отличието Най-добър автомобил на сащ
2012 -> Какво ни готви градът на Ангелите
2012 -> Новина General Motors е недоволен от рекламата си във Facebook
2012 -> Вокалът на Aerosmith си купи Hennessey Venom gt spyder
2012 -> Успешно стартира производството на Amarok в Хановер
2012 -> Тест Amarok здравеняк на осма степен
2012 -> Новина Трета голяма награда за новото Clio – 2013 L’argus Trophy
2012 -> Новина Audi ще произвежда дизелово-хибриден суперавтомобил R10 ще бъде позициониран над R8 и ще се конкурира с McLaren P1, Porsche 918 Spyder и заместника на Ferrari Enzo
2012 -> Много за Audi в новия брой на auto bild салонът в Париж и конкурсът „Зелен волан 2012 са на фокус
2012 -> Тунинг Audi R8 получи „грандиозен” бодикит Тунерите от Regula Tuining преобразиха спортния суперавтомобил и повишиха мощността му


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница