Bmw и Pininfarina сътвориха Gran Lusso CoupeДата28.05.2017
Размер14.68 Kb.
Новина
BMW и Pininfarina сътвориха Gran Lusso Coupe
Двете компании показват първия плод на сътрудничеството си на „елегантния конкурс“.
Източник: BMW
По време на традиционния Concorso dEleganza Villa dEste 2013 г., BMW Group и Pininfarina ще свържат, в рамките на първото си съвместно сътрудничество, миналото и бъдещето на автомобила във впечатляваща концепция BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe.
Тя е продължение на нов подход, въведен в рамките на Concorso през миналата година – представянето на уникален концептуален автомобил, създаден съвместно от известна работилница и BMW. През 2012 г. това бе BMW Zagato Coupе. Винаги в търсене на възможности за по-нататъшно развитие, BMW Group последователно осъществява обмен на творчески идеи и концепции с други дизайнерски студия. По този начин различните подходи се сливат в напълно нов и вълнуващ модел, който се превръща в източник на свежи творчески импулси. Тясното сътрудничество с дизайнерския екип на Pininfarina е довело до нов автомобилен субект с отличителен характер на победител, който се присъединява към високия клас на луксозния сегмент: истинско BMW с рафиниран отпечатък от Pininfarina. BMW Pininfarina Gran Lusso Coupе добавя ново измерение към разбирането на BMW за елегантност и ексклузивност.
Това изтънчено творение, единствен екземпляр, пленява от пръв поглед със своята по италиански модерна изтънченост. Щедрият дизайн на повърхностите и стегнатите контури подчертават елегантното тяло на автомобила, а отличителните BMW пропорции - дълго междуосие, издължен преден капак, къси надвеси и изтеглена назад пътническа кабина с плавно спускаща се линия на покрива – придават на BMW Pininfarina Gran Lusso Coupе авторитет и динамика дори в покой. Силното въздействие на страничния профил се подчертава от изпъкнали остри линии, които добавят динамична елегантност. Екстериорът символизира съвременната хармония между мощност и елегантност, въплътени в дванадесетцилиндровия V-образен двигател под капака.
В интериора BMW Gran Lusso Coupе показва ненадминато съчетание на съвременна елегантност и лукс. Тук смесица на ексклузивност, комфорт и спортен дух създава уникално усещане. Интериорът е повлиян от плавната и жизнена геометрията на флуидите и характерния за BMW фокус върху водача, които придават напълно ново усещане с характерния подпис на Pininfarina.
Агенция Speed-Press


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница