Бонус включен обяд в Петра 7 дни / 6 нощувки / 6 закуски / 6 вечери / 1 обяд Дати: 17. 09 МаршрутДата07.08.2018
Размер88 Kb.
ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ – ДОКОСВАНЕ ДО ДРЕВНОСТТА

(Бонус - включен обяд в Петра)

7 дни / 6 нощувки / 6 закуски / 6 вечери / 1 обяд

Дати: 17.09

МАРШРУТ: София – Тел Авив/яфа – Кесария – Хайфа – Назарет – Кана – Голан - Тиберия – Джераш – Небо – Мадаба – Петра – Аман – Каср Ал Яхуд – Мъртво Море – Кумран – Витлеем – Йерусалим – София
Акценти на програмата:

 • Хайфа (Бахайските градини)

 • Кесария Маритима (следи от Римската епоха, акведукта)

 • Назарет (домът на Христос)

 • Кана Галилейска (първото Христово чудо)

 • Капернаум (родно място на апостоли) и Табха (чудото с хляба и рибите)

 • Кана Галилейска (първото Христово чудо)

 • Тиберия (перлата на Галилейското езеро)

 • Джераш (перлата на гръко-римския Декаполис)

 • Мадаба (приказният град на мозайките)

 • Небо (Моисей и неговият поглед към Обетованата земя)

 • Петра (едно от Седемте нови чудеса на света)

 • Вади Муса (Долината на Моисей)

 • Шобак (замъкът на кръстоносците)

 • Аман (столицата на Хашемитско кралство Йордания)

 • Каср ал Яхуд (място на Кръщението Христово)

 • Мъртво море (време за плаж и релакс)

 • Витлеем (църквата Рождество Христово)

 • Йерусалим (Божи гроб, Сион, Гетсимания, Стената на плача)

 • Тел Авив и Яфо (древност и съвремие в едно)


ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
1 ден – София – Хайфа – Назарет – Кана - регион на Хайфа

Сборен час на летище София, Терминал 2 в 07:50 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 10:55 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 13:30 ч. Отпътуване за красивия пристанищен град Хайфа, сгушен на брега на Средиземно море. Панорамна гледка към Бахайските градини и залива на Хайфа. Посещение на град Назарет, мястото, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, и където Христос е живял по-голяма част от Своя живот. Минаване през Кана Галилейска. Настаняване в хотел в региона на Хайфа/Тиберия. Вечеря. Нощувка.


2 ден – Тиберия – Джераш – Небо – Мадаба – Петра

Закуска. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт Шейх Хюсеин. Отпътуване за най-добре запазеният римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса) е основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на Гръко-римския Декаполис. Разглеждане на триумфалната арка на император Адриан, Форумът с овална форма, Хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър, и много църкви от ранното Средновековие. Заминаване за Мадаба. Градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникална мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Следва посещение на планината Небо, откъдето се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Мойсей умира и е погребан там. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


3 ден – Петра – Шобак – Аман

Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от Седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Време за разглеждане на Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Обяд в Петра. Отпътуване за Аман. По пътя кратка спирка за панорамни снимки към замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Пристигане в Аман - столицата на Хашемитското кралство Йордания. Вечерен панорамен тур на Аман. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка_._4_ден_–Аман_–_Каср_ал_Яхуд_–_Йерихон_-_Мъртво_море_–_Кумран_–_Витлеем'>Нощувка.


4 ден –Аман – Каср ал Яхуд – Йерихон - Мъртво море – Кумран – Витлеем

Закуска. Отпътуване за Израел. Преминаване през граничен пункт Аленби. Посещение на Каср ал Яхуд – на това място Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос в река Йордан. Преминаване през Йерихон – най-старият град в света. Отпътуване за Мъртво море – най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за плаж. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


5 ден – Витлеем – Йерусалим – Витлеем

Закуска. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най-голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден Давид – Вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Туристическа програма в Йерусалим. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Продължаване към Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота. Следва храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. Посещение на Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Название идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. След поклонението програмата продължава с хълмът Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Вечеря. Нощувка.


6 денВитлеем – Новия Йерусалим – Лод – Тел Авив – Яфо

Закуска. Панорамна обиколка на Новия Йерусалим. Отпътуване за Тел Авив. По пътя посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Следва - панорамна обиколка на Тел Авив и туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишени, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района старото пристанище, където скрити в тесни павирани улички има множество чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни. Вечеря и нощувка в района на Тел Авив.


7 ден – Тел Авив – София

Закуска-пакет. Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 07:15 ч. Пристигане на летище София около 10:00 ч.


Дати на пътуване и цени:


Дати на пътуване

Възрастен в двойна стая

Трети възрастен в двойна стая

Дете 2-10.99 год. с двама възрастни в двойна стая

Единична стая

17.09 – 23.09.2018

1798 лв

1798 лв

1698 лв

2098 лв


Хотели по програмата:


Местонахождение

Хотел

Брой нощи

Хайфа/Тибер регион

Astoria 3* http://www.astoria.co.il/en/ или подобен

1

Петра

Edom 3* http://www.edomhotelpetra.com/ или подобен

1

Аман

Arena hotel 3* http://www.arenahoteljordan.com/ или подобен

1

Витлеем

Paradise 3* http://www.paradisebethlehem.com/ или подобен

2

Тел Авив/Нетаня регион

Margoa 3* http://www.hotelmargoa.co.il/ или подобен

1


Пакетната цена включва:

- самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж;

- летищни такси (253 лв. към 01.12.2016 г.);

- 1 нощувка със закуска и вечеря в региона на Хайфа/Тиберия, хотел 3*;

- 1 нощувка със закуска, обяд и вечеря в Петра, хотел 3*;

- 1 нощувка със закуска и вечеря в Аман, хотел 3*;

- 2 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3*;

- 1 нощувка със закуска и вечеря в региона на Хайфа, хотел 3*;

- екскурзовод на български език в Израел и на български/руски език в Йордания

- луксозен автобус с безплатен WI-FI в Израел;

- саунд система със слушалки по време на туровете;

- всички трансфери по програмата;

- гранични такси

- всички екскурзии по програмата;

- входни такси за обектите по програмата;

- Сертификат за хаджийство;

- водач, придружаващ групата по време на целия престой;

- медицинска застраховка асистънс ЗАД "АРМЕЕЦ" АД, с покритие 10 000 евро.


Цената не включва:

- бакшиши – 35 щ.д. за целият престой (заплащат се на място);

- допълнителни мероприятия и екскурзии(по желание - заплащат се на място):

*разходка с лодка по Галилейското езеро – 10 евро

*обяд в рибен ресторант на Галилейско езеро – 20 евро

*нощен Йерусалим – 25 евро

- допълнителни мероприятия и екскурзии (по желание):

- лични разходи.


Полетно разписание:


LY 552

София

10:55

Тел Авив

13:30

LY 551

Тел Авив

07:15

София

10:00


Условия за резервация:


 • Начин на плащане: депозит – 550 лв., копие от валиден международен паспорт, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване.

 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.

 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

 • Необходими документи: задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.

Забележка: Цените са калкулирани при курс на щатския долар 1 USD = 1.65 лв. При значителна промяна на курса, Туроператора си запазва правото за промяна на цената.
Срокове за анулации и неустойки:

до 60 дни преди датата на заминаване – без неустойка,

от 59 до 30 дни – 600 лева;

от 29 дни до деня на пътуване – 100% неустойка.


Застраховка „Отмяна от пътуване“: Сити тур предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.


Каталог: cms -> user -> offers
offers -> Израел и йордания – докосване до древността 6 дни / 5 нощувки 5 закуски / 5 вечери
offers -> Програма със самолет на невероятна цена
offers -> Програма Пролет / Есен 2017 г. София Катания Джойоза Мареа Месина Палермо
offers -> Дубай златен блясък и пустинно очарование 7 нощувки / 8 дни включена екскурзия на Дубай Дата Есен 2017
offers -> Цена на човек в двойна стандартна стая: 1980 лв. Доплащане за единична стая – 323 лв
offers -> Почивка портокаловият бряг 2017, коста азаар испания


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница