Брой 56 на списание Божия любов в word обработи за незрящи читатели удобен за екранен четецДата21.02.2017
Размер291.34 Kb.
Брой 56 на списание «Божия любов«

В word обработи за незрящи читатели удобен за екранен четец

Илияна Киркова 2012 г.
БОЖИЯ ЛЮБОВ брой 56
Списание за божиите чудеса днес

Път за Господа в сърцето си стори!


БОЖИЯ ЛЮБОВ 56
Скъпи читатели!

Списание Божия любов навърши 20 години и за нас е благословение да отбележим този факт, защото е Божие дело, родено в нашите сърца.

Истинският празник ще настъпи, когато седнем на Небесната трапеза до нашия Господ Исус. Посветили сме се да печелим новопоканени на тази трапеза, защото нищо на тази земя не би могло да се сравни с Божието присъствие и слава сега, и с вечният живот в Небеса!
Вашият

Кирил Попов

20 години сп. Божия любов

В брой 56 :


Великата Божия милост
Последната империя
Пророчество за 2012 година
Чудеса на възкресения
Размисли
Молитва за спасение
За дарения с пощенски запис:

Еленка Петрова Захариева, ПК 87, София 1220


По банков път от България и Европа:

Еленка Петрова Захариева

IBAN:BG 15FINV91502003980862
Дарения от Канада и САЩ:

С чек платим на BLAGATA VEST


По банков път от всякъде по света:

Blagata vest Foursquare Gospel Church

Bank Acct# 2937-8973-620, Bank of Montreal

BMO SWIFT BIC CODE: BOFMCAM2


БОЖИЯ ЛЮБОВ
Списание за Божиите чудеса днес
Излиза от м. февруари 1992 г.
*************************************

Издател: Служение “Божия любов” и “Благата вест”-Торонто

E-mail:

bozhialiubov@mail.bgРедактор: Кирил Попов

Коректор: Георги Гетов

Предпечат: Красимир Кънчев

Интернет: Марин Тодоров


Адреси за кореспонденция:

България: Еленка Петрова Захариева

София 1220, ПК 87

Тел.: 02/891-18-45 и 089/832-69-62


Канада: Kiril Popov, 69 Long Branch Ave., Toronto, M8W 3J5, Canada

тел: 001 (647) 717-4766

Web:

http://bozhialiubov.christian.net


Тираж в България: 3000 (октомври 2010-април 2012)
Списание Божия любов се разпространява безплатно и се издържа само от дарения.

Бог стократно да ви възвърне!ЖИВИ СВИДЕТЕЛСТВА

ВЕЛИКАТА БОЖИЯ МИЛОСТ

Мики Робинсън умира в болницата, след самолетна катастрофа, но Бог го връща към живота, за да разкаже преживяването си в Духовния Свят.

Преди трагедията не бях срещал човек, който лично да ми е разказвал за Бога или за нещо свръхестествено като историите от Библията. Не познавах нито един човек, който да ми каже, че е тясно свързан с Исус Христос. Никога не съм знаел за необходимостта от подобна връзка с Господ Исус.

Бях много ангажиран, но в света за мен нямаше достатъчно интересни неща. По тази причина и понеже обичах рисковите удоволствия, започнах летателни уроци.

Стори ми се страхотно да скачам с парашут от самолет. Въздушните скокове ме обсебиха, завзеха целия ми живот. Моето съществуване се въртеше около тези 30-60 секунди свободно падане и петте минути спускане с парашут. Трябваше да го правя непрекъснато, скоковете се превърнаха за мен в наркотик и изведнъж, за една нощ, всичко се промени!

Скоро след поредното излитане, когато се бях унесъл, седейки на пода до пилота, бях събуден от непознат шум. Беше звукът на напълно замлъкналият самолетен двигател.


Пилотът ме шляпна и каза думи, от които изтръпнах: „Край, ние падаме!“

Падахме отвесно към земята с над 160 км в час. Щели сме да се забием директно в земята, ако не сме се били ударили в дърво.

Ударът в лицето ми пое тежестта на цялото ми тяло, след което самолетът се премяташе, докато се удари в земята. (Ако видите снимките от самолета, ще помислите, че е невъзможно да се оживее след такава катастрофа.)

Всички бяхме ранени, настъпи голямо объркване. Двамата студенти, които бяха с нас, били избутани вън от самолета от един от моите приятели, много опитен парашутист.

Когато излизал четвъртият човек, забелязал, че аз още помръдвам и точно в този момент самолетът се запалил. Той започнал да тича и да вика, че аз и пилотът сме още в самолета. Този смел мъж, моят приятел, видял как се опитвам да се измъкна от самолета, но съм бил оплетен в бордовите кабели. Облян с керосин, аз съм се бил запалил и съм горял в пламъци...

Точно в този момент Бог извършва първото Си чудо! Този човек, с голи ръце, отскубва парашутната ми раница, дърпайки в насрещната посока при съпротивление от един тон на всеки от ремъците! Дърпал е толкова силно, че е изкъртил държачите от гнездата им!

Издърпал ме встрани от самолета, гасял огъна по мен, който се самозапалвал отново. Опитал да се върне за пилота, но не могъл - той изгоря жив.

Закарали ме в болницата в ужасно състояние. Там установили, че имам черепно-мозъчни травми и огромни изгаряния по тялото. Открили, че съм ослепял с дясното око и имам множество разкъсвания.

Съобщили на семейството ми, че до вечерта ще умра.

Лежах в едно състояние на пълна развалина с ужасни болки. Изведнъж моят вътрешен човек, истинското ми Аз, моят дух, се отдели от тялото ми. Почувствах как краката ми минават през пружините на леглото и духът ми излезе от тялото ми - все едно, че сваляш ръкавица от ръката си. В същият момент аз се озовах в духовния свят.

Веднага разбрах, че това е истинският свят, и че човекът, когото усещах, беше истинското ми Аз. Не чувствах никаква болка, бях пренесен мигновено в духовното измерение. Всичко в духовния свят е по-реално от това в земния. Цветовете са по-ярки, ръбовете са по-очертани, емоциите са пренаситени и чисти.

Това, което най-много ме разтърси, беше пълното усещане за време. Всичко на този свят е свързано с времето. Ставаш сутрин, лягаш нощем. Сега нещо е ново, но ще остарее; нещо се ражда, но ще дойде време да умре. Всичко във физическия свят е свързано с времето, но всичко в духовния свят е свързано с вечността. За мен всичко, естествено свързано с времето, беше напълно изчезнало. Беше шокиращо и потресаващо да съм в съзнание и да съм напълно наясно какво е вечността. Там логиката и причинно-следствените връзки не съществуват.

Това установих въз основа на някакъв свръх закон в духовния свят, който интелектът ми възприе. Ти просто разбираш, че знаеш, и че знаеш. Това е все едно да имаш непрекъснати преоткрития, беше невероятно.

Знаех, усещах, че пътувам. Погледнах напред, където блестеше чисто бяла светлина. Тя беше по-бяла от най-белия сняг и по-ярка от десет хиляди слънца. Гледах право в нея и усещах властно излъчване. Тя ме привличаше като магнит. Докато гледах, чувствах някакво очакване. Усетих нещо от дясната си страна и като погледнах нататък, забелязах пълзяща към мен тъмнина. В момента, в който я видях, веднага бях наясно за нейната същност. Беше вечна, без материя и без какъвто и да е живот. Представляваше празно пространство във вечността, без уговорки, откъснато от източника на живота. Колкото повече се взирах в нея, толкова по-бързо се приближаваше и толкова по-силно осъзнавах какво е да си откъснат от Източника на живота, заключен завинаги. Това е страшно, ужасяващо.

Оттогава аз не мога да стоя до човек, който заклеймява с думите „върви в ада“, защото ти не би желал и най-ужасният човек като Хитлер, Осама, или Саддам, никое човешко същество да отиде там. Беше неописуемо ужасяващо!

Тъмнината пълзеше и след миг светлината щеше да бъде закрита. Все едно си в тъмна стая и затваряш вратата. Това обаче не беше врата, а реално пространство, което виждах и чувствах. То се затваряше и аз се намирах пред реалната опасност от вечно отлъчване от Бога, от светлината.

Тогава, точно преди светлината да се затвори

напълно, се провикнах от дъното на душата си: „Съжалявам, искам да живея! Дай ми още един шанс!“. Веднага се озовах в присъствието на Всемогъщия Бог. Веднага осъзнах, че няма да умра завинаги.

Стоях в тази река от златно излъчване! Изглеждаше като движеща се река от златна светлина. Реката течеше ту в една, ту в друга посока, вървеше под мен, минаваше през мен. Тази река беше жива. Не знам как да го опиша. Аз бях по-жив, отколкото някой би могъл да си представи. Това преживяване беше върховният момент на моя живот. Бях изпълнен с живот!

Не видях „Новият Ерусалим“, ангели в рая или хора, които са отишли там преди мен. Това беше върховно преживяване, аз бях изпълнен с любов, с цялото Божие величие, власт и великодушие. То течеше през мен. Вибрирах, усещайки същността на Бога. Тогава Бог ми проговори! Не на моя роден език, но смисълът на тези думи проникна в мен чрез същата светлина.

Тогава бях пренесен обратно по същия път през пространството и времето в настоящето измерение. Моят дух се установи в моето тяло и аз започнах да чувам с тези уши и да виждам с тези очи. Чувах себе си да говоря прекрасен език, който не съм чувал никой никога преди да говори. Райският език!

Когато мозъкът ми заработи, си казах: „Какъв е този език?“. Личността, която умираше и умря, не съществуваше повече. Аз бях новороден чрез Светия Дух.

Години по-късно Бог ми откри какъв беше онзи мрак, който пълзеше, докато не остана сантиметър от светлина. Беше историческата същност на моя живот. През всичките години на моя живот аз бях в тъмнина и Бог ми даде възможност да извикам към Него. Това преживяване промени бъдещето ми, съдбата ми, цялата ми същност. Бог ме е обичал през цялото време, Бог е бил с мен.

Моля ви, не чакайте докато стигнете до крайно отчаяние. Имате шанса да извикате към Бога още днес.

Не съществува човек, който да не се нуждае от пълноценния живот, който Той може да предложи. Той е този, Който ни поддържа да сме още тук. Някой ще каже, че той самият не е достатъчно добър. Точно в това е въпросът. Ние имаме нужда от Бога!

...да види Господа! Еврей 12-14Последната империя


Дейвид Хатауей
626 г. преди Христа – Вавилонска империя

539 г. преди Христа – Мидо-Персийска империя

330 г. преди Христа - Гръцка империя

63 г. преди Христа – Римска империя

1957 г. – Европейска империя
“НУЖДАЕМ СЕ ОТ ЛИДЕР В

НАСТОЯЩАТА КРИЗА!”


Днес Европа е новина номер едно! Това, което се случва сега, ще се отрази на целия ни живот, но Бог го е планирал. Писанието е абсолютно ясно; Библията е най-точната пророческа книга, която е била писана някога. Всяко пророчество в Божието Слово ще се изпълни. Трябва да вземем Библията в едната ръка и вестника – в другата! Вестникът повдига въпроси, Библията дава отговорите.

Във втора глава на книгата Даниил се описва съня на цар Навуходоносор, който пророкът изтълкува като господството на няколко велики световни империи. Статуята от съня на Навуходоносор имаше глава от злато (Вавилон), гърди от сребро (Мидо-Персия), бедра от бронз (Гърция), крака до стъпалата от желязо (Рим по времето на Христос).

Силата на Вавилон премина най-напред в Германия, когато германските племена сразиха упадащата Римска империя (краката от желязо). Така тя се превърна в „Свещена Римска Империя”, разделена на две части, представлявани от Църквата в Рим и Църквата в Константинопол. Титлата „Цар на Ерусалим” се предава на поколенията немски принцове.

В началото на 20 век немският Кайзер (Цезар) Вилхелм II, известен също като „Цар на Ерусалим”, донася оригиналната „Порта на Ищар“, през която пленените евреи влизат във Вавилон и я издига като монумент в Берлин. Също така отпразнувал с екстравагантен фестивал на езическите богове издигането в Берлин на монументите „Седалището на Сатана” и „Пергамския олтар“. Гигантският “Пергамски олтар” доминира в музея Пергамон в Берлин. Първоначално разположен в Мала Азия (днешна Турция), храмът на Пергам с олтара си е бил център за поклонение към императора. Цената на отказа да се признае императорът за бог, е било ритуално убийство на олтара! Това е мястото, което Библията нарича “място, където живее Сатана” или “тронът на Сатана”, както и стъпалата, където ранните християни са били измъчвани за тяхната вяра в Христос. (Откровение 2:13).

През 1934 г., само две години след като идва на власт, Хитлер поръчва масово разпространяване на тези монументи и от „Седалището на Сатана” в Нюрнберг той обявява смърт на евреите.

Днес в Берлин все още съществуват двата монумента – „Вавилон” и „Седалището на Сатана” – символи на демонични духове, които въвличат Европа в две световни войни.

Статуята на Навуходоносор завършва със стъпала от желязо, смесено с глина, което според мен е Европейския съюз в наши дни, последната империя преди завръщането на Христос. Това Библейско пророчество отпреди 3000 години е за възстановената Римска империя, основана с Римски договор през 1957 г. и според него няма да има област в Европейския съюз, в която да не възникне хаос. Настоящите събития в еврозоната потвърждават това.

Демоничният план за следвоенна Европа е чрез ЕС да се установи пълен контрол над всички народи и те да бъдат поробени под властта на зъл дух, за да се подготви идването на Антихрист. (Първоизточникът на тази идея ни връща към Хитлер, Бисмарк, Наполеон, Шарлеман.)

Уловката е да се предложат бързи пари.

Принципът е да се създаде централна банка, която да предлага заеми с ниски лихвени проценти. Когато хората започнат да заемат пари и ги изхарчат, ще се дръпне шалтера и длъжниците ще бъдат принуждавани да връщат парите обратно. Те обаче няма да могат.

Главната цел е да се установи пълен контрол върху данъците и бюджетите, а след това да се въведе Хитлеровото „решение”. Европейският съюз не е демократична организация.

Кой управлява ЕС днес? Не парламент, а комисари! Те са назначени, а не избрани, но упражняват власт над всяко избрано национално правителство. Ето защо, за да разрешат финансовата криза в Гърция и Италия, те просто спуснаха отгоре хора начело на тези правителства!

Имам извадка от един вестник, където пише:

„Тази криза ще даде на Германия империята, за която тя е мечтала”. В друга извадка е записано:

”Европейските лидери приветстват прехода към икономически съюз”. Реакцията на лидерите за кризата беше: „По-точно, каквото очаквахме!”

Тази криза беше планирана и създадена от същите хора, които, за да насочат курса на Европа към война, финансираха Руската революция през 1917 г. Това са европейски и американски капиталисти! С целия свой ужас и терор, това беше стратегически план. По същия начин днес ЕС има стратегически демоничен план да поеме управлението над Европа и света.

Натискът е толкова голям, че ще се наложи хората да работят като роби, за да изплатят обратно парите на страните от централната част на Съюза. Финансовата криза се управлява от Берлин, където е Седалището на Сатана!

Финансистите трупат пари от войни чрез финансиране на „военните машини”. По време на войната британската и гръцката икономики бяха разрушени от нацистка Германия. Какво се случи след войната? Американците финансираха възстановяването на Германия, за да стане тя водеща нация в Европа. Реализацията на Европейския план за възстановяване доведе до създаването на Римския Договор през 1957 година и основаването на Европейската икономическа общност и в крайна сметка до създаването на Европейския съюз. Всичко това е част от майсторски план за завладяване на Европа.

Нека си спомним 1920 г. и голямата депресия от 1930 г., която засегна целия свят и как през 1931 г. една от немските банки се срина.

Инфлацията беше толкова жестока, че беше нужна цяла количка с банкноти, за да се купи един хляб. Само един час по-късно и това не беше достатъчно! Имам пощенска марка от онова време на стойност една германска марка, която е коригирана на стойност от един милион марки, и то за изпращането само на едно писмо!

По онова време в Германия нямаше стабилно управление. В тази обстановка Хитлер, незначителен провинциален художник от Австрия, учреди организация, предложи решение за изход от кризата и през 1932 г. влезе в Райхстага, а през 1933 г. бе назначен за Канцлер на Германия! Католическите и евангелските християни също го подкрепиха и гласуваха за него! Той бе единственият, притежаващ решение на проблемите!

Към подобно развитие върви светът и днес. В Европа е налице двупластова финансова система, състояща се само от заемодатели и длъжници. Казват, че ако еврото се срине, ще пропадне и ЕС. Те не искат това! Но кой ще стане лидер? Те премахнаха нашия юдео-християнски Бог от тяхната Конституция, защото Той е основната пречка за осъществяването на техните планове. Готови са да приемат всеки човешки „Христос”,

защото са се продали на дявола. Самият дявол дава тона на Европа и Библейските християни са неговото главно препятствие.

Миналата година, когато посетих концентрационния лагер в Бухенвалд, Бог ми откри нещо много ясно. През 1932 г. Хитлер идва на власт по време на икономическа криза. За една година (1937) той изгражда първия концентрационен лагер в Бухенвалд и в него отстранява най-напред всеки, който му противоречи, след това ромите, хората с увреждания и евреите.

Процесът се развива така: първо те прилагат малко насилие, след това отнемат бизнеса на хората, после стъпка по стъпка ги извеждат от домовете им до гетата и накрая до лагерите на смъртта. Това беше част от плана. Евангелските християни ли ще бъдат следващата мишена в Европа?!

В книгата Откровение, 17 глава, се говори за едно световно правителство. Как може да бъде създадено?

Настоящата криза в Европа засяга целия свят. Американците са изпаднали в големи задължения и след оттеглянето им от Ирак, най-вероятно ще се върнат към своята „голяма депресия” от 30-те години на миналия век, с незначителна подкрепа дори за Израел.

Съдбата на Европа е толкова очевидна. Тя ще приветства идващия Антихрист.

Русия е загадка, ще се обедини ли с Китай? Източният цар, който настъпва срещу Израел, дали е Ислямът, воден от огромна иранска коалиция, включваща Сирия, Ливан, палестинците и Египет?

Проблемът е, че парите нямат истинска стойност. Дори Великобритания не изплаща дълга си, а само намалява сумата, която продължаваме да заемаме. Повечето нации не могат да изплатят дори лихвата по дълга си, затова те заемат още и главницата на заема им нараства, докато стигнат до безизходица.

За да се осигурим, ние във Великобритания и САЩ пускаме в обръщение пари, които нямат никаква стойност. Това води до инфлация, която обезценява собствената ни валута и прави да връщаме нашите заеми с по-евтини пари.

В еврозоната обаче това не може да стане, а от тук и проблемът – засегнатите страни трябва да фалират и да се спотайват без да плащат.

Банките просто използват т.н. „основен лихвен процент” и пускат несъществуващи пари, за да платят сметките. Не е ли налудничаво? Или е реализацията на замисъл за обезценяване на парите, за да стигнем до следващото ниво?

От злато преминахме към монети, след това към банкноти и накрая към електронно плащане. Кредитната ви карта има чип. Имаме и телефони, съдържащи чип с памет. Всичко това е огромна измама! Ще бъдем ли почти заставени да приемем следващата стъпка – имплантирания чип?

Вчера сте платили с електронна чип-карта, днес чрез доближаване на чип-телефона до терминала... Дали чипът няма да е на ръката или на челото ви (Знакът на Звяра - Откровение 13:16-17)?

Технологията е вече готова. Не я приемайте!(Откровение 14:9-10)

Великобритания би била по-добре извън ЕС. Вярвам, че Бог може да употреби Великобритания да занесе отново Евангелието до хората в света и да ни предпази от поробване, както е с други страни от ЕС.

Член на Парламента ми каза, че днес Ирландия е прозряла нещо много съществено. Стотици години тя се борила за независимост от британското управление, а сега е въвлечена в еврозоната – нещо далеч по-лошо!

Днес в Европа и в света няма водачи. Призивът е същия, както в Германия по онова време: „Дайте ни водач, който да ни изведе от кризата!“ Човекът на греха ще се изяви и това ни насочва към Израел. Храмът ще бъде изграден отново и Антихрист ще седне в него като месия.

(2 Солунци 2:3-4)

Забелязвате ли колко близо сме до завръщането на Исус? Така се вълнувам! Библейското пророчество вече се изпълнява! Какво ще правим? Аз ще прогласявам Евангелието! Това е Божията сила за спасение! (Римляни 1:16)

ПРОРОЧЕСКО СЛОВО


ЗА 2012 ГОДИНА

Пророк Джон Деби Едуко

ГОДИНА НА НЕБЕСНО ВЛИЯНИЕ
2012-та е година с много мистериозен духовен характер. Ще има значително небесно влияние над земята, което ще засегне хора, народи и семейства. Това е годината, в която всички ревностни последователи на Исус Христос трябва да БДЯТ, да се МОЛЯТ и да бъдат още по-чувствителни в духа.

Видях чудовище, което излизаше от морето, изпратено на земята, за да развърже повече злина, безпокойство, трудности и враждебност, но Бог ми каза „НЕ СЕ БОЙ!, човешки сине. Аз ще предпазя Своите Си – онези, които са наречени с Моето име, онези, които се БОЯТ от Моето ИМЕ”.

„Друго поръчение към това чудовище е да увеличи перверзията, корупцията и лакомията сред управниците по земята. Също така цели да отслаби Моята Църква и по специално Моите похотливи деца, да ЗАБЛУДИ много от Моите ИЗБРАНИ и да ги накара да паднат в дълбок духовен сън. Поради лошите намерения на този звяр, палежи, насилие, престъпления, високи цени на храните и непоносими цени на живота ще преобладават на земята от сега до 2019 г.

Все пак във всичко това ще дам БЪРЗО И ИЗОБИЛНО МОЯТА БЛАГОДАТ на онези, които СЕ БОЯТ ОТ МЕН, казва Господ.”

Това е година на знамения и чудеса: Онези, които познават Господ Бог – Йехова и Му служат с дух и истина, ще получат голямо помазание и ще бъдат употребени от Господа. Това е годината, в която всеки християнин трябва да повиши своето:

а/ Поклонение към Бога;

б/ Вървене с Бога;

в/ Любов към Бога;

г/ Любов към ближния;

Едно от уникалните неща за 2012 година е, че Бог ще даде на мнозина верни християни СПЕЦИАЛНО БЛАГОСЛОВЕНИЕ, което ще има изключително влияние над живота им през следващите седем години.

През 2012 година ще се спасят много мъже и жени. Ако сеете за Божието царство (в евангелизации, мисии, вдовици, бедни и нуждаещи се), през тази година Бог ще ви даде ИЗОБИЛНА ВЪЗВРЪЩАЕМОСТ.

Верните вярващи ще имат БОЖЕСТВЕНА СТАБИЛНОСТ в предприемачеството, работата, служенията и браковете си, и по-специално онези, които са преминали през трудности и предизвикателства от 2009 година насам. Ще има чудотворни, божествени намеси в техните ситуации. Израилевият Бог на Чудесата ще ги посети!

Ще има БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИ ТРУДОВИ СТАЧКИ и граждански смутове във Великобритания, Франция, Ирландия, Украйна,

Русия, Нигерия, Южна Африка, Египет, Сенегал, Мали и Гвинея Бисау. Да се молим на Бог да даде на политическите лидери на тези страни мъдростта да се справят със заплахите от нестабилност. Зли хора ще искат да извлекат полза от тези смутове и да дестабилизират народите.

Виждам повече терористични актове в северната част на Нигерия и преместване на много хора от север на юг. Господ ми откри ясно това днес, 19 декември 2011 г., че християните в Европа и по-специално в Русия и Германия, трябва също да се молят срещу терористичните актове.

Бог богато ще възнагради вярващите, които са били ВЕРНИ В ДЕСЯТЪЦИТЕ си. „Аз съм справедливият съдия, наградите са в ръцете ми“ - казва Господ.

Всички женени християни трябва да се молят за БРАКОВЕТЕ си. „Има планирано и упорито усилие от страна на царството на тъмнината да развърже жестоки зли атаки над браковете и домовете на християни и по-специално на служители на Бога и млади двойки” - казва Господ.

Ще има внезапно нарастване на разводите сред младите, а Бог мрази развода.


СПЯЩАТА ЦЪРКВА

„Светският характер на много църкви се е превърнал в безпокойство и грижа за Небето. Поради това ТЕ СА ЗАГУБИЛИ ДУХОВНАТА СИ СИЛА И СА МНОГО МУДНИ В СЪЗДАВАНЕТО НА УЧЕНИЦИ.

МНОГО ЦЪРКВИ ПОЧТИ СА ЗАБРАВИЛИ СВОЯТА ИСТИНСКА МИСИЯ – ДА ДОВЕДАТ ХОРАТА ОТ СВЕТА ПРИ БОГА.

Църквата се е отпуснала в дълбок сън, ЗАБРАВЯЙКИ ЗА КАКВО ИСУС ХРИСТОС, ГОСПОДА НА СЛАВАТА, СТРАДА И УМРЯ” - казва Бог.

„Нека Моите хора, които са призовани по име, да имат небесен, а не земен ум, защото славата на тази земя е вече покварена и тя покварява душите на хората.

Това е славата на дявола. В Дома на Отца ми има много ОБИТАЛИЩА и НЕОПИСУЕМА, ВЕЛИКА СЛАВА.

Онези, които стигнат до края, ще й се наслаждават богато и свободно” - казва Господ, Вашият Бог.

ДОВЕРЯВАЙТЕ СЕ НА БОГА

”Кажи на Моите деца да Ми се доверяват! Независимо от трудните времена на изпитания, през които преминават, Моето обещание остава: ”Никога няма да ги изоставя или да се откажа от тях, но ще бъда с тях винаги.

Никой не може да попречи или спре Моите планове за техния живот. Планът Ми на любов за тях е перфектен закон. Техният дълг е да Ми се покланят, да вървят с Мен и да се покоряват на Моите заповеди, а след това да Ме оставят, да Си свърша работата. Така работи Моят план на любов за техния живот.“

Най-важното е Посланието на спасение на Спасителя и Царя, нашия Господ Исус Христос, да се разпространява, и то с голяма бързина. Евангелизирайте и печелете души за Христос!

НА ГОСПОДА НА СЛАВАТА И ОТЕЦ НА НАШИЯ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС ДА БЪДЕ ЦЯЛАТА СЛАВА, СИЛА, ЧЕСТ, БЛАГОСЛОВЕНИЕ И ПОКЛОН

ЗАВИНАГИ. АМИН! АМИН! АМИН!

ЧУДЕСА СЛЕД ЧУДЕСА НА ВЪЗКРЕСЕНИЯ

Разказаните от Греъм Бейкър чудеса изглеждат невероятни, но са истина. Исус Христос е същият вчера, днес и до века!

Когато отидохме в Папуа, ние нямахме велики планове. Моята съпруга беше завършила за медицинска сестра, а аз бях строител. Животът там беше много примитивен, хората нямаха дрехи, ходеха само с по една препаска. Гледаха на нас с удивление, защото не бяха виждали бели хора. За Бог знаеха, че е някъде в небето, но не знаеха кой е Той. Не владеехме нито един от петдесетте езика на племената в Папуа. Изобщо беше много трудно да започнем нашата мисионерска работа.

Първите седем години бяхме във високопланинските райони на Папуа (в сп. Божия любов текат публикации за служението ни там) и през 1973 година Господ ни изпрати в Мадейн, малко изолирано градче с двадесет и осем хиляди жители, в което нямаше никакво познание за Евангелието и Господа.

Преди още да отидем там, чувствахме, че Господ иска да извърши нещо специално. Господ не ни каза да изградим още една църква или да проповядваме доктрина. Светият Дух ни откри, че това ще бъде едно различно дело.

Започнахме богослужения. Спомням си, че седяхме под едно кокосово дърво с трима младежи и това беше цялата църква! Аз съм градско момче и не знаех, че да се седи под кокосово дърво е лудост, защото те са пълни с изненада във всеки един момент. Слава на Бога, че през онзи един час върху главите ни не падна нито един орех.

Правителството не даваше разрешения за строителството на църкви, но удовлетвори нашата молба. Решиха да ни дадат друго, а не исканото от нас парче земя. На въпроса ми „Защо?“, губернаторът отговори: „Ако искате да вършите работа за Бога, вие трябва да отидете на главната улица“.

Започнахме богослужения в хола на нашия дом. Хората идваха от улицата, за да хвалят Бога заедно с нас. Не знаехме кои са, къде живеят и дали не са крадци, но ги приветствахме с „Добре дошли“. За няколко седмици къщата се напълни с 30 - 40 души.

ПЪРВОТО ИЗЦЕЛЕНИЕ

От един друг град ни изпратиха младеж, който беше загубил ума си. Веднага щом дойде в църквата, той започна да се държи странно. Пълзеше по земята като змия. След това стана и започна да се държи така, сякаш кара камион. Явно беше, че е обладан от демони. Спряхме музиката и започнахме да се молим, заповядвайки на демоничните сили да напуснат този човек. Той се успокои и ние го сложихме да спи.

На сутринта учуден, той ни попита:

- Къде се намирам?

- Какво имаш предвид? - отговорих. Ти си в Мадейн.

- Какво правя в Мадейн?

- Ти беше загубил ума си... – и му разказахме цялата история.

Бог го беше изцелил! Младежът се върна в колежа, завърши го и по-късно стана ръководител във висше училище.

Бяхме много зарадвани, че Господ започна да върши велики дела сред нас.

ГЛУХИ ПРОЧУВАТ

На всяка служба се молехме за болни и им говорехме за Светия Дух. Един ученик от техникум поиска да се молим за едното му ухо. Помолихме се с простичка молитва, след което доближих часовника си до ухото му. Въодушевен, той възкликна:

- Аз чувам, аз чувам!

Неговата родна сестра, дипломиран медицински работник, каза:

- Много се извинявам, но брат ми е напълно глух с това ухо.

- Ела сама да провериш - поканих я на амвона. Тя го прегледа и се разплака. Попитах защо плаче и тя отговори:

- Вижте, той нямаше там тъпанче!

За един миг Господ беше създал тъпанче в ухото му и го беше изцелил.

Този младеж отиде мисионер в планините на Папуа, където бяхме по-рано с Айрийн, и основа там осем нови църкви!

КАКВОТО ИЗПОВЯДАШ

Един младеж беше счупил крака си много лошо и му бяха поставили пластмасова шина. Имаше много силна болка.

Онази сутрин проповядваше Айрийн. Когато завърши, тя призова хората на молитва за покаяние. Мнозина откликнаха, като сред тях беше и този младеж.

- Искам да бъде спасен и изцелен - каза с убедителен глас той.

- Библията казва, че ще имаш това, което изповядваш. Нека се молим в Името на Исус! - отвърна Айрийн.

Веднага след молитвата човекът започна да подскача на своя болен крак. Беше мигновено изцелен!

На другия ден студентите по медицина от неговия колеж го заведоха в болницата, където преди това бил опериран.

Свалили му пластмасовата шина и потвърдили пълното изцеление чрез Божията сила!


БОЖИЯТ ОГЪН
Организирахме християнски лагер. Дойдоха около 40 души. Моята съпруга проповядваше за Светия Дух. Те никога не бяха чували за Него. По средата на службата започна да вали много силен дъжд. Валежите в Папуа не могат да се опишат, те са като из ведро.

Айрийн спря и каза: „Нека се молим за кръщение в Светия Дух сега“. Всички младежи бяха кръстени в Светия Дух и започнаха да пророкуват един за друг!

През онази нощ някой побутна Айрийн по рамото. Тя отвори очи и видя Божий ангел. Той не й каза нито дума, но премина през помещенията на момчетата и момичетата. Те също го видяха с очите си и на сутринта всички бяха във възторг.

Получиха огън за Господа. Когато ги кръщавахме във вода, те излизаха видимо променени от нея. Сякаш преди това не ги бяхме виждали. Водата бълбукаше, защото те се молеха на езици и под нея. Самите ние бяхме удивени и разбирахме, че Светия Дух продължава Своето велико дело.

По същото време други студенти били на лагер в планината. На другия ден в колежа те попитали християните:

- Какъв беше този огън при вас снощи?

- Какъв огън? Валеше силен дъжд.

- Но ние видяхме, че всред острова и около него гореше огън.

- Това беше огънят на Светия Дух - отвърнаха нашите младежи.

- Как да имаме и ние тази опитност?

- Елате да се покланяте на Господа заедно с нас в петък вечерта!

Дойдоха всички! Сто и петдесет души.

Хвалехме Бога с една песен от книгата Еремия „Извикай към Мен и ще ти покажа велики чудеса“. Тогава Светият Дух слезе над събранието и всички младежи, изпълнени със Него, започнаха да говорят на небесни езици. Аз пророкувах за всеки един от тях. Шумът беше невероятен, а бяхме в жилищен район...

Тези студенти започнаха да имат ангелски посещения всяка седмица. В продължение на около две години им се явяваха ангели. Голямо съживление дойде в църквата и всички, където и да се намираха, свидетелстваха дръзновено за Исус.


ОПУСТЯЛАТА БОЛНИЦА
По време на богослужение един 17-годишен младеж имаше опитността духът му да се отдели от тялото и да отиде при Бога. Неговото тяло лежеше на земята, но духът му бил в общение със Светия Дух. Бог му открил определени неща относно църквата и той дойде при мен с думите:

- Изпрати ме далеч на 180 км от тук, за да проповядвам Евангелието.

Благослових го и той тръгна по крайбрежието на Папуа Нова Гвинея. Стигнал до една болница, отишъл при главния лекар и попитал:.

- Има ли мъртви хора в моргата?

- Да, две бебета умряха от малария.

- Бихте ли ги донесли тук – казал, изпълненият със Светия Дух младеж.

Съгласили се и Божият човек положил ръце върху тях. Помолил се в името на Исус и те оживели!!! После всичките осемдесет и пет души, намиращи се в болницата, били изцелени! Болницата обезлюдяла.

Останали само доктори и сестри, които нямали какво да правят. Притеснени да не загубят работата си, те изпратили оплакване до главния департамент в Мадейн.

От там ми изпратиха покана да се явя на сесия на парламента на Папуа Нова Гвинея и да отговоря на някои въпроси.

Когато отидох, те ми казаха:

- Имаме оплакване, че един от вашите служители извършва медицински услуги, без да има лиценз.

Пред мен се отвори прекрасната възможност да застана пред политици и депутати и да говоря за силата на молитвата в Името на Исус.

В онзи район имаше много отровни змии с големина около половин метър.

- Ако бъдете ухапани от змия, бихте ли викали към Бога? - попитах.


- О, да! - отговориха депутатите и аз продължих:

- Този младеж е извикал към Бога, Той чул молитвата му и направил чудеса за тези страдащи хора.

След чудесата в болницата, младежът пресякъл улицата и посетил затвора. Всички надзиратели и началници приели Исус за личен Спасител! Говорил също на затворниците и всички те повярвали в Бога. (Разбира се затворниците не можеха да напуснат затвора, но Бог ги беше посетил).
ВСИЧКИ РИБИ - В МРЕЖАТА!
Една жена от църквата посети своето родно село. Понеже то е близо до океана, когато тя се върна, аз я попитах:

- Как е риболовът?

- О, хванах ги всичките. Цялото село се покая! Изградихме си църква от стебла и редовно се събирахме. Научих ги на три песни. Преди да си тръгна, намерих младеж, който да им чете от Библията и му казах:

„Сега ти си пасторът!“. Направих го спонтанно - каза тя.

След няколко месеца посетихме това село. Бяха построили нова сграда за църквата. Цялото село се беше събрало там!

Току-що повярвалият пастор им говореше само от четирите Евангелия и пееха трите песни, които бяха научили. В онзи ден кръстихме във вода стотици хора. Църквата в това селце растеше непрекъснато и за няколко години повлия на цялата страна, основавайки 350 нови църкви. Днес десет процента от жителите в онази провинция са новородени вярващи.

Хората пътуваха навред и основаваха църкви. Те не бяха завършили библейско училище. По онова време в Папуа нямаше евангелизатори, местната църква беше евангелизаторът. Всяка църква създаваше нова църква. Имаше и гонения, но събореха ли сградата на някоя църква, веднага строяха нова... Накрая започнаха да ги правят от метал, така че вече не можеха да бъдат съборени лесно.

Подобно на нея, друга обикновена жена започнала да свидетелства за живота си в Христа. След това поканила своя пастор да я придружи. Събрало се цялото село. Той им проповядвал и кръстил във вода новоповярвалите... 4037 души. Кръщението започнало сутринта и завършило вечерта.


ЛУКА
Основахме интензивно библейско училище. За една година се изучаваха 40 предмета. Един от завършилите беше младеж, излежал в затвора присъда за криминално деяние. Повярвал в Бога, когато излязъл от затвора.

- Лука, къде ще отидеш да проповядваш сега? – попитах, когато му давах дипломата.


Той отиде в най-трудния район.

Веднъж, когато имали младежки лагер, в съседното село починала една жена. Един от синовете й дотичал до пастора:

- Би ли дошъл да се молиш за майка ми!

- Съжалявам, твърде зает съм с поученията тук – отговорил Лука, – но ще ти кажа какво да направиш.

Взел бутилка, напълнил я с вода и се помолил в Името на Исус.

- Когато излееш тази вода върху тялото на майка си, тя ще оживее!

- Тя е вече в ковчега, но щом казваш... Младежът затичал към селото с всички сили. Ковчегът бил готов за спускане в гроба.

- Спрете! - извикал той. - Проповедникът ми каза да направя нещо.

Излял водата върху тялото и майка му оживяла!!! Какво невероятно чудо!

Скоро след това Бог употреби пастор Лука за възкресяването на едно осем годишно момче. То умряло в болницата и родителите му го занесли вкъщи. Всички плачели неутешимо. Тогава някой предложил:

„Защо не поканим пастора на църквата, да се помоли? Бог чува неговите молитви?“
ЧУДЕСА НА ВЪЗКРЕСЕНИЯ
Когато Лука отишъл, наредил на хората да спрат да плачат или да излязат навън. Попитал майката и бащата за името на детето и казал:

- Ако повярвате, ще видите Божие чудо.

После погледнал към неподвижно лежащото момче и извикал:

- Дауан, стани!

И момчето станало!

С Лука стояхме и разговаряхме пред църквата. Точно в този момент дойде момчето с майка си и баща си. Малкият ме хвана за ръката, разтърси я и каза:

- Бог да те благослови, пасторе!

Много се развълнувах, гледайки стоящото пред мен момче, което вчера е било мъртво, а днес живее!! Дауан и родителите му също ми разказаха за чудото.

Видях ги отново години по-късно. Момчето беше пораснало.

- Позна ли ме? - попита.

- Разбира се, Дауан. - А какъв искаш да станеш, когато завършиш училище?

- Ще отида в библейско училище, за да стана пастор като теб. Исус ме възкреси от мъртвите! Искам да Го проглася навсякъде.

Светът днес иска да види Божията сила в действие с Божии чудеса.
КАК ДА ОСНОВЕШ ЦЪРКВА
Един младеж от библейското училище ме попита как да основе църква. Казах му:

- Иди и намери някой болен човек - сляп, глух или куц - и се помоли за него в Името на Исус!

Той приел думите ми съвсем буквално. Тръгнал да чука по вратите на хората и питал дали имат в дома си слепи, глухи и куци хора.

Открил една куца жена, помолил се за нея, тя получила изцеление и още на първата служба в църквата дошли 50 души!

Аз ги посетих, за да им помогна за водното кръщение. Бяха подредени в редица край брега.

- Кои са тези хора? - попитах.

- Бяха религиозни, неспасени хора, но ги докосна Божията сила.

В момента, в който ги кръщавахме във вода, бяха кръщавани и в Духа. Лежаха като подкосени на земята. Сред тях имаше религиозни водачи, които казваха: „Не бяхме виждали такова нещо!“


СЕСТРАТА НА СВЕЩЕНИКА
Лука бил на евангелизация в едно село. Двама младежи току-що били водени от него в молитва за спасение. В този момент дошъл католически свещеник и помолил:

- Бихте ли дошли да се помолите за моята сестра, преди да я погребем?

Пастор Лука се обърнал към двамата новоповярвали с думите:

- Ако повярвате, ще видите чудотворната сила на Бога.

- Ще дойдем и ще се опитаме да се помолим - казали на свещеника младежите.

Отишли в планината, на 3000 м. надморско равнище. Гробът бил изкопан, ковчегът лежал встрани. Католическият свещеник облякъл роба за погребалната церемония и приканил двамата християни за молитва.

Помолили се с простички думи. Внезапно тялото на жената започнало да помръдва!

Всички жители на селото втренчили погледи в ковчега. Бързо отстранили всички завивки около тялото. Жената се върнала към живота и всички повярвали в Господа.

- Какво ще правим с гроба? - казал някой.

- Да го запълним и да построим църква на това място! - предложил друг.

Построили църква и я нарекли Възкресенски храм. Днес в този район има четиридесет църкви. Чудото отвори път за съживление. Когато видят чудеса, много хора отварят сърцата си за Господа.
ТОВА Е ДЕНЯТ
Един от нашите студенти отишъл на един остров и се помолил с думите:

„Господи, моля Те, нека всички хора на този остров да повярват в Теб!“

В едно местно село починало три годишно момченце. Поканили го да се помоли и през целият път той си повтарял: „Това е денят! Това е денят!“

Момченцето било в малко ковчеже. Той се помолил простичко: „Господи, възкреси това малко момче, за да повярват в Теб всички тези хора!“ и детето възкръснало!!!


ПРАЗНОТО ЛЕГЛО
Всеки понеделник, след поучението за Божественото изцеление, всички студенти отиват в болниците, за да практикуват наученото. Беше издадено специално разрешение на нашите студенти да се молят за болните. Станаха много чудеса.

Веднъж в болницата отидохме и ние с моята съпруга. Една възрастна жена с мъка ни сподели, че има последен стадии на рак и лекарите й казали, че ще умре.

Помолихме се и си отидохме у дома.

Рано сутринта на следващия ден жена ми отишла да я посети, но намерила леглото празно. Дяволът й прошепнал: „Тя умря през нощта и сега е в моргата!“.

Айрийн отишла при медицинските сестри, които я познават много добре.

- Как си, майко Айрийн? - попитали.

- Дойдох да видя онази жена...

- О! - възкликнали сестрите. - Тя се събуди в пет часа сутринта напълно здрава и си отиде у дома на село. Алилуя!


СТАРИЯТ КАСПА НЕ Е ТУК
Един човек в града беше голям побойник. Щом се напиеше, се сбиваше с хората. На всеки две седмици го вкарваха в ареста. Накрая срещу него заведоха съдебно дело.

Съдията го погледнал строго и казал:

- Каспа, ти си лош човек, затова ще те изпратя в затвора.

На следващия ден Каспа дойде на богослужение, предаде сърцето си на Господа и стана нов човек. В понеделник било следващото съдебно заседание.

- Дава ти се правото на последна дума, преди да произнеса присъдата. – казал съдията.

Каспа се изправил и казал:

- Господин съдия, Каспа, който беше тук в петък, вече го няма!

Пред вас е друг човек.

- Какво имаш предвид?

- Бях на църква, покаях се за греховете си и се новородих. Целият ми стар живот отмина. Аз съм ново създание в Христа.

- Така-а ли? - възкликнал съдията.

- Да - отвърнал Каспа и продължил. - Господин съдия, не е добре да вкарвате християнин в затвора. Отсъди ми глоба и ще платя, но не искам да влизам в затвора.

Съдията се смилил, глобил го с тридесет долара и го пуснал. На излизане, Каспа казал на съдията:

- Повече няма да ме видиш в съда!

Като излезе от съда, той беше кръстен във вода и в Светия Дух.

Всички тези чудеса видяхме със собствените си очи, попипахме със собствените си ръце и чухме със собствените си уши.

Дванадесет хиляди пастори завършиха библейското училище и веднага отидоха да проповядват Евангелието. Основаваме по една църква на всеки пет дни!

Трябва да сме готови за Божието действие сред нас. Благословението идва, когато Словото се проявява все по-силно и по-силно.

Изпратихме пастор Лука в една друга страна, където станаха същите чудеса и знамения. Господ не гледа на лице, Той обича да се движи чрез Духа Си.

Аз съм много въодушевен. Ставаха чудеса и знамения, стават и сега.

Overseas Mission Director Rev. Dr.Graham Baker

Australia

E-mail:

gibaker@bigpond.net.au

РАЗМИСЛИ


Вероника Хараламбова

Италия
Кое ни причинява най-голяма болка в живота?

Лъжата? Предателството? Самотата?

Преминавайки през труден период в живота си, разбрах, че най-много ни измъчва ситуация, която не зависи от нас. Вървиш по път без разклонения, еднопосочен. Няма връщане назад и няма друга посока. Намираш се във влак, пътуващ надалеч, далеч от най-скъпото ти и не по твоя воля.

Заедно с теб пътуват и още много пътници. Влакът няма да спре заради един, а какво остава да тръгне в обратна посока. Колко жалко! Колко нищожни и безпомощни сме ние. Нуждаем се от Бога, за да ни даде сили, а много от нас дори Го отричат.
Да вземем например някоя тежка болест като рак, парализа или cпин. Не я желаеш, но няма какво да направиш, за да се отървеш от нея. Лекарите още не са открили точното лечение. Вървиш към влошаване и нищо не зависи от теб. Не можеш да го спреш и си напълно объркан. Не е ли този моментът, в който само чудо може да те спаси? Позволи на Бог да го извърши! Помоли се, ако си в безизходица. Отвори очите на сърцето си, за да видиш и познаеш Божията слава. Нямаш какво да губиш, затова опитай! А когато Бог ти отговори, бъди благодарен и не забравяй чудото. Разкажи го на хората. Нека чрез теб и друг да бъде спасен.

Друг пример е раздялата. Раздялата от любимите ни хора. Какво сме ние без родители и добри приятели? Какво сме, когато цялото ни същество жадува да е до тях, а е невъзможно, защото сме далеч?

Жадуваме за една прегръдка, за една топла вечеря с всички заедно, защото сърцето ни е там, при тях. Телесно сме далеч, на хиляди километри и няма как да променим нещата.

Натъжаваме се, навлизаме в дълбоки размисли, разгръщаме стари спомени и не живеем пълноценно настоящето си. Пропиляваме го в очакване на момента, когато отново ще ги видим...

А какво да кажем, ако внезапно загубим всичко безвъзвратно и не можем повече да ги чуем или видим? Ако изведнъж се случи нещо, което е вън от нашия контрол?

Не ни ли води това отново до отчаяние?

В такъв момент какво друго може да ти помогне освен чудо? Какво друго можеш да направиш, освен да извикаш към Бога?

Позволи Му да влезе в живота ти и да те избави от безизходицата. Позволи Му да подреди настоящето и бъдещето ти!

И когато това стане, когато Го познаеш и видиш колко реални и съвършени са делата Му, длъжен си да Го прославиш и никога да не Го забравяш. Разказвай за делата Му на хората, за да могат и други в нужда да открият спасението.

Най-трудните моменти са тези, които не зависят от нас, но точно в тях човек има шанса да познае Исус и милостта на нашия Бог!

Да не се отчайваме. Въпреки цялото зло около нас, нека открием сила за една молитва, която ще промени живота ни изцяло към по-добро.

Нуждаем се от Спасение!

Златният стих в Библията гласи:

“Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот.” (Йоан 3:16).

Също така Исус каза: “Аз дойдох, за да имат живот и да го имат изобилно.” (Йоан 10:10).

И все пак хората не живеят в пълнота.

Причината за това се състои във факта, че ЧОВЕКЪТ Е ОТДЕЛЕН ОТ БОГА ПОРАДИ СВОЯ ГРЯХ!

“Понеже всички съгрешиха и са лишени от Божията слава” (Римляни 3:23).

БОГ ПОДГОТВИ ТВОЕТО СПАСЕНИЕ!

“Господи Исусе, аз се нуждая от Теб. Благодаря Ти, че умря на кръста за моите грехове. Отварям вратата на своя живот и Те приемам за свой Спасител и Господ. Благодаря Ти, че прощаваш всичките ми грехове и ми даряваш вечен живот. Поеми управлението на моя живот. Направи ме такъв, какъвто Ти си планирал да бъда.” Амин!”
За да може Божието Спасение да стане факт за теб:

1. Признай факта, че си грешен!

2. Изповядай, че на Голгота Исус проля Кръвта Си лично и за теб!

3. Приеми Исус Христос за свой личен Спасител и Го изповядай като Господ на твоя живот!

Произнеси с искрено сърце молитвата за спасение, която сме поместили, и ни пиши!

Имаме подарък за теб!

Помощта ти ще дойде от Господа!

Издигни очите си към хълмовете...

Божият Син ще дойде, когато никой не Го очаква!

Затова бъдете и вие готови; защото в час, когато го не мислите, Човешкият Син иде. Матей 24:44


Благословение или проклятие

Хваление и Поклонение

http://www.livestream.com/bozhialiubovtv
НОВО! Интернет-бюлетин на

сп. Божия любов - Агапи.http://bozhialiubov.christian.net


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница