Чугунена арматура“АД, гр. Попово- леярна на 2015г



Дата23.10.2018
Размер16.11 Kb.
#94169
Чугунена арматура“АД, гр.Попово- леярна на 2015г.

На 17 и 18 септември в гр.Първомай се проведе традиционната годишна среща на леярските фирмите с леярско производство, членове на Съюза на леярите към браншовата камара по машиностроене. В Съюза членуват над 50 фирми.

И тази година в конкурса „Леярна на годината – 2015“ бяха номинирани фирми, направили инвестиции в ново, високопроизводително и по-безопасно за работа оборудване и обучение на квалифициран персонал за работа с него, като класирането на номинираните фирми се извърши по критерии, обрени от ръководството на Съюза на леярите с тайно гласуване от фирмите, участващи в срещата.

За леярна на 2015г. беше избрана фирма „Чугунена арматура“АД, гр.Попово за закупено и въведено в експлоатация съвременно оборудване: автоматизирано разливно устройство, смесител с непрекъснато действие в комплект със система за автоматизирано регулиране скоростта на втвърдяване, 3 бр. сърцарски машини, инсталация за рецклиране на фуранови смеси и 2 бр. машини за автоматизирано шмиргелене на отливки.

На второ място бяха класирани фирмите „ЗММ-Стомана“АД, гр.Силистра за закупени и въведени в експлоатация смесител с непрекъснато действие в комплект със система за автоматизирано регулиране скоростта на втвърдяване и инсталация за рецклиране на фуранови смеси и „Леярмаш“АД, гр.София за смесител с непрекъснато действие в комплект със система за автоматизирано регулиране скоростта на втвърдяване- 3 бр., съответно един с производителност – 5 т / час, един с производителност – 10 т / час и един с производителност – 35 т / час и система за автоматизирано управление подаването на формовъчна смес в сърцевите кутии на база Уарлес връзка между смесителя и съответната сърцева кутия.

На трето място са също две фирми: „Прогрес“АД, Стара Загора и „Бъдещност“АД, Чирпан за въведени в експлоатация по два броя машини за автоматизирано шмиргелене на отливки.



На срещата председателят на Съюза г-н Милко Миланов информира за проведеното през м.май Общо събрание на Европейската леярска организация CAEF и ползите за фирмите от членството на Съюза в него; зам.директорът на ИАНМСП г-н Никола Стоянов представи някои от дейностите на Агенцията и предстоящи възможности за фирмите; Обсъдени бяха състоянието във фирмите от металолеенето и силно негативното отражение върху дейноста им от повишаване цената на ел.енергията за промишлеността, възможности за финансиране дейности на фирмите по линия на ОПИК и ОП„РЧР“, др.
Каталог: content -> news -> files
files -> За оценка на компетенциите на работната сила по браншове и региони
files -> Програма „ развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013
files -> List of Moldovan companies participating in the economic mission to Bulgaria organized within the official visit of the Prime-minister
files -> Важни срокове: Краен срок за изпращане на заявките
files -> Среща на церн с българската индустрия
files -> Проучване на пазара на кари в Узбекистан
files -> Програма за организиране на участия в международни специализирани изложения за периода 23 април 2013 г. 22 април 2014 г
files -> Pnb ltd International Business Cooperation
files -> Информация за традиционната годишна среща на леярските фирми
files -> Откриване – на 6 март (сряда) от 17 ч


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница