Citroën nemo combi компактен и интелигентен ludospaceДата07.05.2017
Размер97.49 Kb.
CITROËN NEMO COMBI

Компактен и интелигентен ludospace
Синтез
На откриването на салона в Брюксел на 15.01.2008 г., Citroën представи Nemo Combi – базовата позиция в гамата на ludospace. Nemo Combi ще се появи на пазара през пролетта на 2008 г.

Концепция за компактен и просторен ludospace,

Удобен за употреба и практичен във всякакви ситуации
Новаторският стил на Nemo Combi, съчетаващ модернизъм, динамика и грижа се отличава с компактни външни размери и просторен вътрешен обем, с допълнителни функции за по-голям уют на петимата пътници на борда, с практична употреба и издържан външен вид.

Версията XTR, предложена от Nemo Combi, е предназначена за поливалентна употреба и за заниманията през свободното време.


Намалени външни размери и оптимален интериор
Новото предложение в семейството на ludospaces - Nemo Combi се отличава с :


 • Компактен външен вид (дължина 3,96 м.) и маневреност, които го правят изключително удобен за градски условия,
 • Интелигентен замисъл, който спомага в компактни габарити да бъдат вместени завидни постижения :

  • 2 широки предни места, на който спокойно могат да се настанят дори и по-едри хора,

  • 3 широки места отзад,

  • багажник с вместимост 356 литра, която стига до 884 литра на височината на горната част на предните седалки, при сгънат заден банкет,

  • товарен обем до 2,5 м3 при свалена задна седалка,

  • асиметрични задни врати.Екстри в служба на ефикасността и уюта на пътниците

Nemo Combi е разработен с цел да осигури на клиентите :
 • забележителен достъп, особено до задните места, с помощта на една или две плъзгащи се врати с големи размери;

 • просторна поливалентна употреба, модуларност, подвижна кора в багажника, която може да бъде прибрана зад облегалката на задната седалка, сгъваем и разглобяем банкет;
 • пълно оборудване за комфорт на борда, помощ при управление и безопасност,
 • икономична употреба благодарение на разумния график за сервизно обслужване и на използваните двигатели с намален разход на гориво и на вредни емисии (4,6 л./100 км. и 123 гр. CO2 на км. за версията HDi). Стойностите са референтни за сегмента на ludospaces. Nemo Combi HDi разполага с подписа Airdream за опазване на околната среда.

Nemo Combi : компактен и щедър

Пестеливи външни размери
Благодарение на пестеливите си външни размери - дължина 3,96 м., ширина 1,72 м. и височина 1,72 м. дори 1,78 м. с релси на покрива - Nemo има достъп до всеки паркинг и лесно си пробива път, а намаленият диаметър за насочване на колелата позволява маневри недостъпни за много други подобни автомобили.

Просторни вътрешни размери
Габаритите на Nemo Combi, приспособени към градски условия, са комбинирани с просторен вътрешен обем.

Купето изненадва с добрия си приемен капацитет. Широчината при лактите отпред възлиза на 1 420 мм. и 1 441 мм. отзад, височина под покрива на 1 063 мм. отпред и на 1 049 мм. отзад. Общата дължина на купето е 1 680 мм., така Nemo Combi предлага на пътниците си пространство съответстващо на по-висок клас.

По подобие на задния банкет предните седалки са удобни и уютни. Задните места са по-високи с 40 мм. от предните и осигуряват забележителна видимост за пътниците. Обемът на багажника варира от 356 литра на височината на кората на багажника до 884 литра на височината на горната част на облегалките на предните седалки, при сгънат заден банкет. Големите размери допринасят за отличната обстановка в купето на Nemo Combi. За увеличаване на свободното пространство, подвижната кора в багажника подлежи на прибиране по дължината на облегалката на задната седалка.

При свален заден банкет обемът стига до 2,5 м3.Версията Combi XTR е замислена за свободното време
Nemo ще очарова младата и динамична клиентела, която търси практичен и енергичен автомобил, подходящ за спортна дейност и развлекателни занимания. Със специалните си екипировки и специфичен стил, Nemo XTR отделя още по-голямо внимание на свободното време в сравнение с Nemo Combi. Версията XTR е с по-високо окачване, 15 инчови колела с капаци, защитен капак под двигателя, подсилени периферни защити (широки странични лайсни, защитена основа на купето, лайсна върху предната броня) и фарове за мъгла вградени в ниската част на бронята. Релсите върху покрива допълват довършителните работи при XTR и позволяват на Nemo Combi да пренася на покрива до 100 кг. товари, като напр. обемисто спортно оборудване – сърф, велосипеди и т.н. Така екипиран, Nemo XTR е готов да ви придружи през свободното време при градско и извънградско каране по трудни терени.
Приложения за ефективна употреба и уют на пътниците

Nemo Combi  е замислен за облекчен достъп на борда и удобство при всякакви обстоятелства


 • Една или две странични врати с големи размери

Nemo Combi предлага една или две плъзгащи се врати с големи размери, които улесняват достъпа до задните места. Полученият отвор е достатъчно широк, за да осигури много лесен достъп включително и до най-тесните места.
 • Асиметрични задни затварящи се врати

Nemo Combi е проявил въображение с оптималното си вътрешно разпределение и специалното си отношение към пътниците, на които осигурява изключително лесен и удобен достъп до пространството отзад. Nemo Combi предлага в серия, задни асиметрични врати от типа 60/40. По-тясната врата е разположена от дясната страна. Това улеснява достъпа до задната част в стеснените места. С лесна команда вратите могат да се отварят на 180 .

Прагът на багажника се намира на височина 53 см. от земята, за да улеснява товаро-разтоварителните дейности.

В страните, в които Законът за пътищата позволява това, е възможно движение с отворена задна дясна врата за превоз на дълги предмети. Регистрационният номер и третият стоп са монтирани върху лявата врата и остават видими.Многобройни и полезни услуги
Многобройните полезни детайли при разработването на Nemo го превръщат в автомобил, който улеснява живота на пътниците на борда, с :


 • Обмислена ергономия - командите са естествено достъпни за ръката. Лостът за скорости е монтиран високо, близо до волана, а различните команди за помощ при управление са разположени съобразно изискванията на ергономията,
 • Многобройни и удобни отделения за багаж : поне 12 броя с различни приложения отпред. Пътниците отзад разполагат със странични багажни отделения,
 • Многобройни настройки на шофьорското място, както за волана, така и за седалката, предоставящи избор на добра позиция при всякаква морфология на тялото,
 • Качествена аудио система с 4 високоговорители (2 тип tweeters вградени в джобовете на вратите и 2 тип mid-woofers), както и четящо устройство за CD съвместимо с mp3,
 • Предварително оборудване за телефон Bluetooth®, с команди за активиране/дезактивиране вградени върху централната част на бордното табло и микрофон монтиран в централната предна плафониера.


Помощ при управление за удобно всекидневие на борда
Освен асистираната дирекция, Nemo Combi предлага система улесняваща паркирането на заден ход, с помощта на 4-те датчици монтирани в задната броня, както и предупреждение за превишена скорост, което подлежи на програмиране от бордовия компютър. Той подава двойно съобщение, визуално и звуково при превишаване на програмираната скорост.

През 2008 г., гамата ще бъде допълнена с ограничител-регулатор на скоростта.Модерни и ефикасни приложения на механиката


 • Икономични и чисти двигатели

Двигател Diesel HDi, с цилиндри 1 398 см3 развива мощност от kW CEE (68 к.с. CEE или 70 к.с. DIN) при режим от 4 000 об/мин. Максималният въртящ момент е от 160 Nm при 1 750 об./мин. С този вид двигател, изпробван при други модели от гамата на Citroën, Nemo Combi съчетава опазване на околната среда с икономичен разход на гориво от 4,6 л./100 км. при смесено каране и намалени емисии CO2 от 123 гр./км. Тези стойности се явяват референтни в сегмента на ludospaces.

Този двигател осигурява на Nemo Combi екологичното удостоверение Airdream, което отговаря на 3 изисквания: производство в сертифициран завод по ISO 14 001, рециклиране до 95 % след изваждане от употреба и емисии CO2 под 130 гр./км.
Бензиновият двигател, използван при много други модели на гамата е с цилиндри 1360 см3 и развива мощност от 54 kW CEE (73,5 к.с.CEE или 75 к.с. DIN) при 5 200 об./мин.. Максималният въртящ момент възлиза на 118 Nm при разумен оборот от 2 600 об./мин., което гарантира много добри резултати при нисък режим.

Средният разход на гориво, при смесен режим на каране, е 7 л./100 км с емисии CO2 от165 гр./км.


Двата горепосочени варианта са комбинирани с механични скоростни кутии с 5 предавки, демултипликацията е пригодена към характеристиките на всеки отделен двигател.


 • Механична пилотирана кутия с 5 скорости при двигател HDi

Механичната пилотирана кутия с 5 скорости ще бъде предложена през 2008 г. с двигател HDi 70. Както при останалите модели от гамата на Citroën с този вид трансмисия (от малката градска C1 до големия моноспас Grand C4 Picasso), Nemo Combi ще предложи с тази кутия комфорт, спокойствие и икономични разходи. Характерно е липсата на съединител и наличието на два режима на работа: ръчен (избор на предавки с лоста за скоростите) или автоматичен.Сигурност приспособена към предназначението на Nemo
Активната сигурност на Nemo Combi е предмет на особено внимание от гледна точка на динамичното поведение и на добрата видимост, постигната с широките остъклени пространства и големите външни огледала за обратно виждане.
В областта на екипировките за безопасност, освен въздушната възглавница на водача, предложена серийно, Nemo Combi може да разполага в опция или серийно в зависимост от предназначението, с челна въздушна възглавница за пътника отпред и със странични възглавници за двамата пътници отпред. Въздушната възглавница на пътника подлежи на дезактивиране за монтиране на детско столче.
1.Коланите с ограничител на усилието и пиротехнически обтегачи са пригодени към въздушните възглавници. Водачът разполага със светлинен индикатор и предупредителен звуков сигнал за незатворен колан.

2 Закрепващи скоби Isofix има и на страничните места отзад.Ефикасно окачване
Целта на избраното окачване е оптималното съчетаване на комфорт и пътно поведение, независимо от вида настилка и пренасяните товари. Окачването използва мост от типа McPherson отпред с деформираща се релса отзад. Гумите Michelin с размер 185/65 са монтирани върху 15 инчови колела.

Спирачната система, оборудвана с ABS, се състои от вентилирани дискове на предния мост (257 x 22 мм.) и барабани отзад.Икономия във всички области
Nemo Combi предлага оптимални разноски при употреба благодарение на намаления разход на гориво и на ограничените разходи за поддръжка. Това съответства напълно на желанието на купувачите на ludospaces, които отделят особено внимание на цялостните разходи по използване на автомобила.
В това отношение Nemo Combi може да се похвали с много преимущества :


 • Цена, която го извежда на челно място в гамата на предлаганите в момента на пазара различни автомобили от този вид,
 • Концепция осигуряваща дългосрочна употреба и здравина,
 • Премерени разходи за поддръжка, като периодиката на сервизното обслужване е разпределена на 30 000 км. или на 2 години,
 • Разумни разходи за ремонт, следствие от използваните надеждни резервни части и съобразената продължителност на живот на някои от тях с плана за сервизно обслужване,
 • Намален разход на гориво.


Естетика съчетана с модерни и практични достижения

Равновесието между обем, габарити и дизайн определено превръща Nemo Combi в новатор на пазара на автомобилите тип ludospaces. Компактен и здрав, с добра мускулатура, без да изглежда агресивен, Nemo Combi се отличава със силна индивидуалност, с нов и симпатичен външен вид.

Стилът и индивидуалността на Nemo Combi подчертават принадлежността му към марката на Citroën. Модерната предна част е облечена със защитна броня, с фарове с гладко стъкло и с големи по размер шеврони. Голямото челно стъкло допринася за вътрешното осветление.

Профилът на автомобила представлява съчетание от модерни и вдъхващи доверие линии, които отчетливо говорят за вътрешен простор. Прецизно вградените в конструкцията странични плъзгащи се врати са с прозорци с особена форма и допринасят определено за индивидуалността на Combi. Задната част се отличава с хармонични линии, рисунъкът способства за функционалността и практичната употреба, светлините са показателни за индивидуалността на Nemo Combi.


Предлагаме 10 разцветки за каросерията на Nemo : 4 мат (бяло Banquise, слонова кост Paganini, червено Tiziano, синьо Line) и 6 металик (сиво Garbato, сиво Graphito, синьо Nocturne, червено Malizzioso), сред които 2 специфични за марката Citroën (Mativoire и синьо Lucia).

Вътрешният вид на Nemo Combi е в хармония с компактния и просторен външен стил. Nemo Combi разполага с :

 • Модерен интериор, бордно табло с изискан, функционален и елегантен дизайн, показател за здравина и вътрешно пространство,
 • Широко триизмерно вътрешно пространство. Обемите на местата отзад и на багажника са изненадващи с оглед на външните габарити, • Специфично тапициране (според версиите) модерно и светло.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница