Coverage of AmCham-us embassy Briefing, Sofia, May 10, 2012 All materials with links and videosДата12.07.2017
Размер121.01 Kb.
Coverage of AmCham-US Embassy Briefing, Sofia, May 10, 2012
All materials with links and videos:


 • Trud, 24 Hours and Standart report that Ambassador Warlick announced the start of the Road Show, a business tour around the U.S. which aims to promote Bulgaria to potential U.S. investors.

 • Ambassador Warlick was quoted as highlighting the success of last year’s Road Show, as a result of which a number of U.S. companies were attracted as potential investors in Bulgaria, and as explaining that the goal of this year’s Road Show will be to spur U.S. investment interest in fields like biotechnology, innovation, and energy efficiency.

 • The newspapers give details about the Road Show’s program, noting that Ambassador Warlick will join President Rosen Plevneliev’s delegation in Seattle where Plevneliev will meet Bill Gates.

 • Trud also reports that President Plevneliev will meet with U.S. President Barak Obama, adding that Ambassador Warlick did not want to speculate as to whether the two presidents will have a one-on-one talk.

 • In its coverage of the press conference, Standart also mentions the upcoming launch of a joint MBA program between Sofia University and the University of Texas at Austin.

(Trud Pg.12; 24 Hours Pg.26; Standart Pg.5)
Plevneliev to participate in NATO Summit in Chicago, BNT

http://bnt.bg/bg/news/view/75815/plevneliev_shte_uchastva_na_sreshtata_na_vyrha_na_nato_v_chikago
Плевнелиев ще участва на срещата на върха на НАТО в Чикаго

Президентът Росен Плевнелиев ще участва на срещата на върха на НАТО в Чикаго. Преди това държавният глава ще участва в мащабна бизнес обиколка в Сиатъл и Силиконовата долина.


Президентът ще има възможност да се запознае с най-добрите практики в американските технологични паркове в лабораториите на Гугъл, ЕЙЧ Пи, Наса и Сиско. Целта е да се насърчи партньорството на американските компании с българските иновативни сектори, каквито са информационните технологии, енергийната ефективност и биотехнологиите. В Сиатъл Росен Плевнелиев ще има и лична среща с Бил Гейтс.
Президентът Росен Плевнелиев заминава след седмица за САЩ. В рамките на първото си посещение в Съединените щати като държавен глава следващата седмица, Росен Плевнелиев ще води българската делегация за срещата на върха на НАТО в Чикаго. Преди това той ще участва в мащабна бизнес обиколка в Сиатъл и Силиконовата долина.
Така нареченото роуд шоу се организира за втора поредна година от посолствата на САЩ и България и американската търговска камара у нас.
Джеймс Уорлик - посланик на САЩ:

- Сега е времето американските компании да създават партньорства в иновативните сектори на България. Заедно с президента Плевнелиев

очаквам с нетърпение възможността да обясня на водещи американски инвеститори защо България е една важна дестинация за американския бизнес.
Питър Литгоу - президент на Американската търговска камара в България:

- Нашата цел е да надградим постигнатото по време на роуд шоуто миналата година и да разширим мрежата ни от контакти. Желанието ни е да увеличим познанията на потенциалните инвеститори за възможностите, които дава България, да привлечем много нови инвестиции и да договорим трансфер на водещи технологии.


Business advice from Bill Gates and visit to the Silicon Valley, BTV

http://btvnews.bg/bulgaria/biznes-sveti-ot-bil-geits-i-poseshchenie-v-silikonovata-dolina.html
Plevneliev to visit the Silicon Valley, Dnevnik.bg (quoting U.S. Embassy Sofia press release)

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2012/05/10/1824598_plevneliev_shte_poseti_silicievata_dolina/
Плевнелиев ще посети Силициевата долина
Президентът Росен Плевнелиев ще посети през следващата седмица Силициевата долина и Сиатъл в САЩ, където ще изрази подкрепа за сътрудничеството на местни и български компании в информационните технологии, енергийната ефективност и биотехнологиите. Това съобщи БТА като се позова на посолството на САЩ.
От 14 до 18 май посланиците на двете страни Джеймс Уорлик и Елена Поптодорова ще направят обиколка в Остин, Лос Анджелис, Сиатъл и Силициевата долина, целта на която е да увеличи търговията и инвестициите между двете държави. В част от проявите ще се включи и президентът Плевнелиев, който ще бъде в САЩ, за да участва във форум на НАТО.
В момента България планира създаването на бизнес инкубатор и технологичен парк в София, които ще бъдат представени във всички пунктове на посланическата обиколка. Пътуването в САЩ ще даде възможност за запознаване с най-добрите практики в американските технологични паркове и за създаване на контакти за проекта в София, тъй като именно сега е подходящият момент американски иновативни компании да създават партньорства в България.
В Остин Тексаският университет подготвя представянето на своята програма Магистратура по технологично управление. Програмата в града ще бъде съсредоточена върху инфраструктура и информационните технологии. Предвиден е и семинар за представяне на връзките между университетите и бизнеса в България.
Пред бизнеса в Лос Анджелис акцентът ще е върху програмата за енергийна ефективност в България, подкрепяна от Европейската банка за възстановяване и развитие.
В Сиатъл Плевнелиев ще се срещне с представители на някои от най-иновативните компании. Ще бъдат представени наченките на български информационно-технологичен клъстър; инициативи, свързани с електронното правителство; субсидирани от ЕС и ЕБВР проекти.
В Силициевата долина делегацията ще посети някои от водещите центрове за иновации и други успешни американски компании.
Основни организатори на бизнес обиколката са офисите на Американската търговска служба в София, Остин, Лос Анджелис, Сиатъл и Силициевата долина, както и Американската търговска камара в България, Посолството на България във Вашингтон, област Кълъмбия и Консулството на България в Лос Анджелис.
Plevneliev leaves on business tour in the U.S., Sega Daily

http://www.segabg.com/article.php?sid=2012051000019985010
Плевнелиев поема на бизнес обиколка из САЩ

Държавният глава ще посети Остин, Л.А., Сиатъл и Сан Хосе

Предстои втора бизнес обиколка (Road show) в Северна Америка, чиято цел е да привлече нови инвеститори в България, в нея участие ще вземе и президентът Росен Плевнелиев, каза посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик.
Миналата година заедно с посланик Поптодорова направихме подобна обиколка, с която успяхме да привлечем не малко инвестиции, очакваме тази година да постигнем най-малкото същия успех, каза още посланик Уорлик. Планувани са четири спирки. Обиколката ще се съсредоточи върху иновациите и привличането на инвеститори в България. Първата спирка в обиколката ще е в Остин, щата Тексас, където ще се срещнем с представители на университета Тексас, ще стартира и магистърска програма между Софийския университет и тексаски университети в областта на бизнес администрацията. Тази програма е в резултат от нашата обиколка през миналата година, продължи Уорлик.
След това предстои посещение в Лос Анджелис, където ще се организира форум за изграждането на отношения между българския и американския бизнес, съобщи посланикът на САЩ. Там също ще се проведат срещи с представителите на компании от сектора енергийна ефективност, което е и приоритет за президента Росен Плевнелиев. След тази спирка ще се присъединим към президента Плевнелиев в Сиатъл и ще продължим обиколката си до Сан Хосе. Една от областите, където се надяваме да привлечем инвеститори, са биотехнологиите. България има богат опит и традиции и има потенциал да е водеща в тази област, каза още Уорлик. Със сигурност Росен Плевнелиев ще се срещне с американския президент Барак Обама, но не мога да кажа дали двамата ще проведат разговори, допълни посланикът на САЩ.
Питър Литгоу, председател на Американската търговска камера, която също ще участва в обиколката, определи като основни цели да се надгради над постиженията от миналата година и повишаване на притока на инвеститори и технологии в България. Това, което ние като представители на компании с бизнес операции в България можем да направим, е да представим успехите, които сме постигнали в страната и да убедим потенциални инвеститори, че в България има добри условия и инвестициите им ще бъдат защитени, каза още Литгоу.
Plevneliev meets Bulgarian plumber in the U.S., Standart Daily

http://www.standartnews.com/balgariya-politika/plevneliev_pri_nash_vodoprovodchik_v_sasht-148271.html
Plevneliev looks for investments in energy sector, Monitor Daily

http://www.monitor.bg/article?id=337663
University of Texas launches master’s program with Sofia University, BNR

http://bnr.bg/sites/radiobulgaria/Lifestyle/News_bg/Pages/100512-2.aspx
President Plevneliev to join Road Show in U.S., BNR

http://bnr.bg/sites/radiobulgaria/Lifestyle/News_bg/Pages/10.05.12-5.aspx
Warlick: “President Plevneliev will join Road Show in the U.S.,” BGNES Agency

http://news.bgnes.com/view/1004569

Уорлик: Президентът Плевнелиев ще се включи в бизнес обиколката на САЩ

BGNES TV
Предстои втора бизнес обиколка (Road show) в Северна Америка, чиято цел е да привлече нови инвеститори в България, в нея участие ще вземе и президентът Росен Плевнелиев, каза посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик, предаде репортер на БГНЕС.
Миналата година заедно с посланик Поптодорова направихме подобна обиколка, с която успяхме да привлечем не малко инвестиции, очакваме тази година да постигнем най-малкото същия успех, каза още посланик Уорлик. Планувани са четири спирки. Обиколката ще се съсредоточи върху иновациите и привличането на инвеститори в България. Първата спирка в обиколката ще е в Остин, щата Тексас, където ще се срещнем с представители на университета Тексас, ще стартира и магистърска програма между Софийския университет и тексаски университети в областта на бизнес администрацията. Тази програма е в резултат от нашата обиколка през миналата година, продължи Уорлик.
След това предстои посещение в Лос Анджелис, където ще се организира форум за изграждането на отношения между българския и американския бизнес, съобщи посланикът на САЩ. Там също ще се проведат срещи с представителите на компании от сектора енергийна ефективност, което е и приоритет за президента Росен Плевнелиев. След тази спирка ще се присъединим към президента Плевнелиев в Сиатъл и ще продължим обиколката си до Сан Хосе. Една от областите, където се надяваме да привлечем инвеститори, са биотехнологиите. България има богат опит и традиции и има потенциал да е водеща в тази област, каза още Уорлик.
Със сигурност Росен Плевнелиев ще се срещне с американския президент Барак Обама, но не мога да кажа дали двамата ще проведат разговори, допълни посланикът на САЩ.
Питър Литгоу, председател на Американската търговска камера, която също ще участва в обиколката, определи като основни цели да се надгради над постиженията от миналата година и повишаване на притока на инвеститори и технологии в България. Това, което ние като представители на компании с бизнес операции в България можем да направим, е да представим успехите, които сме постигнали в страната и да убедим потенциални инвеститори, че в България има добри условия и инвестициите им ще бъдат защитени, каза още Литгоу.

/БГНЕС


Ambassador Warlick starts U.S. Road Show, Novini BG, quoting Cross News Agency

http://novini.dir.bg/news.php?id=11117001

Посланик Уорлик стартира американско-българска бизнес обиколка

Агенция КРОСС - 10 Май 12:31

/КРОСС/ Американската търговска служба при Посолството на САЩ и Американската търговска камара съобщават за предстоящата посланическа бизнес обиколка, която ще се състои в САЩ от 14 до 18 май 2012 г. За втора година обиколката ще бъде водена от американския посланик Джеймс Уорлик и от Елена Поптодорова, посланик на България в САЩ. С включването на Остин, Лос Анджелис, Сиатъл и Силиконовата долина обиколката цели да увеличи търговията и инвестициите между двете държави.

В един исторически момент от американско-българските търговски отношения президентът на Република България Росен Плевнелиев ще води програмата в Сиатъл и Силиконовата долина. Целта на президента е да насърчи партньорство в българските иновативни сектори, каквито са информационните технологии, енергийната ефективност и биотехнологиите. В момента България е на етап планиране на проект за създаването на бизнес инкубатор и технологичен парк в София. Пътуването в САЩ ще даде възможност за запознаване с най-добрите практики в американските технологични паркове и за изграждане на взаимоотношения, които да допринесат за успешно осъществяване на проекта.Посланик Уорлик каза: «Сега е времето американските компании да създават партньорства в иновативните сектори на България.

Заедно с президента Плевнелиев очаквам с нетърпение възможността да обясня на водещи американски компании защо България е една важна дестинация за американския бизнес.“ Всяка спирка по пътя на бизнес обиколката ще има собствен, неповторим фокус. В Остин Тексаският университет подготвя представянето в България на своята програма Магистратура по технологично управление. Фокусът в Остин ще бъде инфраструктура и информационни технологии и ще се поведе семинар, който да осветли развитието на връзките между университетите и бизнеса в България, както и създаването на бизнес инкубатор и технологичен парк.

В Лос Анджелис в центъра на вниманието ще бъде секторът за енергийна ефективност, а същевременно бизнес обиколката ще подчертае ролята на подкрепата от страна на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за подобряване на ефективността на наличния жилищен фонд, както и на търговските и обществени сгради в България.

В Сиатъл някои от най-иновативните компании ще имат шанса да се срещнат с президента Плевнелиев. Набелязаните теми включват наченките на български информационно-технологичен клъстър; инициативи, свързани с електронното правителство; субсидирани от ЕС и ЕБВР проекти и проект за бизнес инкубатор и технологичен парк.

В Силиконовата долина делегацията ще посети някои от водещите центрове за иновации, както и някои от най-успешните американски компании, за да се върне в България с идеи и създадени партньорства за бизнес инкубатора или технологичния парк.Основни организатори на бизнес обиколката са офисите на Американската търговска служба в София, Остин, Лос Анджелис, Сиатъл и Силиконовата долина, както и Американската търговска камара в България, Посолството на България във Вашингтон, област Кълъмбия и Консулството на България в Лос Анджелис.
Warlick: “President Plevneliev will join Road Show in the U.S.” Vesti.bg

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4793211
Уорлик: Президентът Плевнелиев ще се включи в бизнес обиколката на САЩ
Предстои втора бизнес обиколка (Road show) в Северна Америка, чиято цел е да привлече нови инвеститори в България, в нея участие ще вземе и президентът Росен Плевнелиев, каза посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик, предаде репортер на БГНЕС.

Миналата година заедно с посланик Поптодорова направихме подобна обиколка, с която успяхме да привлечем не малко инвестиции, очакваме тази година да постигнем най-малкото същия успех, каза още посланик Уорлик. Планувани са четири спирки. Обиколката ще се съсредоточи върху иновациите и привличането на инвеститори в България. Първата спирка в обиколката ще е в Остин, щата Тексас, където ще се срещнем с представители на университета Тексас, ще стартира и магистърска програма между Софийския университет и тексаски университети в областта на бизнес администрацията. Тази програма е в резултат от нашата обиколка през миналата година, продължи Уорлик.

След това предстои посещение в Лос Анджелис, където ще се организира форум за изграждането на отношения между българския и американския бизнес, съобщи посланикът на САЩ. Там също ще се проведат срещи с представителите на компании от сектора енергийна ефективност, което е и приоритет за президента Росен Плевнелиев. След тази спирка ще се присъединим към президента Плевнелиев в Сиатъл и ще продължим обиколката си до Сан Хосе. Една от областите, където се надяваме да привлечем инвеститори, са биотехнологиите. България има богат опит и традиции и има потенциал да е водеща в тази област, каза още Уорлик.

Със сигурност Росен Плевнелиев ще се срещне с американския президент Барак Обама, но не мога да кажа дали двамата ще проведат разговори, допълни посланикът на САЩ.

Питър Литгоу, председател на Американската търговска камера, която също ще участва в обиколката, определи като основни цели да се надгради над постиженията от миналата година и повишаване на притока на инвеститори и технологии в България. Това, което ние като представители на компании с бизнес операции в България можем да направим, е да представим успехите, които сме постигнали в страната и да убедим потенциални инвеститори, че в България има добри условия и инвестициите им ще бъдат защитени, каза още Литгоу.

/БГНЕС /


U.S. Ambassador announces U.S.-Bulgarian business trip in the U.S., Bulgarian News Agency

http://www.bta.bg/bg/c/MI/id/366862
Plevneliev and Warlick will look for investment in U.S., Mediapool

http://www.mediapool.bg/%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%B8-%D1%83%D0%BE%D1%80%D0%BB%D0%B8%D0%BA-%D1%89%D0%B5-%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D1%8F%D1%82-%D0%B8%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D0%B0%D1%89-news192780.html
Плевнелиев и Уорлик ще търсят инвестиции в САЩ13:23 | 10.05.2012 | 715 прочитания Размер на текста Президентът Росен Плевнелиев ще участва във втората бизнес обиколка в САЩ за търсене на инвестиции за България, съобщи посланикът на Съединените щати в България Джеймс Уорлик в четвъртък.
Обиколката ще има четири спирки – Остин, щата Тексас, Лос Анджелис, Сиатъл и Сан Хосе.
В Остин ще бъде подготвена обща магистърска програма между Софийския университет и тексаски университети в областта на бизнес администрацията. В Лос Анджелис ще се проведе бизнес форум.
"Миналата година заедно с посланик Елена Поптодорова направихме подобна обиколка, с която успяхме да привлечем не малко инвестиции, очакваме тази година да постигнем най-малко същия успех", заяви Уорлик.
Той каза, че ще се търсят инвестиции в секторите на енергийната ефективност, биотехнологиите и други.
"Сега е времето американските компании да създават партньорства в иновативните сектори на България. Заедно с президента Плевнелиев очаквам с нетърпение възможността да обясня на водещи американски компании защо България е една важна дестинация за американския бизнес", заяви Уорлик.
Председателят на Американската търговска камара Питър Литгоу заяви, че целта на обиколката е бизнесът да бъде убеден, че в България има добри условия и инвестициите ще бъдат защитени.
Уорлик заяви още, че със сигурност Росен Плевнелиев ще се срещне с американския президент Барак Обама, но "не мога да кажа дали двамата ще проведат разговори". Преди да се включи в бизнес обиколката Плевнелиев ще участва в срещата на върха на НАТО в Чикаго на 20 и 21 май.
Plevneliev shakes hands with Bill Gates

http://www.dartsnews.bg/News/22497
Plevneliev meets Bill Gates in the U.S., Dnes.dir.bg

http://dnes.dir.bg/news/USA-geyts-rosen-plevneliev-silikonova-dolina-11117589?nt=6

Monitor

May 11, 2012
Newspaper covers Embassy press conference announcing U.S. Road Show

 • Monitor reports that Ambassador Warlick announced the start of the Road Show, a business tour around the U.S. which aims to promote Bulgaria to potential U.S. investors.

 • Ambassador Warlick was quoted as highlighting the success of last year’s Road Show, as a result of which a number of U.S. companies were attracted as potential investors in Bulgaria, and as explaining that the goal of this year’s Road Show will be to spur U.S. investment interest in fields like biotechnology, innovation, and energy efficiency.

 • Monitor also mentions the upcoming launch of a joint MBA program between Sofia University and the University of Texas at Austin.

(Monitor Pg.4)

24 Hours

May 11, 2012
Newspaper covers Embassy press conference announcing U.S. Road Show


 • 24 Hours reports that Ambassador Warlick announced the start of the Road Show, a business tour around the U.S. which aims to promote Bulgaria to potential U.S. investors.

 • Ambassador Warlick was quoted as highlighting the success of last year’s Road Show, as a result of which a number of U.S. companies were attracted as potential investors in Bulgaria, and as explaining that the goal of this year’s Road Show will be to spur U.S. investment interest in fields like biotechnology, innovation, and energy efficiency.

(24 Hours Pg.26)Telegraf

May 11, 2012
Newspaper covers Embassy press conference announcing U.S. Road Show

 • Telegraf reports that Ambassador Warlick announced the start of the Road Show, a business tour around the U.S. which aims to promote Bulgaria to potential U.S. investors.

 • Ambassador Warlick was quoted as highlighting the success of last year’s Road Show, as a result of which a number of U.S. companies were attracted as potential investors in Bulgaria, and as explaining that the goal of this year’s Road Show will be to spur U.S. investment interest in fields like biotechnology, innovation, and energy efficiency.

 • Telegraf also mentions the upcoming launch of a joint MBA program between Sofia University and the University of Texas at Austin.

(Telegraf pg.2)


Trud

May 11, 2012
Largest circulation paper covers Embassy press conference announcing U.S. Road Show

 • Trud reports that Ambassador Warlick announced the start of the Road Show, a business tour around the U.S. which aims to promote Bulgaria to potential U.S. investors.

 • The newspaper gives details about the Road Show’s program, noting that Ambassador Warlick will join President Rosen Plevneliev’s delegation in Seattle where Plevneliev will meet Bill Gates.

 • Trud also reports that President Plevneliev will meet with U.S. President Barak Obama, adding that Ambassador Warlick did not want to speculate as to whether the two presidents will have a one-on-one talk.

(Trud Pg.12)

Standart

May 11, 2012
Newspaper covers Embassy press conference announcing U.S. Road Show

 • Standart reports that Ambassador Warlick announced the start of the Road Show, a business tour around the U.S. which aims to promote Bulgaria to potential U.S. investors.

 • Ambassador Warlick was quoted as highlighting the success of last year’s Road Show, as a result of which a number of U.S. companies were attracted as potential investors in Bulgaria, and as explaining that the goal of this year’s Road Show will be to spur U.S. investment interest in fields like biotechnology, innovation, and energy efficiency.

 • Standart also mentions the upcoming launch of a joint MBA program between Sofia University and the University of Texas at Austin.

(Standart Pg.5)


Каталог: wp-content -> uploads -> 2016
2016 -> Цдг №3 „Пролет Списък на приетите деца
2016 -> Българска федерация по тенис на маса „В”-1” рг мъже – Югоизточна България мъже временно класиране
2016 -> Национален кръг на олимпиадата по физика 05. 04. 2016 г., гр. Ловеч Възрастова група клас
2016 -> Българска федерация по тенис на маса „А” рг мъже – Южна България мъже временно класиране
2016 -> Конкурс за изписване на великденски яйце по традиционната техника съвместно с одк велинград 27 април
2016 -> Министерство на образованието и науката регионален инспекторат по образованието – софия-град


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница