Дати: Всяка събота от 27. 05. 2017г. 8 дни / 7 нощувкиДата27.07.2017
Размер131.73 Kb.
ПОЧИВКИ В ПУЛИЯ от Варна: хотел Degli Argonauti Club Resort 4*
Маршрут: Варна – Бари – Марина ди Пистичи – Бари – Полиняно а Маре – Матера – Алберобело – Локоротондо – Лече – Отранто – Мартина Франка – Остуни – Таранто – Варна
Дати: Всяка събота от 27.05.2017г.
8 дни / 7 нощувки
Директен чартърен полет от Варна за целия сезон!
Отличен хотел за романтична почивка или за семейна ваканция. Със собствено яхтено пристанище, зелена градина и пясъчен плаж.
1 ден: Варна – Бари – Марина ди Пистичи

За нашата почивка в Пулия ще се съберем на летище Варна за полет до Бари. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.2 ден: Марина ди Пистичи – Бари – Полиняно а Маре – Марина ди Пистичи
Със закуска и информационна среща започва нашата почивка в Марина ди Пистичи. Свободно време за плаж или по желание допълнителна екскурзия до Бари – столицата на област Пулия и екскурзия до Полиняно а Маре – перлата на Адриатика. Бари е политически, икономически, транспортен и образователен културен център. Историята на града е свързана с гръцката колонизация, както и Римската и Византийската империя. През 1071 г. е завладян от норманите, а след това влиза и в състава на Свещената Римска империя. От 1324 г. е независим град до 1558 г, когато е присъединен към Неаполитанското кралство. Посещение на Стария град. Тук се намират всички известни забележителности, а плетеницата от колоритни улици и пресечки, носи специфична средиземноморска атмосфера. Катедралата Св. Савин е построена в края на ХІІ в. в романски стил. През ХVІІІ в. в интериора и фасадата й са добавени барокови детайли. Базиликата Св. Никола е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Приема се за едно от най– големите постижения на романската архитектура в Пулия. В базиликата се пазят картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца – съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.), мраморен епископски трон и мощите на Св. Никола – закрилник на моряците, търговците, банкерите, разбойниците, затворниците, жените и децата. Възможност за дегустация на питка „Фокача“ и вино, местно производство. Свободно време. Полиняно а Маре е град, издигнат върху внушителни отвесни скали. Пред портите му в миналото е минавал Римския път „Виа Траяна“. В наши дни, крайбражието е познато с кристално чистото си море, двадесет километровата си плажна ивица и големия брой пещери, издълбани в скалите. Специфичната архитектура допълва естествените красоти на това градче, познато с прозвището “Перлата на Адриатика”. Скалистото крайбрежие на Полиняно а Маре е пълно с естествени заливи, които през зимата са служели за убежище на рибарските лодки, а днес всяко лято привличат неспирен поток от туристи. Сред плажовете, които се радват на голяма популярност са: Кала Инчина (Cala Incina), Кала Сала (Cala Sala), Кала Порто (Cala Porto) , Кала Пагуро (Cala Paguro), Кала Понте (Cala Ponte) , Кала Паура (Cala Paura) и плаж Сан Вито (San Vito beach) в едноименното рибарско селище. Туристите остават очаровани при посещенията си в Грота деле Рондинеле (от итал. Лястовичата пещера – Grotta delle Rondinelle) и известната Грота Палацезе (от итал. Голямата къща в пещерата – Grotta Palazzese), вкопани във варовиковите скали. Терасите в страия град предлагат невероятни панорамни гледки. Заливите и малките пещери са достъпни с лодка. На особен интерес се радва морското дъно с кристалночистата си вода, превърнало се в любимо място за водолази и дайвъри.
3 ден: Марина ди Пистичи – Матера – Марина ди Пистичи

Закуска. Нашата почивка в Пулия продължава със свободно време за плаж или по желание допълнителна екскурзия до Матера – част от световното културно наследство, под протекцията на ЮНЕСКО и Европейска столица на културата през 2019 (заедно с Пловдив). Ще отпътуваме от хотела за посещение на Матера – мътрвият град, известен в целия свят като естесвен декор на много филми с исторически сюжет. Матера е уникално селище, разположено в провинция Базиликата. Началото си води от времето на Палеолита. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за амфитеатрално разположените си убежища. Условията на живот в т.н. САСИ не се променят съществено през вековете и в началото на 50– те години италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат „Мъртвия град“. Това продължава докато киното не започва да се интересува от Матера. Естественият „декор“ е използван от световно известни режисьори, сред които Пиер Паоло Пазолини, братя Тавиани, Лукино Висконти, Мел Гибсън. Филмите им, особено най– популярните – „Евангелие по Матея“ и „Страстите Христови“, преоткриват Матера за широката публика. Не закъснява и признанието на ЮНЕСКО – градът е обявен за обект на световното културно наследство. Повишеният интерес провокира преоценка на потенциала на Матера като туристическа дестинация. С по– сериозно финансиране изоставените преди десетилетия саси днес заживяват отново. Този път като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Инвеститорските амбиции не променят външния им вид и самобитните каменни творения запазват неповторимия си архитектурен облик. Заедно с Пловдив, Матера е обявен за Европейска столица на културата през 2019 г. Възможност за посещение в свободното време на Етнографския музей и/или скалните църкви, за които входните такси са съответно: 2 евро на човек и 3 евро на човек.
4 ден: Марина ди Пистичи – Алберобело – Локоротондо – Марина ди Пистичи

.

Закуска. По средата на слънчевата ни почивка в Италия ще имаме свободно време за плаж или по желание допълнителни екскурзии до Алберобело (ЮНЕСКО) – известната приказна столица на Трулите и Локоротондо – едно от стоте най–красиви малки градчета в Италия. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да се ориентирате в коя страна сте или на коя планета се намирате. Столицата на Трулите сякаш ви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоско иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия”, както и градския музей „Територио”. Музеят е направен от 10 трули обединени в една. В музея може да се види историята на създаването на трулите и как обитателите им са живеели в тях в миналото. Алберобело има и други по–малки музеи, които предлагат на туристите сувенири и почти всичко, което една селска къща произвежда. Някои от по– интересните от тях са: Музеят на виното и Музеят на зехтина. Ако пътувате на екскурзия до Локоротондо най– вероятно ще се уверите, че това е едно от 100–те най–красиви малки градчета в Италия, чийто историческия център е застроен в овална форма, откъдето идва и името му. Градът е записан в книгата на рекордите на Гинес, заради петте гласни „о“ в името му. Това е град на красивите балкони, повечето от които си имат номера. Градът е известен със своите вина. В цената е включена дегустация на домашно произведени ликьори и сладки.


5 ден: Марина ди Пистичи – Лече – Отранто – Марина ди Пистичи

.

Закуска. Свободно време за плаж или по желание допълнителни екскурзии до Лече – „столицата“ на специфичния барок в Южна Италия и Отранто – очарованието на полуостров Саленто. Лече е наречен „Флоренция на Пулия” и е известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е известен още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар. По–късно е завладян от липигииците, а след тях го завладяват римляните през ІІІ в.пр.Хр., които му дават името Липия. По времето на император Адриан, Лече е преместен 3 км на североизток и получава име Личея. След краха на Западната Римска империя Лече е превзет от остготския крал Тотила. В продължение на пет столетия градът влиза в състава на Източната Римска империя – Византия. Норманите завладяват града през ХІ в. и по–късно е присъединен към Кралството на двете Сицилии. Интересни забележителности в Лече са: Катедралата; Епископски дворец; Църква Св. Йоан Кръстител; Дворецът Седжо; Църква Богородица на Благодатта; Градска крепост; Църква Свети кръст; Църква Св. Ангел; Църква Св. Киара; Областният музей; Църква Св. Св. Никола и Каталдо; Римски амфитеатър. По време на разходката ще имате възможност да опитате висококачествено маслинено олио. След обяда посещение на Отранто известен със своя замък, послужил за заглавие и вдъхновение на първия готически роман в историята – “Замъкът на Отранто” на английския писател Хорас Уолпоул, както и с Катедралата, притежаваща една от най–красивите средновековни подови мозайки. Свободно време.


6 ден: Марина ди Пистичи – Мартина Франка – Остуни – Марина ди Пистичи

.

Закуска и през днешния ден от очарователната ни почивка в Пулия, отново ще имаме свободно време за плаж или по желание ще направим допълнителна екскурзия до Мартина Франка – типичен за Италия старинен град, който е прекрасен пример за бароково изкуство, и екскурзия до Остуни или познат още като „Белият Град”. Сутринта ще отпътуваме за посещение на Мартина Франка – елегантен град, намиращ се в пленителната долина на Итрия. От 1975 година градът е домакин на годишният летен фестивал “Festival Della Valle d’Itria”. Типичен старинен град, прекрасен пример за бароковото изкуство със своите малки алеи, бели тесни улички, дворци и величествени монументални църкви. Пиаца Рома е най– голямото открито пространство в стария град със зелена градина в триъгълна форма, от която се открива неповторима гледка към замъка, проектиран от Бернини през ХVІІ век. Палацо Дукале е пример за зрелост от епохата на късния барок. Обиколката на Стария град включва двореца Палацо Дукале и църквата Св. Мартин. В цената е включена дегустация на местни деликатеси от месо „Капоколо“ и вина. Следобяд отпътуване за посещение на Остуни – „Белия Град” – катедралата и средновековния град. В района са намерени данни за човешко присъствие още от неолита. Подобно на ценен диамант в пред– италианската си история Остуни преминава от едни ръце в други средно веднъж на всеки сто години.


7 ден: Марина ди Пистичи – Таранто – Марина ди Пистичи
Закуска. Нашата слънчева почивка в Италия е към своя край. През деня отново ще имаме свободно време за плаж или по желание – допълнителна екскурзия до Таранто и шопинг тур в „Монголфиера“. Отпътуване от хотела за посещение на град Таранто. В древността градът е бил единствената колония, основана от спартанците през 706 г. Пр. Хр. Гръцките колонисти нарекли града с името на митологичния герой Тарас, а римляните го нарекли Тарантум. В древността Таранто е свързан с Рим чрез най–стария път в Италия - „Виа Апия“. Крепостта е изградена на полуостров, върху останките на гръцки полис, от който са запазени няколко руини, включително част от градската стена, две колони на стар храм, датиращи от VІ век пр. не. и няколко гробници. Островите Сан Пиеро и Сан Паоло (Св. Петър и Св. Павел), познати под името островите Чероди, предпазват залива на Мар Гранде ( Голямо море), където било разположено и главното пристанище. Вторият вътрешен залив – Мар Пиколо ( Малкото море) се намира навътре в сушата и е известен с мидените си ферми. По време на обиколката ще се разгледат: Кастело Сант‘Анджело, Подвижният мост, Катедралата Св. Каталдо и пешеходната централна зона на града. Интересната ни почивка в Пулия продължава с посещение на търговски център „Монголфиера“ в покрайнините на града и възможност за пазар на кежуъл облекла. Връщането в хотела ще бъде след обяд.
8 ден: Марина ди Пистичи – Бари – Варна
Днес завършва нашата чудна почивка в Италия Марина ди Пистичи. След закуска следва трансфер до летище Бари за полет до Варна.
хотел Degli Argonauti Club Resort 4*

http://www.portodegliargonauti.it/
Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая на база закуска и вечеря и напитки, с включени летищни такси. За резервации, направени до 31.03.2017 г.:


7 HBB / ЛЕВА

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти / 4-ти възрастен

1-во / 2-ро дете 2 – 11.99г

27.05 – 03.06

980

1460

960

900


Цената включва:

 • Самолетен билет Варна – Бари – Варна с директен чартърен полет;

 • Летищни такси;

 • Регистриран багаж 15 кг и 7 кг ръчен багаж;

 • 7 нощувки на закуска и вечеря с включени ½ л вода и ¼ л вино в хотел Degli Argonauti Club Resort 4* или подобен;

 • Трансфер летище – хотел – летище;

 • Чадъри и шезлонги на плажа;

 • Трансфер до и от плажа;

 • Анимация;

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс;

 • Представител на туроператора с български език за целия престой;


Цената не включва:

 • Целодневна екскурзия до Бари и Полиняно а Маре с дегустация на питка „Фокача“ и вино: за възрастен: 106 лева; за дете (2–11.99г.): 53 лева;

 • Полудневна екскурзия до Матера (ЮНЕСКО): за възрастен: 79 лева; за дете (2– 11.99г.): 40 лева;

 • Целодневна екскурзия до Алберобело – Локоротондо с дегустация на домашно приготвени ликьори и сладки, местно производство: за възрастен: 87 лева; за дете (2–11.99г.): 44 лева;

 • Целодневна екскурзия до Лече и Отранто с дегустация на маслинено олио и местни продукти: за възрастен: 106 лева; за дете (2–11.99г.): 53 лева;

 • Целодневна екскурзия до Мартина Франка и Остуни с дегустация на местен деликатес от месо и вино: за възрастен: 95 лева; за дете (2– 11.99г.): 48 лева;

 • Полудневна екскурзия до Таранто и шопинг тур в „Монголфиера“: за възрастен: 79 лева; за дете (2–11.99г.): 40 лева;

 • Входни такси и билети за други музеи, обекти, и прояви посещавани по желание;

 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;

 • Лични разходи;


Забележки:

 • Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии;

 • Всички екскурзии могат да се заявят и заплатят на място, до изчерпване на свободните места;

 • Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста;

 • Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи;

 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата;


Важно:

 • Цените и датите в сайта: WWW.BULCOMTOUR.COM подлежат на препотвърждение преди резервация;

 • Цените на ранни записвания гарантират местата ви по програмата, но не гарантират най-ниската цена при наличие на оферта за "last minute";

 • Резервации направени по ранни записвания не могат да бъдат променяни по оферта на "last minute";


Условия за резервации:


Полетно разписание: всяка събота (подлежи на препотвърждение)

 • Варна: 19.40ч. – Бари: 20.00ч.;

 • Бари: 10.00ч. – Варна: 12.20ч.;

 • Превозвач: Mistral Air;


Хотел Degli Argonauti Club Resort 4*, Марина ди Пистичи:

http://www.portodegliargonauti.it/


 • Deli Argonauti Club Resort 4* е луксозен архитектурен комплекс, включващ кокетни италиански вили и комфортни апартаменти, разположени в прекрасен морски курорт, известен с буйната си средиземноморска растителност, съчетана с фин златист пясък по бреговете на Йонийско море;

 • Парковото пространство на хотела е проектирано от известния италиански архитект Луиджи Виети, така че да има излаз към залива на курорта;

 • Уникална характеристика на комплекса е яхтеното пристанище, което е перфектно за вечерни, роматични разходки;

 • Местоположение: Deli Argonauti Club Resort е разположен на просторна територия в Южна Италия, на брега на морето, на еднакво разстояние между градовете Матера и Таранто. Намира се само на 130 км по магистрала от международното летище в Бари;

 • Околностите на хотела са включени в природен резерват, обусловен от притоците на реките Агри и Кавоне в Йонийско море, което прави 15 минутината разхозка до плажа изключително приятна и освежаваща;

 • Плаж: Плажът е част от комплекса и се намира на 700 м (около 10 минути пешеходно разстояние). За да го достигнете, преминавате през прекрасна романтична зелена борова гора по обособени пътеки или с минибусчета, които се движат през целия ден. Плажът е дълъг и широк, с фин пясък и безплатни чадъри, и шезлонги. Пясъчната ивица е с ширина 24 метра, в близост до устието на река Кавоне;

 • Стаи: Нашите клиенти се настаняват в луксозни и уютно обзаведени апартаменти. Всеки от тях разполага с тераса или веранда, заобиколен е от зеленина и цветя. Всеки апартамент има спалня и кухненски бокс. Кокетните вили, с прекрасно аранжирано пространство между тях ще ви очароват. Дизайнът им е вплел културните традиции на Италия, като впечатление прави хармоничната игра на цветове и използваните материали: дърво, гипс, вулканичен камък и глинени плочки. Огромните остъклени фасади на вилите създават впечатлението за комуникация между вътрешното и външното пространство.

 • Помещенията за настаняване предлагат: баня и тоалетна; плазмен телевизор; климатик; оборудвана кухня ; градина;

 • Удобства и услуги: гостите на хотела могат да ползват безплатно Wi-Fi интернет в общите зони (рецепция, лоби). На територията на хотела има ресторант, бар, амфитеатър, тенис кортове, игрища за футбол, баскетбол и магазин за сувенири;

 • Услуги срещу доплащане: анимация; бебе-клуб; фитнес зала; басейн; спа зона; голф игрище;

 • Спорт:

 • Анимация с водни спортове за туристите, които искат да усетят морето истински:

 • Курс по мореплаване;

 • Риболовна екскурзия;

 • Пара-планер;

 • Сърфинг;

 • Гребане;

 • Наем на лодки;

 • Търсене на делфини и костенурки;

 • Храна и напитки:
 • Argonauti 4* предлага на своите гости фантастична кухня, типична за Южна Италия. Главният готвач е един от най-добрите в Италия (Master Chef) и всички ястия са приготвени с много умение и висококачествени продукти;

 • Ресторантът на Argonauti 4* e с прекрасна гледка към пристанището и яхтите, просторен, отлично декориран и обзаведен. Освен включените в цената ястия се предлага а-ла-карт меню с изискани средиземноморски специалитети за обяд и вечеря, аперитив на терасата на яхтеното пристанище, дегустация на вина, и фермерски продукти и много други;

 • Хотелът разполага с малък бар, където може да се поръчат разнообразни напитки;

 • Барове, ресторанти и магазини:

 • Ресторант C’è di buono;

 • Ресторант La Battigia;

 • Пизария Pizza Luv;

 • Бар Caffè del Porto;

 • Бар на плажа – Paguro Bar;

 • Фризьор – Movie Cutting;

 • Магазин за дрехи и сувенири – Holly Top;

 • Домашни изделия и дрехи – Acanto;

 • Местни продукти от Лукания - Bottega Lucana;

 • Супермаркет – Market Forza 3;

 • Магазин за плажни принадлежности – Capriccio Beach;

 • Наем на лодки и училище по мореплаване – OceanMed Sailing;

 • Домашни любимци: възможно е допускане на животни, но след запитване;


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница