Декемврийски изложби в Народния театър “Иван Вазов”Дата01.02.2018
Размер11.52 Kb.
Декемврийски изложби

в Народния театър “Иван Вазов”
До края на календарната 2007 година в Народния театър “Иван Вазов” се експонират три изложби, подготвени от Музея при театъра.

В момента във фоайето на Камерна сцена е уредена документалната изложба “Отдаденият на театъра”, посветена на 100-годишнината на един от най-големите режисьори от миналия век – Моис Бениеш. Името му остава в театралната история с паметни постановки като “Големанов” и “Вражалец” от Ст. Л. Костов, “Салемските вещици”, “Смъртта на търговския пътник” и “Цената” от Артър Милър, “Майка Кураж” от Бертолт Брехт, “Прокурорът” от Георги Джагаров, “Скандал в Брикмил” от Джон Пристли, “Събота, неделя, понеделник” от Едуардо де Филипо и много други.На 1 декември т. г. една от популярните актриси на Народния театър, Добринка Станкова, ще отбележи свой юбилей със спектакъла “Шокомания” от Филип Блазбанд. Музеят на Народния театър ще открие в същата вечер посветената на нея изложба “Добрият стрелец”, с която ще напомни на зрителите за многобройните роли на актрисата в театъра и киното през 35- годишната й творческа кариера.

Още един юбилей даде повод за подготвянето на изложби във фоайето на І балкон. На 11 декември т. г. със спектакъла “Пигмалион” от Бърнард Шоу Стефан Данаилов ще празнува 65-ия си рожден ден. Две изложби ще бъдат посветени на богатата му творческа дейност. Първата е подготвена от Музея на театъра и ще ни отведе в света на неговите роли на сцената на Народния театър “Иван Вазов” от дебюта му през 1980 г. в “Майор Барбара” от Бърнард Шоу до наши дни. А втората ще припомни пресъздадените от Стефан Данаилов многобройни и незабравими роли в киното.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница