Десислав ЧуколовДата20.07.2018
Размер139.02 Kb.
Десислав Чуколов: Първо искам да благодаря на избирателите на партия „Атака”. Благодаря ви, че ни подкрепихте и сме абсолютно сигурно, че ще продължавате да го правите. Тук пред вас сме ръководството на партия „Атака”, както и малка част от водачите на листите в страната. Сега давам думата на господин Волен Сидеров, председателят на партия „Атака”.


Волен Сидеров: Искам да започна с едно извинение към публиката на всички телевизии, които гледат пресконференциите тази вечер, извинение за това, че бяха принудени да търпят пиянското фъфлене на лидера на ДПС преди мен. Това беше един позорен момент за българската демокрация – пиян човек да се явява на пресконференция, но ние сме виждали какво ли не последните 20 години и смятам, че ще преживеем и това.
Искам да кажа и благодаря на всички симпатизанти на „Атака”, които въпреки нечестната игра, тези избори бяха най-нечестни от целия период от 20 години досега, аз съм свидетел на всички избори. Това бяха най-нечестните, най-манипулирани, най-купувани избори. Фактически „Атака” игра срещу огромни пари, срещу огромен ресурс, милиони, десетки може би, стотици, срещу огромен ресурс, откраднат от българския народ, ресурс, който беше употребен първо от управляващите партии БСП, НДСВ и ДПС, както и от други новопоявили се партийки, в които бяха налети огромни, огромни средства. Срещу целия този финансов ресурс „Атака” излезе с убеждението на своите симпатизанти, с вярата и националното чувство на своите поддръжници и получи резултат, който е по-добър от този от 2005 година, по-добър и от евроизборите 2007 година. За сравнение ще кажа няколко числа. 2005 година ние взехме 296 хиляди гласа, а 2007 година на евроизборите 308 хиляди гласа.
Сега в момента резултатите са още прогностични, не са получени всички резултати, за да бъдат преброени точно, но нашите изчисления приближават към 400 хиляди, тоест ние имаме едно ново плавно, постепенно, разширяване на вота за „Атака”, пак ще кажа, въпреки огромните пари, които бяха хвърлени в тази и предишната кампания с цел, включително голяма част от тези пари, с цел да бъде ерозиран вотът за „Атака”, с цел да бъде изместена ПП „Атака” от мястото, която тя стои твърдо вече четири години. Това не успя, замисълът на кукловодите не успя и аз съм удовлетворен, че в тази трудна, изключително нечестна атмосфера, в която се проведоха последните избори, ние утвърдихме нашата позиция на партия, която при всички случаи е била и ще бъде коректив и стимул нещата в българската политика да вървят в посока на националните интереси.
Никой не може да отрече, че заслугата на партия „Атака” за последните четири години е, че теми, за които не се говореше преди това станаха актуална, че включително партии, които днес се поздравяват с победа и с успех говорят, говориха с нашите тези, с нашите лозунги, въпреки че преди това са отправяли критики към „Атака”, но сега със същите думи те печелят гласове. Това ме удовлетворява, защото това показва, че темите на българския национализъм, повтарям български, защото той не е еднакъв нито с американски, нито с английски, нито с френския национализъм, българският национализъм е особен. Той има една изключително защитна функция. Той никога не е бил и не е агресивен. Тезите на българския национализъм се повтарят днес от още доста политически сили, къде с по-фалшив глас, къде с почти наподобяваш нашата тоналност и очевидно това се прави, защото тезите на българския национализъм се приемат добре от българите.
Аз тук очаквам, макар че като знам българската политическа действителност няма да го дочакам, но очаквам едно извинение от всички тези и политически коментатори и журналистически коментатори, и всякакъв вид коментиращи персони, които през 2005 – 2006 година ни нападаха с яростни клевети, хули, нападки, в които ние бивахме наричани с най-така отрицателни имена, квалификации. Сега виждаме, че тези, които ни нападаха, говорят с нашия език. Много интересно. Освен, че говорят с нашия език, те се състезават да бъдат някак си даже по-радикални от нас. Един естествен стремеж на комплексираните в политиката, които не са автентични на своето място, не са създали своята теория по един последователен, развиващ се начин и които търсят бързи ефекти. Аз знам, че вие разбирате за кого и за кои говоря, затова няма да изреждам партии и имена. Само ще кажа, че автентичността и последователността на „Атака” получи оценката на избирателите в България.
Ние сме четвърта сила в момента, така, както бяхме и 2005 година. Въпреки огромните ажиотажи, изкуствено повдигнати оценки и пиар кампании за отделни партии, въпреки победните салюти, които се чуха и тази вечер, кой как ще управлява и с кого, аз смятам, че „Атака” съвсем заслужено заставя на това четвърто място, като факторът, който да посочва пътя на развитие в българската политика, пак ще кажа – по посока на българския национален интерес, защото този интерес беше изкривяван нееднократно, а през последните два мандата, през последните две правителства този интерес беше буквално съсипван, България беше ограбвана, България беше турцизирана, както никога по-рано. Аз съм се обявявал срещу този процес далеч преди да формирам партия „Атака” като публицист, като коментатор, като журналист и писател. Като политик вече и като лидер на партия „Атака” съм превърнал моите виждания и убеждения в политическа доктрина и вече сега съм невероятно убеден, че този път, който избрах, тези виждания, които избрах, са верните. Това, впрочем се доказва и от опитите за плагиатство. Относно резултатите от тези избори мога да кажа само, че тепърва предстои трудното.
Аз вече поздравих г-н Борисов с успеха и резултата, който е постигнал. Но веднага казах пред журналисти при влизането в НДК, че него го очакват много трудни моменти. Като лидер на партия, която взема най-много гласове и като евентуален мандатоносител, той ще се натовари с отговорността да води национално отговорна политика, нещо, което е изключително трудно, ако не си подготвен, ако нямаш натрупването за това, ако лесно се подвеждаш по идеологеми, които са мода в политиката или които са привнесени отвън. Аз затова имам убеждението и с моите колеги имаме самочувствието, че сме на най-трайни, най-сериозни, най-устойчиви позиции, защото българският национализъм не застава толкова в посока дясно или ляво и не се заиграва с тези понятия, колкото застава твърдо на интереса на нацията като цяло.

Аз виждам, че тези понятия и тези виждания вече не са тема табу и слава Богу. Мисля, че имаме заслуга за това. Мисля, че вече темата и критики на турската партия ДПС, на антибългарската партия ДПС също не са табу, както бяха преди 2004 година. Те не са табу, защото „Атака” отвори пътя за критики и то аргументирани и обосновани спрямо антиконституционната и антибългарска партия ДПС.


Мога да го кажа съвсем спокойно и съвсем убедено това антибългарска, защото и сега на последните избори в Истанбул и Анкара е било залято с пропаганда, платена от турското правителство, забележете, в която се призовава там, емигрантите, които са от България, турскоговорящи да отидат и да гласуват в Булгаристан и да гласуват за ДПС, разбира се. Това е една груба намеса на турското правителство в българските вътрешни работи. Тя не е първа, тя не е единствена по рода си. Аз съм говорил много пъти по тези въпроси. „Атака” постави и за въпроса за обезщетение от страна на Турция, не само за имотите на тракийските българи, а за геноцида над българския народ като цяло и аз се надявам и други български партии така, както ми подакваха по определени теми ДПС и прочие сега да се съгласят и с тази българска национална теза. Тя не е партийна. Че държавата Турция дължи на България над 15 милиона долара за заграбените през 1913 година имоти на тракийските българи. Освен това, че държавата Турция дължи извинение за геноцида над българската народност, провеждан над 500 години.
Съвсем наскоро американския сенат се извини за робството на чернокожите американци. Аз не виждам причини Турция да не се извини за робството, което е два пъти по-дълго, петстотингодишно, не 250 години над българската народност. Робство, което е обезкръвило българската нация, така че тя днес да не бъде 80 или 100 милионна, както щеше да бъде, ако не беше турското робство, а да бъдем в днешния си състав. Турция дължи това извинение и аз пледирам към бъдещото държавно управление на България да постави този въпрос пред Турция. Не го ли направи, то ще продължи /.../ не българска, васална политика спрямо Анкара. По това ще се познае дали имаме смяна на правителството и смяна въобще на политиката, или управлението е същото, но имената на партиите са други.
Още други въпроси, които също „Атака” поставя пред бъдещото управление, това са социалните теми, темите за социалната защита на българското население в условие на криза. Това е въпрос, на който ние много държим. Това е въпрос, който е залегнал в нашата програма и е един от най-важните ни въпроси. Въпросът за пенсионната система, който се нуждае от спешна модернизация, е също така много важен въпрос. Въпросът за падането на новините на турски от държавната телевизия, е също така много належащ въпрос. Внасяхме го много пъти в досегашния парламент, сблъскахме се със стена от страна на управляващата коалиция не българска, а антибългарска. Внасяхме и декларации за признаване на арменския и български геноцид. Сблъскахме се със стената на ДПС, БСП и НДСВ.
Внесохме проектозакон, който анулира заменките. Тези заменки, от които уж се възмущават, но не искат да променят това положение. Аз силно се надявам, че новото управление на България, ще го реши този въпрос. Проектозаконът е готов, написан е, събира прах в чекмеджетата на Пирински. Просто господин Борисов трябва да го извади оттам и да го реализира, ако наистина иска да реши този въпрос.
Редица проектозакони, проекторешения и декларации на „Атака” седят и събират прах. Те всички са в полза на България, на българската нация. Сега проверката на новото управление ще бъде, ако то се вгледа и съобрази с тези проектозакони, решения и декларации и докаже, че то е българско управление. Ние ще следим с огромен интерес и внимание дали новото управление на България ще реши тези наболели въпроси, както и въпросите за ревизия за редица сделки. Вие знаете много добре, че „Атака” има в своята политическа програма, още на появата си на политическата сцена, едно основна точка – ревизия на сделки, които ощетиха България. Тази ревизия е възможна, тази ревизия е изпълнима и тя трябва да стане. Новото управление на България трябва да я направи. Говорим за сделки като БТК, енергото, магистрала „Тракия”, Български морски флот и други такива големи, гигантски сделки, които източиха капиталите на България и сега те продължават да изтичат навън. Печалбите от заплащането на тока, изтичат навън. Печалбите от редица други дейности, комуникации и прочие, изтичат навън. Редица национални предприятия бяха разпродадени за жълти стотинки. Всички това се нуждае от една точна ревизия. Ние искаме новото управление на България да я направи.
Ние искаме новото управление на България да се заеме с господина, фъфлещия преди мен, който вече очевидно има нужда от субтитри, когато се появява по телевизиите и да се разследват неговите сараи, имоти, яхти, летящи чинии и всички други движими и недвижими имущества. Защото неговата наглост на този господин мина всякакви граници и сега го виждаме пак нагъл, макар и фъфлещ, да се заканва и да плаши с някаква опасност със своята партия, която е не само на верска основа, ами тя е антиконституционна.
Ние настояваме новото управление на България да разгледа цялата престъпна клика на ДПС, която е свързана с турските служби, с турската мафия, с изсичането на българската гора, с ограбването на България като цяло и турцизирането на България.
Ние очакваме новото управление да въведе закон за българския език. Очакваме новото управление да сложи преграда пред ислямизацията на България, пред всички тези фондации, фундаменталистки, които шетат в нашата страна и създават фундаменталисти ислямски. За всичко това службите имат данни, включително ние, от „Атака”, сме им давали сигнали неведнъж, но те си правят оглушка тези служби, не зная защо. Може би, защото досега мандата носител беше турската антиконституционна партия ДПС. Е, добре, мандатът носител ще е друг, нека да видим ще има ли промяна в отношението към ислямизацията, към ограбването на България, към корупцията.
Ние много се надяваме новото управление също така да подходи точно, коректно и справедливо и към досега управляващите. Да не чуваме само обещания и закани, а да има действия. Досега управляващите имам предвид и освен ДПС, като основна мафитиозирана клика, ограбила България с много, също така НДСВ, брокерската групичка, която извърши най-криминалните, най-ощетяващите България сделки. Също така БСП, която се прегърна с тези две клики и стана част от един общ организъм, ограбващ България. Силно се надяваме новото управление на България да започне разследвания на досегашното управление, на досегашната власт така, както се заканва или поне чувахме такива обещания по време на предизборната кампания. Ако това не се случи, ще имаме отново случая на дълбоко разочарование. Ще имаме отново случай на покриване на далавери, на покриване на досегашни престъпления, ограбвания и антинационална политика.
За всичко това „Атака” е гарант, че не само ще го наблюдава много внимателно, не само ще изисква то да се случи, но ще бъде и политическия фактор, който ще търси обществения резонанс по тези въпроси. Както винаги досега, ние сме били винаги на първа позиция, на първа линия, на фронта, там където българския интерес се сблъсква с антибългарския така, както бяхме и на първа линия на „Капитан Андреево” преди два дни, само ние, единствено „Атака” и, за съжаление, българската полиция вместо да спира турските автобуси и да ги претърсва, спираше българските патриоти, които бяха там, за да стопират позорното явление наречено „гласуване от Турция” с автобуси. Много силно се надявам, също така, новото управление да вземе мерки по този въпрос. Ние имаме написан проектозакон против двойното гражданство, премахване на двойното гражданство и уседналостта и въобще ликвидирането на възможността на тази гавра, която и днес наблюдавахме в изборния ден. Гласуване многократно, удостоверения, автобуси, гавра, гавра и гавра с българската политическа действителност.
Силно се надявам новото управление да направи нещо решително и ефикасно по този въпрос, да не го забрави на втората седмица и да чакаме следващите избори, когато да се сетим пак за изборните закони. Както виждате доста надежди изразих тази вечер. Тези надежди всъщност са надеждите на целия български народ, това са надеждите на всички българи, които са казали – този път нещо различно трябва да се случи в България, едно различно управление, една различна политическа картина. Дали това ще стане, ще го наблюдаваме всички заедно, българския народ и ние, „Атака”, на първа линия, както винаги сме били, с готовност щом тръбата свирне да бъдем там, където се нуждаят от нас, където се нуждае българския национален интерес. Това беше моя увод, заповядайте.


Водещ: Мария Цветкова от най-българската телевизия „Скат”, заповядайте. Дайте микрофон. На Мария Цветкова дадох думата, колега, от телевизия „Скат”.


Мария Цветкова: Господин Сидеров, доволен ли сте първо, от постигнатия резултат? С всеки следващ избор подкрепата за партия „Атака” се увеличава, включително и днес, на какво се дължи ръста ви? И как се отразиха на вашия вот, купуването на гласове, агресивното купуване на гласове и двойното гласуване в Турция и тук в България?


Волен Сидеров: Аз казах, че съм благодарен и изключително удовлетворен на нашите избиратели, които изтърпяха всички удари по „Атака”, няма политическа партия, която да е понесла повече удари с цялата сила на държавната машина, както политическа партия „Атака”, аз лично, семейството ми, близки хора. Това беше една репресия, която се стовари срещу мен с цел да бъда смачкан, да бъде ликвидирана, изместена партията и да бъде заместена с ментета. Това не се случи благодарение на тази устойчивост, на тази издръжливост на нашите избиратели, които знаят много добре, че този процес, който почнахме през 2005 година е труден процес. Тези истински български патриоти, националисти, знаят много добре, че нещата не могат да се решат с година-две, три, че ще бъде нужно повече време, за да узрее, да се събуди по-голямата част от българското население. Това неизбежно ще стане, аз го виждам с очите си и трябва само наистина да се въоръжим с търпение, с една убеденост в това, което вършим, за да дочакаме деня, в който „Атака” ще има възможността да състави правителство и да постави програма, която да въздигне България така, както мечтаеха нашите възрожденци.
Колкото до вота от Турция, там мога да отбележа най-общо и най-кратко, достатъчно подробности изтекоха от медиите последните дни, включително и медии, които дотогава не обръщаха внимание на този въпрос, сега виждам, че започнаха да обръщат, това е добре. За този вот мога да кажа само, че тук държавата Турция плащаше, използваше силата на държавната власт, за да работи срещу България, подкрепяйки ДПС. За този вот също мога да кажа, че той може да бъде решен много лесно, ако има политическа вола, както казах преди малко, премахва се двойното гражданство, проектозакона е готов, можем да го извадим, кратичък е, само ако иска да го приложи господин Борисов. Още втората седмица на парламента, може да стане реалност. Приключваме с вота в Турция. И също мога да кажа в заключение, че за този вот отбелязвам още едно национално предателство в лицето на Ивайло Калфин, така наречен външен министър, един позор за българската политика, който и заедно, разбира се, с цялото външно министерство, които позволиха огромен брой секции в Турция, без необходимите заявление, които са нужни, за да се отворят толкова броя секции. Но това беше национално предателската политика на този кабинет от началото до края, така и завърши, както започна.


Водещ: Талка Симеонова от БНТ, заповядайте.


Талка Симеонова: Господин Сидеров, на втори микрофон. Вие изразихте много изисквания и надежди към новото управление, ще подкрепи ли все пак „Атака” кабинета на ГЕРБ, и ако получите покана за участие в управлението, бихте ли я приели? И очаквате ли нарастване на етническото напрежение след тази ожесточена предизборна кампания, защото вашето влияние расте, но пък и гласоподавателите за ДПС също са повече?


Волен Сидеров: Да, правилно се коригирахте, това което изразих са надежди. Аз нито поставям условия, нито извивам ръце. Изразих своите надежди, с много голяма тревога обаче, защото ние нямаме време за губене, нямаме време за експерименти, нямаме още четири години, в които да си играем с псевдотолерантност с явления, които ерозират България, с явления на ислямизация, с явления на подкопаване на нацията и на мачкане на българи в собствената им родина. Това трябва да се прекрати категорично. Ако новото управление не съумее да го направи, то просто ще се провали. И изцяло в негови ръце е да реши как да действа, затова Господ е дал свободна воля на хората, могат да решат едно или друго.
Дали ще подкрепя, питахте, ГЕРБ, това е въпрос, който в момента не стои, защото за тази цел би трябвало да получим някакъв вид покана. Аз до момента не съм получавал такава покана, така че когато и ако получа покана за такива разговори, като един европейски политик ще застана и ще разговарям с този, който ме кани, което не означава нищо предрешено. Това не означава, че искам да участвам във властта на всяка цена. Напротив, пак ще повторя, „Атака” е принципна политическа сила, която съблюдава българския национален интерес. Ако видим изкривяване от този национален интерес, както можем да подкрепяме, така можем да оттеглим подкрепата си, между впрочем, един такъв мини модел, може да бъде видян в Бургас, където имаме голямо присъствие в Общинския съвет, където там нашата подкрепа беше свързана с точно определена линия в полза на хората. Когато видим, че тази линия се изкривява, се оттегляме. Иначе не бихме били „Атака”, а бихме били всяка от новоизлюпените партии, които истерично сега виждам как се подреждат готови, като пуделчета за захарче, застават на задни лапи и чакат господин Борисов да ги покани, ние не сме пудел.

Водещ: Времето напредва, затова само още няколко въпроса. Лора Метанова от БТА.


Лора Метанова: Предричат ви някои анализатори ролята на следващия балансьор в Народното събрание, вие как гледате на тази роля, съгласен ли сте с тях? И готова ли е „Атака” за такова нещо?


Волен Сидеров: Аз мисля, че въртим вариации около един и същи въпрос. Мисля, че го казах ясно, подкрепата ми за каквото и да е управление е свързана със спазване на линията на българския национален интерес. До момента тази линия беше силно деформирана, така да се изразя дипломатично, да не използвам по-остри изрази. Аз очаквам изправянето на тази линия, видя ли такова изправяне от новото управление, ще го подкрепим. Видя ли изкривяване, естествено, не можем да го подкрепим.


Водещ: Диляна Панайотова от агенция „News bg”. Госпожице Панайотова, заповядайте.


Диляна Панайотова: Диляна Панайотова „News bg”. Господин Сидеров, освободили се „Атака” от бъдещи отцепници и предатели?


Волен Сидеров: Това никога не може да се кажа с голяма сигурност, защото няма такъв скенер, който да измерва човек, да го сканира по този начин, по който да надникнем в бъдещите му мисли и намерения. Но аз мисля, че за разлика от 2005 година, когато сега тук виждам едни прогнози за броя мандати, който ще получим варира между 21 и 25. 2005 година, знаете, ние получихме 21 мандата, но бяхме коалиция от пет партии. Сега единствено партия „Атака” получава 21, евентуално ще станат и повече мандати. Направил съм необходимото това да бъде един отбор, сега вече доста по-компактен и доста по-сигурен. Смятам, че ще има разлика, съществена от 2005 година.


Водещ: Вече превишаваме отпуснатото ни време, затова последен въпрос. Татяна Жилкова от „Про бг”.


Татяна Жилкова: Добър вечер, Татяна Жилкова от „Про бг”. Господин Сидеров, кажете пострада ли резултата ви от това, че много други партии започнаха да водят анти ДПС кампания? И всъщност общото говорене срещу ДПС, не увеличи ли техния резултат? Благодаря.


Волен Сидеров: Това е въпрос, който, виждам тук в залата социолози, те трябва да направят своите анализи, да кажат точно, ако въобще може да се измери такова увеличаване и намаляване на глас. Мисля, че ние нямаме, ако питате за отлив, от наши гласове към други партии. Че такъв отлив нямаме, тъй като резултатите посочват едно покачване, номинално на гласовете, мисля че то може да надхвърли 60-70 хиляди, спрямо предишните избори. Така че няма отлив, има прилив.
А дали другите партии се спечелили от говоренето срещу ДПС, което между впрочем, го заклеймяваха преди четири, три, две, една година, това наистина социолозите могат да отговорят. Аз по този въпрос казах няколко думи, повтарянето на наши тези наистина се превърна в мода. По принцип няма лошо, това са правилно тези. Това, че други партии ги повтарят, само доказа, че те са правилни. Тук мен специално мен ме дразни двойния стандарт и лицемерието. Когато веднъж наричаш „Атака” лоша, защото критикува ДПС, и след това повтаряш същите тези думи, които „Атака” казва и се мъчиш с тях да спечелиш гласове. Това е едно лицемерие, което би трябвало да го оценяват избирателите. Аз мисля, че го оценяват, защото някои от партийките, които истерично, пък, се опитваха да ни копират, няма и да влязат в парламента, въпреки огромните милиони, които наляха в тях. И така /.../ подкрепа, която получиха.


Водещ: Това беше пресконференцията на партия „Атака”, благодаря ви за вниманието.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница