Диян Дяков /ДДДата11.01.2018
Размер22.78 Kb.
Здравей, Киро!

Изчаках няколко часа, за да осмисля нещата и да се обоснова пред теб какво става в Добрич.

Основния проблем тук е лицето Диян Дяков /ДД/. От него идват всичките проблеми в партийните структури. Да, може да манипулира хората, може да ползва апаратни приоми за постигане обаче единствено на собствени финансови цели. Кой е той? На времето е Първи секретар на ОК на ДКМС – Толбухински окръг. Стоял е винаги в сянка, защото няма идеи. За него Ясен Пенчев казваше две неща : „Диян е юда” и „Пази се най-много от Диян Дяков – вреден е!”. Същото съм чувал и от други наши можещи и знаещи другари, които се дистанцираха от БСП заради Диян и Божидар. Тук се включва и Красимир Станев от Албена. Те казват „Най-вредния човек за БСП в Добрич е Диян Дяков”.

В детайли, как стоят нещата.

ДД беше председател на предизборния щаб, който нищо не вършеше в Местни избори 2007 г. Имам данни, че той и Владимир Калчев изнасят данни към ГЕРБ. То и поведението им в кампанията беше пасивно като насочваха кандидата основно в ОПО през „горещата фаза” на кампанията. Резултата 3500 гласа за 100 000 град и 5 от 41 съветника. Нашия кандидат знае, че същия ДД му е прибрал 30 00 лева от кампанията.

ДД е организатора и инициатора Божидар Димитров да бъде избран за Председател на 19 Април 2008, а има една групичка около 5-6 човека около него, с които капсулираха организацията. ДД винаги е бил началник на Божо от времето на Комсомола. В днешния ден не му дава да мърда, защото той го е избрал и му се подвърля някой лев. И днес той го управлява. Спира чрез него всички инициативи на другарите и по този начин се реазбиха екипите за работа тук. Не присъстваме никъде в политическото прастранство. То се заема от граждански структури сформирани вчера и онзи ден, защитаващи проблемите на хората от града. Това пасивно поведение ще убие партията ни.

Защо липсваме?

ДД е „на хранилка” на ГЕРБ. Той е водач на групата съветници. За проблемите в града той не се изказва няма и да се изкаже. Хората очакваха позицията ни при повишаване на промила за сметта, за източване на държавата от брата на Областния управител, за „падналата” зала за вдигане на тежести и др. Вероятно няма да изложи и позиция на БСП за бюджетната политика на Общината в заседанието на 26 Януари. Това очакват от него ГЕРБ, това ще прави. ПРОДАДЕНИ ИДЕИ НА ПАРТИЯТА е за мен всичко това. Затова ни няма в медиите, затова държим ОПО-тата нефункциониращи, с мотива „Няма пари”, „Отгоре нищо не дават” и т. н.

Голяма част от информацията ми идва от собствениците на фирмите, с които работя – около 800 на територията на Добричка област. Между тях има представители вероятно на всички партии.

Комуникациите му са с Евг. Узунов, основно и др. Дъбов преди.


Това, което ти пиша Диян знае, че го знам. За мен той никога няма да се изкаже ласкаво. Аз дори и да се заема да върша нeщо, започва да говори на всички, че разцепвам партията. Като не търсиш инициативи, то „неработещ си бил”. Самия той е звънял преди Eпизод 1 на младите ни хора да не идват на общото събрание, което организирах и което се проведе по решение на ИБ на ВС.

За мен не е важно кой ще е следващия председател, а начина му на работа. Авторитета, който може да изгради за партията. Да аз излизам от една сфера, в която нямаше как да се „оцапам”, системата на отбраната. Като се заема с нещо, държа да го свърша. Вероятно на партията ни ще са необходими такива хора. Някога. Днес в Добрич, не. Или се променят нещата тук до м. Май или кавото стане на изборите 2011 г. Вероятно друг ще изгори с 30 000 лв., а ние с 1 общински съветник.Изпращам ти и някои копия: - доклад на Председателя за конференцията, различни становища по доклада и други.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница