Доклад обобщава информацията за дейността на институциите в областта на интелектуалната собственост през месец декември 2008Дата28.05.2017
Размер31.29 Kb.
ДОКЛАД НА СЪВЕТА ЗА ЗАЩИТА НА ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА СОБСТВЕНОСТ

/м. ДЕКЕМВРИ 2008/

Настоящият доклад обобщава информацията за дейността на институциите в областта на интелектуалната собственост през месец ДЕКЕМВРИ 2008.І. ДАННИ ЗА ДЕЙНОСТТА НА Министерство на културата:

Изготвени експертизи и експертни справки - 22

Изследвани компютърни системи – 64

USB -


Изследвани сървъри – 8

Преносими компютри - 5

Изследвани оптични дискове - 963

Изследвани видео касети -

Извършени проверки –57

Други носители –

Съставени актове за установяване на административни нарушения – 10

Констативни Протоколи - 52

Удостоверения – 460

Наказателни постановления: 13

Резолюции за прекратяване на производство

Иззети носители - 2007ІІ. ДАННИ ЗА ДЕЙНОСТТА НА МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ – ГД „КРИМИНАЛНА ПОЛИЦИЯ”, ДИРЕКЦИЯ „ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА ОРГАНИЗИРАНАТА И ТЕЖКА ПРЕСТЪПНОСТ”

І. Семинари и обучения на служители по линия “Международно сътрудничество” :

1. Участие в среща на експерти по високо технологичната престъпност, която се проведе от 02-04.12.08 г. в Европол, гр. Хага, Нидерландия – участва служител от сектора.

2. Участие в кръгла маса “Съдържание и интернет – взаимодействието между правоносители и интернет доставчици”, която се състоя на 5.12.08 г. , гр. София, гранд хотел София. Организират БАМП, IFPI, BAIT, ДАИТС и др. В дискусиите са взели участие народни представители от ресорните комисии в 40-то Народно събрание, представители на Министерство на културата и ДАИТС, членове на Съвета за защита на интелектуалната собственост към МК, представители на дружествата за колективно управление на права и креативните индустрии, както и членове на граждански сдружения и бизнес организации от телекомуникационния и интернет сектор. Специален гост на форума е г-н Оливър Швенцел, старши вицепрезидент “Бизнес и правни въпроси”, Еми Мюзик Пъблишинг – Континентална Европа. – Лектор Явор Колев.

3. Посещение по покана на офицера за връзка на Кралство Испания в София в Мадрид и обмяна на опит по линия високо технологични престъпления за периода 15-20.12.08 г. – участват двама служители от сектора.ІІ. Статистика за м. декември 2008 г.

Проведени операции - 1 бр. по чл. 172 а НК ;

Образувани дознания – 3 бр. , от които 1 бр. по чл. 172 а НК ;

Образувани следствени дела – няма .

Изпратени преписки в прокуратурата – 3 бр. , от които 1 бр. с мнение за образуване по чл. 172 а НК

Иззети компютърни системи – При проведените процесуално-следствени действия в гр. Харманли са иззети 15 бр. компютърни системи с инсталирани нелегитимни копия на компютърни програми на компании , членки на международното сдружение на издателите на бизнес софтуер /BSA/, между които Майкрософт, Аутодеск, Адоби, Корел , Солид Уъркс и др., както следва: Оffise XP Pro 2003, Auto Cad 2000, Adobe Acrobat 7.0, Adobe Designer 7.0, Solid Works, Corel Draw, Flex Type и др. Стойността на нелицензирания софтуер надхвърля 170 хил. лв.ІІІ. ДАННИ ЗА ДЕЙНОСТТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, ГД „Криминална полиция”, дирекция ”Противодействие на общата престъпност”

ІV.Данни за дейността на Агенция „Митници”

През месец декември 2008г., митническите органи са извършили 101 задържания на стоки, от 18 – по инициатива на митническите органи, за които има подозрения, че нарушават права върху интелектуална собственост, носещи търговските марки: SOLINGEN, NOKIA, SONY PLAYSTATION, PIERRE CARDIN, STAR WARS, WINX CLUB, I PHONE, SONY ERICSSON и др. Преобладаващите видове стоки са текстил и козметика.

В Агенция “Митници” са постъпили 18 заявления за предприемане на действия от митническите органи за закрила на права върху интелектуална собственост, като от тях 4 национални заявления, 3 - за закрила на марки на Общността.

V. ДАННИ ЗА ДЕЙНОСТТА НА ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО


  • съставени актове за административни нарушения – 11 бр;

  • констативни протоколи за липса на нарушение -  5 бр;

  • издадени наказателни постановления – 7 бр.;

  • иззети стоки – 1367 бр.;

  • марки, по отношение, на които е осъществена защита - UNIVERSAL NITRITION; PLAYLIFE; KILLERLOOP; D&G; LAСOSTE; DIESEL; PUMA;

ROAD BOT; GALAXY DEFENDER; SPRAYWAY; VERTU
VІ. ДАННИ ЗА ДЕЙНОСТТА НА Министерство на икономиката и енергетиката

През м.декември са извършени три проверки в производствени помещения на лицензирани производители на оптични дискове и матрици за производството им.Одобрил: Явор Милушев, заместник-министър


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница