Допълнителни екскурзии магията на полуостров истрияДата09.01.2017
Размер17.79 Kb.
Допълнителни екскурзии

МАГИЯТА НА ПОЛУОСТРОВ ИСТРИЯ

Разглеждане на основните забележителности в Допълнителни екскурзии: трябва да бъдат заявени и платени в България.

Пула:„Арена Пула“ – единствения по рода си римски амфитеатър, запазил голяма част от облика си непокътнат. Построен в периода от 27 год. пр. н.е., той е един от шестте най-големи амфитеатри запазени в днешно време.В амфитеатъра се помещава постоянна изложба, представяща древните методи на култивиране на грозде и маслини, които са били основен поминък на местното население в този район.

Археологическия музей на Истрия, съдържащ колекция от повече от 300 000 археологически находки.

Църквата „Свещените сърца“, където се провеждат концерти и изложби.

Храмът на „Август“ – построен през I век пр. н. е. от римския император Октавиан Август.

Zerostrasse – уникален по рода си подземен пасаж, построен по времето на Австро - Унгарската империя.

ВЕНЕЦИЯ

Целодневен тур с посещение на Венеция. Възможност за посешение на основните забележителности - църквата „Сан Марко“, площада „Сан Марко“, мостът на въздишките, мостът „Риалто“ и др. Пътуването се осъществява с катамаран.

Commodore – капацитет 350 души

Atlas – принцът на Венеция – капацитет 300 душиПЛИТВИЧКИТЕ ЕЗЕРА

Възможност за посещение и разглеждана на първия национален парк на Хърватия, основан през 1949 г. с обща площ от 297 кв. км. е най-големия сред осемте на територията на Хърватия. Паркът е включен в списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО и познат още като „перлата на континентална Хърватия.“ На територията на парка могат да се открият голямо разнообразие на флора и фауна, много водопади, езера и гори. Плитвичките езера са уникален природен феномен и поради тази причина привличат огромен брой туристи всяка година. Паркът се намира на 4 часа с автобус от Пула.АКВАРИУМЪТ В ПУЛА

Аквариумът в Пула е разположен в 130 годишната крепост „Верудела“, датираща от периода на Австро -Унгарската империя. Той е отличен пример за съхранение на културното наследство на страната. Отворен е за посетители целогодишно. Аквариумът предлага на посетителите възможност да се запознаят с богатата фауна на Адриатическо море, както и на много европейски езера и реки. От върха на крепостта се открива прекрасна гледка към Пула и целия полуостров Истрия.РОВИН

Един от най-известните и романтични градове в Хърватска, разположен на западното крайбрежие на полуостров Истрия, на юг от Лимските фиорди. Градчето е защитено с висок камнист вълнолом, а къщите са построени на върха на скалите. От кулата на църквата „Света Еуфемия“, извисяваща се на 60 м. се открива прекрасна гледка към сиви и червени покриви, комини, улици и площади, пристанища с кораби, лодки и частни яхти.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница