Допълнителни екскурзииДата30.12.2017
Размер77.06 Kb.
Допълнителни екскурзии

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи. 

Екскурзии

Вид

Цена за възрастен

Цена за дете
2-11.99г.
лева

лева

Генуа и Савона

Целодневна

78

39

Чинкуе Тере, Портофино и посещение на фабриката за Песто Дженовезе

Целодневна

98

49

Ница – Кан - Сaн Пол дьо Ванс

Целодневна

118

59

Торино

Целодневна

78

39

Антиб - Монако - Езе

Целодневна

118

59

Алба и Канели

Целодневна

98

49

Пакет 4 екскурзии: Чинкуе Тере, Портофино и посещение на фабриката за Песто Дженовезе; Ница- Кан - Сaн Пол дьо Ванс; Торино; Антиб - Монако - Езе
370

184

Пакет 5 екскурзии: Чинкуе Тере, Портофино и посещение на фабриката за Песто Дженовезе; Ница – Кан - Сaн Пол дьо Ванс; Торино; Антиб - Монако – Езе; Алба и Канели
433

216

Пакет 6 екскурзии: Чинкуе Тере, Портофино и посещение на фабриката за Песто Дженовезе; Ница – Кан - Сaн Пол дьо Ванс; Торино; Антиб - Монако – Езе; Алба и Канели, Генуа и Савона
500

249Генуа и Савона (целодневна екскурзия)

78 лева / 39 лева (деца 2 – 12г)

Генуа – живописният град, разположен между Лигурско море и Апенински полуостров и включен в списъка на ЮНЕСКО за опазване на културното наследство, е едно от най-важните пристанища в Италия. Пешеходната разходка ще ни отведе до Катедралата Сан Лоренцо или „Св. Лаврентий“, датираща от V и VI век и седалище на архиепископа на Генуа. В криптата-съкровищница на катедралата се пазят забележителни реликви – подносът, на който се смята, че е била положена главата на Свети Йоан Кръстител, мощите му, както и бокал, който дълго е бил смятан за Светия Граал; старото пристанище „Порто Антико“, най-подходящото място за наблюдение на залеза над морето в компания на чаша вино; Пиаца ди Ферари с нейния величествен фонтан и не по-малко величествени сгради - оперния театър Карло Феличе и родната къщата на Христофор Колумб, за който се смята, че е родом от Генуа. От тук следвайки улица XX Settembre, се потапяме в ар нуво атмосферата на района и завършваме със старото пристанище „Порто Антико“, най-подходящото място за наблюдение на залеза над морето в компания на чаша вино. Трансфер до хотела.
Посещение на Савона, пристанищен град и административен център на областта. Средновековния исторически център на града е с характерните тесни улички, по които могат да се видят типичните къщички в средиземноморски стил и неповторими архитектурни елементи, които ни отвеждат до площади, окъпани в лъчите на слънцето. Един такъв е Piazza del Brandale в сърцето на стария град. Дворецът, от които общинските съветници са управлявали града се намира на площада. Над стария град се намира огромната крепост Priamàr, построена през 1528 г. от генуезците като знак за тяхното превъзходство над победения жителите на Савона. В днешни дни там се помещават четири основни музеи. Кулата La Torretta е построена през 14 век, тя е стратегически разположена на входа на пристанището и в наши дни се счита за истински символ на града.
Чинкуе Тере и Портофино (целодневна екскурзия)

98 лева / 49 лева (деца 2 – 12г)

Разходката по старата магарешка пътека в Чинкуе Тере, минаваща през пет селца, наредени подобно на бисери в огърлица по продължение на Лигурския бряг на Северозападна Италия. Чак до средата на XIX в. селцата Монтеросо ал маре, Вернаца, Корнилия, Манарола и Риомаджоре са достъпни единствено по море или с магаре по стръмните склонове. Днес Чинкуе Тере е резерват, в които автомобилите са забранени, а цялата територия може да бъде обходена пеша в рамките на ден. Местните са преобразили пейзажа, като са построили сгушените къщи в пастелни цветове, спускащи се съвсем до брега сред назъбени скали, или кацнали по склонове със зашеметяващ изглед отвисоко. Склоновете между селата пък са прилежно терасирани и засадени с маслинови и лимонови дръвчета и с лозя, от които се прави местното сладко вино „шакетра”.


Трансфер до Портофино – съвършеното малко пристанище, което безспорно печели състезанието по красота в Лигурия. Смята се, че това е и най-фотографираният град в света. Този извънредно красив град е разположен в края на охраняван резерват, пресичан от маркирани пътеки, от които може да се насладите на красиви гледки към крайбрежието. Ресторантите примамват с неудържимия аромат на паста trenette, приготвена с песто от областта и скариди в чеснов сос. Портофино отдавна не е малкото рибарско селце, днес той е украсен с кацнали вили в типичните ярки цветове бледосинапено, охра, розово и ръждиво. Трансфер до хотела.
Ница – Кан - Сaн Пол дьо Ванс (целодневна екскурзия)

118 лева / 59 лева (деца 2 – 12г)

Отпътуване към Ница, градът комбиниращ най-доброто от френския шик и живота на брега на морето. Разходка из старата част, съхранила атмосферата и автентичния дух на Средновековието с атрактивния пазар на цветята, най-големия площад “Масена” и крайбрежния булевард “Променад Де-з-Англе”, където са най- престижните хотели на Френската ривиера и често могат да бъдат видени филмови знаменитости.
Отпътуване за Кан, градът-звезда на Френската Ривиера. Разхождайки се покрай витрините с висша мода и палатите по оживената крайбрежна улица Ла Кроазет, ще се убедите, че всичко, което сте чували и чели за изискания облик на Кан е било самата истина. Тук е и Фестивалният комплекс, където всяка година през май се провежда световноизвестният фестивал на киното и разбира се, алеята на славата с отпечатъци от ръце на звезди от филмовата индустрията.

Потегляне към Антиб – едно от най-големите и красиви яхтени пристанища на Ривиерата. С възможност за обиколка на музея „Пабло Пикасо“, последвана от хранене, каквото се случва веднъж в живота, в ресторант „Бакон“.
Посещение на китното селце Сен Пол дьо Ванс и пешеходен тур в средновековния град, северно от Кан, чийто старинен чар не се е изгубил въпреки стичащите се тук тълпи през пиковия сезон. Типично френско селце, вдъхновило с красивата си пророда множество артисти, поети и художници, сред които Джакомети, Миро, Калдер, Матис и Кандински, чиито произведения живеят тук за постоянно.

Трансфер до хотела.
Торино (целодневна екскурзия)

78 лева / 39 лева (деца 2 – 12г)

Отпътуване за Торино, град с богата история и културно наследство, наричан „Италианския Париж”. А какво е Париж без своята катедрала? Тук тя се казва Катедралата „ Св. Йоан“ и е дом на пословичната Торинска плащеница, за която се смята, че е платното, с което е било увито тялото на Христос след свалянето му от кръста. Символът на града и най-високата сграда тук - Моле Антонелиана. Това гениално сдание, замислено като синагога, днес помещава Националния Музей на Киното и панорамен асансьор. Разглеждане на Пиаца Кастело, заобиколен от кралски сгради, най известната сред които е Палацо Реаледворецът на Савойската династия с впечатляващи градини, по подобие на Версайските.


Антиб - Монако - Езе (целодневна екскурзия)

118 лева / 59 лева (деца 2 – 12г)

Отпътуване към Княжество Монако – перлата на Лазурния бряг, която предлага исторически и културни забележителности, тропическа растителност и безброй мероприятия – всичко създадено с цел да доставя удоволствие на многобройните туристи. Дворецът на фамилия Грималди – основатели на Княжеството, които превръщат миниатюрната държава в едно от най-продпериращите места в света и го управляват и до днес; Катедралата, където са погребани членове на фамилия Грималди. Възможност за посещение на Океанографския музей на Жанк-Ив Кусто, представящ огромна колекция от морска флора и фауна, модели на изследователски кораби, аквариум с повече от 4000 представители на средиземноморската и тропическата екосистема. Свободно време в бляскавия и луксозен района на Казиното в Монте Карло.


Следва разходка в едно от най-очарователните кътчета по Френската Ривиера, Езе. Градчето, съхранило романтиката и атмосферата на Средновековието, се слави с неподражаемото гостоприемство на местните си жители, с красивата ботаническа градина „Жардин Екзотик” на върха на курорта; с най-старата си сграда, датираща от 1306 г., с причудлива форма - Църквата на Светия кръст; с малкия бароков католически храм „Успение Богородично” и с занаятчийските магазинчета за сувенири, уютно приютени в миниатюрни пещери. Трансфер обратно към хотела.
Алба и Канели (целодневна екскурзия)

98 лева / 49 лева (деца 2 – 12г)

Този ден е пиршество за всички с афинитет към кулинарния туризъм. Посещение на градчето Алба, изветсно с белите си трюфели и познато още като родния град на шоколада Нутела. Разглеждане на историческия център, Римските руини и Катедралата. Следва отпътуване за Канели, родното място на прочутото пенливо вино Асти. Трансфер до хотела.


Милано (полудневна екскурзия)

Включена в цената

Обзорна обиколка на Милано - вторият по големина град в Италия, носещ титлата „най-изобретателен”, гъмжащ от удоволствия, където модата и стилът са начин на живот. По време на пешеходната разходка се правят няколко паузи и се разглеждат: Пиаца дел Дуомо с Катедралата на Милано. Строена цели 5 века, със своите 108 м., сданието от бял мрамор се нарежда сред най-високите катедрали в света и омайва със своето величие. „Замъка Сфорцеско“ – някога седалище на резиденцията на Миланското херцогство, а днес приютил музеи и галерии с уникално наследство. Замъкът от XV век е търпял различни поражения през времето, а последно е бил реставриран след Втората световна война. В един момент е бил дом на отбрани творби на Леонардо да Винчи, голяма част от които задигнати или унищожени през 1815г. Сред музеите, които могат да бъдат посетени днес в замъка Сфорцеско, са Музей на античното изкуство, Музей на мебелите, Музей на музикалните инструменти и други. Галерията „Виктор Емануил ІІ“ – красивата аркада, шедьовър от стъкло, където се помещават магазините на известни модни марки и най-добрите ресторанти на Милано. Едноименният площад и неговата прочутата опера - „Ла Скала“, любимата сцена на примата Мария Калас. Проектирана от Джузепе Пиермарини и отворена за първи път през 1778 г., акцентите в сегашния основен ремонт на операта са на стойност 78 милиона долара, и това са изключителната акустика, смятана за една от най-съвършените в света и драстичните подобрения зад кулисите, днес витрина на технологията на ХХІ в. Трансфер до хотела.
Каталог: img -> PROGRAMI POC
PROGRAMI POC -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI POC -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч
PROGRAMI POC -> Програма за тази непозната част на испания! „ Там, където пред теб е само океанът почивка като на слънчевите Кариби кадис и курортите на Коста де ла Лус
PROGRAMI POC -> Програма за тази непозната част на испания! „ Там, където пред теб е само океанът почивка като на слънчевите Кариби кадис и курортите на Коста де ла Лус
PROGRAMI POC -> Възрастен 35 €, деца 4 до 12 год. – 17. 50 €, на място: възрастен 40 €, деца 4 до 12 г. – 20. 00 €. Минимален брой: 18 туристи „Там, където пред теб е само океанът!”
PROGRAMI POC -> Сицилия – за малки, големи и 55+ самолетна почивка
PROGRAMI POC -> Програма 10. 00 23. 00 Хранене ресторант
PROGRAMI POC -> Почивка в турция – Атлантис Хотел 5
PROGRAMI POC -> Ресторанти и барове


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница