Духът на Orlando е съчетание от енергичен ентусиазъм и практична гъвкавостДата25.07.2016
Размер73.26 Kb.
Ноември 2010
Гъвкавост на вътрешното пространство
Духът на Orlando е съчетание от енергичен ентусиазъм и практична гъвкавост


  • Седемместен интериор с гъвкави възможности за конфигурация

  • Амфитеатрално разположение на трите реда седалки за по-добра видимост

  • Находчиви решения за съхранение на предмети в интериора

  • Голямо багажно пространство

„Фунционалност с настроение” е мотото, което добре описва характера на новия Chevrolet Orlando, при което думата „функционалност” не е поставена случайно на първо място. Без никакво съмнение Orlando внася свежа перспектива в начина, по който изглеждат модерните многофункционални автомобили и разбърква наново картите в своя пазарен сегмент, демонстрирайки самоуверената си стилистика. Но всичко това не остава само на повърхността – всички в Chevrolet са убедени, че новият модел е истински пълноценен семеен автомобил с модени предимства по отношение на дизайна, които не са се отразили негативно на функционалността и лекотата на употреба от страна на потребителя – ярки доказателства в тази насока са практичността и гъвкавите възможности за промяна на конфигурацията на седемместния интериор, както и впечатляващите обеми на пътническото и багажно пространство.


Водачите на Orlando със сигурност ще оценят по достойнство добре обмислената му ергономична концепция. Докато много от елементите във вдъхновеното от Corvette оформление на арматурното табло в стил „двоен кокпит” са привлекателни за окото – индиректното синьо осветление на арматурното табло например – в него личи и стремежът на дизайнерите да направят всички основни прибори за управление максимално удобни с цел да гарантират безопасността на пътниците и комфорта на водача.
Една от ключовите предпоставки за осигуряване на комфорта на пътуващите в автомобила е разположението на седалките, което в конкретния случай е уникално в класа на многофункционалните модели. Orlando предлага очакваната от седемместен модел гъвкавост, като различните конфигурации на интериора могат да задоволят всяка конкретна нужда. Всъщност цялостната структура на каросерията на Orlando е конструирана така, че да позволи „амфитеатралното” разположение на седалките, при което втората и третата редица се издигат постепенно назад без при това да се ограничава пространството за главите на пътниците или да се затруднява достъпа до седалките при качване и слизане.
Централната секция от подовата платформа на Orlando съдържа допълнителна високоякостна рама, към която е монтиран вторият, повдигнат с над четири сантиметра (41 мм) над местата на водача и пътника до него ред седалки. В посока назад в областта на задната странична колона на покрива (и между втория и третия ред седалки) се издига и самата подова платформа преди да стане отново хоризонтална и да се превърне в основа за третия ред седалки и пода на багажника. Още една допълнителна усилена рама е интегрирана в задната част на подовата конструкция, превръщайки се във фундамент за двете седалки на третия ред, издигайки ги над този пред тях.
В допълнение към подобрената видимост на пътниците във всички посоки, „амфитеатралната” подредба улеснява значително и достъпа до местата на трите реда – това важи в особена степен при настаняване на деца в детски столчета на втория ред, при което не се налага родителите им да се навеждат и пресягат с неудобство.
Естествено, съществуват редица случаи, в които собствениците на новия Orlando няма да се нуждаят от всичките седем седалки, поради което новият модел предлага множество различни възможности за бърза и лесна промяна на конфигурацията на вътрешното пространство.
Вероятно най-често използваната възможност ще бъде сгъването на седалките от последния трети ред, с което Orlando се превръща в петместен модел с увеличено до 454 литра* товарно пространство. При сгъване на втория и третия ред седалки товарният обем нараства допълнително, превръщайки се в един от най-големите по обем в класа на компактните многофункционални автомобили със своите 852 литра*. От 2013 година ще се предлага и възможност за сгъване на облегалката на седалката до водача, при което тя се превръща в удобна „масичка” на негово разположение. Дори при използване на всичките седем места на трите реда седалки, Orlando е всъстояние да предложи на своите пътници багажно пространство с практичен обем от 89 литра.
Двете външни седалки на втория ред са снабдени с механизъм за сгъване на облегалката и цялостно завъртане напред – на практика това е двойно сгъване към гърбовете на облегалките на предните седалки, благодарение на което се освобождава място за удобен достъп до местата на третия ред.
Когато всички пътници в Orlando заемат безопасно място на своите седалки, те могат да се насладят на изключително конкурентноспособно по отношение на останалите представители на този пазарен сегмент пространство в областта на краката и главите. Пространството за краката на водача и пътника на предната седалка възлиза на впечатляващите 1034 мм, докато мястото за краката на пътниците на втория ред в размер на 917 мм поставя Orlando сред най-просторните представители на този клас. Пространството в областта на главите на пътниците отпред е 1020 мм, на втория ред то е 983 мм, а пътниците на последния ред могат да се радват на разтояние от 945 мм – едно от най-добрите постижения в този клас независимо от динамично снижаващата се назад външна линия на покрива на Orlando.
Вътрешно пространство с много отделения
Всеки сериозен семеен автомобил се нуждае от много възможности за съхранение на всички онези дреболии, които обикновено се събират в купето. Подобно на концептуалния модел, серийната версия на новия Orlando се отличава с множество отделения с различна големина, форма и разположение, които да задоволят нуждите на семейството на път.
Собствениците на Orlando ще бъдат приятнио изненадани от „тайното” отделение зад панела на аудиосистемата в централната конзола, което е еднакво удобно достъпно както за водача, така и за пътника до него. Този гениален елемент е запазен изцяло във вида, показан в концептуалната студия на Orlando и чрез повдигащия се нагоре панел за управление на аудиосистемата разкрива немалко полезно пространство, достатъчно за съхранение на MP3-плейър, слънчеви очила или портфейл.
Освен стандартен AUX-жак, отделение може да разполага и с допълнителен USB-порт за свъзрване на MP3-плейър или iPod в зависимост от нивото на изпълнение на автомобила.
Макар че не всяко отделение за багаж в новия модел може да се похвали с подобна гениална находчивост, всички те са еднакво практични и полезни. За да спасят водача и пътника до него от безплодното ровене в търсене на дребни монети в джобовете на вратите, Orlando предлага спшециално отделение с гнезда за монети в долната част на централната конзола. В конзолата са интегрирани също две големи гнезда за чаши или бутилки с напитки и отделение между закопчалките на предпазните колани сподвижен плъзгащ се капак.
Джобовете в предните врати са достатъчно големи, за да поберат бутилки с вода и няколко пътни карти, докато задните врати имат вградени поставки за бутилки. Просторното багажно отделение на Orlando разполага с индивидуални отделения, които се разкриват след повдигане на капака близо до прага в задната част на пода, както и с две допълнителни места за съхранение с триъгълна форма зад двата калника.
Известно е, че за водача и пътника до него не е лесно да следят случващото се на втория и третия ред седалки, но благодарение на инсталираното в Orlando специално огледало за обратно виждане те могат буквално да се сдобият с очи на гърба си. Допълнителното огледало за наблюдение на задните седалки е разположено на тавана малко над обичайното огледало за обратно виждане и позволява на родителите да следят действията на малчуганите отзад без да отделят поглед от пътната обстановка.
* Багажните обеми се отнасят за пространството до долния ръб на страничните прозорци.

За марката Chevrolet

Chevrolet е водещата глобална марка на компанията General Motors с годишен обем на продажбите в размер на около 3,5 милиона автомобила в повече от 130 държави. Това е четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обема на продажбите, както и един от най-бързо развиващите се в тази насока производители в автомобилната индустрия. Продуктите на Chevrolet Europe се отличават с ярък дизайн, въодушевяваща динамика и стремеж за постигане на най-доброто съчетание от цена и качества във всички сегменти от пазара, в които марката присъства. От момента на обновяването на представянето на марката в Европа през 2005 година, Chevrolet успя да постигне повече от удвояване на продажбите, достигайки обем от 500 000 екземпляра през 2008 година. През 2009 година, Chevrolet задържа своя пазарен дял на европейския пазар на ниво от 2.3 процента, реализирайки 426 000 продажби. Към момента марката разполага с мрежа от 2 900 дилъри и сервизни точки на европейския континент. Новата гама на марката Chevrolet включва новия градски модел Spark, малкия Aveo, компактния седан Cruze, SUV-модела Captiva, модела от среден клас Epica и легендарния спортен модел Corvette. През 2011 година Chevrolet ще лансира изцяло новия фамилен ван Orlando, спортното купе и кабриолета Camaro, новото поколение на Aveo, хечбек-версията на Cruze, както и модернизираната версия на SUV-модела Captiva с четири нови двигатели. Най-значимите пазари за Chevrolet в Европа са тези в Русия, Италия, Германия, Франция, Испания и Великобритания. Основаната от швейцарския емигрант Луи Шевроле през 1911 година фирма се подготвя да отбележи своя вековен юбилей с представянето на пазара на революционния електромобил с удължен пробег Chevrolet Volt. Повече информация за марката Chevrolet можете да намерите в интернет на адрес http://www.chevroleteurope.com или http://media.chevroleteurope.com.
За контакти:
Владимир Тодоров

Chevrolet Marketing/PR Manager

Chevrolet Central and Eastern Europe - Sofia Rep. Office

Tel.: +359 2 969 30 48; Fax: +359 2 971 21 78

Mobile: +359 886 964 999

E-mail: vladimir.todorov@gm.comChevrolet Europe GmbH

Stelzenstrasse 4 Tel. +41 44 828 2900 media.chevroleteurope.com

CH-8152 Glattpark (Zurich) Fax +41 44 828 2999 chevroleteurope.com

Switzerland
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница