Duracryl характеристикаДата27.09.2016
Размер17.98 Kb.
DURACRYL


Характеристика:

Химически иницииран метакрилатен полимер, характеризиращ се с голяма стабилност на цветовете. Новите нюанси на ДУРАКРИЛ® ПЛЮС съответстват на тези на базалния полимер СУПЕРАКРИЛ® ПЛЮС.Показания:

Поправка на снемаеми протези.

Добавяне на зъби в протези.

Изработване на имедиатни протези.

Непряка ребазация.
Противопоказания:

Не са описани.Нежелани действия:

Потенциална чувствителност към метилметакрилата особено при алергични хора.Обработка:

ДУРАКРИЛ® ПЛЮС се смесва в обемно съотношение 3:1 (3 части прах, 1част течност). Препоръчва се прахът да се насипва в течността. Сместа трябва съвършено да се размеси. Подобрение на физичните свойства на материала може да се постигне чрез полимеризация в обикновен съд под налягане с вода загрята до 30 - 40°С, при налягане 0,2 - 0,3 MPa. Веднага след завършване на полимеризацията смолата може да се обработва.Предпазни мерки:

ДУРАКРИЛ® ПЛЮС течност е високо горима. Течността и прах дразни очите, дихателните пътища и кожата, може да предизвика сенсибилизация при допир с кожата. При евентуално засягане на кожата е необходимо тя да се измие с вода и сапун, при засягане на очите трябва веднага обилно да се изплакнат с вода и да се потърси лекарска помощ. Проведете профилактични мерки срещу статичното електричество.Унищожаване на отпадъци:

Течността и прах трябва да бъдат предадени на специализирана фирма за унищожаване на отпадъци или ликвидирайте в пещи за опасни отпадъци. Течността не изливайте в канализацията.Съхранение:

На сухо и тъмно място при температура от 5 до 25 C в добре затворена опаковка. Опаковката съхранявайте на добре проветриво място, извън обсега на топлинни източници, забранено е пушенето.Срок на годност:

4 годиниОпаковка:

ДУРАКРИЛ® ПЛЮС се доставя в розови нюанси U, V, Z, X (с власинки), Y и безцветен - О.

прах: 500 г

течност: 250 г
Мипис” ООД – Варна

mipis@abv.bg

www.mipis.com

Производител:
SpofaDental

гр. Варна

ул.”Генерал Цимерман” №55

тел/факс: 052 / 612 123гр.Варна


ул.”Патриарх Евтимий” №35

тел/факс: 052 / 601 648


гр.София


ул.”Перник” 91

02 / 952 66 450882 / 508 239; 0882 / 820 766


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница