Двете столици на велика русия по маршрут: София – Москва Санкт Петербург високоскоростен влакДата01.01.2018
Размер78.01 Kb.

МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ -

ДВЕТЕ СТОЛИЦИ НА ВЕЛИКА РУСИЯ

По маршрут: София – Москва - Санкт Петербург - ВИСОКОСКОРОСТЕН ВЛАК - Москва – София
8 дни / 7 нощувки / 7 закуски


Дата: от 10 август до 17 август 2017 г.
1 ден: София – Москва - Санкт Петербург

Излитане от аерогара София с редовен полет на AEROFLOT за Санкт Петербург в 12.30 ч. Транзитно кацане на летище Шереметиево в Москва в 15.35 ч. Продължаване в 23.15 ч. Кацане на летище Пулково в Санкт Петербург в 00.35 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.2 ден: Санкт Петербург – Царско село

Закуска. Полудневна екскурзия до Екатеринин дворец в Пушкино, някогашното Царско село. Външният вид на двореца поразява със своя разкош. Позлатените украшения проблясват върху синия фон на зданието. След парадното стълбище се разкрива величествена анфилада на залите. Наоколо са изложени вази от китайски и японски порцелан и картини на италиански майстори от XVII и XVIII в. Една след друга следват Кавалерската трапезария, Голямата зала – най – обширната и пищна в стил барок, Кехлибарената стая, Картинната зала, Парадният кабинет на Александър I. Посещението на дворцовия комплекс е с предварителна резервация, включва входна такса, беседа на местен екскурзовод на български език и трансфер. Следва полудневна панорамна автобусна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод на български език, включваща историческия център (UNESCO) в различни стилове – от барок до неокласика, минаване покрай крепостта Св.Петър и Павел, чиито подземия са служели за убежище на руските императори, Джамията на татарите, Марсово поле с паметника на Суворов, фотопауза на един от мостовете на р. Нева. Нощувка.

3 ден: Санкт Петербург - Ермитаж

Закуска. Посещение на известния музей Ермитаж, което включва трансфер, резервация, входна такса за основното крило, слушалки и беседа на местен екскурзовод на български език, продължителност на посещението от 10.00 до 13.30 ч.). Основан през 1764 г. от императрица Екатерина Велика, Ермитажът е един от най – старите и най - големи музеи в света. Думата Ермитаж идва от френски и означава място за уединение или приют за отшелник. Именно като място за уединение на царското семейство и неговите близки, е използвана сградата на Зимния дворец, където били поставени 225 картини на известни европейски художници. От средата на XIX в. музеят е отворен за публиката, като днес Ермитажът съхранява над 3 милиона артефакта и най – богатата картинна колекция в света, включваща произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Джорджоне, Караваджо, Тиеполо и много други бележити майстори на четката. Предоставяме възможност за посещение с екскурзовод на Залата със скъпоценностите (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Следобeд свободно време. Нощувка.

4 ден: Санкт Петербург - Петродворец

Закуска. Полудневна екскурзия до Петродворец. Посещението включва транспорт, резервация, входна такса за парка и двореца, беседа на екскурзовод на български език). Петродворец е лятната резиденция на Петър Велики, намираща се на Финския залив на брега на Балтийско море, издигната по идея на самия Петър Велики, и разширяван впоследствие от неговите наследници. Често пъти комплексът е наричан „руският Версай”, но според много от посетителите му това сравнение е неправилно, защото по своя разкош и изящество Петродворец надминава своя френски съперник. Многобройните 176 фонтана, прекрасни паркове с позлатени статуи на божества и митологични герои, богатият великолепно декориран интериор, го превръщат в най – блестящия за времето си дворцов комплекс. Следобед свободно време. Предлагаме ви разходка с корабче по р. Нева (~1 час) срещу допълнително заплащане, започваща от няколко места на бул. Невски проспект. От корабчето може да се насладите на забележителната архитектура на сградите, които се простират от двете страни на р. Нева и вливащите се в нея канали - най – голямата православна църква Исакиевски Събор, Петропавловската крепост, Зимният дворец, Търговската палата и великолепната църква Възкресение Христово. Нощувка.

5 ден: Санкт Петербург – ВИСОКОСКОРОСТЕН ВЛАК - Москва

Закуска. Свободно време. Следобеден трансфер до гарата, откъдето се продължава с високоскоростния влак „Sapsan” за Москва. Пътуването продължава ~4 ч., като максималната скорост, която се достига, е до 250 км в час. Пристигане в Москва. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

Москва е тясно свързана с историческото развитие на държавата. Създаден през 1147 г. от Юри Дългоруки, градът постепенно се налага като един от най - важните административни, политически и икономически центрове на страната, като от XVI в. е и столица на страната. Днес разположеният на бреговете на р. Москва град, е най - големият в Руската федерация и втори по брой на населението в Европа. Градът днес съчетава впечатляваща историческа част и модерен икономически център, чиято модерна архитектура не отстъпва на лондонското сити.

6 ден: Москва

Закуска. Начало на панорамната обиколка на града с автобус и местен екскурзовод (продълж. 6 часа), включваща Червения площад с Музея на Ленин, сградата на Държаваната Дума, Московския Университет, Болшой театър, Александровската градина и икономическото сърце на града – Московското сити. Посещение на възстановената през 2000 г. Катедрална църква, посветена на Христос Спасител, проектирана след победата над Наполеон Бонапарт и превърнала се в един от символите на Руската православна църква и на църквата – музей Св. Василий Блажени, изградена през XVI в. в чест на превземането на град Казан от Иван Грозни. Обиколката продължава с мемориалния комплекс на жертвите на Втората световна война, Кутузовския проспект и Пушкинския площад. Посещение на Третяковската галерия – огромна панорама на руското изобразително изкуство, жива и вълнуваща връзка с духовния свят и художественото майсторство на руския народ. Нощувка.

7 ден: МоскваКремъл

Закуска. Начало на пешеходна обиколка на Кремъл (UNESCO) – сърцето на Москва (продълж. 4 часа), включваща Дворцовия площад, Ивановския площад, Цар Топ и Цар Камбана, Успенския Събор, църквата Благовещение Богородично и Архангелския храм, където са погребани мнозина руски владетели, Оръжейната палата. Посещение на музейната колекция Елмазен фонд. Тук можат да се видят голямата императорска корона от злато, брилянти и перли, приготвена за коронацията на императрица Екатерина II, скиптърът на императрицата, украсен с един от най – красивите изумруди в света, Цейлонският сапфир, един от най - големите в света, прочутите диаманти Орлов и Шах, както и много ценни държавни реликви. Свободно време за разходка в района на Стари Арбат. Нощувка.

8 ден: Москва - София

Закуска/сух пакет/. Ранен трансфер от хотела за летището. Полет в 08.20 ч. на AEROFLOT за София. Кацане в 11.35 ч. на аерогара София.
КРАЙНА ПАКЕТНА ЦЕНА с включени летищни такси: 2425 лв.


Ранни записвания: отстъпка от 100 лв. за записвания до 07.03.2017 г.


Пакетната цена включва: самолетен билет на авиокомпания AEROFLOT София – Санкт Петербург – Москва – София, летищни такси /200 EUR към 23.01.2017 г./, 7 нощувки със закуски в хотели 4****, от които 4 – в Санкт Петербург, 3 – в Москва, билет за високоскоростния влак „Sapsan” Санкт Петербург - Москва – място във втора класа, всички трансфери летище – хотел – летище, трансфер от хотела в Санкт Петербург до жп гарата и съответно от жп гарата в Москва до хотела, обиколка на Санкт Петербург с автобус и екскурзовод на български език, посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език, входна такса за основното крило, предварителна резервация и трансфер, екскурзия до Екатеринин дворец в Царско село с включен трансфер, предварителна резервация, включена входна такса и беседа на екскурзовод на български език, посещение на Ермитажа с включен трансфер, предварителна резервация, входна такса за основното крило, слушалки и беседа на екскурзовод на български език, обиколка на Москва с автобус и екскурзовод на български език с посещение на църквата-музей Св. Василий Блажени, трансфер и пешеходна обиколка на Кремъл, посещение на Елмазен фонд и Третяковската галерия с екскурзовод на български език, местни екскурзоводи на български език за обиколката на Санкт Петербург и Москва, водач - преводач от агенцията, мед. застраховка с покритие 30 000 EUR на ЗД „Евроинс“ за туристи до 65 г.
Пакетната цена не включва: входните такси за туристическите обекти и музеи извън включените в пакетната цена, разходката с корабче по р. Нева с трансфер от/до хотела и местен екскурзовод – 25 EUR при мин. 20 туристи, 30 EUR при мин. 15 туристи.
Доплащане за:

  • единична стая – 550 лв.

  • туристическа входна виза за Русия за групови пътувания, се издава задължително от Руски визов център без лично явяване. Такса за издаване на визата – 120 лв.

  • за мед. застраховка за туристи над 65 г. – 10 лв., над 70 г. – 20 лв.

  • посещение на Залата със скъпоценностите в Ермитажа с екскурзовод на български език – 20 EUR при мин. 15 туристи

  • при недостигнат мин.брой от 20 туристи и при записани не по – малко от 15 тур. – 80 EUR

  • посещение на балет – цена на билет от 105 EUR /подлежи на допълнително препотвърждение/


Примерни хотели: Sokos Olimpic Garden**** в Санкт Петербург или подобен (www.sokoshotels.fi/en/st-petersburg/sokos-hotel-olympia-garden) – настаняване в стандартни стаи и Holiday Inn Lesnaya**** в Москва или подобен (http://www.ihg.com/holidayinn/hotels/us/en/moscow/mowlu/hoteldetail) – настаняване в стандартни стаи.

Парична единица на Русия: 100 RUB = ~3.70 лв.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: ксерокопие на задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване с 2 празни страници за полагане на визата, 1 цветна снимка 3.5/4.5 см, попълнен формуляр от Консулството, като туристите предоставят необходими данни за попълване му. Туристическата агенция съдейства при подготовката на документите. Няма санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин на плащане: депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор “ТА Мондел Травел” е застрахована по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в застрахователна компания АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ със застрахователна полица № 13160163000000036/ 31.07.2016 г.База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница