East Invest 2Дата17.11.2017
Размер14.44 Kb.
East Invest 2

East Invest 2 е регионален проект за инвестиции и улесняване на търговията за икономическото развитие на региона на Източното съседство, осъществен в рамките на инициативата EU4Business, финансирана от ЕС. Тя е насочена към организации за подкрепа на бизнеса и МСП от шестте страни от Източното партньорство (Армения, Азербейджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна).Основни постижения в рамките на East Invest 2:

  • създадена интерактивна мрежа от над 100 подкрепящи бизнеса организации от страните от Източното партньорство и ЕС, която ще улесни бъдещото сътрудничество и обмен на информация и добри практики. В рамките на тази мрежа бе създадена под-мрежа на Източното партньорство за насърчаване на регионалното сътрудничество в шестте страни. Около 150 подкрепящи бизнеса организации от Източното партньорство се обучават по различни теми, за да подобрят услугите си за МСП и да подобрят своята членска база, както и да се ангажират с диалог между публичния и частния сектор.

  • Над 340 малки и средни предприятия бяха обучени как да износят в ЕС, да познават DCFTA изискванията и достиженията на правото на ЕС в сектор на хранително-вкусова промишленост, както и да прилагат маркетингови техники и да участват в международната търговия. В същото време представители на Източното партньорство бяха обучени по тези теми и бяха ангажирани като обучители в академиите на МСП в съответните страни.

  • Бяха проведени 24 промоционални пътувания за МСП в 17 държави-членки на ЕС, включващи 11 подкрепящи бизнеса организации от Източното партньорство, 18 такива организации в EС, 400 МСП от страните на Източното партньорство и 1 000 компании от ЕС. Много от участниците съобщиха за положителни търговски резултати от промоционалните пътувания.

  • Прието становище с препоръки от бизнес сектора към политиците с цел подобряване на бизнес средата. Това е важен принос на проекта към 4-ия бизнес форум на Източното партньорство, който ще се проведе в Талин по-късно през тази година. Той е разработен в рамките на диалога между публичния и частния сектор с участието на 200 подкрепящи бизнеса организации от страните от Източното партньорство.

Каталог: content -> file
file -> 1Уводни разпоредби 1Цел
file -> Уважаеми иноватори
file -> Наредба №20 от 27 октомври 2015 Г. За прилагане на подмярка "инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти" от мярка "инвестиции в материални активи" от програмата за развитие на селските райони за периода 2014 2020 Г
file -> Бизнес делегация до Сингапур, 30 септември 4 октомври 2012
file -> Решение за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка
file -> Решение за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка
file -> First name: Peyo Last name: Ralinsky Company
file -> Да заминем на професионален стаж с аиесек!!!


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница