Еднодневни екскурзии в македония екскурзия до Осоговски манастир и Крива паланкаДата05.08.2018
Размер461.5 Kb.
ТипПрограма

ЕДНОДНЕВНИ ЕКСКУРЗИИ В МАКЕДОНИЯ

Екскурзия до Осоговски манастир и Крива паланка
Вид транспорт: Автобус

Продължителност: 1 ден

Маршрут: Пловдив / София - Осоговски Манастир - Крива паланка - София / Пловдив

Дати: 17.03.2018, 23.06.2018, 18.08.2018, 17.11.2018

Цена от: 20 лв.


Програма


Отпътуване от Пловдив, хотел Тримонциум в 5:00 ч. Цена: 35 лв.
Отпътуване от София в 7.30 ч. от Автогара Сердика. Пътува се по маршрут  Кюстендил - Гюешево - Крива паланка - Осоговски манастир с кратка почивка по пътя. 
Посещение на манастира “Св. Йоаким Осоговски”, разположен в подножието на западния склон на Осоговска планина в близост до Крива Паланка в Македония. Йоаким Осоговски е български светец, един от най-верните последователи на Св.Иван Рилски. Той прекарва живота си като отшелник в пост и молитва в една пещера край р.Сарандапор, където след смъртта си е погребан. По-късно мощите му са открити от монах на име Теофан и са положени в построената църква в негова памет. В средата на 12 в. около църквата е изграден едноименният манастир, който в началото на 13 в. е бил посетен от Цар Калоян. Днес манастира приема множество посетители, които идват в светата обител и се любуват на прекрасната природа. 
Кратък престой в Крива паланка. Отпътуване за България. Кратък престой в Кюстендил, който е един от най-старите градове на България, възникнал в близост до лековитите минерални извори. Известен с имената си Пауталия, Велбъжд, Кюстенджа . Днес той предлага много добри условия за балнеотуризъм, и множество забележителности, като галерията на Вл.Димитров Майстора, " Чифте баня" , Пирговата кула, Църквата „Успение Богородично” и др. Наричат Кюстендил столицата на черешите. 
Прибиране в София около 20 ч, в Пловдив около 22:30 ч.

Цената включва:


транспорт с лицензиран автобус; 
екскурзоводско обслужване на Български език 

Цената не включва:


храна и лични разходи 
медицинска застраповка за лица до 69 г. 2 лв., за лица над 69 г. 3 лв. 
отпътуване от Пловдив - при група минимум от 20 души

Еднодневна екскурзия до Осоговски манастир, Крива паланка и парк Гиновци
Вид транспорт: Автобус

Продължителност: 1 ден

Маршрут: София - Осоговски манастир - Крива Паланка - Парк Гиновци - София

Дати: 09.04.2018, 05.05.2018, 03.06.2018, 07.07.2018, 05.08.2018, 01.09.2018, 07.10.2018, 03.11.2018

Цена от: 26 лв.


Програма


Отпътуване от София, от Автогара Сердика в 7:30 ч, от бул. Европа 138 - бензиностанция Шел в 7:40 ч. по маршрут София – Крива паланка. Посещение на Осоговски манастир, разположен в подножието наОсоговската планина в близост до Крива Паланка в Република Македония.
Отпътуване за Крива Паланка. Свободно време. Отпътуване за парк Гиновци, разположен само на няколко километра от Крива Паланка. Паркът предлага разнообразие от кафета и заведения както  и за любители на животни зоопарк. Свободно време за обяд и разходки в парка.
Отпътуване за България. Пристигане около 21:00 ч. в София.

Полезна и любопитна информация:
Едно от най-посещаваните места в Македония се намира само на 40 км от Кюстендил
Когато кажем Македония веднага се сещаме за Охрид и Скопие. Съвсем близо до България обаче има едно чудно красиво място, което не винаги влиза в туристическите маршрути. Само на 40 км от Кюстендил, до град Крива Паланка в съседната страна, се намира манастира "Свети Йоаким Осоговски". Предполага се, че обителта е основна през 12 век, като по това време и местният свещеник Теофан препогребал в манастирската църква мощите на светеца, които до тогава били съхранявани в пещера. За Свети Йоаким пък се знае, че е ученик на не по-малко почитания у нас Св. Иван Рилски. И до днес от дясната страна на входа на манастирската църква можете да се поклоните пред мощите на Св. Йоаким и да измолите от него нещо съкровено. В съседната, по-малка църква пък има лековито аязмо. А на въпроса какви болести точно цери светената вода, един от монасите в манастира отговаря така - "Щом питаш, значи не вярваш. С вяра се лекуват всички болести".
Манастирът бил пощаден от турски набези именно заради мощите на светеца. Почитта към тях отдавали масово местните и по време на османското робство. Султан Хамид в края на 19-ти век дори изпратил свои подчинени с искане да прекратят това масово събиране на хора, преклоняващи се пред светеца. Неговият пратеник взел мощите, но веднага щом прекрачил прага на манастира с тях, му прилошало. До толкова, че дори не бил способен да пророни дума. Веднага мощите се връщат в манастира, а султанския пратеник, който веднага се почувствал по-добре, разказал всичко това на владетеля. Той от своя страна поставил специален каменен знак, който да показва, че манастирът е под закрилата му и не бива да се опожарява. Така мощите спасили обителта от набези. Но векове по-рано, при голямо земетресение в края на 16-ти век, голяма част от манастирските сгради били разрушени, включително и голямата манастирска църква. Днес мястото е действащ мъжки манастир и е едно от най-посещаваните поклоннически места в цяла Македония. Обителта е вдигната на няколко ката, като продължава да се достроява и разширява.
Източник: Стандарт

Цената включва:


транспорт с автобус
посещение на Осоговски манастир, Крива Паланка и Парк Гиновци
Медицинска застраховка с 2 000 евро покритие къв ЗК Евроинс
водач от агенцията

Цената не включва:


задължителна застраховка за лица над 69 г. 1 лв
лични разходи и храна

Еднодневна екскурзия до Пехчевски водопад, Струмица и Дойранско езеро
Вид транспорт: Автобус

Продължителност: 1 ден

Маршрут: София - Пехчевски водопад - Струмица - Дойранско езеро - София

Дати: 24.03.2018, 21.04.2018, 03.11.2018

Цена от: 35 лв.


Отпътуване от София в 6:00 ч. от Автогара Сердика в посока Благоевград.
Кратка почивка по пътя. 
Отпътуване за водопада Пехчево. Свободно време за разходка и снимки. 
На 6 км югоизточно от Пехчево, вляво от пътя Пехчево – Равна Река, в красивата природа на местността Спиковски андак е и едноименния водопад. За преминаване на реката и водопада са построени 11 моста, като цялата местност е обособена в парк, привличащ туристи от района и страната. Местността изобилства и от редки представители на растителния и животински свят. Разнообразните горски растения, богатството с лековити билки и горски плодове допълват към туристическата привлекателност на района. 
Отпътуване за Струмица. Свободно време за обяд. 
Отпътуване за Дойранското езеро – третото по големина в Р. Македония и едно от най-привлекателните туристически обекти в страната. Престой на езерото. 
Отпътуване за България. Пристигане в София след 23 ч. 

Цената включва:


транспорт с автобус
водач от агенцията


Цената не включва:


мед. застраховка с 2 000 евро покритие - 2 лв.; за лица наг 69 г. - 3 лв. 
разходи от личен характер 
входните такси на посещаваните по време на обиколките обекти 
Плащане:
При записване се внася пълната сума на екскурзията.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 
лична карта
за деца до 18 години пътуващи без двамата или с един от родителите, нотариално заверена декларация от родителите и задграничен паспорт. 

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата Минимален брой туристи: 34 
Срок за уведомяване за недостигнат минимум 2 дни преди дата на отпътуване. 

При записване са внася пълната сума
Каталог: doc
doc -> Български футболен съюз п р а в и л н и к за статута на футболистите
doc -> Програма за развитие „България 2020 8 Национална стратегия за регионално развитие 2012-2022 8
doc -> Лична информация
doc -> Изготвяне на Технически инвестиционен проект и извършване на строително-ремонтни работи /инженеринг/ на стадион “Плевен”
doc -> П р а в и л а за организиране и провеждане на ученическите игри през учебната 2013/2014 година софия, 2013 г
doc -> Провеждане на общинските състезания от ученически игри – 2015 г. Гр. Стара загора
doc -> К о н с п е к т по дисциплината “Обща и неорганична химия” за студентите от І–ви курс специалност “Фармация” Обща химия


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница