Егейска турция цена: 297 евро / 580 лвДата10.04.2018
Размер33.53 Kb.


ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ

Цена: 297 евро / 580 лв

Дати : 20.04/ 19.05/ 15.09/ 13.10.2013

Цената включва:Цената не включва:


  • Доплащане за единична стая – 120 евро ;

  • Медицинска застраховка за 8 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г - 8 лв, за лица на възраст от 65 г до 70 г - 12 лв, за лица на възраст от 70 г до 75 г – 16 лв, за лица на възраст от 75 г до 80 г – 23 лв;

  • Въжен лифт до Пергамон – 4 евро ;

  • Целодневна екскурзия с включени входни такси и местен екскурзовод до Ефес, Къщата на Дева Мария, Храма на Артемида, Селджукската крепост с гроба на Йоан Богослов: 35 евро при минимум 25 туристи;

  • Посещение на Троя с включени входна такса и местен екскурзовод – 15 евро при минимум 25 туристи;

  • Целодневна екскурзия по река Далян (трансфер с автобус, обяд, разходка с лодка, екскурзоводско обслужване) - 29 евро при минимум 25 туристи;

  • Фериботни такси за преминаване през Дарданелите – 4 евро в двете посоки;

  • Входни такси за: Пергамон – 10 евро; Приене – 1,50 евро, Милет – 1,50 евро , Дидима – 1,50 евро, Афродизиас – 10 евро , Памуккале и Хиераполис – 10 евро, двореца на Великия Магистър на Ордена на хоспиталиерите – 6 евро;


Маршрут: 2900 км
Туристическа програма:
1 ден - София – Пловдив – Хасково – Айвалък
Тръгване от София за Айвалък от Национален стадион “Васил Левски” в 07.00 ч., от Пловдив – бензиностанцията OMV до хотел „Санкт Петербург”в 09.00 ч., от Хасково - автогарата в 10.30 ч. Преминаване с ферибот през протока Дарданелите и вечерта настаняване в хотел в курортната зона на Айвалък. Вечеря и нощувка.
2 ден - Айвалък – Бергама – Кушадасъ
Закуска.Отпътуване за град Бергама и посещение на руините на древния град Пергамон, прочут с библиотеката съхранявала над 200 хил. ръкописа. Разглеждане на Акропола, Храма на Траян, Храма на Атина, останките от Олтара на Зевс и Амфитеатъра. Отпътуване за Кушадасъ и настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.
3 ден - Кушадасъ – Приам – Милет – Дидима – Бодрум
Закуска. Отпътуване за Приам. Продължаваме своя път в опознаване на Егейска Турция. Следващата наша спирка е древния град Милет – люлка на античната гръцка философия - разглеждане на Амфитеатъра и руините на града. В древността има храмове, определяли живота на хората десетилетия наред. Един от тях е и Храма на Аполон в Дидима - следващ обект по пътя ни в Турция. Отпътуване за Бодрум. Настаняване в хотел в Бодрум. Вечеря и нощувка.
4 ден – Бодрум – Мармарис
Закуска. Туристическа програма в Бодрум до обяд - посещение на Халикарнаския мавзолей - едно от седемте чудеса на света и на Бодрумската крепост. Отпътуване за Мармарис. Настаняване в хотел в Мармарис. Вечеря и нощувка.
5 ден – Мармарис – р. Далян – Карийските гробници – Каунос
Закуска. Свободно време или по желание:

1.Еднодневна екскурзия по река Далян с посещение на Карийските скални гробници, древния град Каунос и плажа на морските костенурки.

2.Еднодневна екскурзия до остров Родос срещу допълнително заплащане /около 50 евро/.

Вечеря и нощувка в Мармарис.


6 ден – Мармарис - Афродизиас – Памуккале – Хиераполис – Кушадасъ
Закуска. Отпътуване за Кушадасъ през Афродизиас – градът на Афродита и посещение на храма на Афродита, Одеона, Стадиона. Посещение на Памуккале – един от обектите на Юнеско в списъка за световно културно и природно наследство . Време за разглеждане на древния римски град Хиераполис и изворите на Клеопатра. Отпътуване за Кушадасъ. Настаняване в хотел в Кушадасъ. Вечеря и нощувка.
7 ден - Кушадасъ – Ефес - Айвалък
Закуска. По желание допълнителна екскурзия, която включва : посещение на един от най-добре запазените градове на древния свят Ефес , Храмът на Артемида – едно от седемте чудеса на света и посещение на Къщата на Дева Мария. Възможност за посещение на Селджукската крепост с гроба на Йоан Богослов. Следобедно отпътуване за Айвалък. Фотопауза от хълма край града – Трапезата на Дявола, откъдето се открива великолепна панорама към остров Лесбос и другите острови в северната част на Егейско море. Настаняване в хотел в курортната зона на Айвалък. Вечеря и нощувка .
8 ден – Айвалък – Троя – София
Закуска. Отпътуване за София с попътно разглеждане на Троя - легендарния град от Омировата творба, където Шлиман открива невероятното златно съкровище. Пристигане в София вечерта .


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница