Египет- приключение в страната на фараоните Круиз по Нил – реката на живота за 11 дни/10 нощувкиДата27.10.2018
Размер85.8 Kb.

Египет- приключение в страната на фараоните


Круиз по Нил – реката на живота за 11 дни/10 нощувки

Кайро – Александрия – Гиза – Асуан – Абу Симбел – Ком Омбо – Едфу – Луксор – Хургада

Долината на река Нил е една от люлките на човешката цивилизация. Египет е като един огромен оазис, образуван от щедрите и плодоносни наноси на река Нил, заобиколен от безбрежните пясъци на Северна и Източна Африка. Тази велика цивилизация, този непрекъснат културен феномен, продължил 250 000 години, не биха могли да възникнат и просъществуват без животворните води на реката. Почувствайте силата на Нил и вижте великата цивилизацията, създадена от нея!

ДЕН 1, 25.11.2018. София – Истанбул - Кайро

Среща на Терминал 2 на летище София в 07:45 ч. за полет до Кайро през Истанбул. Пристигане в Кайро в 20:25 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.ДЕН 2. 26.11.2018. Кайро - Александрия (около 2,5 часа)

Закуска-хотел, Обяд - местен ресторант, Вечеря - местен ресторант

Рано сутринта отпътуваме за град Александрия, разположен на брега на Средиземно море. Градът, построен за възхвала на Александър Велики през 334 г. пр.н.е., е вторият по големина и най-голямо пристанище в Египет. Турът започва от катакомбите Ком Ел Шокафа (Kom El-Shоqqafa или „Могилата на късчетата“) в гъсто населения район Кармуз. Те са пример за удивителното преплитане на няколко религиозни традиции – египетска, гръцка и римска. Погребалният комплекс е използван до IV в., затова украсата на някои от гробниците е с раннохристиянски елементи. Следва посещение на „Залата на Каракала“, където са положени телата на млади християни, избити по заповед на император Каракала в 215г. Обиколката продължава към Колоната на Помпей – триумфална колона с коринтски капител, която всъщност е издигната от император Диоклециан в чест на потушаването на Александрийския бунт през 297г. След това се отправяме към Форт Кейтбей (Fort Qaitbay, построен през 1477 г.) на остров Фарос, където се намирал едно от 7-те чудеса на античния свят – Александрийския фар.

Обяд. Следобед ще видим новата сграда на прочутата в древността Александрийската библиотека (не се влиза), в която са съхранявани 700 000 свитъка с произведения на Омир, Сократ, Платон и Аристотел, и където са работели Евклид, Ератостен, Аполоний Родоски и прочутата астроложка и математичка Хипатия. Ултрамодерната библиотека, замислена като символ на културното единение на народите, е открита през 2002 г. и веднага е обявена за „Чудото на 21-ви век“.

Вечерта отпътуване за Кайро. Вечеря в местен ресторант. Настаняване в хотела. Нощувка.ДЕН 3, 27.11.2018. Кайро – Гиза - Асуан

Закуска-хотел, Обяд-местен ресторант, Вечеря-влак

Денят е посветен на пирамидите и големия Сфинкс, част от Некропола на Гиза, включен в Списъка на световното културно и природно наследство през 1979 г. Комплексът, разположен на 25 км югозападно от Кайро, освен пирамидите на Хеопс (Хуфу), Хефрен и на Микерин – друго от Седемте чудеса на Античността, включва и някои по-малки пирамиди, останки от древно селище и на религиозни паметници. Следобед посещение на Египетския музей на площад Тахрир с най-богатата колекция от образци на древноегипетското изкуство. Тук се пазят погребални предмети и мумиите на фараоните Аменхотеп, Тутмос, Сети, Рамзес и прочутата погребална златна маска на младия Тутанкамон.

Вечер – отпътуване с влак (настаняване в спални вагони) към Асуан.
ДЕН 4, 28.11.2018. Асуан

Закуска - влак, Обяд - местен ресторант, Вечеря - хотел

След закуска, пристигане в Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Сутрешен тур, който започва от Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството и няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до храма на Изида. Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО.

Настаняване в хотела в Асуан. Свободно време в Асуан. Нощувка.
ДЕН 5, 29.11.2018, Асуан – Абу Симбел – Ком Омбо

Закуска - сух пакет, Обяд - круизен кораб, Вечеря -круизен кораб

Рано сутринта отпътуване за Абу Симбел-един от най-известните паметници след пирамидите и сфинкса в Гиза. Двата храма са изработени по поръчка на най-могъщия египетски фараон Рамзес II в чест на боговете Ра, Хор и Птах. Абу Симбел е част от Нубийските паметници, които са включени в списъка на ЮНЕСКО. Храмовете са преместени с 64 метра по-високо от оригиналното си място благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО по време на строенето на язовир Насър.

Връщане в Асуан. Настаняване на круизния кораб. Отплаване. Наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил, пътешествието продължава с разглеждане на храма Ком Омбо привечер. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите и представлява необичаен двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите. След това отново отплаваме. Нощувка на кораба.

ДЕН 6, 30.11.2018, Едфу - Есна - Луксор

Закуска - круизен кораб, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб

Рано сутринта отплаваме към Едфу. Храмът в Едфу също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III, и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. По обяд минаваме по шлюзовете край Есна. Следобяд пристигаме в Луксор. Нощувка на кораба.


ДЕН 7, 01.12.2018. Луксор

Закуска - круизен кораб, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб

Отправяме се към Долината на царете ( Valley of Kings), където се намират 64 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. После се отправяме към Карнак на 2,5 км от Луксор. Това е най-големият религиозен храм в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки.

Нощувка на кораба.
ДЕН 8, 02.12.2018. Луксор-Хургада (около 4 часа)

Закуска - круизен кораб, Обяд - хотел, Вечеря- хотел

След закуска освобождаване на кораба и отпътуване за Хургада. Пристигане в красивия курорт Хургада на Червено море.

Настаняване в хотел на база All inclusive. Нощувка в Хургада.
ДЕН 9, 03.12.2018. Хургада

Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада.ДЕН 10, 04.12.2018. Хургада

Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада.ДЕН 11, 05.12.2018. Хургада – Истанбул - София

Рано сутринта трансфер до международното летище в Хургада за полет до Истанбул. Пристигане в София, Терминал 2 в 15:05 ч.КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!!!

Пакетна цена

Общо в лева

Общо в евро

На човек в двойна стая

2895

1480

На човек в единична стая

3223

1648

На трети човек в двойна стая

2875

1470

*Пакетната цена е валидна за мин. 20 човека. В нощния влак Кайро-Асуан не се предлага тройно настаняване.Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул – Кайро и Хургада – Истанбул – София с АК „Turkish Airlines” с включени летищни такси

 • Една бройка салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета

 • Чекиран багаж 20 кг.

 • Всички трансфери описани по програмата

 • 2 нощувки със закуски в Кайро Mercure Cairo Le Sphinx 4* или подобен

 • 1 нощувка в спален вагон ( настаняването е само в двойни купета) във влака Кайро – Асуан

 • Вечеря и закуска в нощния влак Кайро-Асуан

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Асуан Helnan Aswan 5* или подобен

 • 3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5* от Асуан до Луксор

 • 3 нощувки на база всичко включено AI в хотел Seagull Resort 4* или подобен

 • Целодневен тур на Кайро с посещение на пирамидите в Гиза, сфинкса и музея на Кайро

 • Обяд по време на тура на Кайро

 • Целодневен тур на Александрия с трансфери от/до Кайро

 • Обяд по време на тура на Александрия

 • Целодневен тур до Абу Симбел с трансфери от/до Асуан

 • Обяд по време на тура до Абу Симбел

 • Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб.

 • Обслужване от местни екскурзоводи (АЕ) по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;

 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10000 евро със ЗД „Евроинс“

 • Водач - преводач от България по време на цялото пътуване и целия престой при мин. 20 човека


Пакетната цена НЕ включва:

 • Допълнителни екскурзии

 • Лични разходи

 • Бакшиши за екскурзовода - $50

 • Входна виза за Египет - $ 25 , заплаща се на летището в Кайро. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени навременно.

 • Доплащане за единично настаняване във влака – $ 30

 • Допълнително изхранване или напитки

Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗД „Евроинс“.
Полетно разписание:

TK1028 25NOV SOFIST 0945 1215

TK 694 25NOV ISTCAI 1910 2025

TK 703 05DEC HRGIST 0345 0745

TK1031 05DEC ISTSOF 1445 1505

*Забележка: Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването!


Забележки:

 • Минимален брой туристи: 20 човека

 • Срок за уведомление на недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване

 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!

 • Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК!

 • ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!

 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,62 лв. за щатски долар към 01.03.2018 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!

Необходими документи при записване:

 • Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.

 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!

 • Депозит в размер на 50% от сумата на човек

 • Доплащане до 45 дни преди заминаване


Анулации:

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки: • до 90 дни преди датата на отпътуване - без неустойка

 • от 89 дни до 46 дни – стойността на депозита

 • от 45 до 0 дни: 100 % от договора


Вид използван транспорт:

 • Самолет

 • Влак

 • Автобус

 • Круизен кораб

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001469 на ЗД „Евроинс”.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница