Египет приключение в земята на фараоните круиз по река нил – реката на живота за 11 дни / 10 нощувкиДата05.09.2017
Размер93.49 Kb.
ЕГИПЕТ
ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ЗЕМЯТА НА ФАРАОНИТЕ
КРУИЗ ПО РЕКА НИЛ – РЕКАТА НА ЖИВОТА ЗА
11 ДНИ / 10 НОЩУВКИ
19.11.2017
Кайро – Александрия – Гиза – Асуан – Абу Симбел – Ком Омбо – Едфу – Луксор – Хургада

ПРОГРАМА
Ден 1 19.11.2017. София-Истанбул-Кайро

Среща на Терминал 2 на летище София Т2 в 08:00 ч. за полет до Кайро през Истанбул. Пристигане в Кайро в 20:00 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
Ден 2 20.11.2017. Кайро- Александрия (около 2,5 часа)


Закуска-хотел, Обяд-местен ресторант, Вечеря-местен ресторант

Рано сутринта отпътуваме за град Александрия, разположен на брега на Средиземно море. Градът, построен за възхвала на Александър Велики през 334 г. пр.н.е., е вторият по големина и най-голямо пристанище в Египет. Турът започва от катакомбите Ком Ел Шокафа (Kom El-Shоqqafa или „Могилата на късчетата“) в гъсто населения район Кармуз. Те са пример за удивителното преплитане на няколко религиозни традиции – египетска, гръцка и римска. Погребалният комплекс е използван до IV в., затова украсата на някои от гробниците е с раннохристиянски елементи. Следва посещение на „Залата на Каракала“, където са положени телата на млади християни, избити по заповед на император Каракала в 215 г. Обиколката продължава към Колоната на Помпей – триумфална колона с коринтски капител, която всъщност е издигната от император Диоклециан в чест на потушаването на Александрийския бунт през 297 г. След това се отправяме към Форт Кейтбей (Fort Qaitbey, построен през 1477 г.) на остров Фарос, където се намирал едно от 7-те чудеса на античния свят – Александрийския фар. Обяд. Следобед ще видим новата сграда на прочутата в древността Александрийската библиотека (не се влиза), в която са съхранявани 700 000 свитъка с произведения на Омир, Сократ, Платон и Аристотел, и където са работели Евклид, Ератостен, Аполоний Родоски и прочутата астроложка и математичка Хипатия. Ултрамодерната библиотека, замислена като символ на културното единение на народите, е открита през 2002 г. и веднага е обявена за „Чудото на 21 в.“.

Вечерта отпътуване за Кайро. Вечеря в местен ресторант. Настаняване в хотела.Нощувка.


Ден 3 21.11.2017. Кайро-Гиза-Асуан


Закуска-хотел, Обяд-местен ресторант, Вечеря-влак

Денят е посветен на пирамидите и големия Сфинкс, част от Некропола на Гиза, включен в Списъка на сметовното културно и природно наследство през 1979 г. Комплексът, разположен на 25 км югозападно от Кайро,освен пирамидите на Хеопс (Хуфу), Хефрен и на Микерин – друго от Седемте чудеса на Античността, включва и някои по-малки пирамиди, останки от древно селище и на религиозни паметници. Следобед посещение на Египетския музей на площад Тахрир с най-богатата колекция от образци на древноегипетското изкуство. Тук се пазят погребални предмети и мумиите на фараоните Аменхотеп, Тутмос, Сети, Рамзес и прочутата погребална златна маска на младия Тутанхамон. Вечерта – отпътуване с влак (настаняване в спални вагони) към Асуан.
Ден 4 22.11.2017. Асуан


Закуска-влак, Обяд-местен ресторант, Вечеря-хотел

Закуска във влака. Пристигане в Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери, рано сутринта. Сутрешен тур, който започва от Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството и няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до незавършения обелиск. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е бил издигнат. Изоставен е в скалата, в която е бил изсечен още в древността, заради появила се пукнатина. Настаняване в хотела в Асуан. Свободно време в Асуан. Нощувка.


Ден 5 23.11.2017, Асуан – Абу Симбел
Закуска-хотел, Обяд- местен ресторант, Вечеря-круизен кораб

Рано сутринта отпътуване за Абу Симбел-един от най-известните паметници след пирамидите и сфинкса в Гиза. Двата храма са изработени по поръчка на най-могъщният египетски фараон Рамзес II в чест на боговете Ра, Хор и Птах. Абу Симбел е част от Нубийските паметници, които са включени в списъка на ЮНЕСКО. Храмовете са преместени с 64 метра по-високо от оригиналното си място благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО по време на строенето на язовир Насър. Връщане в Асуан. Настаняване на круизния кораб. Нощувка на кораба.
Ден 6 24.11.2017, Асуан-Ком Омбо-Едфу
Закуска-круизен кораб, Обяд- круизен кораб, Вечеря- круизен кораб

Наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил, пътешествието продължава с разглеждане на храмовете в Ком Омбо и в Едфу, които са на 50 км северно от Асуан. Първият комплекс се извисява над река Нил. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите , и представлява необичаен двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите. Храмът в Едфу също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III, и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра.

Нощувка на кораба.
Ден 7 25.11.2017. Едфу-Луксор

Закуска-круизен кораб, Обяд- круизен кораб, Вечеря- круизен кораб

След закуска се отправяме към Дейр Ел Бахри – комплекс от гробници и погребални храмове на царете от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Ще пристъпим в Долината на царете ( Valley of Kings), където се намират 62 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. После се отправяме към Карнак на 2,5 км от Луксор. Това е най-големият религиозен храм в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки.

Нощувка на кораба.
Ден 8 26.11.2017. Луксор-Хургада (около 4 часа)

Закуска-круизен кораб, Обяд- хотел, Вечеря- хотел

След закуска освобождаване на кораба и отпътуване за Хургада. Преди това обаче предстои екскурзия до източното крайбрежие на Нил и храмовете в Луксор – най-големият музей под открито небе. Луксор е разположен върху останките на древната египетска столица Тива. Големият храм, посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу, впечатлява с гигантските папирусови колони. Той е издигнат от Рамзес II близо до самите води на Нил.

Пристигане в красивия курорт Хургада на Червено море. Настаняване в хотел на база all inclusive. Нощувка в Хургада.
Ден 9 27.11.2017. Хургада

Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада.


Ден 10 28.11.2017. Хургада

Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада.


Ден 11 29.11.2017. Хургада-Истанбул-София

Рано сутринта трансфер до международното летище в Хургада за полет до Истанбул. Панорамен тур на Истанбул с екскурзовод на английски език. Пристигане в София Терминал 2 в 20:40 ч.


ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА


ПАКЕТНА ЦЕНА

Общо в лева

Общо в евро

На човек в двойна стая

2895

1480

На човек в единична стая

3223

1648

На трети човек в двойна стая

2875

1470

*Пакетната цена е валидна за мин 20 човека. В нощния влак Кайро-Асуан не се предлага единично и тройно настаняване.


Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул – Кайро и Хургада – Истанбул – София с АК „Turkish Airlines” с включени летищни такси

 • Една бройка салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета

 • Чекиран багаж 20 кг.

 • Всички трансфери описани по програмата

 • 2 нощувки със закуски в Кайро Mercure Cairo Le Sphinx 4* или подобен

 • 1 нощувка в спален вагон ( настаняването е само в двойни купета) във влака Кайро – Асуан

 • Вечеря и закуска в нощния влак Кайро-Асуан

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Асуан Helnan Aswan 5* или подобен

 • 3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб Sunrise Select MS Semiramis 5* Deluxe от Асуан до Луксор

 • 3 нощувки на база всичко включено AI в Coral Beach Resort 4* или подобен

 • Целодневен тур на Кайро с посещение на пирамидите в Гиза, сфинкса и музея на Кайро

 • Обяд по време на тура на Кайро

 • Целодневен тур на Александрия с трансфери от/до Кайро

 • Обяд по време на тура на Александрия

 • Целодневен тур до Абу Симбел с трансфери от/до Асуан

 • Обяд по време на тура до Абу Симбел

 • Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб.

 • Обслужване от местни екскурзоводи (АЕ) по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;

 • Панорамен тур на Истанбул на 29.11.2017 с екскурзовод на английски език

 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10000 евро със ЗАД Армеец

 • Водач-преводач от България по време на цялото пътуване и целия престой при мин. 20 човека


Пакетната цена НЕ включва:

 • Допълнителни екскурзии

 • Лични разходи

 • Бакшиши за екскурзовода

 • Входна виза за Египет –$ 25 , заплаща се на летището в Кайро. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени навременно.

 • Допълнително изхранване или напитки

 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на  анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД Армеец.


Полетно разписание:

TK1028 19NOV SOFIST 1000 1235

TK 694 19NOV ISTCAI 1905 2000

TK 703 29NOV HRGIST 0405 0800

TK1029 29NOV ISTSOF 2020 2040

Забележка: Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването!


Забележки:

 • Минимален брой туристи: 20 човека

 • Срок за уведомление на недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване

 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!

 • Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК!

 • ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!

 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,80 лв. за щатски долар към 02.02.2017 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!


Необходими документи при записване:

 • Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.

 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!

 • Депозит в размер на 50% от сумата на човек

 • Доплащане до 45 дни преди заминаване


Анулации:

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки: • до 90 дни преди датата на отпътуване - без неустойка

 • от 89 дни до 46 дни – стойноста на депозита

 • от 45 до 0 дни: 100 % от договора


Вид използван транспорт:

 • Самолет

 • Автобус

 • Круизен кораб


Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен.
Гарант на ТУРОПЕРАТОРА по смисъла на чл 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД „Евроинс” АД, застрахователна полица №03700100000809/28.11.2015г


9000 Varna, 54 Osmi Primorski polk Blvd., Tel: +359 52 600 225, tourism@vectratravel.com

1612 Sofia, 99 Vitosha Blvd., Tel: +359 2 408 30 30, tourism.sofia@vectratravel.com7000 Rousse, 2 Tzar Ferdinand Blvd., Tel. +359 82 54 90 90, tourism.rousse@vectratravel.com
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница