Екскурзия за белите нощи в санкт петербургДата16.07.2017
Размер78.54 Kb.
ЕКСКУРЗИЯ ЗА БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Маршрут: София – Санкт Петербург – София
Дата: 17.06.2017
6 дни / 5 нощувки
1 ден: София – Санкт Петербург
Среща на летище София, терминал 2 в 10:35 ч. за полет на Аерофлот в 12:35 ч. Следва прекачване от Летище Шереметиево в Москва за полета ни за Санкт Петербург. Кацаме на летище Пулково в Петербург в 19:40 ч. Посрещане и трансфер до хотел 4* в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка.
2 ден: Екскурзия „Храмовете на Северните столици”
Закуска. В 9:00 ч. – среща на рецепцията на хотела с водача.

Очаква ни обзорна екскурзия в Санкт Петербург. След панорамната разходка ще посетим Храм ‘’Въскресение Христово’’ или както руснаците я наричат ‘’Спас на крови’’ - православна църква, която се намира в Санкт-Петербург, разположена на канал Грибоедов. Уникалния храм е построен на мястото, на което император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881 г. От там идва и името на църквата - "Църквата на нашия спасител върху пролятата му кръв".

Следва посещение на Храм Исаакиевски събор - проектиран през 1818 г. от френския архитект Огюст Монферанд. Официално е завършена през 1858г. Планът е Исакиевската катедрала да се превърне в една от най-впечатляващите забележителности на тогавашната руска столица Санкт Петербург. Това на практика се осъществява. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в нейн символ. Посетителите на храма също имат възможност да изкачат многото стъпала (300 на брой) до основата на купола, откъдето има специално място за наблюдение, предлагащо поглед към Санкт Петербург. След създаването си Исакиевската катедрала е била главният храм на града и въобще в Русия.

Връщане в хотела около 14:30 ч. Свободно време.

* Пожелание нощна разходка с корабче по р.Нева с наблюдаване на вдигането на Мостовете. Трансфер от хотела в 00:15 ч. Нощният тур е с продължителност от 01:00 ч. до 02:30 ч. Връщане в хотела в 03:15 ч. Нощувка.
3 ден: Ермитаж
Закуска. В 10:30 ч. – среща на рецепцията на хотела с водача.

Предстои ни посещение на Ермитажа. Този разкошен музей се разгръща на колосално пространство и излага своята фасада в коринтски стил в продължение на цели два километра. Възниква през 1764 г. като частна колекция на Екатерина II (1729-1796). Открит е за посещения през 1852. В Ермитажа се намират богати колекции от паметници на древногръцката, античната и средновековната култура. Там е изложено също и изкуството на Западна и Източна Европа, археологически и художествени паметници на Азия, както и на руската култура на 6-19 век., посещение на ансамбъла Дворцов площад.

Свободно време в центъра на града. Връщане в хотела около 16:00 ч. * Пожелание Фолклорна програма " Почувствай се Руснак " В Двореца Николаевски и коктейл след Шоуто. Трансфер от хотела в 18:00 ч. Фолклорната програма е с продължителност от 19:00 ч. до 20:45 ч. Връщане в хотела в 21:30 ч. Нощувка.
4 ден: Екскурзия до Петродворец
Закуска. В 09:00 ч. – среща на рецепцията на хотела с водача.

Очаква ни екскурзия “По стария Петерхофски път”. Петродворец - наречен още Петерхоф Палас, е разположен на 30 км от Санкт Петербург върху естествена тераса с изглед към Балтийско море. Представлява огромен комплекс от дворцови постройки и невероятно красиви градини. Идеята за построяването му е на Петър Първи, който е бил запленен от красотата на Версайския дворец и е искал на всяка цена да построи свой дворец, който да съперничи по блясък и разкош на френския си първообраз. Владетелят го е използвал като лятна резиденция. Дворецът е едно доказателство за разточителството, в което са живеели царските особи в Санкт Петербург. Посещение на един от Малките дворци или музеите на Петерхоф. Посещение на ансамбъла фонтани в долния парк.

Връщане в хотела след края на екскурзията около 16:00 ч. Свободно време. Нощувка.
5 ден: Царско село (гр.Пушкин)
Закуска. В 09:00 ч. – среща на рецепцията на хотела с водача.

Предстои ни екскурзия до Царско село (гр. Пушкин) - намира се край Санкт-Петербург - лятната парадна императорска резиденция. За цялата си история Царско Село е било център на великата империя, в което се решавали политическите съдбини на Русия и Европа. Той е уникален паметник на архитектурата, за украсяването на който били привлечени най-добрите художници от цял свят. Царско Село още е и литературната Мека за писателите, поетите и мислителите. Мястото е преживяло години на разрушения и възстановяване. То възхищава всеки, който е го е посетил.

Строителството на двореца е започнало през 1717 година по поръчка на Петър Велики, като подарък за своята втора съпруга Екатерина I и в първоначалният си вид е представлявал скромна двуетажна постройка. Своето неповторимо величие Екатерининския дворец дължи на императрица Елизабет, която е дъщеря на Екатерина I и Петър Велики. Императрицата е била запленена от неповторимата атмосфера на Царско село и решава, че именно там ще е нейната главна лятна резиденция.

Ще имаме възможност да видим точно копие на Кехлибарената стая, открито от Владимир Путин през 2003 г. Събитието беше акцент в празненствата по случай 300 години от основаването на града. Екип от най-добрите реставратори започва работата си през 1979 г., използвайки автентични снимки и рисунки на помещението. Те пресъздават до сантиметър цялостния дизайн на стаята, а за завършването на проекта помага германската енергийна компания „Рургаз", която дарява 4 милиона долара. По-малко копие на Кехлибарената стая има и на друго място - в Клайнмахнов, близо до Берлин.Връщаме се в хотела около 16:00 ч. Свободно време. Нощувка.
6 ден: Санкт Петербург – София
Ранно освобождаване на стаите. Трансфер в 02:00 ч. до летище Пулково. Полет на Аерофлот в 05:10 ч. от Санкт Петербург за Москва, където отново ни предстои прекачване на Летище Шереметиево, за полет до София в 8:20 ч. Пристигаме в София 11:35 ч.
Цена на човек в двойна / тройна стая:

При група от:

Цена на човек

20 – 24 души

1 135 лв.

25 – 29 души

1 125 лв.

30 – 34 души

1 115 лв.

35 – 39 души

1 105 лв.

40 – 44 души

1 095 лв.*


Цената включва:

 • 5 нощувки със закуски в хотел Moscow 4* в Санкт Петербург;

 • Трансфери летище „Пулково” – хотел – летище „Пулково”;

 • Екскурзии с входните билети:

  • Храма „Възкресение Христово“;

  • Исаакиевски събор;

  • Ермитаж;

  • Петерхоф;

  • Царско село - Екатерининския дворец (Кехлибарената стая);

 • Екскурзоводски услуги на български език;

 • Транспорт по програмата;

 • Водач от агенцията по време на цялото пътуване;


Цената не включва:

 • Самолетни билети София – Санкт Петербург – София (редовни авиокомпании, с всички включени такси: 750 лева) (ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН) /валидна към дата: 06.10.2016 г. При издаване на билетите една седмица преди датата на отпътуване, летищните такси подлежат на препотвърждение и може да се наложи доплащане на разликата./;

 • Такса за полагане на виза за Русия: 119 лева (нормална тарифа – 10 календарни дни) (ЗАДЪЛЖИТЕЛНА);

 • Разходи от личен характер;

 • Медицинска застраховка върху 30 000 евро за лица до 65 г.: 20 лева; за лица над 65 г.: 40 лева (ЗАДЪЛЖИТЕЛНА);

 • Доплащане за наем на слушалки за целия период на пътуването: 40 лева на човек;

 • Доплащане за единична стая: 530 лева;

 • Такса гориво: обявява се 14 дни преди полета;
 • По желание: Фолклорна програма "Почувствай се Руснак" в Двореца Николаевски и коктейл в паузата на Шоуто: 140 лева;

Насладете се на тази уникална възможност за запознаване с историята и културните традиции на Русия, подчертани от великолепния интериор на Николаевският дворец! Станете гост на Великия херцог!

Вижте част от шоуто, което Ви очаква ТУК !

/Екскурзията включва трансфер от/до хотела и екскурзовод, осъществява се при минимум 30 човека/ • По желание: Нощен тур "Белите нощи с вдигане на мостовете" с корабче по каналите на Санкт Петербург и река Нева / продължителност 1 час/: 85 лева;

Не пропускайте традиционния подпис на Белите нощи. Насладете се на този неповторим спектакъл с вдигане на масивните мостове на река Нева, съчетан с уникалните цветове на бисерното сияние по време на Белите нощи!

/екскурзията включва трансфер от/до хотела и екскурзовод, осъществява се при минимум 30 човека/


Намаления:

 • За дете до 12 г. настанено в двойна стая на допълнително легло: 250 лева;

 • За възрастен, настанен в стая на допълнително легло: 157 лева;


Забележка:

 • Туристите се записват на цена от 1095 лева, но тя е възможно да се промени спрямо броят на събралите се пътуващи по програмата. В такъв случай туристите ще трябва да дозаплатят разликата, която е в зависимост от набрания брой хора за съответната дата.

 • Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.

 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!

 • Всички упоменати часове са приблизителни.

 • Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).


Хотели:
Хотел Москва 4* Санкт Петербург

www.hotel-moscow.ru/en/Настанете се в центъра на Санкт-Петербург – Чудесно местоположение
Този 4-звезден хотел се намира до булевард Невски проспект в Санкт Петербург. Той предлага климатизирани стаи и пет ресторанта, между които и такъв с панорамен изглед. Той е на 50 метра от метростанцията Alexander Nevsky Square.
Хотел Moscow предлага просторни стаи с хладилник, климатик и безплатен сейф. Повечето стаи разполагат с електрическа кана. Предоставени са безплатни тоалетни принадлежности. В целия хотел е осигурен безплатен Wi-Fi. Някои стаи са с изглед към река Нева и манастира Александър Невски. На всеки етаж в хотела има автомати за топла и студена вода.
Beef Bar Vosem се намира на 8-мия етаж и предлага красив изглед към историческия център на Санкт Петербург. Ресторантът предлага традиционна руска и международна кухня.
Хотел Moscow се намира на две минути пеша от река Нева. Забележителностите в центъра на Санкт Петербург са само на 15 минути с метрото. Сред тях са Ермитажаът, Дворцовият бряг и Кулата на Адмиралтейството.
За нашите гости това е любимата част на Санкт-Петербург, според независими отзиви.
Домакините на Moscow Hotel са посрещнали повече от 50 госта на Booking.com през последния месец. Мястото за настаняване е на Booking.com от 26 ян. 2010 г..

Стаи за настаняване: 777


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница