Емил Михайлов ИвановДата21.07.2016
Размер14.47 Kb.
Емил Михайлов Иванов - 39 годишен – Командир на екип в група “Аварийно-спасителна дейност” към Звено “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР гр. Пловдив. Има 16 годишен стаж в системата и е участвал в много тежки и рискови спасителни операции.

През изминалата година е участвал с техническа помощ при гасенето на 12 пожара, в над 20 аварийно-спасително операции и в 4 сложни спасителни операции /изискващи висок професионализъм и воля/

Последният по характерен случай е на 25.01.2009 г., когато в замръзнало изкуствено езеро, недалеч от гр. Лъки, трима рибари ловили риба на леда. Тънкият лед се пропуква и тримата пропадат в ледените води.

Отдалечеността на местопроизшествието от службата и ниските температури намалят шанса за живот на пострадалите. Този факт е оценен от гл. пож. Е. Иванов и използвайки времето за път организира взаимодействието, подготвя екипировката и в първата минута от пристигането той достига до първия давещ се.

Отдалечеността от брега, нощта, ледените води и течението на водата под леда са фактори, които обричат на смърт всеки при най-малката грешка. Въпреки всички опасности Емил Иванов, съумява да запази смелост да прояви своя професионализъм, да организира спасителите от брега и сам да спаси човешки живот.

Главен пожарникар Емил Михайлов Иванов е опитен и скромен служител, с удоволствие споделя своя професионален опит с колегите си, ползва се с авторитет сред тях и е пример за подражание. Многократно е награждаван с обявяване на “Благодарност” от Министър ВР и Директор ГДПБС.За проявена смелост, себеотрицание и инициативност при изпълнение на служебните си задължения гл. пож. Е. Иванов е номиниран за конкурса “Гражданин на Пловдив” за 2009 г.

Професионалната му подготовка и качества бяха високо оценени и при проведения ежегоден национален конкурс “Пожарникар на годината” – 2009, където е класиран на първо място, и му е присвоена титлата “Пожарникар на годината” – 2009 в раздел държавни служители, работещи по направление “Пожарогасителна и аварийно-спасителна дейност”.

Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница