Ергономичните седалки на Opel осигуряват удоволствие и щадящо гърба пътуванеДата15.05.2017
Размер34.52 Kb.

Пресинформация

21 март, 2013 г.Ергономичните седалки на Opel осигуряват удоволствие и щадящо гърба пътуване


  • Новият компактен SUV Mokka е победител в големия „Тест на комфорта“ на Auto Bild

  • 15 март е деня на „Здравето на гърба“ в Германия

  • Шест модела на Opel с ергономични седалки, сертифицирани от Кампанията за здрави гърбове

Рюселсхайм. Уважаваното германско списание Auto Bild препоръчва Mokka за “по-добро шофиране” поради удобната височина за влизане в модела и комфортните седалки с лумбална опора. Новият компактен SUV наскоро победи осем конкурентни модела в теста на списанието за комфорт (брой 5/2013). Победата на Mokka се дължи до голяма степен на ергономичните седалки на модела, които са сертифицирани от Aktion Gesunder Rücken e.V. (Кампания за здрави гърбове) за тяхната щадяща гърба конструкция.


Разработените от Opel седалки в Межународния технически развоен център на марката чувствително намаляват напрежението върху гръбначния стълб и предотвратяват проблемите в гърба – основна цел на Aktion Gesunder Rücken, които заедно с Bundesverband Deutscher Rückenschulen (Асоциацията на германските центрове за терапия на гърба) са обявили 15 март за „Ден на здравия гръб“. Според AGR най-често срещаната причина за отсъствие от работа в Европа е болката в гърба. Така че е много важно за хората, които шофират всеки ден до работното си място и на дълги разстояния, да нямат натоварване на гърба си по време на шофиране.
Opel има отличното решение за това с няколко тествани и сертифицирани от AGR първокласни и ергономични седалки за водача и спътника до него, които се предлагат с моделите Mokka и новия кабриолет от средния автомобилен клас Cascada, както и за Meriva, Zafira Tourer, Astra и Insignia.
Opel Mokka е първият модел в този сегмент с ергономични сертифицирани от AGR седалки
За първи път въобще AGR дава клеймо за одобрение на седалки в сегмента на компактните SUV автомобили, като сертифицира ергономичните седалки на Opel Mokka, разполагащи с 18 възможни настройки. За целта на сертификата седалките трябва да отговарят на списък от десет критерия, включително четиристепенна настройка на лумбалната опора и контури на облегалката на седалката, които отлично да се настройват към естествената извивка на гръбначния стълб. Допълнително към това ергономичните седалки предлагат множество допълнителни опции за настройка по дължина, височина, наклон и увеличаване на подпората при свивката под коленете. Благодарение на диапазона на настройка от 243 мм по дължина и 65 мм по височина седалките се приспособяват така към всеки вид телосложение, форма и размер, че винаги може да бъде намерена удобна и релаксираща позиция на седене. В комбинация с регулирането на височината и дълбочината на волана Mokka пасва отлично на всеки водач.
Opel Meriva е първата кола със сертификат на AGR за цялостна ергономична система
Opel Meriva също така е доказано приятелски настроен към гърбовете автомобил. Той е първият и до този момент единственият автомобил, който е получил AGR клеймо за одобрение от специалистите по заболяванията на гърба за своите ергономични системи. Те включват ергономичните седалки, революционните задни врати с обратно отваряне FlexDoors, системата на задните седалки FlexSpace и поръчвания по желание багажник за велосипеди FlexFix. Специалистите от AGR са оценили особено високо концепцията на задните врати на Opel FlexDoors заради тяхната иновативна система на обратно отваряне, която позволява лесен и нежен начин на влизане и излизане от колата, без да е необходимо каквото и да било извъртане и прекомерно превиване на тялото. Множество от пасажерите интуитивно са хващат за средната колона, за да имат стабилност при техните движения. И четирите врати се отварят широко на 84 градуса, което е много повече от средното.
С предлаганата стандартно концепция на задните седалки FlexSpace, кабината може лесно и бързо да бъде трансформирана от пет в двуместна, без да бъде изваждана нито една седалка – характеристика, която има и напредничавата концепция Flex7 на Zafira Tourer. Конфигурацията на интериора може да бъде лесно променяна, тъй като седалките се плъзгат с лекота и целият процес е много интуитивен. Според AGR това е особено благоприятно за долната част на гърба. Като цяло тези характеристики превръщат Meriva в най-добрия за гърба от всички предлагани на пазара модели.
За връзка:
Люба Ганчева

PR мениджър

тел +359 ( 0) 2 969 3051

Mobile: +359 (0) 88 831 8090ljuba.gancheva@opel.com

Текстова информация и снимки можете да намерите в интернет на адрес media.opel.com.
Text and photos can be downloaded at media.opel.com.

Opel Southeast Europe media.opel.com

Търговско представителство за БългарияКаталог: content -> Pages -> news
news -> Класическа Grand Prix звездите на 111-годишната история на Opel в света на моторните спортове
news -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
news -> Пресинформация 29 септември, 2011 година Opel Ampera спечели международната награда ecobest
news -> Пресинформация 26 октомври, 2015 година Перфектен рали сезон за Opel
news -> Отборът adac opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата erc
news -> Пресинформация 29 юни, 2015 година Тройна победа за Opel на рали Ypres
news -> Програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спорта
news -> Пресинформация 30 март, 2015 г


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница