Европейски еTwinning проекти в 35. СоуДата23.10.2018
Размер19.02 Kb.
Европейски еTwinning проекти в 35.СОУ

След участието в контактен семинар за професионално развитие във Вроцлав, Полша, през м.октомври 2012 година Радостина Тонева – старши учител в начален етап и Ева Сушта – начален учител от Олщин, Полша инициираха стартирането на онлайн европейски eTwinning проект. След регистрация на проекта в eTwinning платформата и съответното одобрение от централното звено на eTwinning, в проекта взеха участие и учители и ученици от начални училища в Испания, Гърция и Румъния.

Учениците от 1.б и 3.б класове в 35. СОУ имаха удоволствието да комуникират и обменят разнообразни проектни материали по темата на проекта „Една седмица в моето училище” с децата от партньорските училища.

Децата рисуваха, снимаха и описваха най-типични дейности, които са свързани с училищния живот в българското училище – изучавани учебни предмети, любими дейности в час и през междучасията. Осъществихме кратка видеоконферентна връзка между българските и полските деца, като и двете партньорски училища бяха подготвили кратко представяне на английски език и песни за поздрав. Българските ученици представиха народна песен и танц.

Работата продължи с представяне на своя град и държава чрез национални символи и забележителности. Учениците от всички партньорски страни направиха снимки, рисунки и събраха информация, за да представят по най-забележителен начин своето родно място.

Увлечени от работата в онлайн проекта, учениците предложиха да разкажат освен за типичните дейности в училище и за редица активности, които са свързани с извънкласни дейности, с традиционни празници и обичаи – описаха празнуването на Коледа, Нова година, участието си в концерт на училището, в”Арт” клуб, драматизации на приказки и още творчески инициативи. Испанските, гръцките и румънските партньори също разказаха за любопитни начини за празнуване на традиционни и национални празници, както и споделиха снимки на забележителности в техните страни.Учителите научиха повече за европейските образователни системи, използваните методи, подходи и нови концепции чрез онлайн комуникация, която позволява платформата в общото пространство TwinSpace – блог на проекта, общо пространство за качване на материалите от проектните дейности във формат като текстови файлове, презентации, снимки или видео.

Учениците от 35.СОУ участваха и в още един онлайн eTwinning проект „Радости и красоти на природата” с партньори от девет европейски страни. Българските участници създадоха творчески продукт – детски книжки „Сезоните в моята Родина”, като илюстрираха красиви кътчета от природата и описваха характерни промени през различните сезони. Участниците от клуб „Природа” изпратиха на европейските си приятели снимки от направената фотоизложба „Красотата на природата” и рисунки на тема „Природата в детските очи”.
Каталог: wp-content -> uploads -> 2013
2013 -> Временно класиране „В”-1” рг мъже – Югоизточна България
2013 -> Конкурс за заемане на академичната длъжност „Доцент в професионално направление Растителна защита; научна специалност Растителна защита
2013 -> 1. Нужда от антитерористични мерки Тероризъм и световната икономика
2013 -> Днес университетът е мястото, в което паметта се предава
2013 -> Програма за развитие на туризма в община елхово за 2013 г
2013 -> Йордан колев ангел узунов
2013 -> 163 оу „ Ч. Храбър в топ 30 на столичните училища според резултатите от националното външно оценяване
2013 -> Гр. Казанлък Сугласувал: Утвърдил
2013 -> Подаване на справка-декларация по чл. 116 От закона за туризма за броя на реализираните нощувки в местата за настаняване


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница