Ferrari става отделна компанияДата17.02.2017
Размер7.65 Kb.
Новина
Ferrari става отделна компания
10% от марката излизат на борсата, още толкова остават при Пиеро Ферари, а остатъкът ще се разпредели между по-малките акционери в дружеството Fiat Chrysler Automobiles
Източник: FCA
Fiat Chrysler Automobiles (FCA) одобри отделянето на Ferrari като независима компания. В резултат на това 10% от акциите на италианския производител на спортни суперавтомобили са изведени на търг на американската, а вероятно и на европейската борса. Останалият пакет от ценни книжа ще бъде разпределен между по-малките акционери в дружеството Fiat Chrysler Automobiles, което в момента държи 90%, а остатъкът е собственост на Пиеро Ферари, единствения жив син на Енцо. Той обаче няма намерениe да продава своя дял.
Решението за излизането на Ferrari на борсата назрява отдавна в компанията, но преди време това предизвика конфликт между ръководството в лицето на Лука ди Монтедземоло и генералния директор на FCА Серджо Маркионе, в резултат на което първият подаде оставка. Твърде вероятно е мястото му да заеме Андреа Аниели, президент ФК „Ювентус“.
Агенция Speed-Press


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница