Fiat group подпомага пострадалите от земетресениетоДата09.09.2016
Размер10.08 Kb.
Новина
FIAT Group подпомага пострадалите от земетресението
FIAT Group възстановява общинска детска ясла в Л’Акила (L’Aquila) и предоставя техническо оборудване и работна ръка.
Източник: Speed-Press
FIAT Group веднага предостави техника, финансова и хуманитарна помощ на пострадалото население от тежкото земетресение, което разруши Абрузо. През април за всяка продадена кола FIAT, Alfa, Lancia и FIAT Professional или лек търговски автомобил „ФИАТ Груп” в сътрудничество с италианските дилъри ще даряват по 40 евро. Очаква се от тази инициатива да се съберат около 2,5 милиона евро, които ще бъдат използвани за възстановяването на детска ясла в Л’Акила (L’Aquila).

FIAT Professional ще достави 15 Ducato Panoramas на пострадалите общини за училищен транспорт. Значителни инициативи са поети и от Ferrari и Maserati.

В тясна връзка с координаторите от Гражданска защита много компании от групата предоставиха техника, автомобили и работна ръка в самото начало на спешната спасителна операция. Iveco предостави 6 броя Massif, три специално оборудвани Eurocargo, две Iveco Astra и Daily 4x4 със специална техника, както и New Holland машини и специализирани механици. Шумоизолираните генератори FPT Powertrain Technologies пък ще осигуряват електричество за палатковите лагери.

Фабриките на FIAT Group в близост до пострадалия район също търсят начини как да съдействат. Заводът Севел във Вал де Сангро и Магнети Марели в Сулмона също подкрепят инициативата.Агенция Speed-Press


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница