Fiat на Международен автосалон „Болоня 2010



Дата17.02.2017
Размер21.11 Kb.
#15149
Новина
Fiat на Международен автосалон „Болоня 2010”
Италианската компания смесва световни премиери с доказани модели.
Източник: Fiat
Fiat се завръща на Международен автосалон „Болоня” със зашеметяващ щанд, на който световни премиери ще бъдат смесени с доказани модели, за да подчертаят присъствието на концерна на международната сцена.

С гордост на щанда е разположено бижуто, разработено от Fiat Powertrain Technologies, новият двуцилиндров TwinAir бензинов двигател с мощност 85 к.с. Развивайки концепцията за downsizing (намаляване обема на двигателите) до екстремални нива и майсторски настройвайки основната механика, новата фамилия двуцилиндрови двигатели развива мощности от 65 до 105 к.с., като в същото време вредните емисии са с 30% по-малко в сравнение с двигател със същата мощност. Това е изцяло нова концепция на световната автомобилна сцена и Fiat затвърждава лидерската си позиция на нея.

Публиката ще може да адмирира новия двуцилиндров TwinAir двигател с мощност 85 к.с. както на оцветена вятърна мелница (подчертаваща лекотата на този компактен, високотехнологичен и мощен двигател), така и на 4 версии на Fiat 500 в Болоня, всички екипирани със системата Stop&Start.

На подиума присъства и напълно новата двуцветна бяло-червена версия на Fiat 500. Разработен с много вкус и оцветен с цветове, близки до неговата душа, неговото минало, с намек към американските автомобили от 50-те и необикновените поп течения, Fiat 500 представя една изцяло нова двуцветна комбинация.

Бяло и червено е първата от серията двуцветни версии, които ще бъдат представени в следващите месеци. Това е нова и оригинална „дреха” на 500, която следва успешните розова, матирано черна и оранжева серии, затвърждавайки стратегията на модела да използва цветовете като универсален език за изразяване на емоции и индивидуалност.

Прожекторите са насочени и към други две версии на Fiat 500 - Lounge и 500C by Diesel, като резултат от съвместния джойнт венчър между Fiat и световноизвестната италианска модна марка. Оригиналната Black Jack версия също намира място на щанда, подчертавайки своята ексклузивност чрез специален матиран черен цвят на купето в съчетание с елементи от сатиниран хром.

Щандът приютява и 500 конфигуратор, като високо технологична играчка, където посетителите ще могат да направят своя версия на Fiat 500.

Изложението в Болоня дава възможност да се разгледа и новата версия MyLife на Punto, показана в два експоната с бензинови двигатели – един с работен от 1,4 литра и мощност 77 к.с. в цвят бял пастел и друг 1,2 и 69 к.с. мощност в червен пастел. И двата двигателя са Евро 5 и са серийно оборудвани със система Stop&Start. Новата версия на Fiat Punto, MyLife, е предназначена за потребители, технологични иновации, удоволствие от шофиране и екология. Това, разбира се, не означава отказ от оригиналния и отличителен дизайн, подчертан от лъскави елементи в цвят Pianoblack, който перфектно се съчетава с предвидените цветове за купето. А поддържайки този нов подход към отношение между технология, дизайн и екология, посетителите ще могат да адмирират и още два експоната: Fiat Qubo 1,3 MultiJet 95 к.с. със система Stop&Start и Fiat Bravo 1,6 MultiJet с мощност 120 к.с.


Агенция Speed-Press
Каталог: pi files -> 2010
2010 -> Call of Duty – не игра, а Wrangler
2010 -> Серджо Перез най-бърз в тренировката във Валенсия Арабаджиев остана 21-ви, на 2,3 сек от мексиканеца
2010 -> L`argus de l`automobile
2010 -> Автомобилни зверове са обсебили новия брой на bbc topGear бг
2010 -> Породистата машина Audi Quattro Concept (видео)
2010 -> Обширно сравнение: bmw 1 Series m coupe и Audi rs3 Източник: Sport-cars fr
2010 -> Еecc 2010 Първото луксозно ретро рали на Балканите
2010 -> Амбициозен български пилот превърна старо bmw z3 m coupe в състезателен автомобил
2010 -> Рок и моторен рев огласят Търново през уикенда


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница