Фондове на европейския съюз и възможностите на строителния сектор за усвояване на същитеДата01.06.2017
Размер44.3 Kb.

Уважаеми Дами и Господа,
СТРОИТЕЛНИЯТ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ОРГАНИЗИРА СЕМИНАР НА ТЕМА:
ФОНДОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА СТРОИТЕЛНИЯ СЕКТОР ЗА УСВОЯВАНЕ НА СЪЩИТЕ

НА 19.03.2010

Настоящият семинар е насочен главно към предприятията в строителния сектор – малки, средни и големи фирми, техните мениджъри и служители. Той има за основна цел да повиши информираността на участниците относно водещите принципи в усвояването на Структурните фондове на Европейския съюз и тяхното приложение в България, като постави акцент върху възможностите за финансиране на различни идеи на предприятията от сектора и развитието на техните служители. Ще бъдат разгледани акценти от всички оперативни програми в България.

Ще бъдат разгледани актуални и подходящи за сектора схеми на финансиране. Ще се акцентира върху важните моменти в процеса на кандидатстване. Ще се направи сравнение и покажат примери както за добри, така и за лоши практики при изпълнение на проекти, финансирани от Структурните фондове.

Лектор на семинара е г-н Йордан Димитров - представител на Балкански институт по труда и социалната политика с практически опит в подготовката, изпълнението и мониторинга на проекти по Предприсъединителните програми и Структурните фондове на ЕС в България. Той е ръководител проекти в Балкански институт по труда и социалната политика от септември 2004г. Отговаря за изготвяне и управление на проекти, извършва консултантска и преподавателска дейност в сферите на управление на проекти и стратегическо планиране. Експерт по проблемите на проектното управление, стратегическото планиране, мониторинг и оценка на програми и проекти и институционално изграждане. Разработил е повече от 40 успешни проекти за над 35 милиона евро в сферите на заетостта, човешките ресурси, малкият и среден бизнес. Управлявал е проекти, финансирани от ЕС, Световна банка, ПРООН и други. Бил е консултатнт на Министрество на труда и социалната политика по изготвяне на Националния план за развитие 2000-2007, както и на Оперативната програма за развитие на човешките ресурси 2007-2013. Разработва и стартира Правителствен гаранционния фонд за микро-кредитиране на стойност 20 милиона лева в подкрепа на микро предприемачеството в България. Бил е лектор по управление на проекти, стратегическо планиране и европейски структурни фондове в обучения, финансирани от Международния център за обучение в Торино към Международната организация по труда, Програмата на ООН за развитие, Американски университет в българия и други.

Йордан Димитров има магистърска степен по Икономикс от Университета за национално и световно стопанство и бакалавърска степен по финанси. Освен това е преминал едногодишна специализация по стратегическо управление в университетите Georgetown и George Washington University в Washington, DC, USA.

Йордан Димитров е член на:


 • Project Management Institute, Newton Square, PA, USA – най – голямата неправителствена огранизация в света, работеща по въпросите на управлението на проекти.

 • Българска Макроикономическа Асоциация, София, България – неправителствена организация, работеща в сферата на макроикономическата теория и практика.Дата:......................................

19.03.2010г.

Начало:.................................

09.00ч. на 19.03.2010г.

Регистрация:........................

08.30ч. на 19.03.2010г.

Място на провеждане:.......

Хотел „София Плаза” /бул. Христо Ботев № 154/

Лектори:................................

Йордан Димитров – ръководител проекти в Балкански институт по труда и социалната политика

Такса за участие с ДДС:....

220.00лв. - включва 2 кафе - паузи и 1 обяд /кетеринг - сандвичи/

Нощувка + закуска с ДДС:

В хотел “София Плаза” с предварителна заявка: единична стая - 60.00лв. , двойна стая – 80.00лв.Програма на семинара


08:30 – 9:00

Регистрация

09:00 – 10:30


 • Възможности на фирми от строителния сектор за участие в Структурните фондове на ЕС в България като бенефициенти в схеми за безвъзмездна помощ и като изпълнители
10:30 – 11:00

Кафе пауза

11:00 – 12:30


 • Отворени и потенциални схеми за 2010 г., подходящи за фирми от строителния сектор като бенефициенти и като подизпълнители

12:30 – 13:00

Обяд

13:00 – 14:30


 • Особености в етапите на кандидатстване при усвояване на средства по оперативните програми14:30 – 15:00

Кафе пауза

15:00 – 16:30
16.30


 • Раздаване на сертификати

Вие получавате:

 • Данъчна фактура

 • СертификатЦената включва:

 • Семинарна такса

 • Работни материали

 • Персонални консултации

 • Разискване по предложени казуси от участници в семинара

 • Кафе – паузи

 • Обяд


Нощувка със закуска: предварително, със заявка се подсигурява от СКЦ в хотел “София Плаза”. Всеки индивидуално на рецепцията на хотела заплаща долупосочените суми за нощувка и получава фактура.

 • Единична стая – 60 лв.

 • Двойна стая – 80 лв.

Уважаеми участници изпращането на заявка предварително е задължително, тъй като въз основа на получените данни ще издадем данъчна фактура, сертификат с Вашето ЕГН с наименованието на фирмата Ви и резервацията в хотела. /същата е приложена към настоящата оферта/
За контакти:

тел./ факс: 02/ 831 30 68

e-mail: skc@nadejda.net

skc_06@abv.bg
Управител СКЦ: /п/

инж. Й. Манасиев


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница